Jump to content

We Were There | Bokura ga ita: Part 1 (2012)


lazeto

Recommended Posts

We%20were%20Here_BG_poster_version01.JPG

Bokura ga ita: Part 1 (2012)
Страна: Япония
Също така известен като: We Were There
По шоуджо мангата на: Юуки Обата - "Bokura ga Ita"
Година на излъчване: 17 Март 2012
Времетраене: 121 мин.
Жанр: Романс, Драма
Режисьор: Takahiro Miki
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Toma Ikuta - Motoharu Yano
Yuriko Yoshitaka - Nanami Takahashi
Sousuke Takaoka - Masafumi Takeuchi
Yuika Motokariya - Yuri Yamamoto
Manami Higa - Akiko Sengenji
Ayaka Komatsu - Nana Yamamoto
Risa Sudo - Ayaka Takeuchi
Yumi Asou - Yoko Yano
Tasuku Emoto - Atsushi
Hayato Matsunaga

Резюме: ” Ние бяхме там” проследява живота на Motoharu Yano (Toma Ikuta) и Nanami Takahashi (Yuriko Yoshitaka) в рамките на десет години, от ученическото им запознанство до първата им работа. Историята се развива в Токио и Хоккайдо. Motoharu Yano (Toma Ikuta) е популярно момче в училище, което притежава атлетичност, добър външен вид, и интелект. Но смъртта на неговата приятелка в автомобилна катастрофа оставя в сърцето му голяма рана. Nanami Takahashi (Yuriko Yoshitaka) е обикновено момиче, което се влюбва в него, решена да се пребори със спомените му за загиналото момиче, за да спечели любовта му...



:essub:

 

Свали филма с ангийски субтитри:  :click:

 

Свали филма с български субтитри: :subs:  :click:  :click:

Дано излезне скоро и втора част... biggrin.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарение на разочарованието ми от два, три изгледани филма от друг жанр, се хвърлих на нещо съвсем различно и ми хареса. А може би просто съм била в подходящото настроение.

Наистина ми хареса, нежен филм. Малко ми напомни „Koizora”. Не съм гледала анимето, нито пък съм чела мангата и нямам представа какво точно ще се случи, но се надявам да не го направят по-сълзлив.

В началото ме подразниха две неща: гласът на Yoshitaka Yuriko (звучи доста лигаво) и това, че на Икута вече не му прилича да играе ученик. Но и с двете се свиква (за второто ти трябва малко повече време ;) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на Икута ли? А какво да кажем за Соске? <_< Много си го харесвам като актьор и мъж, но на 30 години униформата просто не му отива, въпреки че още му стои добре, просто не прилича на тинейджър. Обаче ме подразни това,

 

че беше в ролята на "носна кърпичка", винаги ме е дразнело да гледам любимци в такива роли.

 

 

Филмът ми хареса ужасно много, имаше нещо вдъхновяващо в него. Не знам дали беше самата история или подбора на актьорите, режисурата също си оказа въздействие, но всичко ми се стори ужасно реално - болката, желанието да нараниш и друг, за да не страдаш сам, нуждата да помогнеш на хората, които обичаш, дори това да означава да се отречеш от собственото си щастие. Хубав филм е.

Анимето не ми задържа интереса след 3-ти епизод.

 

П.П. Втората част излезе, но преводачката обяви, че първо ще завърши "Приказка за Генджи" и след това ще преведе и нея. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо, но на мен ми беше по-трудно да приема Тома в тази роля. Не, че Соске прилича на тинейджър, но като ги сравнявам ми изглежда малко по-приемливо (с голям акцент на малко :D ).

А филмът наистина е въздействащ. И сякаш най-хубаво е това, че не може да определиш какво точно ти е въздействало най-много.

 

 

Добре си го описала, само за това с отричането от щастието имам по-различно мнение. Според мен не е отричане, те просто нямат друг избор. Нана не е щастлива без Яно, а Таке не е щастлив без Нана – всъщност опитите им да направят любимия щастлив, са опити да получат и те малко щастие. И излиза, че и двамата зависят от щастието на Яно, който е обременен и объркан. Може би заради това той е бил привлечен от другата Нана, защото и тя е била обременена и объркана... :( Малко е кофти, ако е така...

П.П. Когато се появят субтитрите за втората част, може да ги вземеш ти. Ако имаш време и желание, разбира се ;) .

Само дай сигнал, а аз ще поизчакам малко и ще я гледам на роден език :rolleyes: .

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Токлова романтичен и кравив филм, трогна ме страшно много. Вярно, че актьорите изглеждат малко големички за ученици, но нали се очаква да играят като по-големи във втория филм.

Всичко около Яно беше толкова реално и тъжно и въздействащо и същевременно Nanami внасяше толкова позитивна нотка. Той беше момчето с многото проблеми и страхове, а

тя винаги готова да помогне и винаги с усмивка на лицето дори и в най- трудните моменти. Сега като има бг суб може пак да го изгледам, толкова много ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Тъкмо, когато тръгнах да се ядосвам заради края, ми припомниха, че има втора част. Дано поне там след края да съм доволен.

 

 

Очаквам втората част с голям интерес! И да питам преводача на първата част дали ще се захване и с втората? Преди 2-3 дена се появиха английски субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм направо ме накара да пусна някоя и друга сълза..Толкова е хубав а актьорите нямам думи за тях!Главната е толкова сладка и с тази усмивчица blaa.gif Като цяло всичко си беше на ''6'' както една приятелка казва :) и за 2ра част нямам никакви забележки мислех че ще свърши иронично но финалът си беше перфектен хихии..Любов ли беше.Мъка ли беше laugh2.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...