Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


The 3rd Hospital (2012)
Страна: Южна Корея
Период на излъчване: 5 септември 2012 - 8 ноември 2012
Време на излъчване: сряда и четвъртък 23:00
Жанр: романс, медицински
Канал: tvN
Епизоди: 20
Режисьор: Kim Sol Mae, Hwang Jung Hyun

Участват:
Kim Seung Woo - Kim Doo Hyun
Oh Ji Ho - Kim Seung Hyun
Kim Min Jung - Jin Hye In
Choi Soo Young (Girls' Generation) - Lee Eui Jin
Choi Yoon So - Jung Seung Hee
Park Geun Hyung - Kim Ha Yoon
Im Ha Ryong - In Gook
Yoo Tae Woong
Kim Jong Goo - Yang Hyan Goo
Im Hyung Joon
Lee Tae Kyum - Ahn Hyung Joon
Nam Moon Chul - Jo Sung Wook
Nam Ji Hyun (4minute)

Резюме: В “Third Hospital” се разказва за конкуренцията между западната и източната медицина в неврохирургичното отделение на корейска болница.
 

 

Свали с автоматични български субтитри :click:

Онлайн с автоматични български субтитри :click:
Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:


За любителите на медицински драми... biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си обясня защо този сериал е минал между капките почти без коментари, но аз го изгледах с голям интерес. Освен като почитател на медицинските сериали, за мен допълнителен бонус беше, че повдигат леко завесата на използването на източна медицина в съвремието. Както е посочено в резюмето става въпрос за болница, където се опитват да съвместят използването на западна и източна медицина. Но нещата изобщо не се получават, тъй като и двете съсловия имат страхотни предубеждения едни към други. Медиците от западната школа наричат другите шарлатани, източните лекари критикуват съвременната медицина, че лекува само симптомите. И нямат скрупули да се карат пред пациентите.

Е, няколко епизода водих вътрешна борба, тъй като Ким Мин Джонг по някаква причина ми е антипатична. Дори не я харесвам като актриса, въпреки че има доста награди. В крайна сметка реших, че ще се боря с предубежденията си (не защото съм съвестна, а защото сюжета ми беше интересен) и ще гледам. :rolleyes: И въпреки, че 16 епизода по принцип ми идват много - тук изгледах всички 20 без да ми досади.

Има един лек недостатък при онлайн опцията с БГ субтитри - тук-там липсва по някой ред субтитри или пояснение към термин, но е рядко и може да се пренебрегне. А когото го гложди, че може да изпусне нещо важно:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, mary21 написа:

На български моля

 

Ще отговоря, както в предните две теми, в които писахте. Пред името на темата, ако филма/сериала е преведен има зелено флагче, на което пише bg_easternspirit, ако превода е наш. Ако има зелено флагче, на което пише само bg, превода е нечий друг и съответно не можем да помогнем. Да допълня, че ако няма флагче няма и превод.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, mary21 написа:

На български моля

Аз пък да допълня, че случайно тези дни ми попадна точно този сериал във VBox7 уж с български - не си го причинявайте, първо, че липсва текст на половината реплики, после липсват и думи и като цяло е някаква автоматична ужасия, но пък шарена и летяща, не издържах и една серия, та е редно да не бъдат подвеждани хората, че има превод. Търсете си го някъде с английски или руски примерно. :) Иначе сериалът не е лош, двама братя водят война в една болница дали традиционната медицина следва да се практикува наравно с болничното лечение. Малко го изкараха този с иглотерапията като бог, чак ми се прииска да си направя и аз акупунктура и наведнъж да се отърва от всички болежки. Кастът... хирургът пълен темерут, оня с иглите красавец за времето си ;), но главната ми е много противна (в други сериали също, но тук особено много) и зарязах сериала на средата, не ми се гледаше тя, а и ми дойде старовремски, иначе обожавам медицинската тематика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, сериалът е доста добър. Не че кадър по кадър го помня, но го помня добре. Традиционната медицина в Китай и Корея все още е на голяма почит и тази съвместимост, която показаха в драмата, вероятно е реална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...