Jump to content

GFotaku

Recommended Posts

 

43399l.jpg

 

Psycho-Pass 1 (2012)

## Жанр: екшън, сай-фай, сейнен
## Епизоди: 22
## Времетраене: 25 минути на епизод
## Държава: Япония
## Година: Начало - 12.10.2012
## Линк към AniDB

## Резюме: В бъдеще ще бъде възможно да измерваме човешките емоции, желания, чувства - каквото пожелаем. И така ще успеем да измерим и това дали човек е способен да извърши престъпление. Ще можем да предотвратяваме най-лошото, преди да се е случило.
Това е история за екип полицаи, които трябва да запазят обществения ред. Повечето от тях самите са бивши "престъпници" - обявени за такива от системата и поради това - опасни...

## Български субтитри: :essub:

 


 

spacer.png

 

Psycho-Pass 2 (2014)

 

> Българско заглавие: Психо-паспорт 2
> Страна: Япония
> Година: 2014
> Жанр: екшън, сай-фай, сейнен
> Епизоди: 11х23мин
> Режисьор: Шиотани Наойоши
> Резюме: Научила истината за системата \"Сибил\", Цунемори Акане избира да й се подчинява. Тя вече е част от нов полицейски екип и се опитва да запази обществения ред, без да убива безразсъдно. Скоро обаче наближава денят, в който тя ще се сблъска с едно ново чудовище...

 

онлайн с бг субтитри

 


 

spacer.png

 

Gekijouban Psycho-Pass (2015)

 

> Българско заглавие: Психо-паспорт: Филмът

> Страна: Япония
> Година: 2015
> Жанр: екшън, сай-фай, сейнен
> Времетраене: 115 мин
> Резюме: Годината е 2116. Японската система "Сибил" започва да се разпространява
по света. Макар в ЮИАС (Югоизточен азиатски съюз) да се водят граждански войни,
страната започва да експериментира със системата, стремейки се към мира.
Но от ЮИАС в Япония пристигат терористи, чиято цел е да атакуват Сибил.
Появява се едно име. Инспектор Цунемори Акане има за задачата да намери отговори.
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече имаме 1-ви епизод с вградени бг субки, сваляне от тук: :click: и :click:

Ето и само бг субките за тази версия :click:, :click:

 

Цунки :kissx: за бързината отново на GFotaku :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето 2-ри епизод с вградени бг субс: :click: и :click:

 

Само субтитрите - на сайта, за същия релийз са.

 

Иначе, след ударния първи епизод, втори ми беше леко бездействен, сигурно, защото липсваше наситения екшън, а повече се обясняваха кой какъв е и за какво се бори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като напоследък имаше доста заглавия с ударен първи епизод и после нищо, този път изчаках да излязат поне 3 епа преди да пиша каквото и да било. Това е от приятните изненади и си струваше чакането. Много добър сайнен и долу горе познат плот (най-бързо се сетих за "The Minority Report“ на Спилбърг ;) ) , арта на AMANO Akira ми е един от любимите и остава да продължат по същия начин. Обичам подобни истории, защото вероятността в бъдеще да се случи нещо подобно изглежда все по реална и ми е любпитно какво решение са намерили другите, които се притесняват от същото.

Това аниме конкретно не е по манга и поне засега може да ми предложи изненади с развитието на историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някви побърканяци с "жълта книжка" се правят на милиционери така ли да го разбирам?

хаха, много точно си го описал. :lol: Директно отива в графата дропнати след първи еп. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен много ми харесва. Да, идва малко банално като замисъл, но точно това не ме товари (както други, дето чакам 5 серии, за да разбера кой за какво се бори и това лутане не ми поддържа интереса особено, а напротив). Простичкото ми донася повече спокойствие, сякаш... :D

Харесват ми тези самостоятелни криминални истории, като във всяка серия се разплита даден случай и идеята е да се открие престъпника чрез неговия психо-паспорт. Именно затова и не е удачно предложението "Жълта книжка", защото това е термин за документ, издаващ се предимно на болен човек с трайни психични отклонения, вписан на учет. Докато тук говорим за временно състояние, което е променливо и в дадения момент този психо паспорт отчита високи стойности, в друг - не и за специално оръжие, което разчита тези стойности и стреля спрямо тях. Та някак елементарно идва... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както съм казала и преди месеци - това аниме кърти и с всяка следваща серия става все по-добро. Зецуен му диша прахта от джапанките, ако ще да напраскат и още толкова почти безсмислени серии, та тук напротив - става все по-завързано и от уж отделни в началото истории, сега си имаме пълен комплект: лоши с лидер - луд за връзване, но пък нарисуван адски красив (явно едното върви с другото :lol: ), хрътки - кой от кой по-симпатичен и бъбрив (добре, че мацето остана леко на втори план, че нещо само кудкудяка), много кървища, убийства, преследване... най-вече - мощната система, управляваща и налагаща роботизиране на обществото, мистерия относно това как тя работи, как изглежда и къде се намира и най-вече как и дали ще успеят да се доберат до нея - едните, за да я разрушат, другите, за да я защитават!

Нямам търпение за всяка следваща серия. :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отлично аниме. Много ми хареса. Сюжета беше доста интригуващ. Малко слаб финал или поне аз се надявах на нещо друго. Но това не намаля удоволствието ни най-малко. Няма да съм критичен към арта,макар че можеше още какво да се желае там. Единствено кървищата ми дойдоха в малко повече,не че са прекалено,просто аз лично малко съм отвикнал да гледам подобни филми напоследък. Но нямаше как да се избегнат.

Хареса ми сценката в последният епизод ,как двете мацки голички си поделят едно легълце :P

Като цяло епизодите си минават доста неусетно и определено си заслужава да се гледа. 

:thanks:  на преводачката и редакторката й за добре свършената работа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнах до него от музиката. ТК ( Тору Киташима) и "Tosit Ling Sigure" са и тук, както и в "Токуо Гула".

Ами има над какво да се позамислиш. Засяга социални и етични проблеми за развитието на човечеството и е мрачна научна фантастика, което няма как да не ти хареса. Единствено, ако има прекалено много насилие и секс нататък би ме подразнило, защото това са инструменти за евтино повдигане на комерсиалната цена на каквото и да е и са доста прозрачни.

Хората в това бъдеще могат да бъдат измерени с уреди - нивото им на стрес, количеството талант, потенциални престъпни наклонности. "Науката" в тоя бъдещ свят доказва, че никой не се променя особено. Не се занимава с хора с нисък сайко-профил, защото не биха донесли полза за обществото. Незабавната елиминация на бъдещите престъпници беше най-големия ужас. Леко фашистко. Станали сме болтчета в механизъм, управляван от ужасяващ Биг Брадър... Всички знаят всичко за теб. Изкуствен свят.  И тъжно. Няма никакъв полъх за доброто начало в човека. "Студио Гибли" е много далече, но е явно, че осъзнаването на проблема води до решаването му. Как иначе ще започнем да съзерцаваме нежността и красотата на този свят, ако преди това не сме се сблъскали с мисълта, колко е отвратително обратното и до какво бездушие можем да стигнем с всички тези технологии?

51148e526b109a99.jpg.

 

За собствено ориентиране в многото линкове - началните епизоди на първи сезон : тук. ;) Опитах да гледам и онлайн, но нещо не ми се появяваха българските вградени субтитри на 2-ри( а много държа на хубавия превод на български!) и се отказах. 

Текстът на опънинга показва, че анимето има някакъв смисъл.

Нарисувани са много яки образи, безспорно. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...