Jump to content

Sugarless (2012)


Rie

Recommended Posts

Ал, щом си гледала Рокуденашитата, значи си видяла цялата банда на едно място. Затова не се чуди, че ти изглеждат познати. Момчетата от Гекидан си имат двама представители в Тенимю. Няма как да си ги пропуснала, ако си проследила мюзикълите с втория каст на Хьотей (Шинтаро Акияма на мястото на Сайто Такуми) и първия каст на Шитенхоуджи (Халу като Шираиши).

Ще ни мъчат с ролите на Д-бойс. Ясно е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

pigmalion, изказвай се спокойно. Естествено, че имаш право да го направиш, след като го правиш интелигентно. Изобщо не трябва да те притеснява кой се е подразнил или не, след като се изказваш ясно и точно за дорамата и това, което ни представят в нея.

 

Радвам се, че си се включила, искам темата да събира интересни мнения (с тази цел я направих). Твоето е точно такова. Не се бях замислила над това, което споменаваш, но имаш право. Аз също не харесвам захаросаните истории, в Бакалея ме довършиха още в 4-ти епизод, а тук картинката е коренно различна. Само Аран ми е много отнесен все още, но предполагам, че това се дължи на Купидон, който прекалено бързо го "настигна" със стрелата си. Субтитри ще се появят - рано или късно ще ги има. Тогава отново ще изгледаме дорамата с интерес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам да следя с интерес сериала. Освен със симпатичните актьори ме печели много и с динамиката си.

 

 

На 4-та серия още в началото много се смях с медицинската сестра, дето уж "лекуваше" момчетата, а на тях им изтекоха очичките по прелестите й. После това с трофеите-обувки пък съвсем ме довърши, особено като видях нашите хубостници по чехлички :D. Нобу тук не си свали потника, ама айде, няма да съм максималист. И през серия да го маха ще съм доволна :lol:. Добре поне, че сега му бяха дали достоен противник, защото миналата серия като гледах боя между него и Рео Сано, ме избиваше на смях, колкото и де се опитваха да ни пробутат дребничкия Рео за много як. Каквито и причини да има, колкото и да е надъхан и да иска да се докаже, с физическите данни дето притежава и детинското си личице, може да ми е много симпатичен, но никак не мога да го приема за лошо момче и побойник. Та чак и такъв зор да даде на високия и мускулест Нобу, че да го принуди да се съблече :D . Хайде холам. Не, че съм против (събличането де), ама ми се иска повече реализъм. И Аран Ширахама не е левент, но ролята просто му прилепва, а и с тази физиономия хептен го докарва побойническото излъчване.

Брррр, този Масахиро Усуи изобщо не ми хареса.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 5 си беше изцяло посветен на Масахиро. Доволна и предоволна от развитието на сюжета. Ясно е вече, че това ще са основните играчи. Останалите ще ги виждаме от дъжд на вятър. Дори Д-бойс ще се появят, за да гостуват към края. Иначе снимките са вървели интересно. Пригответе се за много фотоси, понеже сме ги забравили, а е хубаво да дадем визия на мислите си.

Пръв е Кирио - Масахиро, който ми напълни душата в епизода. Оказва се, че и той е същия като героя на Аран. Желанията и на двамата са еднакви - да бъдат на върха. Все пак е една крачка пред новака, понеже му е семпай (второкурсник, а нашите хора са още зайци). Поучителният финал потвърди приятелството в двете групи.

81dc57e6621b84f3.png

Друго лице обаче забелязах още в предната серия, а тук вече тотално ми стана фаворит. Младежът с дългата коса от класа на Кирио е събрал в себе си красотата на Рей Фуджита и погледа на Го Аяно. Отне ми известно време да го издиря и попаднах на нещо много любопитно. Той е модел. От една агенция е с Асано Таданобу и Рьо Касе. Името му е Шунтаро Янаги.

 

1479c2920765f498.jpg

2907658f107945eb.jpg

Намерих страхотен кратък филм с него и Кико Мизухара тук.

 

Сега предстоящите изяви. Как се подготвят останалите съперници, които още не са се включили?

Халу тренира бокс. Това си го знем още от Рокуденашитата. Значи пак ще раздава юмруци. Този път се е постарал да приложи интелигентния си поглед към играта.

82cb53799f372960.jpg

Ендо също го очаквам. Той е нисък на ръст, но когато става дума за действие, няма да се колебае.

d394e8fdcea16279.jpg

76dc61f7d6001c73.jpg

Прибавям останалите побойници:

Кейта Мачида

b6ad2cf89e7f2cd7.jpg

и Рео Сано

9348befd59b6b62e.png

Може да ги видим заедно и на корицата на това списание

eba43f772b9dcda1.jpg

 

 

П.П. Прегледах комиксовите образи и стигам до извода, че Сокичи няма нищо общо с визията на рисувания си персонаж. Не че се оплаквам от него. Той и без това още не се е проявил сериозно, но на рисунката видях цял дългокос рус принц. Коренна разлика!

П.П2. Форзе-злодеят, колкото и да си крие лицето, вече е разконспириран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, но от шеста серия не помня нищо друго, освен двете нови лица, които се появиха.

Араян и прическата му. Бях се подготвила да го видя със странен цвят на косата, а той изплува от нищото със съвсем обикновена фризура.

Халу също ме изненада. Очаквах да размята боксови ръкавици в лицето на Аран, но той с костюм и арогантно поведение ядоса хлапето и отнесе един заслужен шамар.

Малко сцени от снимачната площадка.

 

cf8f09e9f5bddf67.png

f1d888159e717639.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах с интерес до 4-5 епизод и след това изведнъж това действено сериалче влезе в графата "На източния фронт нищо ново". 8-ми епизод, който се излъчи в сряда, ме отказа. Това масово влюбване, тези любовни погледи... Голяма боза. Сцените от Бакалея започнаха да се повтарят. Имах надежда, че тук ще удържат позиции, но не. От къде тръгнахме и отново до къде стигнахме...

Ще прехвърля последните епизоди, но само заради Нобу Сузуки. Неговият герой, както и този на Рео Сано ми останаха най-симпатични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опровергаха ме с вчерашния 9-ти епизод. Останах доволна и си припомних как добре стартира дорамата. Най-после включиха Юя Ендо и Арата Хории. Юя ме изненада с външния си вид. Арата много сериозен, а Аран си отнесе порцията и от него (не остана никой, който да не му е хвърлил бой в този сериал). Учудващо е, че продължава въпреки всичко да се изправя на крака. За радост нямаше розови мехури и се върнаха отново към действието и кадри само с момчетата и техните приключения в гимназията.

Две забавни сцени и с Дайки Сато. Втората при срещата с Нобу Сузуки, когато се обърна и сблъска с него бе сцена като между Давид и Голиат. Нобу не гледаше добре (хах).

 

Арата Хории в кадър от Sugarless

 

944e65ae77c75eb9.PNG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само така! Това са моите хора от Д-Бойс! Ендо вече не е в групата, но той винаги ще си остане част от нея. Сигурна съм в качественото му изпълнение. Външният му вид винаги крие изненади.

Изостанах с поредицата точно когато не трябва, но ще наваксвам. А и искам да видя отново интелигентното изражение на Халу. Хаха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми и на мен тази серия след последните две-три, които бяха слабички. Интригата се завърна и следващият епизод се очертава да е още по-интересен. Новопоявилите се момчета изглеждат доста заплашително и съвсем на мястото си, дори недоумявам нашите как ще им се орепчат, като чисто физически, с изключение на Нобу, пред тях не ми изглеждат никак добре. Но какво ли толкова се чудя, като гледах преди няколко серии как Масахиро Усуи, дето ако го духнеш ще падне, премяташе Аран с една ръка, другата не му трябваше и си я държеше в джоба. Пък те повечето са от неговия калибър. Явно силата е с тях :D. Пък в крайна сметка се забавлявам доста, няма много да му мисля, как точно се получават тези неща.

Нобу продължава да е все така прекрасен, но нещо ми е недостатъчен. Искам, ако може, през по-голямата част от времето, той да ми се разкарва по екрана :lol:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да поясня за тези, които следят Sugarless. Днес трябваше да се излъчи 11 епизод (както е и по програма), но това не стана, защото по Nihon TV се излъчва Световното клубно първенство по футбол, което се провежда в Япония. Днес се игра първият двубой между египетския Ал Ахли и бразилския Коринтианс (0:1). Челси играят утре.

Епизод 11 ще се излъчи както е по програма, но следващата сряда, на 19 декември.

Ъплоудърът в d-addicts за съжаление все още не е качил последните излъчени 9 и 10 епизод, но се надявам да го направи, за да мога и аз да сложа линкове в темата. Откриват се в азиатските онлайн сайтове (за останалите нямам представа, не следя).

 

Епизодите се развиват добре, поне последните два излъчени. Интересни сблъсъци, а лично на мен ми хареса в 10-ти битката между Шокичи и героят на Юя Ендо. Арата Хории отново на ниво, паметно беше за мен включването му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излъчи се днес 11-ти епизод на Sugarless, а следващата седмица е и финала.

Отлични физкултурници са нашите герои от гимназия "Куджима", но голямата финална битка предстои.

 

 

Ще се изправят срещу Шокичи. Отново се появи и Хирофуми Араки. Много смях имаше днес, а на Аран му запърхаха пеперуди в главата след съгласието на Харука най-после да излязат заедно на среща. Сцената в гората и страхливия Аран ме накара да се смея с глас. Голям образ и във всеки един епизод отнасяше много бой. Свиден ми стана...

 

 

Като изключа епизодите в средата, заглавието премина добре за мен. От гостуващите актьори отличавам Арата Хории, но все пак номер 1 от четиримата главни герои за мен бе и си остана до финал - Нoбу Сузуки.

 

79cac75c891e1318.jpg

 

Преди броени дни в Япония излезе и фото-книга с героите от Sugarless.

 

 

e8b9370b925358ae.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наваксах тези дни, понеже сериозно изостанах с всичко този сезон. Една дорама да гледам, и нея не успях да я проследя както трябва.

Все пак, голяма доза Sugarless взех вчера и днес и мога да кажа, че лентата вървеше сериозно, без излишни отклонения до еп. 10. Остават ми две серии, за да видя голямата развръзка.

Халу се призна за победен без бой от Аран. Мъдро решение от негова страна.

Окей, Масахиро! Обявиха те за най-готин семпай в гимназията. Мисля, че въпреки крехката си физика, героят му се оказа доста жилав, но нямаше как да засенчи батко си Ендо. Той просто е роден за подобни роли. Дойде, игра основно с поглед, без много думи и извади Шокичи и компания на светло.

Slow motion effect-fast motion effect - най-полезните ефекти в подобен род истории. Камерата добре се справи и представи страхотно битките на играчите. Монтирането също беше на ниво в някои от сцените.

Направи ми впечатление, че и тук включиха западни рок парчета. Музиката е подбрана умело.

 

П.П. Ох, много ми е странно, че не включват сериозно тримата приятели на Шокичи. Такова бездействие просто не е в кръвта на Акияма. Ямада пък има най-уникалната визия в лентата. Не съм го виждала с по-страхотен вид преди. Качулката прави чудеса!

П.П. Кейта Мачида в еп. 9 тотално ме измъчи с ма-ча сладоледа. Влади, забележи, че това е едно от момчетата на изрезките, които са ти пратили!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Край, приключи. Изгледах днес последна серия и мога да кажа, че като цяло сериалът ми хареса, но чистосърдечно ще си призная, че ако не беше Нобу, едва ли щях да стигна и до втори епизод.

 

 

Последна серия беше доста реалистична. Битката между Шокичи и Нобу впечатляваща. Добре си припомних защо всъщност чаках всяка седмица да дойде сряда :). Все пак накрая се видя, че нашите момчета не са дорасли, за да се изправят срещу главатаря на гимназията. Но Аран си е Аран, няма да спре да се опитва да го направи.

 

 

Отличавам включването на Юя Ендо в сериала, който ми направи чудесно впечатление.

 

В крайна сметка се радвам, че всичко завърши така. Бях се приготвила отново за доза нереализъм и фантастичен приток на сили за нашите герои :lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после днес, две седмици след финала на дорамата, качиха и финалния епизод на Sugarless. Добавих го в описанието, ако има желаещи...

 

Изказах се след 11-ти епизод, но наистина приключи така както и очаквах - без изненади и мога да кажа, че за този жанр дорама от японците за мен лично премина добре. Имаше действие, задължителните лошо гледащи момчета, които с повод и без повод си търсеха някой, с който да се сбият. Добре е, че ми се размина и розовата част на финал... Сцената на покрива с Нобу и Шокичи ще я помня дълго време. Има защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера изгледах сериала на един дъх и мисля днес да го повторя :D

Като заклет фен на гарваните нямаше как да го пропусна и този сериал. Актьорите са много симатични. Другото хубаво нещо за мен е, че доста любими мои муцунки участват (и моята милост умря като видя Shokichi a.k.a. лидера Shake).

Забавно сериалче, струва си гледането (25мин на епизод -.- тия ще ме уморят) .

Благодаря на екипа за субтитрите! Велики сте :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите 10 епизода и сериалчето наистина много ми хареса. Много съм се смяла :) Ще почакам търпеливо и за последните 2 епизода :) Благодаря за превода :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно сериалче! Даже не повярвах че тези Bad Boys J и Sugarless са на един и същ режисьор: Лошите момчета ми изглеждаха от детската градина, а пък учениците Без захар, ме грабнаха съвсем реално: зарибиха ме със страст, ирония и мотивация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Страшно много. Осъзнавам, че каквото и да напиша тук ще е само суперлативи, за това ще се старая максимално да ги избягвам. :) Напомни ми за шонен в аниме-стил. Такива, в които главните персонажи се развиват спрямо битките с други съперници - откриват приятелството или превъзмогват собствените си страхове и неувереност.

 

Всеки персонаж в сериала бе движен от определена житейска драма и се опитваше да я превъзмогне. Целта бе ясна още от самото начало, но все си мисля, че предвид опростеният сюжет, символиката е твърде очебийна. Макар всичко да водеше към финалната битка, където опонент беше Сяке, не мисля, че тя бе най-важната в случая. Даже си мисля, че точно така трябваше да завърши, защото филма не е съсредоточен във финала, а в пътя, който преминават главните герои. Също като живота, малко или много. От друга страна някой (освен мен, разбира се!) да си е задавал риторичния въпрос защо Сяке като лидер на Куджима бе обграден от толкова малко приятели? Защо стоеше на покрива на гимназията и наблюдаваше всички от високо?

 

Все си мисля, че бил самотен, както може да се очаква от лидера.

 

Абе стойностен сериал, който изгледах за три дни. Препоръчвам го. А след като си има манга и сериал, като нищо могат да го реализират в аниме, нали? :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха! Колко приятно ме изненадахте с тези позитивни коментари! Изобщо не съм очаквала толкова хора да харесат поредицата. Тя си имаше поучителни елементи, но в основата си беше шоунен дорама (ако мога така да се изразя) - би допаднала повече на момчета. Или само така си мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...