Jump to content

Bloody Monday S2 (2010)


Recommended Posts

dirGTNZHVj6e7jJ6aOjFLM5YUBs.jpg


Bloody Monday Season 2 (2010)
Страна: Япония
Година на излъчване: 2010 Януари 23
Формат: Renzoku
По мангата на: Yusuke Watanabe, Koji Megumi (manga), Ryo Ryumon (manga)
Режисьор:Shunichi Hirano
Жанр: Съспенс, Екшън
Епизоди: 9
Субтитри: Английски, Руски

Участват:
Haruma Miura - Fujimaru Takagi
Takeru Sato - Otoya Kujo
Michiko Kichise - Maya Orihara
Yutaka Matsushige - Ikuma Kano
Sei Asina - Kaoru Minami
Umika Kawashima - Haruka Takaki
Mina Fujii - Aoi Asada
Hiroki Narimiya - J
Raita Ryu
Takeo Nakahara - Takano Sonoma
Tomoka Kurokawa
Masahiro Takashima
Hisashi Yoshizawa

Ryunosuke Kamiki

Hikari Mitsushima

Резюме: Министър-председателят Куджо Акихико получава телефонно обаждане от Орихара Мая, терорист от онова време, която му казва: "Утре вечер в 8,00 ч. Токио ще бъде бомбардиран с ядрена бомба". Междувременно Тагаки Фуджимару, който не си е взел приемния изпит и живее в самота, е нападнат на мястото, където работи на непълно работно време. В този момент "Трето око", която проследява терористични парцели, открива самолет, който е бил натоварен с ядрена бомба, и Джей, лидерът на терористите от преди две години, е бил забелязан на борда му. Тъй като времето до унищожаване на Токио приближава, Фуджимару отново е призован от "Трето око"...

 

Линк към Сезон 1 :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:
:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли субтитрите ще излязат веднага. При първия сезон се бавеха доста. С подобна драма не е никак лесно.

И аз тъкмо догледах епизода. Спомних си неповторимото усещане, което изпитах с първите серии. Отново заплетоха историята. И колко много неща се случиха за час и половина! Съзнанието ми не успя да побере някои от тях.

 

Какво стана с героинята на Мичико Кичисе? Уж я убиха, когато беше с Отоя, а накрая се появи пред Фуджимару. Но, от друга страна, още едно лице се представяше за Мая? И защо решиха да извадят от играта друг персонаж? Аои стоеше добре на историята.

Както и да е. За сметка на това, се появиха нови образи. Оше един Third-i, както и Хикари Митсушима и Томока Курокава. Тях ще ги разучим като навлезем в историята.

Виждам, че на Харума не му е било трудно да скочи в кожата на Фуджимару, след повече от година. Надявам се да продължават да поддържат напрежението и със следващите серии.

О, каква изненада! Сестрата на J е жива!

Ето го и Хироки с нов цвят на косата. Сякаш е излязъл от истинско аниме.

 

 

 

И втора серия ме остави в шок.

Каква игра играе Мая?

 

Какво направи Джей? А малкото хлапе, съученикът на Харука? Дано субтитрите по-скоро излязат, защото едни неща разбирам, а в същото време други ме объркват още повече... и всеки нов герой ми изглежда потенциален терорист. В едно, обаче, се убедих - Хироки е извънземен и си имаме истински заместник на Андо Масанобу (и неговия персонаж от Кралската битка) в лицето на убиецът с пушката.

Много оригинално беше хрумването накрая да представят мангата чрез двамата убийци.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разминаване в субтитрите след първия час на еп.1.

Въпреки това, благодарение на тях, се изясниха някои неща. Втори път гледам серията, а напрежението не намалява. Любопитството ми само се засили.

Хареса ми, как бяха подбрали мислите на известни личности и ги извеждаха на преден план, точно преди да се случи нещо важно.

 

Първо тази, която напомняше, че човекът винаги се стреми да стане Бог.

Втората беше на Пикасо. Тя гласеше "Всеки акт на съзидание е първо акт на разрушение"

И третата, която затваря кръга: "Войната никога не си отива, когато открие място някъде по света."

Накрая Хорнет остави съобщение на Такаги, в което пишеше, че се нарича Марксмен. В таксито, което качи Отоя и Харука имаше диск на германския композитор Карл Мария фон Вебер. На него ясно личеше името на операта му - The Freeshooter или The Marksman (Der Freischьtz, или Вълшебният стрелец - 1821г.). Терминът идва от германска легенда и е трудно да бъде преведен ясно на друг език. Това трябва да е намек за убиецът и неговите умения в стрелбата, които ще видим в епизод 2. Но дали той и Хорнет са едно и също лице?

 

 

След изгледани епизоди 3 - 5, достигнах до някои важни прозрения.

 

Отдъхнах, като видях, как ужасяващия край от еп. 2, се превърна в ново начало за еп.3.

Продължават да усложняват сценария, като добавят различни мисли на известни личности.

В трета серия двете мъдрости бяха:

"How much more grievous are the consequencec of anger than the causes of it" - Марк Аврелий

"T (Tis) is always morning somewhere in the world."

Втората мисъл идва от поемата на английския поет от XIX век, Ричард Хенри Хорн, наречена Орион. Въпросната фраза може да бъде открита в книга трета, песен втора на това произведение (аз лично си направих труда да го издиря и докато попаднах на този ред, доста се измъчих - в цялата поема, дълга над 130 страници, има препратки към гръцката митология).

Мислите от еп. 4:

"Blood alone moves the wheels of history" - Бенито Мусолини

"You must have a will to live, but you must also know death" - Наполеон Бонапарт

 

Терористите от Марксмен вече оформиха кръга на злодеите.

Ето ги и тях:

Beast (Звярът) - мъжът с червеното яке. Играе го актьорът Татсуя Хино. Много трудно открих информация за него. За мен той има излъчването едновременно на Андо Масанобу и Такеда Коухей.

Lady Bird - жената, която се представи за Мая. Стана ми интересно да узная, каква вражда е имало между двете.

Жалко за Мая. Удивително е, как от негативни образи Мая и Джей изведнъж насочиха симпатиите към себе си. За Джей ще се окаже, че е придобил свръхестествени способности. Знае къде какво става. Може да каже, кой е шпионин и кой - не.

Mosquito - служителят във фирмата, който поддържаше връзка по-горните лица.

Хотару (Светулка) - появи се едва сега, но ще й обръщат повече внимание в следващите серии. Именно тя беше човекът, който повлия на Яги-кун.

Гениалният съперник на Фуджимару, Хорнет, още не е показал лицето си.

 

Петата серия, макар и без субтитри, беше изключително вълнуваща. Какво ни показа тя?

Слабите станаха силни, след като отвориха "кутията на Пандора".

Възхитително изпълнение до този момент на Яги-кун.

За това хлапе открих много интересни неща. Оказа се, че името му е Хитоши Такеути и е брат на един от спортистите, които представят Япония на зимните игри във Ванкувър, а именно, състезателят по ски-скокове Таку Такеути.

Още една изненада поднесе появата на жабчето Тасахико Янагисава, който играеше ученикът, тормозещ Яги-кун.

Най-сетне откриха тайнствения шпионин. Правилно име му бяха дали - Брут.

В следващата серия ще прострелят Рьо-чан.

Дано да не намислят да си играят и с неговия образ.

 

 

Най-накрая се разбра, кой е Хорнет. Хорнет е

 

...познато лице!

Няма да издавам повече. Само ще кажа, че като застанаха лице в лице с Фуджимару, изглеждаха почти като огледални образи.

Отново оплетоха всичко и наистина простреляха Рьо-чан. Дано да му помогне някой. Не бива да губят още един силен герой. И Джей.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Линка за свалянето на епизодите е малко объркан. Даден е линк за сваляне на 9 епизод, който отговаря на 8. Правилния е Този. :)

 

=====Edit======

Снощи го довърших сериала, но решх, че ще го оставя малко да ми узрее в съзнанието, че тогава да пиша коментар. Хареса ми. Много ми хареса. Отдавна не бях гледала толкова грабващ сериал. Мнооого ме изкефи графиката коята се появява (тази със сокола), когато Falcon е в действие. Много хубави персонажи, толкова ме зариби сериала, че направо се вкарах във филмаи аз :ph34r: Много ми хареса образа на Киришима-сан. Страхотен човек, изключителен ръководител, въпреки младостта си. А Отоя

беше някак по-настрана от цялата работа, що тъй :unsure: Много се надявах да го включат повечко в действието. А, тук е момента да кажа, че хлапето, което изигра Хорнет, направо ми обра точките. :es: Страшно беше. Такова изразително лице, направо яко се беше вкарал в образа. Адмирации, това дете е бомба със закъснител, малко да попорастне още и ще избухне. Много жалко за Орихара, така добре се вписваше. А за J искам да кажа, че е супер интересен образ. Особено в последния епизод, тотално ме обърка какъв е, от добрите ли от лошите ли.

 

Много ми хареа Минами. Хубавелка ама бая корава. Само накрая не разбрах какво стана с нея, ама карай. Така така, като цяло новите герои обогатяват историята. Хареса ми почти колкото и първия сезон.

П.С.

 

Абе само едно не разбрах, защо нашите момчета (визирам Фуджимару и Отоя) ги бяха изкарали абсолютните слабаци. Егати, разни мадами ги натупаха, мятаха, гърмяха наляво надясно. Толкоз ли нямаха силица да разхвърлят тия кифли :mad2: Отоя в първия сезон поне ми напълни очите като грабна един автомат и стана Рамбо, ама Фуджимару....само гледаше изплашено. :no:

Ако има трети сезон - да се поправят.

Редактирано от Stelita
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, невероятен сериал. Много смислен сюжет, много логичен и без пропуски (макар и да не е твърде оригинален). При все че историята не е нещо невиждано, е твърде добре реализирана. Подразни ме само скованата игра на повечето актьори. Изключение правеше само младото японче в ролята на хакерчето Хорнет. Всички други си имаха по 2-3 изражения и само ги редуваха според ситуацията.

Колко необичайно е 2-ри сезон да е по-силен от първия! Имаше няколко наистина много покъртителни моменти, а интригите бяха на ниво. И действието не беше предсказуемо. Втрещиха ме още от финала на първи епизод и така до края на всичко изгледано (без последния епизод - но не мога да кажа какво ще стане.) С никой от героите. Което си е много ценно.

Сега смятам да прочета и мангата, която е първоизточника и се води доста добра. Интересно е, че втората й част все още излиза и ми е чудно дали действието се движи до някоя точка по мангата, а след това променя посоката.

 

Защо не могат корейците да си правят сюжетите смислено и логично като японците? А?! Баси... заради този сериал си преразгледах цялото отношение към корейските сериали и нямам намерение да се тормозя с някакви "по-сложни" сюжети от комедии, защото явно просто не ги умеят. Жалко, че актьорската им школа е по-добра, когато всичко им отива на кино от недомислен сюжет. Заради такъв спрях насред средата на 3 сериала, които се водеха уж от добрите.

Дано не направят римейк и на това, и да окепазят хубавата история!

 

П.П. Забравих да спомена колко ми харесаха героите. Такаши Фуджимаро е супер сладур. Толкова е реалистично да се плаши от вида на насочен пистолет и да яде тупаници и от жени (все пак са терористки - ячки са си един вид). Очевидно е, че не може да развие мускули от натискане на клавиатурата, а кураж не му липсва да се втурне и към екшън, макар че е слаббак и го осъзнава като стане по-напечено. Мая е също страхотен образ. Киришима-сан беше твърде добър, за да е истина... готов да пожертва близките си, но да не отстъпи от позицията, която разбира се намирам за правилна. И точно когато смятах, че може би е прекалено твърд и нечуствителен, той се разплака като малко дете - отчаяно и безутешно. Кано-сан е типичния агент-полицай - праволинеен, логичен... изобщо, добре изграден.

Ах, а усмивчицата на Джей е невероятна. Неговия образ не спира да ме озадачава целия сезон. До последния епизод не знам какво да очаквам от него... Актьорът си струва да се гледа и на други места, ако ще и само да си се подсмихва. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък първи сезон ми хареса повече (и не защото Хироки там не бе рус ;)). В тази част сякаш нещата не бяха така добре подредени, както в предната - имаше нещо, което ми куцаше през цялото време, ама пак удържаха фронта. Очаквах Отоя да се окаже някакво двулично змийче, ама си остана праволинейния добряк, а имаше такъв потенциал... А Миура Харума задобрява като актьор (онзи ден го гледах в един сериал от 2006 и такова дърво бе), личи си вече защо все му дават главни роли. Дамите бяха на ниво, а докторицата като цяло ми бе доста странна...

Интересно е, че в този сезон действието се разви в рамките на няколко дни и основно бе задвижвано от женските персонажи и хлапетата, докато възрастните мъжки персонажи като цяло се изявяваха в страни от него, а и имаше няколко доста напрегнати момента, чииито развръзки наиситна не очаквах. И доста жертви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Очаквах Отоя да се окаже някакво двулично змийче, ама си остана праволинейния добряк, а имаше такъв потенциал...

През цялото време се надявах на същото, но уви. Щяха да го оставят съвсем без приятели, може би затова са го пощадили. :)

Иначе за сериала какво да кажа: имаше интрига, напрежение, заплахи от всякакъв род и вид, загадки, изненади откъм сюжет и актьорска игра, т.е. изцяло по мой вкус. Излишно е да споменавам, че съм изключително доволна.

Единственото, което се сещам като недостатък е, че фаталните жени не ги показаха достатъчно като такива. Искаше ми се да ги видя по-страстни.

 

Например: Мая в началото я показваха като преластителка и безкрупулна жена, но като започна да се развива сериалът някак остана на заден план тази й черта. Много бързо се промени в по-умерена персона.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, героят на Рьо-чан беше напълно забравен в последната серия.

 

Аз пък много се изкефих, когато Мая защити хлапетата с цената на живота си. Беше толкова трогателно. Дължеше им го, след като те й баха такива добри опонетнти в първия сезон.

Въпреки, че не исках да я губят като персонаж, тя вече веднъж беше върната от мнимата смърт. Вторият шанс щеше да бъде прекалено нагласен.

Момчетата бяха слаби във физическо отншение, но интелект и воля не им липсваха.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледани и двата сезона мисля,че и двата бяха направени много интересно. До последно се чудех кой е Паяка?

Добре са се справили със заплитането на сюжета- интриги, загадки,заплахи, обати в сюжета.Haruma Miura се справи и в двете части супер, видях един гениален хакер, който показва въпреки,че се страхува и слабата си страна.Още от първи сезон ми направи впечатление полета на сокола всеки път, когато проникваше някъде и силата , с която разбиваше преградите, които се опитваха да папречат на  полета му. За Отоя имах постоянно някакви колебливи съмнения,че е замесен поне малко след някои от реакциите му и фразите,но си остана верен приятел.Новите образи,които вкараха бяха интересни и всеки имаше своята история вплетена в цялата картинка.Трансформацията на Джей беше доста голяма и ме изненада, а и тази негова усмивка-начаровник и в същото време на психопат!!!!!!

Мисля, че в този сезон всички персонажи се развиха , а не зациклиха в първи сезон,дори и праволинейното ченге-Кано ме изненада с тази лека забежка.Единственото нещо, което не ми хареса беше че почти през цялото действие на сериала  Фуджимара не се свърза със сестра си, за да разбере какво става с нея или тя с него, при положение ,че още от първи сезон подчертаваха, че тя е най-ценния му човек на Земята и би направил всичко за нея.

Сериал ,който не е еза изпускане!!! :yes: :yes: :thanks: на преводачите за буквичките!!!!   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...