Jump to content

Recommended Posts

Започнах го. Гледаше ми се нещо с Ютака. След Ледения свят съвсем не мога да се отърва от него.

Още не съм гледала достатъчно, за да изкажа пълно впечатление, но от това, което видях, усетих отново силата на този актьор. И тук сътрудничеството с Корея изглежда солидно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега чета, че в първата страница сте се гърмели с пистолети и мишки, та ми е интересно са видя обратите, за който споменавате. 

Естествено, кацнах тук заради Ютака и въздействието, което остави у мен, след Ледения свят. Онова беше много силна история, съчетана с дълбока химия между артистите и музика.

Тук музиката също е на висота (опровергавам категорично писаното по-горе за авторска музика при японците- имат я задължително навсякъде, макар че често дават луди пари за западни хитове  - такива са, искат най-доброто да звучи в дорамите им, а и да пасва). В този случай песента на Аяка като оупънинг е уникат! Даже да бяха оставили само началното част, без припева, пак щяха да улучат в десятката.

Има много да се говори за дорамата. В началото ми беше леко объркано с тези бързи, летящи кадри. Използват интересен похват операторите. А и преминаванито в монохромна визия ми е любимо. Оценявам го високо! Много ми харесва, че често дават близки планове. Изразителни лица като това на Ютака са култ. 

Иии, толкова стари артисти да видя на едно място, носталгично е, вкл. корейските. Накараха ме да си спомня, че някога и те правеха читави сериали и имаха нормално изглеждащи артисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай, няма да съжаляваш.  А песента ми е толкова любима, че в суб е преведена от мен,

а на първа страница дадох от английски, преводът е на братовчед ми. Тогава с Мрън няколко седмици живяхме с тази емоция.

Но трябва поне още 2-3 епизода, за да те довърши...:-)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вървя по стъпките на Ютака, а тук се радвам на впечатляващото му сътрудничество с ветеран като Рьо Ишибаши. Той напоследък се поизгуби от екрана, но дъщеря му вече пое щафетата! Истински талант! Достоен наследник на родителите си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 серии преди финала, отново се чудя, защо им обърнаха националностите?! Иначе добре промениха сюжета, за да го раздвижат. Мисля, че не е било внезапно решение на сценаристите, а начален замисъл.

 Навързах нещата за Сонг, но съвсем се изненадах на втория човек под прикритие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До трети епизод много ме радва саундтракът - разкошно преведен! - и как си говорят двете гълъбчета на японско-корейски, започват даже и да уцелват темите. 
 

От оператора обаче получавам световъртеж с това бясно въртене на камерата под различни ъгли. 
 

Чакам да видя как ще се завъртят нещата с мафиите - за момента китайска още няма, но като чета коментарите, чакам и тя да се появи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Саундтракът е супер.

Оупънингът може би ще остане най-силната част на продукцията, ако не броим Ютака, разбира се. Хаха! Виждам, че е подхванал да снима нова заглавия и догодина. След месец ще стане на 50 и не искам да изгуби чара си. Трябва да продължава с изявите на екран!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завършен! Доволна, макар че нямаше силата и въздействието на Ледения свят (там изцяло влязох в историята и изпитах всичко, което се случи на героите  - много магнетично и поглъщащо, затова препоръчвам на хората, които са гледали и харесали тази дорама, да усетят класата на другата). Приветствам междуазиатското сътрудничество.

Тук се замислих и за още млади артисти като Такезай Тераноске, който блесна изведнъж в последния епизод. Той в момента е активен, но на фона на ролята в тази история, шоунен аи образите му днес се губят.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен сериал, всички актьори без главната искрено радват зрителскито сърце. Сюжета го развъртяха съвсем достойно, без да забравят и клишетата, но и без да прекаляват.

 

Само дето романсът в последните 2 серии го прескачах, толкова недостоверна беше корейската актриса. Ютака обаче радва много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам и от другите коментари, всички са гледали основно заради Ютака. Обран беше той, наистина (както някой отбелязва по-горе), но харизмата му е безспорна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо Боже! Минали са повече от 10 години, когато за пръв път гледах този сериал. Спомних си историята! Много ми хареса тогава. Бях си го сложила в списъка за задължително повторение, но щом не съм се върнала отново към него, значи нещо ме е спирало. Всъщност музиката е страхотна и Ютака както винаги, останалото е пълнеж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...