Jump to content
Sign in to follow this  
anna_sima1

Бяло кимчи

Recommended Posts

IMGP0080.jpg

Продукти за 4 порции

500 гр. китайско зеле, нарязано на ивици с ширина, около 3 см

2 с.л. морска сол

400 гр. дълга бяла ряпа, нарязана на кръгчета

1 китайска круша, нарязана на резени, по желание

1 с.л. джинджифил, нарязан на едро

5 големи скилидки чесън, нарязани на едро

 

За саламурата

1 с.л. морска сол

1 литър вода

 

Начин на приготвяне

1- Джинджифилът и чесънът се връзват заедно в марля с конец и се поставят на дъното на голям буркан.

2- Зелето се разбърква със солта и се оставя да постои 30 мин., докато си пусне водата. Прибавят се нарязаните ряпа и круша.

3- Солта за саламурата се разтваря в 1/2 ч.ч. гореща вода и се оставя да изстине. Смесва се с останалата вода.

4- Зелето, ряпата, крушата и отделената вода се слагат в буркана над марлята с чесъна. Заливат се със саламурата и се оставят да престоят 24 часа на стайна температура и още 48 часа в хладилник. Марлята с чесъна се отстранява. Кимчито се консумира като супа и може да се съхранява в хладилника до 10 дни.

http://gotvarstvo.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...