Jump to content

Sword Art Online (2012-2022)


Shiratori

Recommended Posts

40861l.jpg36343l.jpg

––Епизоди:–– 25
––Продължителност:–– 23 минути на епизод
––Година:–– 2012
––Жанр:–– екшън, приключение, фентъзи

––Резюме:––

В близкото бъдеще играенето на онлайн игри ще е на съвсем ново ниво. С помощта на устройство, наречено Nerv Gear, съзнанието на играча бива пренасяно във виртуален свят, където той е способен да движи аватара си сякаш е собственото му тяло.
Добре дошли в света на популярната онлайн игра "Изкуството на меча". 10 000 играчи ще бъдат неприятно изненадани да научат, че веднъж влезли в играта, изходът е само един... а именно да победят 100-те боса и да изкачат всички етажи във виртуалната реалност. Дали Кирито и приятелите му ще се справят, при положение, че смъртта в играта се равнява на смърт и в реалността? 

 

:essub: 


––Сваляне:––
:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с теб.Това аниме заслужава да бъде гледано.Жалко че няма манга,макар че има новела която ако не се лъжа е завършена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това аниме започна изключително силно и дълго ми бе фаворит за сезона, но постепенно основната идея ми се позагуби. Вместо историята да се задълбочи в преодоляването на играта, сериите преминаха в разни странични филър-истории и хоп в един момент нашия герой победи боса и се върна...а стига бе!!! <_< И в момента сякаш гледам съвсем друго аниме със новопоявили се персонажи. Може би целят нещо с този внезапен обрат на събитията, но това развитие въобще не ми се нрави. Гледам го с мъка в момента и се чудя защо не го дропвам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък много дълго се чудих дали да почна да го гледам това и накрая се отказах...не заради друго ами точно арта сега тоя шонен нещо ми изглежда лигав, нелеп и слабохарактерен, а бога ми бактисал съм вече от такива сополи дето трябва да спасяват всичко и всички, а не могат да си вържат гащите иначе! :D Другото, което е че става въпрос за виртуална реалност...сега не че не обичам фентъзи дори напротив ама VR-а ми е терсене поради ред причини. Може би като си изгледам заглавията, които съм си набелязал (а те се натрупаха доста) ще му дам шанс и на това, но очакванията ми са минорни..cigarl.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди няколко дни изгледах 2-ва епизода и сега го гледам с тема във форума. :) По принцип тези които някога са играли някаква ММО игра, ще се накефят. Има ли такива? :) Главния не е чак такъв сопол Razzormaw, даже ми изглежда дръпнат и необщителен. Поне за сега е добре, не съм стигнал до моментите които описва Алфонс. Но така или иначе има само 16 епизода преведени, няма за къде да се бърза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз съм играл диабло и WoW само от ммо-тата ама виртуалната реалност не ми харесва просто защото самата й идея е, че нещата стават в свят конструиран от хората и нищо повече от ред пиксели в/у монитора по принцип и дори да е цял виртуален свят пак не ми се ядва. Може да го извъртят, че нещата които се случват на виртуалния герой тоест аватара се случват и на човека, който играе с него, но пак си остава чувството за искуственост и едно омаловажаване на постиженията на героите щото като излезеш от софтуера какво тогава? И матрицата хамериканския филм имаше уникална концепция за VR ама пак не ми харесаха много нещата въпреки, че като цяло наистина филма си беше добър ама просто виртуалната реалност не ме кефи..Виж ако беше някакво паралелно измерение или магически свят перспективата е съвсем друга за героите знаеш, че това което им се случва има значение/тежест на някакво място колкото и да е измислено и последствията от него ще си останат и без да save-ваш битове на хард диска. А колкото до сопола това е жаргонно тука за малко момченце или момиченце така им викаме..и това имах предвид, че е дечко поне така ми изглежда. :D Абе ще го прегледам сигурно по нататък просто споделих защо не го набъбнах отначало - арта на героите и елемент от плота това е иначе може наистина да е добро анимето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, абе дечко си е, няма да те лъжа. :) Еми то виртуалните светове са си виртуални. Дали ще е някакво фентъзи написано на книга или нещо друго, все хора са го измислили. Общо взето не е важно какви постижения правиш, а хубавите спомени, защото постиженията нямат никаква стойност отвън. Както и обратното впрочем. Във виртуалния свят на никой не му пука адвокат ли си, милионер ли си или не знам си каква голяма работа. :D Май за първи път гледам такова, като изключим онези моменти в Boku wa Tomodachi ga Sukunai дето играеха Monster Hunter в мрежа за да се сближат. :blink: Дори да го сбозят, има потенциал в тези идеи. Не съм гледал .hack , май е нещо такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ерм прегледах първия епизод да не говоря наизуст и в действителност не е толкова зле колкото си мислех дори изглеждаше доста обещаващо. Аз си мислех, че ще е някаква тъпня с обикновен гейм турнир, но добре извъртяха нещата с последствия в реалният живот и работата отиде дори на живот и смърт, което е сериозен плюс за самата поредица все пак колкото по голяма е интригата толкова по-интересно. Иначе действително беше прав, че ще го оцениш по-добре ако си играл ммо - механизмите и принципите в този виртуален свят са същите както в rpg-тата героя трябва да вдига нива и да жули глигани, вълци и лисици до припадък за да може да бутне големите босове. Ще го довърша по нататък де сега не ми е приоритет, но поне видях, че не е за боклука и има хляб в него дано само да не си окепазят хубавия старт в последствие в епизодите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Alfons

 

Публикувана Вчера, 10:08

Това аниме започна изключително силно и дълго ми бе фаворит за сезона, но постепенно основната идея ми се позагуби. Вместо историята да се задълбочи в преодоляването на играта, сериите преминаха в разни странични филър-истории и хоп в един момент нашия герой победи боса и се върна...а стига бе!!! И в момента сякаш гледам съвсем друго аниме със новопоявили се персонажи. Може би целят нещо с този внезапен обрат на събитията, но това развитие въобще не ми се нрави. Гледам го с мъка в момента и се чудя защо не го дропвам...

Моето мнение се покрива почти напъло с това, с тази разлика, че след първия епизод от събуждането влезе в графа on hold :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от чужди мнения гледам да не се влияя ама това на Алфонс действително ме озадачи. Първо за тея филъри и действително ли са такива в зависимост от перспективата и очакванията на зрителя примерно аз така както го видях от първия епизод това аниме ще е все едно мулти онлайн рпг тоест героя би трябвало да ходи да изпълнява някакви мисии дори и да са тривиални от типа на "върви и донеси еди какво си" и в процеса да става по силен. Ако това е изпълнено до момента в който напусне играта (а това е неизбежно) значи всичко е наред. А това с последния бос и рязкото превключване..ами така ще е аз за това се дърпам от VR-a понеже целият свят на който си ставал свидетел няколко епизода в един момент се обезмисля и бива пръскан на парчета излезе ли героя от играта, а така както са нещата тук доколкото разбрах падне ли последният бос всички са спасени и би трябвало да се върнат към нормалния си начин на живот и едва ли тази игра ще продължи да съществува.. Мен друго ме озадачи защо не дадоха отначало какво става с телата на хората останали отвънка нали без определени грижи жизнените процеси щяха да прекъснат и най-малкото как са реагирали на това семействата на играчите кво на системи ли ги държат...а ако има режим на електроенергията? :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от чужди мнения гледам да не се влияя ама това на Алфонс действително ме озадачи. Първо за тея филъри и действително ли са такива в зависимост от перспективата и очакванията на зрителя примерно аз така както го видях от първия епизод това аниме ще е все едно мулти онлайн рпг тоест героя би трябвало да ходи да изпълнява някакви мисии дори и да са тривиални от типа на "върви и донеси еди какво си" и в процеса да става по силен. Ако това е изпълнено до момента в който напусне играта (а това е неизбежно) значи всичко е наред.

До някаква степен е така. Но все пак основната идея на анимето е героите да победят играта и да достигнат последния етаж. И всичко си вървеше по план до четвъртия епизод (ако не бъркам), където започнаха да се появяват странични истории, които запълваха епизодите за сметка на същината на анимето. Това имам предвид.

До колко са филъри(все пак анимето не е по манга) е трудно да се прецени, ако не си изгледал повечко серии. Но с излизането на героите от виртуалния свят тези истории се превръщат в такива, защото развитие за тях няма, а и не се включват в основната линия на сюжета. Така че за мен са излишни и спокойно можеше да НЕприсъстват(и то за сметка на водещата идея на анимето).

По спомени етажите бяха 100, с бос на всеки от тях...еми за 13-те епизода показаха 3-4 боса и то за минимално времетраене. <_< Като си имаше армия, която се биеше на предните линии, а нашия герой лъкатушеше из ниските етажи да помага на разни лолитки (епизод 4), да разплита някакви странни случаи (епизод 5 и 6), да помага на някакъв ковач (от женски пол, разбира се) и т.н ...??? <_< И когато вече си мислех, че всичко ще се пооправи...хоп нашия обичан герой реши да се жени...и следващите епизоди преминаха в фенсървиз и романтични измишльотини. :huh: Да не забравя и епизода, който премина в улов на някаква си огромна мутирала онлайн рибка. <_<

Та от всичко това аз смисъл не виждам. Появи се епизод 13 (ако не бъркам) и раз-два всичко приключи. Боса победен по най-глупавия начин и game over...толкова претрупано направено, че чак да ти призлее. И в крайна сметка тези епизоди дори да не са филъри, (както казах) при това развитие на сюжета ...те се превръщат в такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И когато вече си мислех, че всичко ще се пооправи...хоп нашия обичан герой реши да се жени...и следващите епизоди преминаха в фенсървиз и романтични измишльотини.

:huh: Да не забравя и епизода, който премина в улов на някаква си огромна мутирала онлайн рибка. dry.gif

Та от всичко това аз смисъл не виждам. Появи се епизод 13 (ако не бъркам) и раз-два всичко приключи. Боса победен по най-глупавия начин и game over...толкова претрупано направено, че чак да ти призлее. И в крайна сметка тези епизоди дори да не са филъри, (както казах) при това развитие на сюжета ...те се превръщат в такива.

Е ако е така значи действително са се изложили от което и се опасявах. За екшъните такова протакане е истински сизифов камък само дето го бутаме ние зрителите. Няма нищо лошо в фенсървиза но по малко и на точните места без да се прекалява дори ако може изобщо да се избягва. За претупването не се учудвам обикновенно такива идеи с големи претенции и сложна реализация не биват доразвивани в рамките на 11-12-13 епизода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това аниме започна изключително силно и дълго ми бе фаворит за сезона, но постепенно основната идея ми се позагуби. Вместо историята да се задълбочи в преодоляването на играта, сериите преминаха в разни странични филър-истории и хоп в един момент нашия герой победи боса и се върна...а стига бе!!! <_<

За мен точно това е най-силният момент в това аниме. Обичайният вариант сме го виждали вече къде ли не... Тия 16 епизода, дето са излезли, ги ометох точно за 1 ден и сега ме е яд, че избързах и не дочаках да го завършат. Между другото, артът и сюжетът като цяло наистина подвеждат, дори отблъскват (така стана и с мен), и първоначално това заглавие го отбягвах като молец - лавандула и мислено го наричах "Поредната щуротия онлайн". След "Дотхак" не мислех, че нещо с подобна тематика ще ме завладее така и описанието хич не успя да ме спечели. Позитивните коментари в темата обаче бяха нещото, което ме изненада и подтикна да сваля първи епизод. Повече не ми и трябваше.

 

И не знам що, но дуото Кирито-Асуна здраво ми влезе под кожата и истински се вълнувах, когато ги даваха заедно. Вероятно така се чувстват бабите, докато гледат любимата сапунка, и макар това ми осаферване леко да ме притеснява, просто не мога да не им се кефя. Да живее фенсървиса! :D

 

Все пак, колко често в такива на пръв път пуберски тематики в някое аниме се стига до реална интимност между главните герои? В общия случай чакаш ли чакаш нещо да се случи и накрая оставаш с пръст в уста. Да си призная, когато Кирито поиска да прекара нощта в дома на Асуна и при дръзкия начин, по който го предложи, аз тотално се облещих невярващо, а след това си направих нечовешкия фейспалм :slap: щом мацката остана по бельо, а той почна да се оправдава като двойкаджия, че друго имал предвид. :lol2: Е, няма такъв смях!

 

 

героя трябва да вдига нива и да жули глигани, вълци и лисици до припадък за да може да бутне големите босове

Направо ме съсипа от смях с този коментар. :rofl: Още една от причините, заради които загледах анимето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно от 14-ти епизод нагоре почва нов сезон и играят друга онлайн игра. Между другото и аз се шокирах от романтичните сцени. Някакси беше като гръм от ясно небе. Хаха, иначе евала на Асуна в сцената в която започна да се съблича. :D Дали в реалния живот щеше да има същия кураж. :) Но наистина браво за по-зрялото представяне на романтиката. Въпреки че е странно да го видиш в аниме.

 

 

Тази история може би се развива толкова насечено и набързо заради формата. Едно са няколко новели по 400 страници с най-разнообразни описания, друго е 20 епизода анимация. Ама ми хареса де, опасенията ми не се потвърдиха. В смисъл това което казва Алфонс е самата истина. Може би идеята е съвсем друга или просто това е различен начин на развитие , който е не по-малко лош. Даже ме вдъхновява да си разсъждавам за определени неща. Там когато Кирито беше до леглото на Асуна в болницата, се усети колко беззащитен е в реалния живот и не може да я защити.

 

Обаче в тази новата игра, Лифа ми прилича много на Асуна... а образа и в реалния живот ми прилича на сестрата на Кирито. Изобщо почнах да ги бъркам. :) При всички положения, на главния мухлю (в кавички:)) няма да му е лесно да се справи този път. Особено ако трябва да прави нещо извън играта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех това на Алфонс нищо не е..В един сайт за ревюта и коментари към епизодите на някой от текущите анимета това така му сипаха, че просто не е истина направо съм се смял през сълзи. Може и да не са прави както казах от чужди мнения гледам да не се влияя ама много хейт много нещо за периода след събуждането на тоя Кирито и влизането в другата игра ALFheim ли кво беше..Някои дори сравниха нивото на плота и злодея с тея от Скуби Ду, което наистина си е дъното. xD Не ми се вярва въпреки това чак толкова да са се оляли, но ще дам становище като го почна и аз.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От новата игра и на мен ми се повръща, щото тая работа с феичките, острите уши и крилцата ми се вижда доста гейска. Главният лош далеч не бих го сравнил със злодеите от Скуби Ду, но е доста противен и мазен - както се беше изразил Рейзър в една друга тема - от пръв поглед го намразих.

 

Пешо, въпросната Лифа си е баш "сестрата" на Кирито, която всъщност не му е сестра, а първа братовчедка, и си пада по него. Бляяяя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия сезон беше изключително интересен. Втория не е лош, но изобщо не ми допада идеята с феите, въпреки че добре са го измислили включвайки и "малката сестра" на Кирито. В крайна сметка ще се догледа ама малко зорлен понеже и аз като повечето не си падам по гейските приключения :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми реших да му дам шанс и набъбнах епизодите преди няколко дена. Няма какво да си кривя душата замисъла е добър, а реализацията на събитията в първата игра се е получила добре. И все пак Кирито дразнеше и някак си не можа да ме грабне като главен протагонист. Защо? Ами защото е дечко или по скоро "супер дечко" бактисал съм от такива сополски истории, където дечицата им дават някакви свръх сили и те мачкат всичко по пътя си. Един вид "децата могат да се справят с всичко възрастните и за чеп от зелева каца не стават" и биват мачкани и унижавани от малолетните им противници. Пак добре, че става въпрос за VR (virtual reality) тук, че иначе щеше да ми се додрайфа как Киритото размахва с крехките си ръчички 2-hand мечове със специалното си умение dual-weald, което всъщност му осигуряваше огромно предимство над останалите и не можеха да го барнат с пръст, което поуби в известна степен интригата. Може би всъщност няма може би трябваше героите да са в по-напреднала възраст 18 или дори 20 години за да го възприема добре както и романса м/у Атсуна и Кирито да е в съвсем друга светлина. Атсуна е на 17 години, а Киритото 16 след 2 годишен престой в играта демек са били на по 15 и 14 в началото, а арта им не претърпя никаква промяна. За сравнение в Shinsekai Yori имаше пак такава пауза с около 2 години и арта на героите беше изменен за да отговаря на това, че са порастнали тук пуберитета на тея явно не баца. Както и да е като оставим тези подробности историята все пак беше интересна и издържана що годе според тенденциите в ммо-тата за първата игра. Втората или Алфхайм започна добре мен не ми пречи, че става въпрос за феи, но е явен е паралела с world of warcraft и елфите дори са окрали доста неща като въпросното world tree тука го бяха кръстили Йогдрасил или нещо подобно, а в уоу зоната се нарича Hylaj, а дървото Нордрасил - давам линк за да видите. Е опитали са се да замажат нещата с келтската митология откъдето са и въпросните феи с наличието на Оберон и Титания ама пак му липсва оригиналност все пак щеше да е по-нагло ако директно ги бяха представили като елфи. Новият злодей действително е противен, което е добър ход при първата игра тоест SOA до края не се знаеше какво ще е последното препятствие - героите трябваше да стигнат до последното ниво и да убият боса Х, но какъв е точно никой не може ти каже докато сега осезаемо се чувства присъствието на антагониста. Колкото до Atsuna vs Leafa по ме кефи аватара на "имоутото" тоест братовчедката отколкото този на Атсуна може би имам фетиш към дългите уши пък и е руса докато червенокосите хич не ме кефят всъщност дори и в истинската им форма по ми допадна Сугуха пък нека е incest! :lol: Таман с "имоутото" ще пооправят романса ко стане врътката, че иначе хич го няма или поне на мен ми е безвкусен - прекалено лесно стана заварката м/у Кирито и Атсуна. Нямам предположение как ще завършат нещата засега се ядва, но действително SOA>Alfheim, а не храня и особени надежди за финала едва ли ще е нещо грандиозно, но остава да видим може пък и да ни изненадат..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, Карате Кид акцентите дразнят и определено щеше да е по-добре да бяха направили да са по-възрастни. Още повече, че характерите на героите изобщо не отговарят на годините им, които би трябвало да клонят към 23-26. Артът обаче няма как да се променя с времето, защото, както казаха в началото, Нървгиър-а не сканира чертите на човека, а въпросната настройка се е правела с опипване на крайниците. Сиреч, щом са неподвижни в реалния свят, няма как да направят модификацията.

 

Относно препратките към УоУ, авторите трудно могат да избягат от тях, защото светът на УоУ е толкова мащабен, че трябва или да измисляш съвсем нов фентъзи формат (напр. Стивън Ериксън, Малазанска книга на мъртвите) или да вървиш в техните стъпки, като само изменяш някои детайли. Тук обаче съвсем са си оставили ръцете, защото дървото растящо в планината Хайджал в УоУ също му викат Световното дърво. Само арта му е по-особен. А пък феите са просто разновидности на елфите: Кървави елфи : Саламандри, Нощни елфи : Спригани, Горски елфи : ония зелените и т.н.

 

За съжаление, както се опасявах, го разбозяват с всеки следващ епизод... Утеха са ми новелите, които са доста по-интересни. Тях горещо ги препоръчвам. Има ги качени в Анимеса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...