Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Be Strong, Geum-Soon / 굳세어라 금순아

Година: 2005
Епизоди: 163

Канал: MBC


В главните роли:

Han Hye Jin

Kang Ji Hwan

Kim Ja Ok

С английски субтитри  :click:

Руски субтитри: :click:
С руски субтитри  :click:
Гледай онлайн с руски субтитри: :click:  :click:

 

Сюжет:
Гъм Сун е младо момиче, на което никак не му върви. Сираче от съвсем малка, тя живее в бедност с баба си, все не успява да си вземе изпитите, но успява да забременее от първия път. Съдбата сякаш й се усмихва, когато бащата на детето решава да се ожени за нея въпреки несъгласието на родителите си, но уви, три дни след сватбата той умира, и то сякаш по вина на самата нея. Въпреки острата неприязън на свекърва си, на Гъм Сун й се налага да остане при новото си семейство, защото сама не може да се грижи за себе си и бебето, но един ден осъзнава, че е време да се вземе в ръце. Сега тя е самотна майка и трябва да даде на детето примера, който то не може да получи от баща си. Героинята решава да осъществи мечтата си да стане фризьорка и, давайки всичко от себе си, успява да започне работа в един от най-реномираните салони за красота. В един момент се оказва, че веселото и работливо момиче се харесва не само на собственичката на салона, но и на сина й - многообещаващ млад хирург-плейбой...

 

Личен коментар:
Не съм изгледала и една трета от епизодите, но намирам филмчето за доста приятно. Разбира се, казаното горе не засяга и малка част от интригите, които се плетат из сериала, но какво пък, който се престраши, ще види за какво става въпрос.
laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втория епизод беше голям майтап. :) Особенно след като разбра,

че е бременна.

 

Корейските актриса са просто ненадминати в тези роли. Не знам дали тази сцена е била тъжна, щото я гледах по нощите с намален звук, но падна голяма смях. Баба й я налага здраво и тя и се моли "Ами такова, изпуснахме метрото и беше много студено, няма да се повтори...." :D:D:D Безценно! Сигурно ще е забавно сериалчето, виждам че набляга на различни теми от живота в корея, от погледа на различни поколения.

 

П.П. Браво, браво Sinardin! :D Сега вече не мога да я взема на сериозно тази актриса. Как ще я гледам в Чумонг, като си я представям само с това идиотско облекло. Синя пола и лилав чорапогащник.... :flower:

 

П.П. Много добре си се справила с рипването. Перфекна комбинация от качество и размер. Давай още сериийки на това, че стана интересно. :D На мен поне за първите 10 епизода много ми допаднаха. Героите са интересни, имаше много смешни моменти.

Умрях от смях когато бащата почна да налага средния син, като мислеше че той е бащата. Чак жал ми стана за момчето, все той е виновен :lol:

Колкото до Гъм Сун, тоолкова е смешна и сладка. Направо бих си купил някаква фигурка или плюшена играчка с нейния образ. :lol!: Жалко че утрепаха годеника й и другите серии яко ще се реве:roll: Предполагам после пак става забавно,а? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около погребението наистина го бяха направили много добре и ми стана страшно криво за момчето, въпреки че ми беше ясно, че няма да изкара дълго. Ма пак... :(

 

Особено когато Гъм Сун прослушваше оставените съобщения... :(:(:(

 

 

После, разбира се, пак си стана яка комедия. Докато правех епизодите си припомних някои култуви моменти, като прибирането на малкия брат от армията :rambo: , а после главния герой взе да се появява доволно често като за главен и съответно да си го отнася от героинята... :D

 

Като цяло е доста интересно, дори и с факта как бедните прослойки непрекъснато седят по пода и го мият. На богатите, разбира се, им го мие прислугата и не го показват. Черноработнически труд се показва само от снаха. Малко по-нататък имаше и един момент, в който се демонстрира такава страна от нрава на корейските мъже, че все едно ме заляха с леден душ. Буквално за секунди ми излекуваха всичките романтични мечти по техен адрес и ме свалиха на земята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво да кажем за прекрасните черти на корейките? :D Изгледах ги и тези епизодчета и не видях кой знае какви излагации от страна на мъжките герои. Kang Ji Hwan по-принцип винаги си се излага, още от Hong Gil Dong, така че нищо ново. :lol: Най-големия батко сгафи на една сляпа среща и това е. :pirat: Ама Гъмсуна напрово мачка здраво. Никой не може да я спре. Как си ядеше ориза в тъпното с фенер. :) За нея не се притеснявам изобщо, оправна е и опорита. Аз ако трябваше да спя на улицата за два дни, не знам какво щях да правя :D Това сериалче между другото най-много показва от живата на съвремените корейци. Всички други дето гледах, са някакви по-лъскави и не се вижда много.Сега вече виждам колко е огромна разлика м/у нас. От свадбите до погребенията. Обзавеждането в стаите е супер различно. Аз не мога да си представя, да ям седнал на пода, на масичка висока 20-30 см. Всичко, всичко е много различно, не говоря само за прекалената любезност. Някой знае ли какво беше това място дето Гъмсуна отиде през първата нощ, като я изгониха. Някакво дето жените седят с розови наметала... Там тя заспа и някаква чистачка я събуди после, за да мие?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е какво им е на корейките? Решат ли че искат нещо - гонят го до дупка. Я гледай тая Ън-джо как натисна докторчето. Нема "не те искам"! :lol!:

До оная сцена, дето мъжкото ме разочерова, има още епизодчета, та няма да дооспойлям грубо отсега. :blush:

 

Но пък спокойно мога да кажа, че като цяло имат много консервативно отношение към брака. Особено пък ако става въпрос за втори такъв. Значи, има една двойка на средна възраст в следната ситуация: мъжът овдовява с една дъщеря и се жени повторно. И втората съпруга му ражда дъщеря и сега цялото семейство 15 години лъже малката, че жената е била единствена съпруга и е майка и на голямото момиче. :o Какво толкова?!? Да не говорим, че е ужасно незачитане на паметта на покойната. :no:

 

За яденето вероятно ще се прежаля да ям на пода, особено ако досега съм го лъскала с парцала и столът ми се вижда като планина... :lol: А онова място ми приличаше баш на модерна обществена баня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности на Sinardin за 20-24 епизод. В началото си мислех да гледам няколко серийки , колкото да видя за какво става въпрос. В последствие обаче, ми се стори много забавно и неангажиращо. Актьорите кефят и по една 20 мин серийка, от време на време, идва много добре. Не е като 70 мин. :) Искам само да кажа, че ще гледам докато се пускат нови серии. :lol!: Бъди силна Sinardin, хуайтинг :king:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аджа, аджа, Де Мо-ни! Докарах го до 36. То и аз съм гледала още малко напред. Важното е, че предоставих 30 епизод с класическата сцена,

 

в която героинята залива нежните части на героя с нещо горещо. Милият Джи-хуан, как се гърчеше само. :lol: Хем му съчувствах, хем си умирах от смях. Нема такива физиономии, честно. И мамчето: "Ама и аз ли?" :lol:

 

:lol::lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с чая беше брутално наистина. :lol: На мен повече ми беше гадно за Гъм Сун. В толкова важен момент, да се изложи така. :) Голям смях. А и всички я мразят... У нас май няма такава злоба към новите служители. Винаги гледаш, веднага да се сприятелиш, да се харесаш. Все пак с този човек ще работиш, добре е да го спечелиш на своя страна. Много завистливи тия корейки бе. :green: Вярно че Гъм Сун беше специален случай, ама все пак може ли такова нещо... Наслаждавам се на опоритоства и. Ако можех и аз да съм поне малко като нея. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тя само едната е баш гадна злобарка. Криво й е, че нейните хора не са прокопцали, пък Гъм Сун успя. Ма нямаше как да не вкарат поне един такъв образ, иначе нмаше да е интересно. Пък такива колеги си има навсякъде. Важното е, че накрая нашта ше ги издуха всичките! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aaa това сериалче е като норкотик бе, добре че свършиха сериите. :D Напомня ми на времената, когато се гледаха латино сериали. Разликата е, че с тия корейски похвати и забавни актьори е тройно по пристрастяващо. И този сериал, има потенциал да се гледа до гадене и виене на свят, като Coffee Prince. :geek: Сега като се замисля, добре че нямам всичките серии наведнъж... няма да мога да им устоя. То за това, тези сериали не ги гледат много хора. Имат един "малък" проблем, много са ангажиращи.

 

За сериала мога да кажа само хубави неща. Много добре са пресъздали живота на тези 3-ри семейства и начинът по-който се преплита съдбата им. Всички случки от ежедневието, проблеми, ситуации, се получаваха много естественно. Семейството където живее Гъм Сун, малко ми напомня на моето. Не е лесно да си единствената жена в семейството, нито в България, нито в Корея. Говоря за майката със синовете. Добре че Гъм Сун и помага. :lol: Беше много смешно, когато мъжете се чудеха какво могат да помогнат в къщната работа. Сякаш е някакво табу, мъж да чисти или да готви.

Много неща ми направиха впечатление, но да караме по малко. На първо място - чистенето. Спомням си във Full House, как горката героиня прави скокове за да забърше някаква витрина. Беше ниска и се мъчеше да чисти с кърпичка. :) С парцалче чистеше и пода... Абе тия за дръжки не са ли чували? Това че се мият съдовете на ръце, изобщо не ме изненада. Виж това че перът на ръце, вече е друго нещо. Във Full House си мислех, че са го направили заради комедията, но същото нещо го има и в Be Strong, Geum Soon . Даже си признавам, май за първи път виждам тази процедура. Клякаш на земата и търкаш дрехите във някакво нещо...

 

Много се надявам, че са и изправили косата само за един-два епизода. Повече и отива с къдрава. :)

 

Още, Още :lol!:

 

PS.

 

Новият постер е готин. Определено има някакво по специално отношение към брака в Корея. Разведеш ли се, все едно вече не си човек.

Стигнах до 41-ви епизод. Пълно е с разни трогателни сцени, но са много добре направени и радват. Комедията също е на ниво. Тия двете в салона, докога ще си дърпат косите? Няма ли да станат приятелки вече?

Канг Джи Хуан много му отива тази роля. Точно като Хонг Гил Донг е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разведеш ли се, все едно вече не си човек.

 

 

По-скоро разведена с дете = втора ръка стока. :evil: Е мен точно затова ми прикипя и сега като пуснах да се рипва другия диск установих, че съм гледала до началото на 43 епизод. Просто повече не можех да го гледам онзи младеж. Вече ми мина първосигналната реакция, преосмислих нещата и реших,че всъщност поведението му се дължеше повече на шока от новината, ма какъв шок само! Се едно го удари с бухалка по главата, баси! Чак се разболя от нерви! :affraid: Са почвам да си го гледам пак, че ми е любопитно да видя как ще реагира пък ентусиазираното мамче. Ще приеме ли такава снаха или не, това е въпросът.

 

 

Отделно, че мернах едни сцени с Джи-хуан и ми пролипсва момчето... :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни малко от негова гледна точка. :) Тя не му казва нищо, не му дава никакви подробности. Човека почва да си мисли, че тя е несериозна, че си играе с него за забавление, че не е същатата която помни от едно време. Освен това, глупостите ги каза от яд, без да мисли много и после съжаляваше. Не му се сърди много. :green: Но определено е нещо срамно, да се разведеш. Щом самата тя го крие от всеки, дори и от пресата. Сега е интересно дали Гъм Суна ще вземе теста. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега ще ги видим какво ще направят, а за младежа...

 

Ми той за брака почти го преглътна, ма като чу и за детето така бързо офейка, че ми идеше да го почна с тигана по главата :oops: Иначе си прав, ма това го осъзнах чак след кратък размисъл. Новината си беше голям шок. И мацето можеше да го подготви малко.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Аз не разбирам, защо тя мълчи за това какво точно се е случило. Има дете, но се е отказала от него и си живее живота. Така изглежда много несериозна майка. Нещо има съмнително в тази ситуация и не се връзва. Почвам да си мисля, че детето и е умряло или нещо такова.

 

 

Голяма радост са тия нови епизодчета. Трябва да си ги пазя за по-дълго, а не да ги налапам на веднъш. Комауо йо Сини-ши! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз ще се постарая да не се мотам толкоз, ма накрая ще вземеш да го изгледаш преди мен. :lol:

 

 

Не мисля ,че би зарязала детето си. Хрумна ми, че може да е имала труден брак и мъжът й да го е взел. Че може да е умряло не се бях сетила, но вероятно си е част от сценария да се чудим.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти добре си ги пускаш епизодите, проблема е в мен. biggrin.gif Ама какви сцени имаше в 42 епизод.

Бащата хирург е голяма работа. Едните го мислят за голям изруд, а другите за жив Буда.smile.gif В много неща е съгрешил този човек, ама не изглежда чак толкоз лош.



EDIT: Не можах да се стърпя и ги изледах до 47-ми. Този сериал е опасен за мен. :green: Наистина донякъде съм щастлив, че ги нямам всички епизоди на куп. Ама само донякъде...smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и аз взех да си наваксам гледането. Бях забравила каква краста е това сериалче. Но това какво е съгрешил стария доктор явно съм го проспала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление го няма 51 епизод. До 50 са. :) За доктора ще ти припомня. ;)

 

Той е обещал на майката на Гъм Сун, че ще вземе и дъщеря й, но в последствие се отмята. В началото защото живеели с майка му, а после защото вече се родило и второто дете. Той е виновен за това че Гъм Сун е израстнала без родители, а сега иска да и вземе и бъбрека. :lol: Освен това се е оженил повторно, една година след смърта на жена си и е разочаровал много най-голяма си дъщеря. Май само това е за сега. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Тая част от сюжета така не ме е впечатлила, че тотално съм я забравила. Пази реноме човека. Те пазят в тайна, че бракът му е втори, представяш ли си какъв скандал ще стане ако се разбере, че е взел вдовица с дете. Пък ако вземат Гъм Сун няма как да не се разбере. Тя и без друго майчето на малкото докторче бързичко ги прати в графата "тип с втори брак, пък и жена му за каква се мисли, за първа съпруга?". Това в свободна интерпретация. :lol:

Ън Джо едва ли е разочаровна точно заради това, че се е оженил, ами защото след това се е държал все едно майка й никога не е съществувала. Има си грехове човека, ма го разбирам. Дори и за бъбрека. Нали иска да спасява жена си, длъжен е да пробва. Ма наистина подло човече излиза. Как се прави на благороден непознат, пък с такава задна мисъл... :clown: Ма тя жена му като разбере добре ще го подредии. :green:

 

 

PS.

 

Сега изгледах 53-ти. Какво само каза докторчето в първата сцена в ресторанта... Канг Джи Хуан прави страхотна роля и поведението му на влюбен е просто невероятно. И с ХьеДжин правят страхотна двойка. :) После откъде му дойде това за сестрата... :lol: И какъв гаф ще стане рано или късно по тоя повод... :lol:

 

Ще ми се да кажа, че ми е жал за Ън Джо, ма не ми е. Сама гонеше мъж, който не й обръщаше никакво внимание. И това, че никой никога не я е обичал не е достатъчно извинение. :roll:

А доктора верно ще излезе голям диктатор... :affraid:

 

 

Отивам да видя с какво прическа ще се озове мамчето... :lol:

 

###########################################

 

Едит:

56 епизод. Просто не се стърпях... :lol!: За незнаещите - това НЕ Е мамчето... :lol:

260816.jpg

 

А на тоя кадър докторчето много ме радва... :heart:

 

260819.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...