Jump to content

Бяло кимчи


Recommended Posts

IMGP0080.jpg

Продукти за 4 порции

500 гр. китайско зеле, нарязано на ивици с ширина, около 3 см

2 с.л. морска сол

400 гр. дълга бяла ряпа, нарязана на кръгчета

1 китайска круша, нарязана на резени, по желание

1 с.л. джинджифил, нарязан на едро

5 големи скилидки чесън, нарязани на едро

 

За саламурата

1 с.л. морска сол

1 литър вода

 

Начин на приготвяне

1- Джинджифилът и чесънът се връзват заедно в марля с конец и се поставят на дъното на голям буркан.

2- Зелето се разбърква със солта и се оставя да постои 30 мин., докато си пусне водата. Прибавят се нарязаните ряпа и круша.

3- Солта за саламурата се разтваря в 1/2 ч.ч. гореща вода и се оставя да изстине. Смесва се с останалата вода.

4- Зелето, ряпата, крушата и отделената вода се слагат в буркана над марлята с чесъна. Заливат се със саламурата и се оставят да престоят 24 часа на стайна температура и още 48 часа в хладилник. Марлята с чесъна се отстранява. Кимчито се консумира като супа и може да се съхранява в хладилника до 10 дни.

http://gotvarstvo.net

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...