Jump to content

Osozaki no Himawari (2012)


Recommended Posts

* Osozaki no Himawari *

fAKScJoyWC5QDK3wwOKgxVbz3x4.jpg


Заглавие: 遅咲きのヒマワリ / 遅咲きのヒマワリ~ボクの人生、リニューアル~ / Osozaki no Himawari / Osozaki no Himawari ~Boku no Jinsei, Renewal~‘ / Late Blooming Sunflower ~My Life, Renewal~
Страна: Япония
Старт: 23 октомври 2012 г.
Формат: рензоку
Жанр: човешка драма
Епизоди: 10
ТВ канал: вторник 21:00 ч. по Fuji TV
Режисьор: Ishikawa Junichi (Ninkyo Helper, Strawberry Night, Legal High и др.) ; Ueda Yasushi
Сценарист: Atsuko Hashibe (Freeter, Ie o Kau, Bull Doctor и др.)
Песен: Mr.Children - Joutouku (Cliche)
Субтитри: Английски субтитри; Руски субтитри

Wiki

 

Участват:
Toma Ikuta като Jotaro Kodaira
Yoko Maki като Kahori Nikaido
Kenta Kiritani като Junichi Fujii
Yu Kashii като Ayahana Morishita
Tasuku Emoto като Hiroki Matsumoto
Fumino Kimura като Haruna Imai
Ryoko Kuninaka като Sayori Shimada
Matsushige Yutaka като Kusaka Tetsuya
Junnosuke Taguchi като Aoyama Kaoru
Ikuta Ryusei като Keitaro Kodaira (cameo)
и др.


Резюме:
Дорамата ще е за така нареченото "изгубено поколение".
Действето в нея ще се развива в град Шиманто, префектура Кочи, където седем млади мъже и жени водят обикновен живот, но въпреки това, все още притежават мечти за бъдещето и се притесняват за сегашното си положение.
Джотаро Кодайра работи като временен работник, но точно, когато трябва да бъде нает като пълноправен служител, той бива уволнен. По същото време приятелката му, с която са заедно от седем години, го напуска. Тогава Джотаро случайно попада на уебсайт, който набира хора за работа в префектура Кочи. Така той решава да се премести в град Шиманто, където никой не го познава.
След като завършва известно частно медицинско училище в Токио, Кахори Никайдо работи като клиницист. Един ден тя бива прехвърлена в общинската болница в родния й град Шиманто и по пътя до там, се среща с Джотаро...

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм, че изгледах първи епизод, но не заради главна мъжка роля на Тома Икута, не и заради Йоко Маки, нито заради романтичната история (тя вече се "пече" във фурната), която ще ни представят, а заради невероятната природна картина и участието на Кента Киритани. Героят му отново е шемет невероятен. Нахиленото момче от провинцията, директен, говори това, което мисли, и като те погледне с онзи негов Киритани-поглед не можеш да кажеш: Не!. Ще проследя епизодите до финал само заради неговото участие, но съм доволна много от включването на Тасуку Емото, по-големият брат на Токио, както и на съпругата на Джо Одагири - Ю Кашии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях решила да чакам английски субтитри преди да видя серията (за момента има една група, която обмисля да направи hardsub), но не се сдържах и хвърлих един бърз поглед от любопитство.

Не мога да не се съглася с теб, че мястото, на което са снимали, е прекрасно.

Тук персонажът на Кента Киритани ще е много различен от този, който видяхме в W no Higeki, но не се съмнявам, че отново ще бъде чудесно представен от него.

Останалата част от каста също ми допада. Не малка част от тях не съм ги гледала в нещо от доста време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е направено сериалчето, а и познавам тези истории на японците - забавни, позитивни, с интересни герои, не ти поднасят големи обрати или неприятности, носят едно много хубаво усещане (а за това в случая помага и прелестната природна картина), има си я дозата романтика, отлични диалози, а на финал ти оставаш доволен от видяното. Киритани-сан е голяма притегателна сила, няма как да го пропуснем. Ще го гледаме тогава двете и ще коментираме.

 

Дано се появят скоро и субтитрите. Две Джонита участват в дорамата, не биха пропуснали. Джуно Тагучи ми е малко странен с тази бяла престилка, работещ в болница, но ще му свикна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно е, че вече има английски превод на първите два епизода.

Още веднъж, благодарности Rie, че ми каза, че са започнали превода.

 

Вече успях да видя първите два епизода със субтитри и мога със сигурност да кажа, че ми харесаха.

Припомниха ми, някои приятни спомени, от времето когато прекарвахме лятото на село.

Персонажите са ми интересни. Някои от тях мога напълно да разбера, за други обаче...не бих казала.

Тепърва ще ни разкриват подробности за всеки един и е възможно да си променя мнението, за някои от тях, ще видим.

Освен прелестната природна картина, на която ще може да се радваме във всеки епизод, няма да липсват и така характерните за японците поуки, което го намирам за още един плюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпекохме си любовната история (във фурната), насладихме се и на природната картина, приятно, без драми и локумени истории (локум обичам много, но не и да ми го "разтягат на екран") премина (и завърши) и тази дорама. Няма да я запомня с нещо кой знае колко впечатляващо, но получих точно това, което и очаквах от самото начало. Нямаше неприятни изненади.

Доволна съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получиха си английските субтитри последните няколко епизода.

 

След известно чакане(заради въпросните субтитри) успях да си догледам тази дорама.

Прекарах едни приятни десет епизода в гр. Шиманто. Въпреки различните проблеми, които имаше всеки един от героите,

накрая всеки един от тях успя да намери нови сили, с които да продължи напред.

Дам...това заглавие остави у мен едно приятно усещане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз таман него се хванах да гледам тея дни докато чакаля да ми почнат набелязаните драми. Хич не е лошо поне от това, което видях ми се стува приятно и неангажиращо сериалче с щипка драма според проблемите на всеки един от героите тук. Каста също ми хареса може би имам претенции само за ролите на Йоко Маки и Ю Каши - щеше да се получи по добре поне според мен ако героините им бяха разменени понеже втората ми се стори по симпатична и подходяща за главната роля. Не че Йоко не се справя дори напротив по скоро от естетическа гледна точка ми се щеше тя да е медсестрата а Ю докторицата. :rolleyes: Другият плюс е това място дето са правени снимките наистина природата е хубава и както в Спраут си заслужава да се теглят серийките с по-добро качество. Ще видим кво ще стане на края, но си мисля, че няма да е нещо твърде разочароващо ама да не дърпам дявола за опашката.. :D Предполагам, че на някой ще му се наложи да избира м/у живота в това градче или да се върне в Токио доколкото познавам похватите в драмите.

 

....................................................

 

Мда нищо неочаквано, но все пак приличен финал. Като цяло му давам 7/10, което пак си е доста. Смъкнах от 10-та главно заради това, че не развиха както трябва персонажите някои от които бяха оставени да висят..всъщност почти всички освен главните и сестрата на Кахори. Освен Ю ми хареса и Фумино Кимура доста приятна актриса макар и героинята й да беше супер наивно парче до края й се чудех на плиткият акъл и все пак ми беше интересно какво ще стане с нея и си взе поука след изпълнението й с оня чичка, но после освен хахо-хихи в компанията не претърпя особено развитие както и останалите от поддържащите герои. Да дадоха ги уж да се променят според нещата, които преживяха, но лично аз под завършен персонаж имам предвид някакъв краен резултат както това, което стана с главните накрая. Джуничи също заслужаваше нещо повече от излизане от бизнеса на тате ама нейсе..

 

Това с ориза беше ясна идеята, но все пак не ми хареса особено като мотив, а и беше изсмукано от пръстите то така се обработват тея полета..без средства, без да си закупил парцели просто ти щуква идеята и хващаш къра с някое аверче. Ако стават така работите в Япония да ходя да забия флагче с надпис "Рейзър-кун" и да обявя за свои няколко десетки декара земя и да си правя с тях квото ми душа сака. Иначе това с Токио тауър хич не беше зле като идея определено се получи момента, но като цяло градацията на романса леко понакуцваше, но мога да си затворя спокойно очите понеже не е жанров приоритет. Основният замисъл на тази дорама си беше спазен тоест конфликта на малкият и големият град както и напълно човешките взаимоотношения на героите произлезли главно от него просто е можело по-добре да обмислят и реализират някои неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

            Изключително симпатично сериалче, кратко и точно. Читав актьорски състав, прекрасна природа и веселяшка музика - какво повече му трябва на един филм. Е, има и романтика /то къде без нея/, но не е от тези дето горчат от сладост. Всичко е с мярка, точно по японски. Ако я гледаш, когато си на 20 години, можеш да научиш много за себе си, за мечтите и реалността, за пътя по който трябва да вървиш......  Абе, всичко е такова, като в живота. 

            Историята може да се съотнесе към нашата реалност - обезлюдяването на малките населени места, проблемите на хората в тях, миграцията, проблемите на младото поколение, което живее в тези градове и по една или друга причина не иска да ги напусне и не на последно място доброволческия труд. Работата на доброволеца ми направи страхотно впечатление. Колко добре би било това, да съществува и при нас. Има толкова много хора, които се нуждаят от помощ. Тогава може би ще се спрат безчинствата по селата и малките градове........Пак се размечтах!

           Филма е хубав - гледайте го!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...