anna_sima1 Публикувано 24 Август, 2012 Share Публикувано 24 Август, 2012 Продукти за 4 порции 500 гр. китайско зеле, нарязано на ивици с ширина, около 3 см 2 с.л. морска сол 400 гр. дълга бяла ряпа, нарязана на кръгчета 1 китайска круша, нарязана на резени, по желание 1 с.л. джинджифил, нарязан на едро 5 големи скилидки чесън, нарязани на едро За саламурата 1 с.л. морска сол 1 литър вода Начин на приготвяне 1- Джинджифилът и чесънът се връзват заедно в марля с конец и се поставят на дъното на голям буркан. 2- Зелето се разбърква със солта и се оставя да постои 30 мин., докато си пусне водата. Прибавят се нарязаните ряпа и круша. 3- Солта за саламурата се разтваря в 1/2 ч.ч. гореща вода и се оставя да изстине. Смесва се с останалата вода. 4- Зелето, ряпата, крушата и отделената вода се слагат в буркана над марлята с чесъна. Заливат се със саламурата и се оставят да престоят 24 часа на стайна температура и още 48 часа в хладилник. Марлята с чесъна се отстранява. Кимчито се консумира като супа и може да се съхранява в хладилника до 10 дни. http://gotvarstvo.net Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.