Jump to content

Toaru Majutsu no Index (2008-2009)


Razzormaw

Recommended Posts

108686l.jpg

 

Toaru Majutsu no Index

 

Оригинална творба: Камачи Казума
Озвучават: Игучи Юка, Абе Ацуши, Окамото Нобухико и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, фентъзи
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 2008
Епизоди: 24+
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Действието се развива в град на изключително напреднали ученици със свръхестествени способности, в свят, където магията е реалност. Дясната ръка на Тома Камиджо може да анулира всякаква магия, физични или божествени сили, обаче не и лошият му късмет. Един ден той намира младо момиче да виси от парапета на балкона му, което, разбира се, съвсем не е обикновено.

 

Линкове:

Свали тук: :click: 

 

_________________________________________________

Лично мнение: Must see за всеки почитател на магическите екшъни! Сезоните засега са 2 тука давам първият, вторият от 2011 година може в последствие да го сложа и него ако не ме домързи, а на всичкото отгоре и ще има и продължение в скоро време, но май няма да е трети сезон, а филм. Така или иначе си е добра новина за всеки фен на поредицата пък и ми е интересно да видя дали Индекс ще успее да изяде накрая Тоума все пак два сезона го ръфа. laugh.gif

Саундтрака по принцип разцепва обаче от всичко тоя оупънинг обира всички точки -->

http://www.youtube.com/watch?v=XLEazi--Og0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ооо Индекс хаха....Анимето е много готино.Индекс,Тоума и Мисака са ми любимите герои :lol:

Toaru Kagaku no Railgun може да се нарече също част от анимето,тъй като героите са същите(в центъра Мисака и "сестра и")...епизоди 24...1 ова и 3 спешъла

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доприключих и втория сезон понеже бяха ми останали серии до края и вече спокойно мога да кажа, че съм повече от доволен от него. Дори не мога да си обясня как ми е убягнало това заглавие при положение, че е от близките години и попада в жанровете, където най-често се лутам като си търся заглавие за гледане. Откъде да започна..може би от прекрасната история изградена по един невероятен начин и поддържаща кладата на интереса ми горяща в буйни пламъци от самото начало до края и в двата сезона. Просто действието беше повече от динамично толкова не съм се кефил откакто изгледах Mirai Nikki смисъл на наситени от екшън сцени тук таме имаше пролуки за разведряване на положението най-често с комични елементи и щипка еччи, но аха си се поотпуснал малко и новия злодей се е показал зад съседния ъгъл готов да безчинства и да създава проблеми на нашите хора.

 

 

 

 

Колкото до тях Тоума и Индекс са безспорно една от най-запомнящите се двойки или по-скоро комбота в аниметата. Айде Индекс предимно като комедиен персонаж се изяваваше, но от лоли какво друго да иска човек?! Дори в първи сезон не е с толкова ключово значение отколкото във втори, така е и за доста други персонажи още. Обаче Тоума си беше пич на място с много малко трески за дялане напълно различен от слабохарактерните и нерешителни мъжки персонажи с които аниметата направо преливат. Честно казано двамата ми напомниха лекичко за една друга култова двойка Луис и Сайто от Zero no tsukaima.. е не бяха толкова забавни, но все пак това с хапането беше неочакван и забавен похват хич да не е се посмях доста на това! xD Колкото до останалите там наистина се чудя откъде да почна да хваля толкова интересни support персонажи и злодеи отдавна не бях виждал на едно място за два сезона бройката наистина е сериозна. Като визия от всички женски персонажи най ми хареса Канзаки Каори такива типажи с катана винаги са ми били любими, а и арта и е перфектен само дето не е включват активно в първи сезон блесва чак втори, но пак не може да засенчи като присъствие Мисака може би ако и бяха отредили по голям пай от екранното време понеже концепцията за Каори е действително сполучлива такива героини винаги се котират пример за това е Саеко Бушиджима от Highscool of the dead, която си прилича доста с Канзаки... А самата Мисака честно казано тя по ми допадна и от Индекс въпреки, че лолито е емблематичен образ и с нея шега не бива (:D), но Мисака беше перфектна с тсундере излъчването и нейната история най ми хареса от всичките останали дето бяха с проблеми и трябваше Тоума да ги оправя в живота. Тя и нейните "производни" (който е гледал знае какво имам предвид) бяха най-доброто от първия сезон, а не случайно и са и отделили и допълнителни епизоди с Рейлгъна както ме подсети колегата по-горе.

а това с говора на производните дето добавяха коментари за себе си в 3-то лице направо ме хвърли в тъч супер добро хрумване и наистина забавно бая се посмях на диалози от типа "бла бла бла - добави Мисака кимайки утвърдително с глава" xD

Разбира се останалите също бяха доста интересни като личности, но ще спомена само Акселератора просто много ме изкефи тоя пич и като злодей със способностите си, поведението на тотален лунатик, самият му арт и в последствие тая история дето я проследиха с включването на Last Order (Мисака 20001) изобщо много ме зарадваха, че му посветиха дори цял епизод тук напълно си го заслужаваше, а във втори сезон дори е с още по ключова роля! Сега като се замисля ако трябва да подредя в някаква класация героите от това аниме наистина ще бъда изправен пред огромна дилема на някои позиции..Лична оценка и за двата сезона: 10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първо Рейлгън-а по случайност (без да искам попаднах на епизод и нямаше какво да правя та загледах ... и така целият сезон). Сега зяпам Индекс-а. До тук ми харесва много и като история и като арт! Надявам се да продължава все така силно до края! (::

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си се насочил анимето си е екстра или поне мен ме изкефи много понеже съм фен на магическите екшъни. :rolleyes: Сега видях, че го има и преведено на бг в добре познатият ни тракер тъй, че слагам линк и към двата сезона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера дозяпах първи сезон, днес подкарвам втори. Свежо заглавие се оказа и вероятно нямаше да му обърна внимание, ако не бяха коментарите в темата. Малко ме дразнеха лоли лигочите, но пък персонажите бяха доста пълнокръвни и ми влязоха под кожата. Първи епизод грабва веднага и макар че следващите два са чувствително по-постни, усилието да се изгледа след това се отплаща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем екстра още един фен начи! :D Вторият сезон лично на мен ми хареса малко повече имаше ще кажеш повече екшън и ставаха доста интересни неща около Тоума, Мисака, Индекс и разбира се моя човек Акселератора, който тук е с доста важна роля ама да не спойлвам..приятно гледане! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стейл е пич. Много ме радва тоя герой, особено като призове Инокентий и се развихри. Освен това са му дали най-яките реплики, за разлика от тези на Камиджо Тома. Дразни ме само това попско расо, дет не го сваля от себе си.

 

От женските персонажи отново Мисака ми е любимка, наред с всичките й 10 000 "сестрички" и малката Мисака на квадрат. ;) Може би заради това за момента първи сезон ми е по-симпатичен - заради основната "Мисака" арка. В този сезон много на заден план са я оставили, язък.

 

Държа да похваля и саундтрака на втори сезон. Страхотен музикален подбор! Особено опънинга. Кажете обаче откъде да го сваля, че намирам само този от първи сезон. :28558:

 

П.П. Българският превод не е идеално зле, но 90% от имената са некадърно транслирани, най-вече латинските. Да не говорим за църквите и тотално оплесканите главни букви. Останалото се трае. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Full OST <---- тука има сичко и то на .flac баката е най-добре да търсиш музика по принцип стига да имаш място на харда ама аз специално за изпълнители дето ме кефят много гледам да е качествено. 

 

Мисака и мен ме изкефи много доста сполучлив персонаж. Даже доколкото разбрах е печелила първо място в някаква класация за аниме героини. Сега за това чакаля с нетърпение Railgun S да почне след няколко дена! :D Въпреки, че ми е странно защо не си продължат нещата от Индекса понеже тука така и историята остава незавършена, но явно Рейлгъна им е по приоритетно въпреки, че отстъпва на Индекса по някои показатели. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...