Jump to content

Shinsekai Yori (2012-2013)


Razzormaw

Recommended Posts

spacer.png


Shinsekai Yori
Държава: Япония
Жанр: хорър
Година: 29.09.2012 до 23.03.2013
AniDB link
Епизоди: 25

Плот: Историята се развива хилядолетие напред в Япония. Пет деца - протагонистката Саки, Сатору, Мария, Мамору и Шун са родени и отгледани в спокойно градче, което може да бъде описано като утопия изпълнено с вода и зеленина. Светът се управлява от хора, които имат прокълнатата божествена сила на телекинезата.
След един инцидент Саки и останалите осъзнават истинкото лице на техният свят. Те узнават всичко включително къвавата история, която е довела човечеството до това състояние. Така петимата се хвърлят в опасно приключение борейки се да защитят приятелите си и света доведен до ръба на разрухата.

Лично мнение: След два епизода мога да кажа, че определено това аниме има потенциал - доста интригуващ и обвит в мистерия сюжет. Това с телекинезата определено е интересна идея да видим как ще се развият нещата. Засега изникнаха доста въпроси най-вече около Саки и родителите й както и тази призрачна котка дето и се явяваше да не говорим за изчеващите деца в последствие ще се разкрие нещо доста голямо остава да се види какво точно..

 

 

Свали тук: :click:
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взе да става наистина интересно като изведнъж теншъна в иначе спокойната за досегашните три епизода атмосфера ескалира драстично точно както трябва да е. Появиха се доста неизвестни не че отначало нямаше с цялата тази мистерия около малкото утопично общество на телекинетици, но сега след тези неща, които каза "библиотеката" нещата се обърнаха с главата надолу. Честно казано дори паузирах за да не изпусна нещо важно от обясненията понеже това е есенциално за по нататъшните събития, а и нахвърляха изведнъж доста неща. Онея мутанти куилратовете явно ще се окажат точно каквото си мислех, но как са стигнали до това положение тепърва ще ми се изяснява.

Появата на blowdog-a ме изненада много също както и героите мислех, че в действителност е тинтири-минитри ама гадината изкочи изпод труповете и ги набъбна.. :blink:

Така както вървят нещата наистина може да го докарат до хорър въпреки, че лично аз се съмнявах предвид миловидния облик на персонажите, но сега като се замисля този подход води до наистина огромен теншън не случайно героите в повечето филми и книги на любимия ми писател Стивън Кинг са дечица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това едва днес се престраших да го гледам-плаката към темата хич не съвпада с моя вкус(много мое ми изгледаше <_< ) и то се оказа скрит бисер :inlove: . Сюжета е добър(остана да намеря новелите по които е :rolleyes: ), а и арта ми допадна-особено сцените по здрач от ексурзията; пък и не е сладникаво( слава богу за което). Ако не забият прекалено в посока хорър ще се получи нещо страхотно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах то и аз заради постера се колебах тоя арт хич не ми е по вкуса тея нежни душици с големи очи и то за хорър..o_O Ама както отбелязах в последствие се оказа, че е сполучлив похват точно такива да са героите. Сега тоя епизод новия пак беше интересен и завърши загадъчно. Куилратовете се оказа, че живеят в общество характерно за насекомите - поданици и кралица, която коли и беси.. произхода им е ясен какъв е, но тепърва чакам обяснение как са я докарали до там въпреки, че имам няколко теории възоснова на това което каза Миноширото. Колкото до хоръра дори и да се оплеснат с него и да приключи всичко с една прилична касапница пак ще е нещо по-различно от това което наблюдавам в последните аниметa и ще съм доволен, но едва ли ще е точно бруталийка дори и да не е с хепи енд. Аве blowdog-a ще ги оправи сите! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е хоръра дойде в пълна сила в това аниме...не не става въпрос за ужасяващи чудовища и страховити местности където зрителя подскача като ужилен просто Shinsekai Yori обърна резбата. Както казах и преди единственото нещо, което НЕ толерирам са Г-образни типове дето се мляскат - гнусно и отвратително е и не го приемам видя ли шоунен-ай тегля му по една псувня и даже не се занимавам с подобни анимета. Юрито по се търпи, но и то не ми е по вкуса. А с такова задоволство и нетърпение си изтеглих епизода в събота за да получа студен душ и да се изнервя на макс. Направо с това развалиха всичко градено до сега, а то хич не беше малко. Защо им беше? Фенсървиз за почитателите на шоуджо и шоунен-ай? И да има такива, тези дето сме почнали да гледаме това аниме с други очаквания за взаимоотношенията м/у героите сме със сигурност много повече. Пълна простотия и безвкусица изобщо тотална излагация! Както и да е му дам още един шанс заради все пак приличното развитие в досегашните епизоди и многото мистерии, но видя ли пак такива изпълнения и го дропвам ама без да ми мигне окото! :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално то беше егати киндер сюрприза..С тоя епизод 'нескашния поизмиха срама де нямаше помен нито от Яой ни от Юри ами наблегнаха на действието и разплитане на мистериите в селото. Пак ще ги наблюдавам изподвежди и само да кривнат пак от правия път..край баце! Може би това го направиха отчасти за да разберем зрителите колко е сбъркан всъщност живота на шонените и шоуджотата в това уж утопично селце и по принцип цялото им микро общество ама не трябваше така точно. Както и да е появиха се пумите и ще става страшно, който е с мека китка ще бъде изплюскан! :blink::D

 

pumapower.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре сякаш ме чуха чак в Япония как ги проклинам заради излагацията в 8-ми епизод и се взеха в ръце. Страхотен епизод окончателно ми се върна вярата в това аниме дано да продължават да надграждат върху тези събития вместо да рушат с излишни тъпотии! Обясненията, които дадоха сега бяха страшно интересни и ми разясниха доста неща покрай карма демоните и кантуса жалко

, че така се получи с Шун, но си мисля, че това не е последното, което виждаме от него.

Арта продължава да ме радва особено тази обстановка покрай блатото с къщата беше едновременно мрачна и доста красиво направена определено останах доволен от кадрите в епизода, а и кучето го отнесе какво повече да иска човек?!? diablom.gifЯвно се задава нещо голямо, което ще разтърси това селце и съспенса ще се покачи доста поне с такова впечатление останах и сигурно това ще се види и в следващият епизод. Дотогава остава само да чакам и да се надявам да не го опропастят! cigarl.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw, приеми случилото ти се по-горе като изпитание от автора. След 8-ми епизод остават само най-верните фенове laugh.gif Това в кръга на шегата разбира се, но с този коментар събуди любопитството ми. Аз съм много 'за' рязкото излизане от коловозите на някое аниме и преплитането на различен и често в разрез с основата на анимето жанр/обик правят подобни опити в дългите анимета/, но само когато това обогатява историята по някакъв начин или дава друга гледна точка. Много е шантаво и според мен контрастът понякога се получава прекрасно. Понякога, не казвам винаги. Явно японците са сметнали, че шоунен-ай жанрът, а явно и юри вече са достъчно добре приети и са ги сложили в кюпа, на принципа, колкото по-шарено, толкова по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах вярно си беше изпитание.. :lol: Ако беше в първите епизоди това направо го дропвах добре, че стана в момент, в който историята се беше поразвила както и интереса ми към събитията. А и нещата, които станаха в последните два епизода показаха, че това е било някакъв моментен фенсървиз не тенденция, а и репликата на Шун (едно от момчетата) към Саки в 10-ти дава що годе точна идея за какво е бил този да речем похват. За мен така или иначе такива работи са излишни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че не ме изкараха от кожата ми когато мислех да го дропвам понеже определено щеше да е голяма загуба. Това аниме наистина изпълни на макс жанра към който приспада изключителен теншън точно като за хорър, доста изненадващи обрати гарнирани с отличен замисъл и структура на самата история. Едно от малкото където времевата линия оставя отпечатък в/у героите като буквално порастнаха пред очите ми в процеса на гледане от малки сополчета до възрастни хора, което наистина ми допадна.

 

Сега остава един едничък епизод и за съжаление това аниме ще приключи, но определено ще е с фойерверки както се полага на един голям финал имайки предвид цялостната история досега, всички интриги и загадки. Куилратовете определено влязоха в графата на най-creepy и отвратителни същества, а помиарчето Скуилър (Якомару в последствие) отнесе една камара "благословии" както и родата му заради всички отвратителни неща. които дирижираше с задкулиснтие си игрички. Какъвто и да е финала на това аниме обаче ако сте любители на хоръра това заглавие определено от сега нататък ще е едно от задължителните в жанра!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф... Признавам, че не четох всички коментари, а само по диагонал, което хем ме ядоса, хем ме накара да тръпна от очакване някой мил човечец да реши да дръпне едно преводче, ей-така, за онези, които не са в час с енглиша... :P Ужас! Как може да се превеждат тъпотии, ечита и комедии, а такива анимета да се прецакват тотално!

 

Убедена съм, че няма да остана разочарована, след като съм абсолютен фен на Хигурашито и Шики, а това аниме ми се струва идентично с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тъй си и помислих, че ще го оцениш подобаващо като почитател на жанра ама да доста добри заглавия си седят все още без превод не е само шинсекай. Все пак ще се ослушвам ако някой се хване ще свиркам да го набъбваш! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен финал на това аниме поне според моите критерии. Отново арта беше на висота както през цялото аниме определено дори само заради него човек си заслужава да му отдели време какво остава за историята..Тя беше завършена тук подобаващо като честно казано леко ме изненадаха аз очаквах работата да избие пак на бруталийки с горе на килограм вместо това обаче акцента беше по скоро философски типично в стила на японците. Дори взех да гледам с друго око на злодеите тоест куилратовете

беше ми ясно това за произхода им, но като цяло в течение на действието досега бях твърдо настроен към тях, но наистина като се замислих гадовете имаха право да се разбунтуват така срещу телекинетиците. Всъщнот всяко разумно същество би отхвърлило такава тирания и живот в постоянна заплаха от геноцид. Края на Скуилър беше жалък дори и тъжен, но с действията си трябва да си носи и последствията такава е цената на загубата, а победата му беше в ръцете наистина малко не му стигна...if it wasnt for those meddling kids! :rolleyes: 

Така, че доколко са всъщност злодеи е доста относително и въпрос на гледна точка. Самият завършек на историята отново с time skip също ми хареса определено лъхаше позитивизъм от него, а и имаше някакви същества дето Сатору ги гледаше и приличаха на котки! Всъщност ако мутантите бяха не съсли ами котки щях определено да съм тяхна страна още от кога! :D За крайната оценка много се колебая ама давам 9.5 намалям с 0.5 заради оня епизод дето имаше яой тва всъщност е и единственото черно петънце от цялата работа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Позволих си да сменя гейския постер, защото той отказа мен, а подозирам и още маса народ от това заглавие, без даже да го погледнем, а тва беше грешка, която трябва да се поправи.

 

Начи, като изключим хомосцените в един-два епизода, историята е супер интересна и влиза дълбоко под кожата, но първо трябва да стиснете зъби и да изтърпите първите десетина епизода, защото: 1) не са нищо особено, 2) действието е хаотично и ще мине време докато информацията ви се подреди в главата, 3) хомоизпълненията са сред тях.

Повярвайте ми, търпението ви ще се отплати, макар че нервите ви ще бъдат подложени на ново изпитание към края, защото ще се сблъскате с изключителната тъпота на главните герои и направо ще ви се прииска да им отвинтите по един и да ги пратите да си лягат, ОБАЧЕ! Обаче в това му е чарът на заглавието. Историята за тази адаптация е писана над 30 години и определено притежава своята уникалност. Няма да се впускам в обяснения какво имам предвид, просто трябва да се гледа.

 

В първи пост съм добавил и линк за сваляне с прилични субтитри, така че ако нямате някакви планове за почивните дни, смятам че няма да загубите, ако обърнете внимание на това аниме. Лична оценка - 8/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е айде сега постера виновен.. :D Щом аз не се отказах и то при наличието на шоунен-ай елементи и него постер трябваше да заподозреш, че има ляб! ^^ Всъщност дори и в "скучните" епизоди се усеща, че в този плот се гради нещо голямо...аниме хорърите са рядкост тъй като обикновенно се залага на някакви трудно асимилируеми mindfuckz, с зрителите, а те обикновенно не се котират добре тъй като повечето зрители не им е ясно много много за кво иде реч. Виж при ечи комедиите, които буквално преливат всеки сезон кво ти трябва..няколко чифта цици, веещи се полички и работата спи без да му мислиш много много! :D Постапокалиптичните сюжети при японците обикновенно са доста успешни. SnK е точният пример. Хубаво е че си дал шанс на това, понякога човек трябва да скочи със затворени очи в дълбокото, че да намери нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постера е виновен, я! Аз открай време чета коментарите в темата и си викам "деа, трябва да има ляб в цялата работа, щом го фалят толко, ама скивай ги кви са гнусни тия на постера! Иде ти да ги фанеш за косите и да ги замъкнеш в казармата, белким станат хора.".  :28558:

 

Ениуей...

 

По едно време взех да руутвам за плъховищата, щото тия нашите бяха толкова големи чукундури с префърцунената си мистика, че се оставяха да ги правят на балами някви криви плъхове, а геройчетата, дето минаваха за образована пасмина и неведнъж си изпатиха от лъжите на Лисичище, продължаваха да му се връзват на номерата. И по-лошо им се падаше, ама на. Яд ме е за тоя четириокия пич Шисей, дето го раздаваше all mighty и правеше плъховищата на пух и прах. Много кофти го изкривиха накрая, а тамън беше почнал да прави якия погром. И за Вълчудо ми стана криво накрая. Жертва се без никаква причина.

 

Като цяло тая идея с психоеволюцията и изоставянето на технологичния напредък много ме зариби. Също и това, че разрушените мегаполиси ги дадоха чак накрая. Абе много мога да изпиша за нещата, които ме израдваха на 100% в това аниме и доста по-малко за тези, които ме издразниха. Затова смятам, че е задължително за гледане, ако се кефите на заглавия като Ghost Hunt и Another примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда то точно съслите са едно от най-ключовите неща за това аниме. Некви грозни и уродливи, сякаш направени само за да хвърляш камъни по тях, обаче в един момент като се замислиш и се поставиш на тяхно място, действията им сякаш стават резонни и правдиви. От друга страна това общество в което живееха "богопомазаните" телекинтетици лъхаше на гнило и направо си крещеше, че има нещо сбъркано в него и то не само щото някви кочове се мляскаха. Прекалено високомерни и самонадеяни бяха и затова не е чудно, че някой изпитва леко самодоволство докато уж перфектният им свят започва да се разпада...Изобщо такива сетъпи те карат да се замислиш за доста неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...