Jump to content

Recommended Posts

И аз след затваряне на финалния епизод да си споделя впечатленията:

 

 

Много ме зарадва хепи-ендът - колкото и да е изтъркана тази схема на Запад, корейците този път се смилиха над нас и разбиха шаблона си за драма с неочаквано вкусен финал:) Във възторг съм и че никой не се разболя от рак ни в клин ни в ръкав:) Иначе безкрайното "ходене по мъките" и всеобщата ридаеща с хълцане трагедия, която преобладаваше в сериала, ми дойдоха малко множко. Актьорите обаче се справиха чудесно. Ън Хе наистина беше най-слабото звено, но не по нейна вина, момичето направи всичко възможно. Просто не й отиват такива пасивно-сълзливи образи (особено сега на по-зряла възраст), изпълнени с нерешителна добрина, душевни травми и вечни колебания. Актрисата си показа в Кофи-принца, че е най-чаровна и завладяваща в ролята на непринуден, смел, весел и силен човек. А тук сякаш не бяха правили изобщо кастинг, ами просто я бяха набутали в неподходяща за нея кожа заради популярността й. Хлапетата бяха жестоки, шапка им свалям. Сценаристът малко се оля с редуващи се сцени от типа "аз те гледам тайно, а после ти мен", лошото татенце остана някак мътно обрисувано като характер, Хари май "полудя", само колкото да се избегне равносметката, която би си дал за действията си... Иначе съм доволна. "Сватбата" наистина беше приятно непринудена, а в кривата уличка явно ще заживее голямо и щастливо семейство, обединено от взаимна обич, а не от кръвни връзки. Като се замисля, нито мама, нито кака, нито синковеца и годеницата му са роднини помежду си (освен майката и дъщерята разбира се), но въпреки това в края на сериала се възприемат като съвсем пълноценно и изпитано от годините семейство, което не може да не ни радва. Заключение - имах доста по-ниски очаквания, но за щастие не се оправдаха, имаше смисъл цялото гледане:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е добре когато завършва добре! И въпреки, че още не съм изгледала финала знам за хубавия край и съм много щастлива и едновременно с щастието ми и много изненадана за HAPPY END в корейска драма! Наистина стават чудеса!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше за мен от сериалите, които ме карат да чакам с неистово нетърпение следващия епизод и да гледам на всички езици, като излезе, но ми хареса.Съгласна съм с предишните мнения за актьорската игра.Някъде четох, че Ю Сънг Хо е най-скъпо платеният млад актьор в Корея, видяхме защо.Мики предаде на героя си, неустоимия чар, който сам той притежава, без да е супер красавец.Не съм съгласна обаче, че Ън Хе е била слабото звено.Нейната героиня, беше според мен, най-сложна за изиграване, защото при нея се бореха чувството за преданост към Хари и желанието за отмъщение,подклаждано от него години , болезнените спомени и душевни рани,всичко това срещу любов,отречена,но незагаснала,както към майка и, така и към Джонг У.Та, за мен, тя успя да предаде точно тази супер обърканост и неадекватност на моменти, в зависимост от това, кое надделяваше- разумът или сърцето.Почувствах и химията между нея и Джонг У, защото силни страсти са къде къде по-лесни за предаване, докато при тях се почувства онази силна връзка,неподчиняваща се на време и пространство,която предопредели прошката, тя на него,а той на себе си.

Мисля,че това е и основното внушение - прошката е нещото, която ни дава възможност да продължаваме напред.

 

За края- бива да е добър, след толкоз мъка,мъка мъка, хубаво че не го озахариха,а беше премеренХареса ми моментът с окървавените ръце на Хари в колата,от ранения му крак, като аналогия с действителността-отмъщението изцапа ръцете му с кръв,хареса ми и краят , който му отредиха, накратко- угодиха на всички. ;)

 

Благодаря за превода ,бъдете здрави и ни радвайте и занапред!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласна с мнението на speedy86, да не се повтарям.

Браво на всички актьори, играха перфектно :yes: . Като цяло сериала ми

хареса, имаше интрига и заплетени моменти, имаше много драма, имаше си

и забавните моменти, любов и хубав край!

Благодаря на преводачите, че бяха така експедитивни! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, свърши се:) Хареса ми, но ако не бяха първите няколко епизода с малките актьори, които ме плениха с играта си, можеше доста да почака, да го изгледам. Даже си мисля, че бих изгледала нещо само с тях. Слава богу, смилиха се и над зрителите с финала. И като нямаше с какво толкова да запълнят 21 епизод, ни показаха пак малките ни любимци, а аз нямах нищо против, колкото и невероятно да звучи. Съжалявам само, че второстепенните герои не успяха да разкрият добре характерите си, а имаше много хляб в това. Любимата на Джонг У всеки път ме трогваше, страхотна актриса. Последните две- три серии много ми допаднаха, имаше повече динамика и напрежение. Е, Хари и Джон У все пак се оказаха чичо и племенник. Но защо в една от сериите така ни заблудиха с приказките, че майката на Хари и Джон У си приличат много:blink:

 

Мен ако питате, има хляб за още един сериал:rolleyes:. Мога да им помогна със сценария: сложните отношения на Джон У и баща му (искаше ми се да видя повече от тях). Защо пък да не забъркат още нещо с минало, настояще, пари, алчност, семейни връзки? Тъкмо да ги погледаме още малко;)

Благодарности за бързия превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би един от най-хубавите финали в корейските драми, които съм гледала, правен някога. Въпреки негативните мнения, които прочетох в повечето сайтове, на мен ми стана един от любимите. Заобичах всеки един от героите, които бяха толкова добре пресъздадени от актьорите. Страдах с тях, усмихвах се е тях, чувствах се като част от сериала. И сега ми е толкова тъжно, че свърши..

А колкото и да ми е тъжно за Хари, по-добър край не можеше да има за него. Толкова много ме разчувства в последната сцена в болницата, дори си поплаках. Сънг Хо е невероятен актьор, съжалявам че не съм го забелязала по-рано и сега ще наваксвам с негови филми. Хари до последно беше отчаян и не изпробва какви ли не методи, за да си върне Су Йон, която така и не може да откликне на чувствата му по начина, по който той искаше и я обичаше.

За първи път няма актьор, който да ми е противен, дори персонажите да бяха лоши. Всички се справиха перфектно с ролите си..
Джонг У порасна много. От малкото хлапе, което допусна ужасна грешка и си носеше последиците от нея. В крайна сметка изкупи греховете си и заживя щастливо, точно както си бе заслужил. Извоюва правото си на щастие.
Су Йон също..но не симпатизирах на нея чак толкова много, затова няма да пиша нещо особено за нея, но определено и тя заслужи правото си да бъде щастлива.
И тук идва моментът за лично моя фаворит от геройте.. а именно Канг Хьонг Джун/Хари. Въпреки че не оправдавам постъпките му, до последно му съчувствах и се надявах да бъде щастлив. Преживя толкова много, премина през толкова много неща и все пак получи своя, хм, не точно щастлив край, но според мен - справедлив край. Всичко, което искаше, беше малко любов, която не бе получил никога през живота си. Всеки път, когато заплачеше се превръщаше в онова малко дете,с ранен крак, което бяга за живота си, показваше меката си и наранена страна, която умело прикриваше през останалото време. Беше толкова привързан към Су Йон и толкова се страхуваше от това да не остане сам, че прибягна до толкова крайни мерки и дори заплахи.. Но както казах, не го оправдавам и все пак му съчувствам. Номера с изтриването на лошите спомени в болницата беше едно от най-тъжните неща и мисля, че плаках най-много на него.. А "другото" начало ме довърши.


Но лично аз не бих гледала втория сезон, ако направят такъв. Според мен сериалът свърши точно там къде трябваше и точно така, както трябваше.
Лично за мен е един от най-добрите на 2012 година smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът ми хареса. Имаше силни и слаби моменти, благодаря, че се редуваха, но звучащи актуални, заради всички емоции и сътресения, причинени или споходили актьорите и мен - от пълна трагедия до някаква равносметка и реванш.

Да, можеше и по-добре да бъде разкрита историята, но поне нишката на отмъщението, типично за корейския жанр, душевната болка на всеки замесен в първоначалната картинка, семейните отношения и разбира се любовта, не само като любов,

но и като приятелство, намериха верния път към зрителя. Добрата работа на камерата, също.

За съжаление, предположих за Ън Хье и се оказах права. Трудно й бе с тази роля. Въпреки, че имаше добри включвания, Су Йон в нейно лице не ме плени, аз ли не бях достатъчно състрадателна?! А малкото Су Йонче бе две стъпки пред

кака си. Мики, бих наградила с 6-ца и пълна паница, направи сполучлива роля, бетонира мнението на хората, че и с къса коса е сладур, но измършавя яко от глад и студ, покрай тези снимки :lol: . Може би е рано за връх, негов в кариерата,

но се радвам, че тук видях много от таланта му и от него самият. Да, героят му си го биваше, разбира се - беше забавен, състрадателен, деен и обичащ. Точно като нашият Мики, дето поназнайвам.

Ю Сънг хо бе най-добрият от основния каст, като изключа първите серии с малките актьори, които скриха зайците и шапките на големите магьостници на екрана. Сънг Хо е талант, отдавна знам, радвам се, че всички го хвалят, защото заслужава.

Безспорно много емоция остави и играта му, и самото присъствие на Хари в мен. Да си кажа честно,накара ме да го харесвам, да страдам като го гледам, да го съжалявам, дори да го презирам за постъпките му, но не и да го мразя.

Дори накрая търсейки покой, неговият Хари ака лутащия се Джун е още пред очите ми, и определено точно той ще ми липсва. И двете, злополучни на съдба майки бяха класа с играта си, сестричките добри чаровници, абе..лошите неща не бяха

малко за един сериал време, но пък добрият каст и посоката на развитие не ме накара само да плача, както си мислех в началото. Та, когато ви се плаче и мъка скове душата, пуснете си сериала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, май съм единствената, на която тоя сериал й беше много наивистичен. Мелодраматичната страна беше добра, но за мен тази мелодрама не бе достатъчно основание да приема безумното поведение на главните герои. Полицаите бяха представени като абсолютни дебили без никаква професионална етика (най-вече Мики му липсваше). Такива неща като арест, адвокати, изслушване на свидетели и т.н. явно в Корея са дълбоко непознати.

 

За мен е лоша практика да си пишеш сценария като блед фон на емоциите на главните герои и по този начин да манипулираш елементарно зрителя. Поради тая причина често се издразвах и не можех да състрадая на главните герои.

 

 

И аз децата най ги харесах (и то момиченцето ми беше най-впечатляващо). За мен някак възрастните пресъздадоха много по-наивистично образите, изградени от децата. Да не говорим, че не видях нито грам емоционален растеж у героите.

 

Юн Ън Хье не може да пресъздаде объркването на героинята си за съжаление. На Мики образът просто беше по-лесен за игра - праволинеен, искащ едно и също - просто ходеше по вече добре утъпканата пътека от малкия актьор.

 

Единственият главен образ, който ме впечатли беше на Сънг Хо. Наистина прекрасно изигра как душата му постепенно се покварява.

 

Другите актьори си бяха доста добри.

 

 

 

Та крайната ми оценка - слаб сценарий, сравнително добра игра от двамата главни и доста добра от Сънг Хо. И да, съгласна съм с Блеки - ако зрителят търси нещо повече от причина да си изреве мъката, не трябва да се спира на този сериал :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна от завършека на сериала. Предвид това кои са сценаристите през цялото време очаквах в последните минути да се развие ужасяваща драма. Ето че корейците могат да излязат от обичайните рамки за такъв тип сериали и да не разочароват зрителя със страдания.

Като история сериала ми хареса и ме накара да го очаквам и следя с интерес. Изключително съм впечатлена от актьорската игра и откъм нея бих казала, че нямаше слабо звено. Всички актьори пресъздадоха достоверно героите си. Сонг Ок Сук, както винаги направи силна роля. Ън Хье също се справи прекрасно и според мен изобщо не беше неубедителна. Точно за такъв тип образ съм си я представяла и добре, че беше този различен за нея сериал. Хареса ми и съм доволна. Мики израстваше във всеки епизод. Видимо беше старанието, което полагаше, за което адмирации. Първоначално подходих със скептицизъм по отношение на участието и персонажа му, но бързо ме опроверга. Определено има присъствие на екрана и сериала ще му отвори врати към нови проекти. Сънг Хо също беше блестящ, той си е роден талант. Работата му беше трудна, не беше лесно да придаде на Хари такъв вид, който ни се показа, но се получи. При мен не до такава степен, че да го съжалявам и оправдавам, макар да изпитвах съчувствие и разбиране. Може би най-противоречивото и силно въздействие, което се оказа върху зрителя беше именно чрез образа на Хари. Като цяло обаче, вече рядко има сериали с толкова добър каст - от самото начало, като започнем с децата, всички бяха перфектни.

Относно темата на сериала, може би наистина беше прошката, възможността за ново начало, добрината, топлината, човешкото отношение.

В крайна сметка накрая всеки получи това, което искаше и за което се пребори, и което заслужи. Джонг У и Су Йон се изчакаха, намериха пътят към един към друг, макар да бяха разделени от цял живот на лутане. Хари намери спокойствие и изцеление на раните си с цената на много жертви.

Последните минути от финала показаха една различна възможност за тримата в духа на "Какво ако...". Дали в действителност, ако нещата бяха започнали по друг начин, нямаше да свършат по същия? Много спорно, но имаше позитивизъм в тези сцени, затова ми хареса.

Колкото до полицаите,

вече не обръщам внимание на поведението им, и друг път съм писала, че ако в действителност там се провежда разследване по начина, който показват във филмите и сериалите им, тези хора сигурно тънят в беззаконие. Много ме озадачи непрекъснатото натъртване, че Джонг У трябва да "закопчае" баща си. Показано в сериал, както и да е, но поне да беше по-реално. Според мен е недопустимо, има възможност за отводи, изисквания за безпристрастност. Тук се събираха доказателства, извършваха се огледи и се разпитваха свидетели по безумни начини. Всъщност, само това не ми хареса, но не е нещо, което включвам по съществото на сериала, защото принцип тези неща ми се набиват в погледа.

 

 

Прекрасен сериал, наситен с емоции и чувства. Тук палитрата от отношения беше разнообразна. Хората бяха показани просто като хора, с най-грозните им постъпки, с най-добрите им намерения и средното положение между двете крайности. Поведението на героите напълно кореспондираше със събитията от миналото, което ги беше белязало, но и което им даде тласък напред след като се освободиха от сенките, надвесили се над тях.

 

Благодаря за бързите и качествени субтитри! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що и аз изгледах сериала и съм много доволна.Страхотен филм.Имаше история която беше поднесена доста професионално.Много съм доволна от каста защото всеки си беше на мястото и беше перфектен.Аз лично нямам никакви забележки за играта,за режисура и като продължителност.За мен това си беше една доста истинска история и в никакъв случай не мога да осъдя едно 15 год. уплашено до безумие момче.Тук най-голяма роля за нещастието беше алчността.И разбира се възрастните които много добре разбират какво значи това.Не мога да кажа,че симпатизирах на Хари(разбира се към артисчето съм на различно мнение),но за съжаление за неговото състояние отново са виновни големите.И все пак нали и той е пораснал в един момент.За това не го оправдавам в никакъв случай.В тази история отново се убедих,че ако следваш сърцето си и си откровен със себе си и знаеш какво искаш винаги всичко ще завърши с успех.Много важно е и да може да се прости за да се продължи.И че любов на сила не съществува.За мен филма си беше много силен.

За артистите просто нямам думи.Мики-перфектен.Това момче ако продължи все така мисля,че ще се гледа по света.Обаче ми е толкова миличък,има едно такова нежно излъчване.Но пък е толкова убедителен.И много сълзи,много вятър духа около него.Добре,че до него беше моята любимка.Ю Ън Хе за мен е и ще си остане най.Има много по красиви корейки,но тя е като огън между студени камъни.Отново съм изключително доволна от нейното представяне.

Не знам какво мислят в Корея за артистката която изигра майката,но за мен тази жена е един велик човек.Образа който представи хич не беше лесен.Много се зарадвах и на артиста като детектив Ким,но за съжаление за кратко.Но запомнящ се образ.Всички бяха добри всички.И децата невероятни.Дано да продължат да се снимат,че да им се радваме повече.

Много,много хубав финал.Съвсем завършен филм.Дооооволна съм :es::es:

И разбира се не на последно място искам да изкажа благодарности и към неуморните ни преводачи и редактори.Без Вас на дали щеше да се насладя на тази изключителна история.Че и колко бързо се потрудиха за този проект :bow: . :yes::thanks:

Благодаря на всички които се трудят за нашето удоволствие. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С облекчение мога да кажа,че не очаквах точно този финал!Много ми харесаха сцените в склада.Сякаш се получи някакъв кръговрат - събитията приключиха там,където и започнаха.Хубавото беше,че имаше голяма последователност на действия.Относно играта на актьорите , доволна съм като цяло.Разбира се, всеки имаше както слабите,така и силните си моменти.Отново няма да пропусна да кажа,че Мики развива таланта си с невъобразима скорост.Страшно ми хареса представянето му и успя да ме грабне,но все още му е необходим опит.В последните два епизода беше изключително убедителен.В тази драма много му помогна неговата чувствителност и деликатното му отношение към нещата.Безспорно най-добрата роля направи Ю Сънг Хо. В тази роля изпъкна съществено на фона на всички идеализирани герои.За Ю Ън Хе ще кажа с риск да се повторя,че не успя да покаже целият потенциал,който има,но се справи добре.Актьорите ,който изиграха децата и майките ми доставиха огромно удоволствие и се представиха блестящо.Като цяло самата история беше красива,оригинална и най-важното - беше човешка и истинска.Показва,че в живота често хората се сблъскват с подобна съдба и това е твърде тежко,но трябва да бъдем смели да се изправим пред страховете си и да се борим,защото всеки в този живот малко или много търси любов,за да не е самотен и да продължи напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз – доволна. Отново закъснях и всичко е казано. :) Мога да се подпиша под мнението на Спиди. :yes:

Не успяха да ме разплачат, въпреки тоновете драма, но съм доволна. Браво на Ю Сънг Хо, имаше няколко момента, в които бррррррр… имах чувството, че е поне със стогодишен актьорски опит. Мики ме радва все повече и повече и вече не е онова сладко дръвце от Скандала. Спирам. :P

Големи благодарности за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз го изгледах :) Определено мога да кажа ,че това не е моя тип сериал. Драмата ми идва в повечко. И понеже наистина вече почти всичко е казано ,ще отбележа само това ,което ме е развълнувало най-много . Хари - ще цитирам blacky80 ,защото тя изразява по много точен начин точно моето мнение : "...накара ме да го харесвам, да страдам като го гледам, да го съжалявам, дори да го презирам за постъпките му, но не и да го мразя. " .Изключително силен и интересен образ ,но много важен момент е, че ролята беше изиграна от Ю Сънг Хо - невероятна игра!!

Харесвам Ън Хье ,но за мен тя е слабия момент в този сериал.Е ,не можах да я въприема в тази роля .Пък и героинята й - много силен характер като малка ...и никакъв - като по- голяма :)

Мики - да ,браво за напредъка на актьора ,но ...предсказуем и не толкова вълнуващ образ /поне за мен / :)

Ех ,малките артисти ....съгласна съм ,че скриха шапката на каките и батковците.Точно затова на мен би ми хареса продължението на втория вариант ,който виждаме в края на 21-ви епизод,въпреки че е логично нещата да се развият по подобен начин....ами съдба ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И този сериал мина в графа изгледани. Много ми хареса и за мен е номер1 от драматичните сериали за 2012г..

Не успя да ме изненада, нито с развитие на сюжета, нито с финала- от самото начало знаех, както кой стои зад убийствата, така и че ни очаква щастлив финал. B)

Въпреки това сериала ми беше напрегнат и интересен и чаках с нетърпение всяка следваща серия. :rolleyes:

Всички актьори бяха прекрасни в ролите си, перфектен каст, без слабо звено за мен. Най-много ми хареса Сънг Хо, разбира се. Блестящ. И това, че бях предопределила за героя му точно такъв край, какъвто и получи, не означава, че не го харесвах. Да, нито го оправдавах, нито го съжалявах , но той е толкова красив и с играта си придава такава магнетичност на образа, че те привлича независимо от всичко, независимо от това колко е лош. Спомням си, че във Warrior Baek Dong Soo отново играеше противоречив образ, лутащ се между добро и зло, мрачен, тъжен, самотен и отново много по-интересен и привлекателен от главния песонаж :) Явно този тип роли му подхождат най-много. :wub:

Благодаря за превода на сериала и го препоръчвам на всеки, който още не го е гледал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален, разбиващ сериал. Не очаквах такова нещо и не знаех нищо за жанра - мислех си, че е романтична драма. Направо си умрях от ужас първите 3-4 епизода, сериала меко казано не е от леките. Озадачи ме много избора на Ън Хе за тази роля, но тя се справи доста добре. Най-добрите актьори в цялата драма за мен бяха децата в началото. Прекрасни...те сякаш не играеха изобщо, а бяха тези герои. Мики също беше фантастичен, много му отива ролята на детектив. Съвсем различен образ от предишните му, много ми хареса. И музиката беше прекрасна, въздействаща, но не-натрапваща се. Имаше сравнително малко моменти на влачене. Въобще, всичко ми хареса много. Само ми се щеше да нямаше и в живота толкова много ужасни истории като тази. Че даже и повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момченцето главния герой мисля,че е същото което играеше и младия "Илджиме".Чудех се дали съм права.Някой знае ли?

Не че е нещо важно,но ми хрумна да питам. :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момченцето главния герой мисля,че е същото което играеше и младия "Илджиме".Чудех се дали съм права.Някой знае ли?

Не че е нещо важно,но ми хрумна да питам. :) :)

 

Да, точно той го играе. Казва се Yeo Jin Goo.(неговата тема във форума - Тук)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Щях да прежаля актрисата и да го гледам..обаче само като погледна постера какво е тъжно... и сигурно целият е само рев и сополи се отказах да си натоварвам психиката..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...