Jump to content

We Were There | Bokura ga ita: Part 2 (2012)


lazeto

Recommended Posts

xC7G5OI9Rp0HwwRg5drGDBwYtTe.jpg

Bokura ga ita: Part 2 (2012)
Страна: Япония
Също така известен като: We Were There
По шоуджо мангата на: Юуки Обата - "Bokura ga Ita"
Година на излъчване: 21 Април 2012
Времетраене: 121 мин.
Жанр: Романс, Драма
Режисьор: Takahiro Miki
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Toma Ikuta - Motoharu Yano
Yuriko Yoshitaka - Nanami Takahashi
Sousuke Takaoka - Masafumi Takeuchi
Yuika Motokariya - Yuri Yamamoto
Manami Higa - Akiko Sengenji
Ayaka Komatsu - Nana Yamamoto
Risa Sudo - Ayaka Takeuchi
Yumi Asou - Yoko Yano
Tasuku Emoto - Atsushi
Hayato Matsunaga

Резюме: ” Ние бяхме там” проследява живота на Яно (Икута Тома) и Нанами (Йошитака Юрико) в рамките на 10 години, от ученическото им запознанство до първата им работа. Историята се развива в Токио и Хокайдо. Яно е популярно момче в училище, атлетичен и умен, но смъртта на неговата приятелка в автомобилна катастрофа оставя в сърцето му голяма рана. Нанами се влюбва в него, решена да се пребори със спомените му за загиналото момиче и да спечели любовта му...

 


 

Свали с български субтитри: :subs: :click:  и  :click:

 

Свали с английски субтитри:  :click:


:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откакто игледах първата част преди седмица, само стоя пред компа и през час проверявам дали има субтитри за втората част. Имах по-големи очаквания за този филм, надявах се да видя Нанами и Яно порастнали не само външно, но и вътрешно, а то какво се оказа. Той все така несигурен и самосъжаляващ се, а тя все така лудо влюбена. Имах малките надежди, че и двамата ще израстнат- той ще работи в голяма фирма в Токио и ще печели доста, а в действителност, той какво направи, направо ме издразни....

 

То бива бива доброта и състрадание към Ямамото, ама чак да я прибере в дома си... неможах да се сдържа от яд. Хайде той прави грешка след грешка, но и Нанами не беше по назад, да чака 6 години първата си любов, без да го потърси ( Yuri Yamamoto как све намираше Яно ). Може би се изразявам твърде рязко и като се замисля ако това беше сериал, щеше да има повече време за развитие на персонажите и историите около тях. Но уви!

 

Като цяло филма ми хареса, определено трябва да се гледа първо първата част, все пак това е продължение. Дори се чудя защо трябва да има 2 отделни теми, след като това е втора част, която е пусната месец след първата част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото имаше нещо, което не ми хареса, но във втората му половина и особено преди края струва ми се, че разбрах героя на Тома.

 

Навярно трябваше да мине през всичко това и да помогне на по-объркан от него, за да успее да превъзмогне своята обърканост.

Иначе може би до края щеше да е в тежест на себе си и на Такахаши. Беше потънал доста надълбоко, но успя сам да изплува и това е хубаво.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Denibo, благодаря ти за бързия превод! Явно ще си го "догледам" тази вечер и ще си едит-на поста. Ако няма happy ending ще ги шамаросвам!

 

 

Ееееее и те имали сърца! Ако след такава 4 часовата красива история не бяха завършили така, наистина щяха да уклепат нещата. Сега съм с много голяма и доволна усмивка на лицето. Завладяваща история, много симпатични актьори, които добре се справиха с представянето на тяхното израстване. Чувствам се все едно съм гледал Sky Of Love (Koizora), но с щастлив край. А Koizora-та май ми остава любимия японски филм, така че това, че този филм го сравнявам с него като усещане, означава, че наистина ми е харесал страшно много!

 

Редактирано от d3Mn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...