Jump to content

Recommended Posts

af5ec06dcae210f66312923cec168ac51412199292_full.jpg

Koukou Nyuushi (2012)
Страна: Япония
Също така известен като: High School Entrance Exam 
Година на излъчване: 2012 – Октомври – 06 старт
Време на излъчване: Събота 23:10 - 23:55
Формат: Renzoku
Жанр: Училищна драма, Мистерия
Канал: Fuji TV
Епизоди: 13
Режисьор: Yanagawa Yukiko
Субтитри: Английски

Участват:
Nagasawa Masami as Haruyama Kyoko
Minamisawa Nao as Takimoto Midori
Nakao Akiyoshi as Aida Kiyotaka
Tokuyama Hidenori as Konishi Shunya
Shinoda Mitsuyoshi as Murai Yuji
Komatsu Toshimasa as Miyashita Teruaki
Saiki Shigeru as Ogino Masao
Irie Masato as Sawamura Kozo
Ikuta Tomoko as Shibata Masako
Nakamura Tomoya as Tanabe Koichi
Kyo Nobuo as Terashima Toshiaki
Araki Hirofumi as Sawamura Tetsuya
Kuranuki Masahiro as Tokuhara Yusuke
Miyama Karen as Shibata Mami
Masaki Reiya as Tanabe Junichi
Takasugi Mahiro as Matsushima Yoshitaka
Shimizu Hiroya as Sawamura Shota
Yamazaki Hirona as Ishikawa Erina
Shimizu Kazuaki as Kamijo Masaru
Sakata Masanobu as Mizuno Fumiaki
Haba Yuichi as Matsushima Tatashi
Takahashi Hitomi as Sakamoto Taeko
Yamamoto Kei as Matoba Ichiro

Резюме: Haruyama Kyoko (Nagasawa Masami) е новоназначения учител по английски език в селските райони, но прекарала детството и гимназията си в чужбина, преди да се върне в Япония, тя не може да разбере старомодните идеи, характерни за Япония и е склона да бъде откровена за това, което мисли. В деня на проверката на входа на училището, се случва инцидент. Някой се опитва да навреди на училището без някакъв мотив. Сега всеки е потенциален заподозрян и истината остава забулена в мистерия до края...

 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да не съм видяла най-доброто от миналогодишните дорами, но се радвам, че почти успях да гледам най-силната ученическа продукция за 2012. 13 епизода по 36 минути - абсолютно достатъчни за натоварения от гледна точка на реплики сюжет.

Сериите са чиста мистерия, подплатена със солидна история, на каквато не бях попадала преди. Целта им е да покажат, какво представлява гимназиалният изпит в Япония.

При сложната образователна система на страната, подобно чудо би отчаяло българските ученици още на първата част. А децата там трябваше да преминат през 5 теста по 5 предмета, включително английски.

Макар че действието не се развива бързо, то приковава вниманието. Интересът идва от подробностите, които дават по въпроса, плюс тайнствената нишка, прокрадваща се от самото начало. На моменти човек дори може да изпита страх, при все че не гледа хорър филм.

Последователният процес започва от подготовката за изпита. В началото видяхме учителите да приготвят всичко необходимо, да почистват и преглеждат стаите. Педантични и изпълнителни, те откриват странни изгубени предмети, които ги карат да бъдат нащрек във важния ден.

Подготвителният етап отне 2 епизода, самият изпит също беше побран в 2 серии, както и проверката след това.

Лентата идва да ни покаже, че дори безупречно изградени системи могат да бъдат пробити.

Човешки отношения, реакции, съмнения във всеки и всичко - напрежението се запазва до финала, а заподозрените лица се сменят постоянно.

Масами, освен с красота, блестеше с интелигентност. Безупречна млада преподавателка, която обаче не се натрапваше на зрителя, а оставаше поле за изява и на останалите учители.

Изключително ми е приятно, когато чуя гласа на Токуяма Хиденори. Звучи като музика за ушите ми. И той се прояви като разсъдлив и харизматичен преподавател.

Накао Акийоши - учител по физическо. Не съм го гледала скоро в училищна дорама, а подбрания за него персонаж му отива идеално.

Ученическите роли също са убедително представени от млади, талантливи артисти. И момичето, чиято история попадна във фокуса на камерата, и трите момчета бяха възхитителни!

Големите братя - Томоя и Араян, внесоха допълнителна солидност на лентата. Томоя не се е появявал в дорама от много време. Като се замисля, самата аз не го бях виждала в подобна продукция от Тайо то уми насам. Прекрасно е, че компенсира с театралните си роли (обичам героят му от Хакуоуки - Сайто Хаджиме!), но колко добре стои и в телевизията!

Араян напомни за себе си с този чудесен персонаж, който му бяха поверили. Много му се радвах на прическата и отчитам факта, че сега наистина се бяха постарали да му дадат изключително интересен герой.

Чакам последните преводи, за да разбера, каква ще е развръзката на историята...

 

Рейя Масаки е момчето, което се появи във втория сезон на Тенимю, в ролята на Дан Тайчи от отбора на Ямабуки. Тук е напълно преобразен!

0967d62f7d0234e3.jpg

c63f7d124c6e23f2.png

2708795969da0867.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата е преведена и изгледана до финал. Потвърждавам си мнението, че това е едно от най-добрите заглавия за 2012г. и the best school dorama!

Историята е нещо, над което можем да се замислим всички. Задължително трябва да се види от повече зрители! Дори от учители и хора, свързани с образователната система.

На финала стана ясно, че една грешка, или по-скоро недоглеждане, което няма общо със самия входящ изпит, може да се окаже фатално за учениците, при положение, че в училището имат подобно строго правило. Нелепи неща се случват постоянно, но когато е възможно да бъдат избегнати и поправени от системата, тогава ще съществува истинска честност.

Най-силната роля сред учениците направи Рейя Масаки. Неговият герой се опълчи на системата, за да бъде чут от обществото и в края мисля, че спечели повече, отколкото изгуби. А най-прекрасното беше, че

 

отново "върна брат си към живота"!

Всъщност, в тази лента персонажите нямаха самоубийствени наклонности. Сюжетът беше измислен по-различно и именно есенцията му, която разкриха на финала, ми допадна най-много.

Отлично изпълнение и за Томоя Накамура, чийто герой прекрасно разбираше, какво се случва и успя да пребори себе си, за са продължи напред!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такам, успях да я изгледам и Нюши-то, след като ми беше в мистери списъка от няколко месеца вече. Обожавам точно този жанр най-много от всичко, каквото правят японците и обикновено не греша в избора си на драми!! :lol: Мистерията винаги ми приковава вниманието, ако ще да е обвита с изтъркан сюжет като ученическия. Само детоооо.. surprise!! Може да се води ученическа, но по-голямо внимание обърнаха на учителите. Досега не бях гледала драма, където да обръщат достатъчно внимание и на тях (ако не броим протагониста учител, останалите все ги ползваха за бекграунд). Тук пък не само, че учители и ученици си размениха ролите, но протагониста - в случая Нагасава Масами, дори забравих, че е главната персона там.. колкото време отделяха на нея, толкова отделиха и на всички останали. Прекрасна е Масами, винаги ми е действала много добре на нервната система.А и както каза укио, не само с красота и ум надарена, но героинята й тук беше много земна, докрай почти не разбрахме защо точно е главният герой, хахах.

 

Укио, общо взето, е изброила всичко, каквото и на мен ми направи впечатление, не мисля да се повтарям, но имаше едно нещо, дето така и не успях да схвана как стана, а именно

как точно празния лист се оказа в папката? Нали уж идеята беше, че Кьоко трябваше да вземе листовете накрая, но тъй-като тя беше заета с кейтай ученичката (не й запомних името), листовете събра Мурай. Ок, той трябва да е бил супееер разсеян, че да не види, че приема празен лист? А и при проверката не помня кой проверяваше, но трябваше да го хванат там това също? Добре, ако го е проверявал Огино е ясно, но останалите нали не са замесени, все трябваше да видят, че има нещо нередно?? Как точно стана тоя момент, не разбрах, а и не мисля, че на това обърнаха достатъчно разяснение.. не знам дали беше нарочно или аз нещо пропуснах?

 

 

Разбира се, като всяка една японска драма и тук не липсваха преувеличенията с експресивните лица тип "Ягами Райто" lol; (понеже за него се сетих най-напред, но поне всеки втори аниме герой прави такива) и глупави моменти, особено около Айда-сенсей (който така ме дразнеше с детинското си поведение, че не знам кой го е сложил за учител, на първо време!), ама 'айде.. ясно ми е за какво го ползваха него, като цяло. Но общо взето, това са й негативните неща на драмата. Всичко останало беше много добре направено, много натурално действаха всички от актьорите и подбудите им бяха чисто човешки. Да не говорим, че това е една от малкото драми, на които силната им страна е реализмът. Но въпреки това си отдъхнах като не го закараха до трагедия и мелодрама, както правят обикновено, а всичко си беше с мярка.

 

Доволна останах от Масами, Токуяма Хиденори (естествено), Шинода Митсуйоши и Коматсу Тошимаса - последните двама ги гледам за 1ви път и определено ще влезнат в списъка ми с актьорите, на които ще следя кариерата. Араки, разбира се, наистина, много интересна роля имаше, за съжаление, просто само загатнаха и нищо не разясниха за героя му защо точно е избрал пътят, който е избрал.. а именно, да бъде фрийтър, след като е завършил престижното училище и университет, след това. Да, всъщност, това го прибавям към недостатъците на драмата също :D Очарована останах и от младоците - трите момчета, на които бяха възложили ученическият дълг тук, много добре си изиграха ролите! Такасуги Махиро ми е в списъка за следене, така или иначе, но останалите двама ги виждам за 1ви път и тях.

Томоя - укио-чан, всъщност, появява се в драми, просто е за по един, максимум два епизода. Последно го гледах в Yuusha Yoshihiko, но мисля, че и преди това го бях засичала там, където най-малко го очаквах. XD Тук ми хареса двойната му роля, а и как му тичаше леката брадичка, хахах.

 

И за да завърша -- присъединявам се и аз към мнението ти. Определено най-добрата ученическа драма за момента!! Спор няма. Дори ми се иска да я гледам с майка ми, понеже тя е учителка и неимоверно ще й бъде интересно всичко, каквото се случваше вътре. :)

 

ПП: Забравих да спомена и музиката, която още повече допълваше мистериозната атмосфера. За съжаление, и нея като тази на Атару, не успях да намеря за сваляне.. >.< Help?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха! Айда-сенсей поне беше учител по физическо. Аз и за Мидори се чудех, как са я допуснали до такова реномирано училище.
Може би в Кьокашо-то обърнаха малко повече внимание на учителите. Там наистина успяхме да разберем по нещо за всеки преподавател, но тук реално ролята на учениците беше сведена до минимум. И при това положение те отново изпъкнаха. Такасуги Махиро ще го видим още тази пролет, в новата ученическа дорама с Рьоко Йонекура.
Явно два месеца са ми били много, но и аз не мога да се сетя в момента, как стана този номер с белия лист (а съм на вълна Масами и току-що я гледах в епизод от Мистериите на Кейго Хигашино).
Намерих само завършващата песен на back number - Aoi Haru. Тук е целият сингъл на групата:
Линк

П.П. Ще женим Накао Акийоши тази година. Днес се появи новина, че ще сключи брак с Рийса Нака.
П.П. Ех, Томоя! Можехме да го видим в ролята на шинсенгуми миналата година, ако бяхме стигнали до Икебукуро.
П.П. Чудесно заглавие за евентуален превод. Надявам се и учители да го гледат!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...