Jump to content

Recommended Posts

 

43399l.jpg

 

Psycho-Pass 1 (2012)

## Жанр: екшън, сай-фай, сейнен

## Епизоди: 22

## Времетраене: 25 минути на епизод

## Държава: Япония

## Година: Начало - 12.10.2012

## Линк към AniDB

## Резюме: В бъдеще ще бъде възможно да измерваме човешките емоции, желания, чувства - каквото пожелаем. И така ще успеем да измерим и това дали човек е способен да извърши престъпление. Ще можем да предотвратяваме най-лошото, преди да се е случило.
Това е история за екип полицаи, които трябва да запазят обществения ред. Повечето от тях самите са бивши "престъпници" - обявени за такива от системата и поради това - опасни...

## Български субтитри: :essub:

## Свали:

С вградени бг субтитри: :click: и :click:


Без вградени бг субтитри: :click:


С английски субтитри: :click:

 


 

4746e20e1cbcb8c2.jpg

 

Psycho-Pass 2 (2014)

 

> Българско заглавие: Психо-паспорт 2
> Страна: Япония
> Година: 2014
> Жанр: екшън, сай-фай, сейнен
> Епизоди: 11х23мин
> Режисьор: Шиотани Наойоши
> Резюме: Научила истината за системата \"Сибил\", Цунемори Акане избира да й се подчинява. Тя вече е част от нов полицейски екип и се опитва да запази обществения ред, без да убива безразсъдно. Скоро обаче наближава денят, в който тя ще се сблъска с едно ново чудовище...

 

онлайн с бг субтитри

 


 

8414a6d5611de1af.jpg

 

Gekijouban Psycho-Pass (2015)

 

> Българско заглавие: Психо-паспорт: Филмът

> Страна: Япония
> Година: 2015
> Жанр: екшън, сай-фай, сейнен
> Времетраене: 115 мин
> Резюме: Годината е 2116. Японската система "Сибил" започва да се разпространява
по света. Макар в ЮИАС (Югоизточен азиатски съюз) да се водят граждански войни,
страната започва да експериментира със системата, стремейки се към мира.
Но от ЮИАС в Япония пристигат терористи, чиято цел е да атакуват Сибил.
Появява се едно име. Инспектор Цунемори Акане има за задачата да намери отговори.
 
Link to post
Share on other sites

Ето 2-ри епизод с вградени бг субс: :click: и :click:

 

Само субтитрите - на сайта, за същия релийз са.

 

Иначе, след ударния първи епизод, втори ми беше леко бездействен, сигурно, защото липсваше наситения екшън, а повече се обясняваха кой какъв е и за какво се бори.

Link to post
Share on other sites

Тъй като напоследък имаше доста заглавия с ударен първи епизод и после нищо, този път изчаках да излязат поне 3 епа преди да пиша каквото и да било. Това е от приятните изненади и си струваше чакането. Много добър сайнен и долу горе познат плот (най-бързо се сетих за "The Minority Report“ на Спилбърг ;) ) , арта на AMANO Akira ми е един от любимите и остава да продължат по същия начин. Обичам подобни истории, защото вероятността в бъдеще да се случи нещо подобно изглежда все по реална и ми е любпитно какво решение са намерили другите, които се притесняват от същото.

Това аниме конкретно не е по манга и поне засега може да ми предложи изненади с развитието на историята.

Link to post
Share on other sites

Някви побърканяци с "жълта книжка" се правят на милиционери така ли да го разбирам?

хаха, много точно си го описал. :lol: Директно отива в графата дропнати след първи еп. B)

Link to post
Share on other sites

А на мен много ми харесва. Да, идва малко банално като замисъл, но точно това не ме товари (както други, дето чакам 5 серии, за да разбера кой за какво се бори и това лутане не ми поддържа интереса особено, а напротив). Простичкото ми донася повече спокойствие, сякаш... :D

Харесват ми тези самостоятелни криминални истории, като във всяка серия се разплита даден случай и идеята е да се открие престъпника чрез неговия психо-паспорт. Именно затова и не е удачно предложението "Жълта книжка", защото това е термин за документ, издаващ се предимно на болен човек с трайни психични отклонения, вписан на учет. Докато тук говорим за временно състояние, което е променливо и в дадения момент този психо паспорт отчита високи стойности, в друг - не и за специално оръжие, което разчита тези стойности и стреля спрямо тях. Та някак елементарно идва... ;)

Link to post
Share on other sites

Както съм казала и преди месеци - това аниме кърти и с всяка следваща серия става все по-добро. Зецуен му диша прахта от джапанките, ако ще да напраскат и още толкова почти безсмислени серии, та тук напротив - става все по-завързано и от уж отделни в началото истории, сега си имаме пълен комплект: лоши с лидер - луд за връзване, но пък нарисуван адски красив (явно едното върви с другото :lol: ), хрътки - кой от кой по-симпатичен и бъбрив (добре, че мацето остана леко на втори план, че нещо само кудкудяка), много кървища, убийства, преследване... най-вече - мощната система, управляваща и налагаща роботизиране на обществото, мистерия относно това как тя работи, как изглежда и къде се намира и най-вече как и дали ще успеят да се доберат до нея - едните, за да я разрушат, другите, за да я защитават!

Нямам търпение за всяка следваща серия. :panda-145:

Link to post
Share on other sites

Преводът приключен!

:thanks: на GFotaku

Щеше ми се финалът да е по-силен, картината по-качествена, защото определено филмчето много си струва! :es:

Link to post
Share on other sites

Отлично аниме. Много ми хареса. Сюжета беше доста интригуващ. Малко слаб финал или поне аз се надявах на нещо друго. Но това не намаля удоволствието ни най-малко. Няма да съм критичен към арта,макар че можеше още какво да се желае там. Единствено кървищата ми дойдоха в малко повече,не че са прекалено,просто аз лично малко съм отвикнал да гледам подобни филми напоследък. Но нямаше как да се избегнат.

Хареса ми сценката в последният епизод ,как двете мацки голички си поделят едно легълце :P

Като цяло епизодите си минават доста неусетно и определено си заслужава да се гледа. 

:thanks:  на преводачката и редакторката й за добре свършената работа :)

Link to post
Share on other sites

Стигнах до него от музиката. ТК ( Тору Киташима) и "Tosit Ling Sigure" са и тук, както и в "Токуо Гула".

Ами има над какво да се позамислиш. Засяга социални и етични проблеми за развитието на човечеството и е мрачна научна фантастика, което няма как да не ти хареса. Единствено, ако има прекалено много насилие и секс нататък би ме подразнило, защото това са инструменти за евтино повдигане на комерсиалната цена на каквото и да е и са доста прозрачни.

Хората в това бъдеще могат да бъдат измерени с уреди - нивото им на стрес, количеството талант, потенциални престъпни наклонности. "Науката" в тоя бъдещ свят доказва, че никой не се променя особено. Не се занимава с хора с нисък сайко-профил, защото не биха донесли полза за обществото. Незабавната елиминация на бъдещите престъпници беше най-големия ужас. Леко фашистко. Станали сме болтчета в механизъм, управляван от ужасяващ Биг Брадър... Всички знаят всичко за теб. Изкуствен свят.  И тъжно. Няма никакъв полъх за доброто начало в човека. "Студио Гибли" е много далече, но е явно, че осъзнаването на проблема води до решаването му. Как иначе ще започнем да съзерцаваме нежността и красотата на този свят, ако преди това не сме се сблъскали с мисълта, колко е отвратително обратното и до какво бездушие можем да стигнем с всички тези технологии?

51148e526b109a99.jpg.

 

За собствено ориентиране в многото линкове - началните епизоди на първи сезон : тук. ;) Опитах да гледам и онлайн, но нещо не ми се появяваха българските вградени субтитри на 2-ри( а много държа на хубавия превод на български!) и се отказах. 

Текстът на опънинга показва, че анимето има някакъв смисъл.

Нарисувани са много яки образи, безспорно. ;)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...