Jump to content

Sword Art Online (2012-2022)


Shiratori

Recommended Posts

Изненадващо за мен самата го следя по охотно от първи сезон. Историята е последователна и не ми е чак такъв проблем, че не е фентъзи(освен очевадното превъзходство на главния и тук притова с меч, но все още ми е в уоч листа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано недоумявам за какво са всичките критики по-горе. Че нещо напомняло на нещо - ами да, в ХХI век е малко трудно тепърва да измисляш топлата вода. На мен си ми хареса анимето, дори приятелят ми, дето по принцип не зяпа аниме, му се зариби и го изгледа. Сега си следя втори сезон.

 

Имаше си всичко необходимо за стандартния епично-геройски формат (жертвоготовен и смел главен герой, кървави битки, жестоки злодеи, трагични смърти и любовна история), но виртуалната среда придаваше съвсем друг и някак по-технологично-реалистичен нюанс, което направи цялото аниме много по-различно от подобните по структура фентъзи-бози. Тук се засегнаха въпроси като разграничаване на виртуалната реалност от действителността, опасността, която може да представлява прогресът на технологиите. Все любими сайбърпънк мотиви :) Хареса ми идеята, че именно във виртуалното пространство не бива да си позволяваш волности и грешки, че ако стигаш до убийство или предателство в един въображаем и безвреден за теб свят, какво остава пък за реалния, в който обстоятелствата могат да са много по-жестоки? Повечето хора мислят обратното - щом светът е нереален, в него всичко е позволено. То затова интернет е пълен с тролове и фалшиви самоличности :) Та мисълта на Кирито, че и в действителността, и в игрите ти си си ти, ми допадна.

 

Не ме разочарова хич събуждането му, даже беше много интересен този обрат. Баналното решение би било "минаха играта, аре хепи енд". С това извъртане към реалността стана много по-оригинална и непредсказуема историята. Ако имаше нещо досадно и тъпо, това беше сюжетната линия с влюбената сестра. Нея май само за запълване на времето я бяха сложили :) Или пък за да подчертаят колко е неустоим нашичкият :28558:

 

Впрочем, виртуалността на случващото се е позволила на сценаристите да забъркат в сюжета разни обикновено избягвани нещица в цензурните анимета, като например сексуална връзка между деца (на колко бяха, на по 15 май?) и още по-забавно - подчертано извратено изнасилване на непълнолетна ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори сезон още не съм гледала, но началото ме грабна със страхотната идея. Втората част на първия сезон беше значително по-слаба, но пак си ми хареса. Все се надявах да има някаква последователност както в игрите - минаваш първо ниво, битка с боса, после второ и тн, тук вървеше много разбъркано, но се ориентирах де. Допадна ми много!
Утре ще сложа линк за дърпане с освежените бг субтитри. Гледайте  :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първия сезон на един дъх, изненадах се колко се зарибих :es: Може би защото изчетох всички коментари предварително /за които много благодаря :D /  и бях подготвена, но нищо не ме разочарова :asian: сега скачам на втори, надявам се да свърши като първия, не съм фен на избиването на главните герои и изкуствено направените трагедии :lol::blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така, първата част на втори сезон е изгледана :D имаше по-бавни моменти, но се изкарват :lol: преглътнах и огнестрелните оръжия, бяха си ок, но аз открих за себе се, че явно съм фен на мечовете :lol2:  Харесвам момента, в който Кирито влиза в нова игра и това, че  е  страхотен играч си ме кефи :es: сякаш докато играе някак превръща играта в негова си (сори, ако звучи странно :lol2: )

Почвам втората част - момента с Ескалибур и Дамата от езерото малко ме подразни (толкова е изтъркано вече :lol: ) ама хей, поне е меч :rofl:

дано не ме разочарова края :nunchako:

 

 

Всичко е изгледано :D  хареса ми :yes:  Малко повече ми дойдоха емоциите(демек сълзите) последните 2 епизода та попревъртах на моменти :lol: но края беше сладурски

 

 

Ако всеки сезон си завършва с Кирито, Асуна и "дъщеричката" заедно ще бъде :yes::lol2::P

 

 

Дано да има повече битки в следващия сезон :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вторият сезон зариби с женствения аватар на Кирито - това беше основата на хумора там. Всичко останало - блях... Почти отсъстваща история, протакане, разтягане, излишен патос.

 

Но първият сезон си остава добър;) Ще си го гледам пак след години с кеф:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юху, трети сезон ври и кипи;) Само аз ли го следя "Alicization"-а?:)

 

И още нещо, някой гледал ли е "Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online"? Доколкото разбирам, туй ще да е с други герои, а не с Кирито и Асуна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SAO GGO го пропуснах, тъй като е спин-оф и няма общо с главната история и направо скочих на трети сезон :D Имах големи очаквания за него, тъй като феновете чели новелата много го хвалеха, но засега съм на 16 епизод и съм доста разочарована. Първите епизоди бяха доста скучни, а в последните епизоди се водят едни много еднообразни битки, а и Асуна ми липсва допълнително. Засега единственият епизод, който ми направи впечатление, беше 10 и то поради жестоките и кървави сцени, които ни най-малко очаквах от това аниме. Въпреки недоволството ми ще си го догледам поне последните епизоди навярно ще са по-интересни 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...