Jump to content

Recommended Posts

dJB90.jpg

A Company Man
Оригинално заглавие: 회사원
Режисьор: Им Санг Юн (Shadows in the Palace, The Cut)
Сценарист: Им Санг Юн
Страна: Южна Корея
Премиера: 11 октомври 2012
Жанр: екшън, трилър
Дистрибутор: Showbox/Mediaplex

IMDB

Участват:

So Ji Sub в ролята на Hyeong Do
Lee Mi Yeon в ролята на Su Yeon
Lee Kyeong Yeong в ролята на убиец
Kwak Do Won в ролята на Jong Tae
Kim Dong Joon (от ZE:A) в ролята на Ra Hoon


tumblr_maeo60TWRD1qjg2puo2_1280.jpg

 

 

Jz9fQ.jpg
TS4K9.jpg
VPoiN.jpg
X01W5.jpg


Сюжет:
Една история на човек, който носи костюм и вратовръзка като всеки друг работник с "бяла якичка", но с по-необикновена професия.
Един професионален наемен убиец, който не успява да завърши своя мисия. Позволявайки на емоциите да вземат превес, той се превръща в мишена.

Трейлър

:essub:


С български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

С български и английски субтитри :click:

С руски субтитри :click:
Онлайн с руски субтитри :click:


Лично мнение:
Като изгледам филма...

На първи поглед, видимо отчитам простия сюжет и интригуващия трейлър. Дано не е само това.
Добавките: Со Джи Соп на кръстопът, екшън, романтика, предателство, оцеляването ще е интересно... надявам се.


Fight Before Being Fired

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че ще има превод, браво за което, все пак го изгледах.. :)

 

Добре е да запазите търпение през първата част на филма, действието е мудно, героите малко скучни, сюжетът предвидим, но след това нещата се задвижват и слава богу променят посоката си, защото щях по-скоро да заклеймя избора на Джи Соп не за ролята, а за сценарият. Но Со Джи Соп си е Со Джи Соп, искам, не искам, той си избира ролите и той ги играе по начин, който аз харесвам и уважавам. И този му филм, не прави изключение. Имам чувството, че тук, Джи Соп, се е вълнувал по-скоро от предизвикателството да представи героят си, отколкото е разглеждал сценария от-до. Героят му на първи поглед е обикновен, тих, замислен, мистичен, с две думи много близък до неговата същност, но и ...страховит, щом се касае за работата, за която едва ли не е женен. Накрая става и зловещ, щом неизбежно поема всички последствия за себе си, след като желае да напусне.

 

Не знам дали момчето, беше претекст да погледне и по-различно на живота си, или самото удовлетворение, че е видял и чул на живо, онова момиче, в което той като момче е бил влюбен и сега открил, или пък разговорите с бившия наемник имаха значение, но добре, че имаше "причина" живота му да поеме друга посока, макар без връщане назад към онзи тихия, обикновен офис работник. Превърна се в човек, готов да стигне краят....

 

Тук започна кулминацията и екшъна, вече ака моят кеф ...аз дори леко се сетих за Уон Бин и онази паметна роля в “Чичо”, но за мое съжаление нивото на екшън не бе така блестящо тук. Да, имаше добри попадения, и с камерата, и със звука, но нещо ми куцаше...навярно просто похвата екшън ми малееше в сцените. Или навярно това бе целта, за да откроя качествата и състоянията, които мина героят на Джи Соп? Което не означава, че филма не ми хареса, но сюжета е леко клиширан. Особено с романтичната нишка. Имаше приятни неща, които все пак те карат да се замислиш. За мен схемата на този тип работа и отношенията на работното място бяха интерсни, освен прекрасния Джи Соп на вид, леката му усмивка и онази защитна жилетка... :lol:. Остава да си призная, че не съжалявам за филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая излязоха субтитрите. Алелуя! :panda-145:

 

...и видях Со Джи Суб в новата му роля - тих, спокоен, въздържан и потаен човечец, който не иска много от живота. Да, ама другите искат /гадна порода са това шефовете/. :mad:

Та докато го гледах погледът ми често отскачаше до работещия наблизо телевизор и по едно време си казах "Този филм ще е скука, но като съм почнала ще го догледам". През почти половината, че и повече от лентата действието се развива бавно, лежерно и сякаш нищо особенно не се случва, до момента когато нашият герой решава, че иска нормален живот. Няма да разказвам филма, за да не убия емоцията у тези, които са решили да го гледат. А такава има.

Докато го гледах се сещах за Rough Cut /защото все още не събирам смелост да изгледам Always :blush: / и постоянно сравнявах двата героя, и се питах "Толкова ли самотен се чувства актьора та избира все такива сценарии, които сякаш са писани специално за него?". Странното беше, когато се показаха финалните букви. Усетих задоволство от този филм, от начина, по който свърши, по който беше изигран. Странно е, защото филма сам по себе си не блести с оригинален сценарий, нито много ефекти и въобще неща, които впечатляват средностатичстическия зрител. В такъв случай остава актьорското изпълнение... :nunchako: на бойните сцени :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ли по-добре заглавието да е примерно "Служител(ят)", "Фирмен(ият) служител"? Сега е прекалено буквално преведено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впрочем, точно на място е!

Да, ама не! :tongue: На български "компания" има много значения, които са различни от това на английското "company" в случая. Преводът навежда, примерно, на смисъла на "компания" като група от хора с общи интереси - компания за игра на карти, шах, плетене на една кука, пиене на бира и т. н. :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Объркана съм, не знам какво да напиша. Хареса ми, но някак нещо му липсваше...

Дали защото чаках доста този филм, или просто сценария не бе на ниво...Имаше своите силни моменти, но като цяло историята беше банална.

Ще ми е интересно да прочета и коментарите след мен. Това е филм, който със сигурност ще бъде оценяван на двата полюса...

 

И все пак, според мен е идеален за неделя вечер. Какво по-хубаво от това, да се насладим на играта на опа Со Джи?!

 

Благодаря на екипа за буквите! Както винаги - чудесни сте! :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо оригинално като сюжет, но ми задържа вниманието и като цяло ме заинтригува повече, отколкото очаквах.

Останах с разни въпросителни, но толкова се захласнах по Джи Соп и играта му, че всичко друго остана на заден план. :wub: Тази роля сякаш за него е писана. Блестящ! Много съм пристрастна, признавам си, но отдавна не ми беше харесвал толкова. :rolleyes: А тандемът Со Джи Соп – Куак До Уон се превръща в много любим за мен и ме кара да искам още и още.

Много благодаря за субтитрите. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм на другия полюс, на мен филмът не ми хареса. Сюжетът посредствен и банален, Джи Соп, въпреки че го харесвам, тук не направи нищо изненадващо откъм игра и визия. За справка същите костюмчета, че и прическа, че и отчасти сюжет ги има в Без монтаж, само че в тая продукция далече по-слаби. Пуснах да го гледам в неделя и едва го изгледах днес като на моменти си поцъквах и на играта на телефона. Най-хубавото е, че поне беше само час и половина. :lol:

Благодаря за субтитрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е може би най-добре заснетият филм, който някога съм гледала. Забелязах едно по-различно движение на камерата, наистина много професионално направено!

Дори и да не искам да бъда пристрастна, ами не мога и не мога :lol: Джи Соп си е най-якият.... нали, Злати :lol: ? И тук много ми хареса, в ролята си на лошият, който се осъзнава и иска да промени досегашния си начин на живот, но дали не е прекалено късно...?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам и съм фенка на Джи Соб, гледала съм му почти всички филми. Филма не ми хареса. Не може този филм да се мери с Без монтаж. Без монтаж е пъти по-силен и смислен. Очаквах по-заплетен сюжет, а не само червена боя. Дойде ми в повече, но адмирирам различната роля, която е избрал. Винаги съм харесвала визията и играта му. Тоест искам да кажа, филмът е слаб, а не участието на Джи Соб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пресни спомени от току-що изгледания филм, ми се иска да споделя и аз.... Може би, ако не бях чела коментарите щях да се разочаровам, но тъй като ги прочетох още от самото начало се настроих не за екшън, а за драма. И като драма, мога да кажа, че много ми хареса. Вярно, че Джи Соп го направи филма, ама те затова са го и избрали... Лично аз забележки нямам, помня, някой го беше сравнявал с "Аджуши", на мен повече ми напомни "Горчиво-сладък живот" и като сценарий и като развитие на действието - с бавно въвеждане в началото и драматичен екшън в края. Ако не станах ясна - хареса ми много и ще си остане в папката с любими :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След половиндневно гледане с прекъсвания успях да го изгледам по една единствена причина- Джи Соп.

Игра си в типичен негов стил.Явно това си му харесва и това си играе, не видях да покаже нещо различно.С друг , категорично нямаше да го догледам.

Метаморфоза на един робот-убиец в човек, знам ли , може и да им се получи, но не ми беше интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-горните мнения са абсолютно оправдани - сценария напълно предвидим, за мен лично си беше same old story , но........... Со Джи си е Со Джи. Успя да вдъхне живот на идеята на филма, успя да го изиграе по неговия си начин, успя да направи филма хубав и да си заслужава гледането.

Последните кадри от финала са страхотна идея, браво на сценаристите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът се спасява единствено от това че е час и половина...

Абсолютно предвидим сюжет. Аз го изгледах единствено заради Kwak Do-Won, който както винаги е блестящ. И ако може да похваля Dong Joon, става все по-добър като актьор според мен. Джи Соб ще ме прощавате, но не показа нищо ново за калибъра си и ако не бяха горните двама можеше и да не го догледам или най-малкото много щях да превъртам.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тъга в сърцето трябва да призная, че това е най-слабия филм на моя любим Со Джи Соп. Не защото той не игра добре, просто филмът е слаб и аз също не бих го довършила ако не беше Джи Соп.

 

Джи Соб ще ме прощавате, но не показа нищо ново за калибъра си....

Какво да покаже при такъв сценарий? Все пак не е магьосник. Чудно защо се е съгласил изобщо да участва в него, ама на - никой не е застрахован от грешки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...