Jump to content

Recommended Posts

Kurosagi / The Black Swindler
3FgtkIGz3Bb2Kw3XuHOyr591dpn.jpg

***************************************************
Епизоди: 11
Език: японски
Субтитри: английски
Жанр: драма с елементи на екшън
Рейтинг: 15.67
Излъчен по: TBS
Период на излъчване: 14 април 2006 – 23 юни 2006 г.

Участват:
Yamashita Tomohisa - Куросаги

Horikita Maki - Йошикава Цурара
Ichikawa Yui - Мишика Юками
Kato Koji - Ширайши Юичи
Yamazaki Tsutomu - Кацураги Тошио
Kishibe Shiro - Микимото
Tayama Ryosei - Момояма Тецуджи

Koyama Keiichiro - епизод 2

Kiritani Kenta - епизод 3

Otsuka Nene - епизод 8
-----------------------------------------------------------------------

Резюме: Куросаки е млад мъж, чието семейство е унищожено от измамници, поради което той самият става измамник. Приемайки името Куросаги, той изиграва други мошеници и връща откраднатите от тях пари обратно на жертвите. Животът му се променя, когато среща Йошикава Цурара – млада студентка по право, която не одобрява неговото неуважение към закона и се опитва да го накара да се откаже от опасното занимание.

-----------------------------------------------------------------------

Линк към сериала от 2022 г. :click:

Линк към филма от 2008 г. :click:

-----------------------------------------------------------------------

:essub:

 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2 :subs:

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:
СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Коментар: Този сериал е ориентиран към женската част най-вече, които могат да плакнат очи с един от настоящите кино идоли в Япония - Ямапи, който е в главната роля. smile.gif Лично на мен ми харесаха историята и случаите, в които се забъркваше главният герой, някои бяха направо с образователна насоченост laugh.gif, както и искрите, които прехвърчаха между него и главната героиня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих време да изгледам и това сериалче.

Не съжалявам, че го гледах.........става ако искаш да запълниш времето с нещо леко и неангажиращо.

Да си призная обаче сериала не можа да пробуди абсолютно никакво чуство в мен.

Не ме трогна, не ме расмя, да не говорим разплаче.........много странно наистина защото идеята е доста добра.

Явно съм станал прекалено критична.

Това е само мое мнение .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След първи еп съм със смесени чувства.Не е лошо сериалчето,но ми изглежда по скоро направено,та да вдигне популярноста на Ями/как ли не се облече,как ли не се барна /,както се написа по горе"сериал по скоро за женската аудитория".Но аз ще го изгледам зарази Маки страшна е,когат са разсърди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като го изгледах отново установих, че, с изключение на Куросаки, всички други са адски дразнещи (е, може би донякъде без онази, която се грижеше за Кацураги) И отново не разбрах защо Кашина се беше вманиачил по нашия човек

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Куросаки ме грабна. Главният герой е просто находка в това си амплоа! Много добре му лежи мрачния вид, подигравателното поведение, проблясъците на угризение и най-вече изразяването на минимална част от вътрешните емоции на повърхността.

 

Имам специално подозрение обаче, че има някакъв неписан договор, да няма никаква проява на вербални нежни чувства между Куросаки и Йошикава ...

Каква загуба ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен филм изпъстрен с много вътрешни противоречия и лични драми.На мен ми хареса ,особено това ,че показаха колко са ''смешни'' законите,порядките,моралните цености с които е изпъстрен живота,сравнявайки Куросаги със Съквартиранката му и нейните болни представи ...Главният герой наистина пасна добре на своят песонаж ,намирам за дразнеш само полицейският инспектор,а информатора според мен вършеше ролята ,на старият учител които говореше само с изрази със скрит смисъл и тайно поучение( неможах обаче да разгадая какъв беше смисълат с тази туршията и постояното му плюване на храните които е направил ...какво ли се опитал да каже сценариста ?)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туршията ми се струва, че е един вид метафора на нечистотата и неправилността на стария шеф, която се прочиства и поправя от невинността на героинята на Маки с точната рецепта. И той по този начин намира някакво спокойствие...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц тц..........човекът просто искаше да постигне определен вкус.

Вкус от миналото му, който му беше скъп...............искаше да го постигне сам..........като да поправи нещо счупено...........да си припомни нещо забравено.

Не му ли направи и наща кака трушийка...............метафора..........разбирасе, че става въпрос за метафора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо така го заклеймихте, че филма е за женската аудиотория. Вярно, че постоянно сменят визията на Ямапи, ама сега хубаво си е момчето, то е нормално да го харесват хората. Иначе се забъркваше в най- невероятните истории. Не ми хареса детектива и особено смеха му, беше страшно изкуствен. Малко ми прилича като идея на един американски сериал, не знам дали сте го гледали (той е правен след Куросаги като период във времето) Leverage или на бг са го превели "Честни измамници".

Иначе аз искри да прехвърчат между главните герои не видях особено, но това май си е нормално за японските сериали. Тази идея не я доразвиват осбено. Или по- скоро развиват само в едно направление сериала. Или ще е романс, или нещо др и любовната част ще остане само загатната.

За трушията като я гледах на външен вид... не ми се иска да го виждам това на живо. Не ми вдъхна кулинарно доверие

Иначе стареца беше уникален, но така и не разбрах за целия сериал, а и за филма каква точно му беше идеята на него. Какъв беше той... добър... лош... В крайна сметка май се опитаха да ни покажат, че света не може да е само бял и черен и точно неговия герой беше някак си междината...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво сериалче е, наистина те грабва от началото до края. Аз лично го гледах през почивни дни, след като си го пуснах не можах да спра, докато не изгледам всички серии.

Ямито за пореден път показа, че няма равен...

Приятно гледане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За туршията като я гледах на външен вид... не ми се иска да го виждам това на живо. Не ми вдъхна кулинарно доверие :no:

Напълно съгласна с теб! Не бих се прежалила да сложа нещо толкова съмнително в устата си.

А до метафори свързани с това чудо... ем не знам - според мен човека просто искаше да си направи туршия, но не му се отдава.

 

Иначе като цяло филма ми хареса много. Може би не можах само да разбера като персонаж приятелката на Цурара, но по принцип винаги съм мразела тоя тип хора дето мислят само за себе си и заповядват на другите все едно е лесно достижимо, и никога не съм се опитвала да ги разбера. А до пасването на Yamapi с ролята спор няма - особено с това негово студено/измъчено изражение все едно е писана за него.

 

Аз обаче имам и малка забележка към субтитрите на последния епизод най-вече (мисля че тази грешка я имаше и в някой от другите епизоди също)

Не е Аники (по-голям брат), а АнЕки (по-голяма сестра). При положение, че на екрана се появява момиче, е малко неуместно да се пише за брат. :scratch: Това става някъде към последните 18мин. на серията дето говори на семейството си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах сериала с кеф , за съжеление не се развиха отношениета между двамата герои, което до някаква степен ме разочарова ( много съм романтична ) очаквах едни целувки, милувки, страст, любов, неземно щастие, деца и т.н. , ех не стана мойто хихиих

Но сценария, играта на актоьрите е убийствена , така, че гледай народе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Taka e, любовната история не беше в центъра на събитията...Даже, въобще я нямаше...Но пък, сериалът си беше хубав и без нея, нещо различно от масата драми...)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е пак си имаше някакви чувства. Не мисля, че Цурара ще се откаже толкова лесно от тях, макар и Куросаки да е черното, а тя - бялото. Според мен въпреки, че ще става прокурор и е убедена, че закона трябва да се спазва, някъде дълбоко в нея подкрепя Куросаки и му мисли само доброто, и ще остане до него по един или друг начин. (както е направила онази проектантка със съперника на черното жеравче.)

 

 

Общо взето по моему историята с Куросаги е подобна на онази за "Пепеляшка", за която говореха в филма. Просто началото на една история, а края зависи от всеки поотделно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

O, този филм беше първият японски сериал гледан от мен. Изобщо не бях рязочарована, а напротив...беше страшно интертесно да им се наслаждавам на тези двамата

 

В този филм Ямапи се преобразява в толкова образи...интересно е да се наслаждаваш.

Когато гледах последните епизоди си мислих че ще го тикнат в затвора и плаках като луда, но когато Цурара бягаше след полицейската кола...този момент ти дава да разбереш, че те двамата просто са един за друг, въпреки различните си разбирания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го бях гледала доста отдавна, но тогава не ми напарви особено впечатление. Преди малко се сетих за него - по новините говореха за измами в Бургас и просто самият начин на действие на измамниците бе подобен на този от една от сериите. Сега като се замисля всъщност филмът е доста реалистичен от тази гледна точка, защото много от измамите в него наистина са възможни (преди си мислех, че просто самите хора са прекалено наивни, щом се връзват на такива измами). Наиситна има много реални случаи и не е задължително да си наивинк за да станеш жертва на такъв човек. И не само в Япония имат такива жерави - доста образователен сериал се оказа... Заслужава си гледането не само заради Ямашита

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал..страхотна игра,страхотен актьор,страхотни диалози...само едно нещо не ми хареса и то е

---- no love...man,исках да се вземат по-сериозно двамата.Не за единайсе серии да ни зарадва само с една усмика...фррррр...

 

 

И все пак сериала не е за изпускане - интересен сюжет,много добра актьорска игра (особено дядото),любовния триъгълник също ми опъна нервите (онова досдно момиченце гррр...всичко провали : )..въобще мисля,че няма да има крайно недоволни :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...