Jump to content

Piece - Kanojo no Kioku / Piece - Her Memory (2012)


Recommended Posts

b4b4bfc4ba24955e7a66d4da32b60_zps761cf703.jpg


Piece - Her Memory

 

Парчета от пъзел

 

Piece - Kanojo no Kioku


Страна: Япония
По мангата на: Ashihara Hinako- „Piece (芦原妃名子)”
Година на излъчване: 6 октомври 2012
Време на излъчване: Събота от 24:55
Формат: Renzoku
Жанр: Романтика, Мистерия
Канал: NTV
Епизоди: 13
Режисьор: Morizane Harukazu
Субтитри: Английски

Участват:
Nakayama Yuma as Narumi Hikaru
Honda Tsubasa as Suga Mizuho
Matsumura Hokuto as Yanai Takashi
Suzuki Airi as Setouchi En
Nozawa Yuki as Sugawara Isamu
Yasui Kentaro as Koike-senpai
Arai Moe as Nishida Hiromi
Mizuno Erina as Origuchi Haruka
Takahashi Tsutomu as Miyamoto-sensei
Kino Hana as Nanao Kimiko
Toda Naho as Narumi Risako

Резюме: Драмата се основава на мангата на Ashihara Hinako,

публикувана в списание ‘Betsucomi‘ през 2008г.

Narumi Hikaru (Nakayama Yuma) е студент,

който трябва да се изправи срещу своето сенчесто миналото,

след срещата му със съученик от гимназията...
 

:essub:

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, че ще се намеся, но линкът, който е публикуван към песента не е верен. Изпълнението в него е на Такуми Сайто и Руйто Аояги и е от саундтрака на мюзикъла Tennis no Ohjisama (2006), а сингълът на Юма Накаяма - Missing Piece ще излезе на 31 октомври. Не се открива все още никъде. Резюмето също е неточно. Той среща съученичка, а не съученик. Двамата са имали връзка в училище, а сега три години по-късно ги събира кончината на тяхна съученичка. Дорамата представя историята в наши дни, но се връщат и с кадри три години назад във времето.

 

Героят на Юки Нозава е мистериозен. Той крие някаква тайна. Кентаро Ясуи не се появи в първи епизод, но предполагам, че ще е отново нахилен, забавен и весел, въпреки всичко, което ще се случва. Очаквах дорамата да е "розова и локуместа", но за моя радост много приятно ме изненадаха. Ще го следя със сигурност. Коментирах първи епизод в темата на Юма, сега ще избегна повторенията.

 

Само първи епизод е с продължителност 48 минути, останалите ще са по 22 минути. Направено е с цел да се представи в началото историята и нейните герои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е, че тази дорама все още не се превежда на английски при наличието на четири Джонита в нея.

 

След изгледан вчера трети епизод впечатленията ми са все така добри, героят на Юма става все по-интересен (след това, което откри Хонда-сан). Най-после включиха и Кентаро Ясуи, дори и за кратко. Малкият бръмбазък както и предположих, ще е забавен и ведър образ (и мен ме заболя, когато го видях как си удари главата). На него точно там му е силата. Само като му видя нахилената физиономия и ме напушва смях.

Хокуто Мацумура. Милото момче... Мъчат го още за актьор, дават му роли, а той е много далеч от това да ме убеди, че може да се справи. Юки Нозава нещо го скриха след първа част. Разглеждайки тези дни една нова фотосесия и интервю с него и Кентаро разбирам, че двамата ще са изправят един срещу друг в дорамата. Ще видим...

Цубаса Хонда се справя отлично в главната женска роля. Прави ми впечатление, че тези дни излязоха в Япония две нови реклами с нея, показват я повече, видях я и в различни списания. Много е симпатична, много нежна, наистина съм очарована от нея. Stardust си е Stardust. Изключителни млади таланти има в тази агенция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнаха да я превеждат, което изключително много ме радва.

Софт и хард субс + видео файл тук :click: (изисква логване в livejournal и присъединяване към общността)

Само хард :click:

 

Хокуто Мацумура едва го разпознах с тези очила B) Надушвам интересен сюжет, Юма има особено излъчване, едновременно мрачно и очарователно, точно като за героя му.

И тук музиката ме изненада приятно, не само песента от опънинга, но и парчето от новия албум на

 

П.П. Някой забеляза ли, че мацката яде с лъжица? Аз лично много се изненадах :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата се развива добре. Доволна съм и след изгледан вчера 4-ти епизод. Жалко, че след като показаха Юки Нозава в първи епизод, в следващите три, като че ли го забравиха, а и Кентаро го показаха само в една единствена сцена до тук. Дано ги включат с по-голямо участие.

Качиха днес (три дни по-рано от официалната дата) в японските сайтове сингълът на Юма Накаяма - Missing Piece.

Италианките също започнаха превод на дорамата и реших да ги гледам с техните субтитри, а и ми харесаха повече (няма допълнителни надписи и дразнители при тях, както е при английските).

 

Yuma Nakayama - Missing Piece (само основната песен към дорамата)

 

Целият сингъл

 

d8a168438785e072.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера завърши и тази дорама, но никак не съм доволна. За мен всичко приключи след 4-ти епизод (това май ми е границата за сериалите с Джонита, тръгват добре, а след 3-4 епизод вече политат надолу...). Съжалявам, че се подлъгах и имах надежда все пак за нещо интересно. Тези дорами с Джонита, които се излъчват в късния час след полунощ в Япония не са за мен. Отново се убедих в това и приключвам с тях. Сополивите, сълзливи и мехурести сцени във вчерашния финален епизод ми дойдоха много. Мое Арай си е тясна специалистка (все реве за нещо, където и да я гледам), но Цубаса много ме разочарова в последните епизоди. Прекалено много беше драмата в тази продукция. Кентаро го показаха, колкото да се запише, че е участвал в дорамата, както и Юки Нозава, но се радвам, че поне успях да ги видя и двамата.

В началото на януари ще стартира поредната от тези кратки дорами с Джонита - In the Room. И там ще се изредят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впечатлена съм! Наистина! Изгледах всичко за една нощ, а подобно нещо не съм правила от години.

Вярно, че последната серия беше ревлива и някак обърнаха главния фокус в друга посока, но като цяло беше много стабилна история. Отново мога да ги поздравя за добрия сюжет, музика и изпълнение на дамата главни артисти. Юма умее да прави умопомрачителни роли и това се вижда при всяка негова поява. Стига тя да не се случва на няколко години веднъж. Цубаса също има големи възможности. Хокуто имаше някои колебания, но всъщност героят му беше много близък до него самия и може би това помогна в пресъздаването му.

Странно, не знам как човек трябва да подходи към това заглавие, преди да започне да го гледа. Дали да го смята за романтично, или за мистерия? Защото тук имаше много интересна комбинация от жанрове. За мен цялата история се превърна в търсене, или разследване, от един момент нататък. Хареса ми загадката и самият път, който изминаха героите, за да открият истината за своята съученичка и да променят себе си. Допадна ми и това, че във всяка серия включваха нов образ и по този начин разкриваха допълнителен елемент от пъзела.

Не очаквах подобно развитие на историята, въпреки че не ми изглеждаше логично това, което разследваха. Според мен, на финала трябваше да обърнат основно внимание на главния герой и неговото семейство, понеже там се появи голямата мистерия, а не да изкарват на преден план един второстепенен образ.

Камерата и нейните движения също ме сюрпризираха приятно. Съчетани с пастелните тонове на картината, кадрите изглеждаха прекрасно. Смея да кажа, че дори на моменти се доближиха до тези в Кокухаку.

Музиката е изключително подходяща. Юма е подготвил началната песен, а за финал звучи още нещо от Джонитата (не съм сигурна, но предполагам, че е в изпълнение на Noon boyz, понеже Нозава Юки участва в дорамата). Подобно на Sprout (режисьорът им е един и същ, но той е правил и Сузуки сенсей) и тук са заложили на западни парчета, които са в пълен синхрон с действието.

 

П.П. Виждам, че заглавието има постер на български. Превежда ли се?

П.П. Момичето ядеше къри, а то се консумира с лъжица. И ние така го опитахме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не съм гледала това заглавие, но когато го излъчваха, прегледах първа серия без субтитри и

впечатление ми направи точно музиката. Бях изненадана да чуя Matchbox Twenty и песента I Will , но ми се стори подходяща и това беше едно от нещата, които ме накараха да си отбележа това заглавие за гледане.

 

 

 

 

Разрових се и доколкото разбрах са използвали също песните Parade и Overjoyed от същия албум - "North",

от който е и песента I Will .

 

 

 

 

 

Любопитно ми е да видя как са ги използвали. Надявам се да е така добре, както I Will .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата е много интересна, а това че епизодите се гледат бързо още повече подбужда любопитството у зрителя. Всеки от героите има някаква скрита тайна и си в очакване при какви условия ще се разкрие.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отначало ме грабна, много ми харесваше едва дочаквах превода, че без наши субтитри я гледах. Но в един момент нещо се изгуби - аз лично съм 50 на 50. Силно начало , слаб край. Не бих го гледала пак, но не съжалявам, че го гледах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мога да се изразя така-много интересен пъзел. Не можах да спра докато не се нареди целият парченце по парченце. И накрая.....

Приятно гледане на всички. Много интересен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност дорамата си беше доста интересна почти до самия край, но наистина, линията на развитие е низходяща, вместо възходяща, което някак разочарова. И все пак, всеки епизод увличаше към следващия, точно както парчетата на пъзела постепенно оформят цялостната картина.

Самият сериал също е заснет мнооого добре, просто си личи качествената операторска работа дори в най-чийзавите моменти. Хареса ми и играта на Цубаса Хонда, страшно нежно момиче. Дори в някои моменти ми напомняше като излъчване на Саки Фукуда, а нея много си я уважавам. Юма също се представи прилично, ама той по принцип е по-скоро атрактивен, отколкото талантлив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...