Jump to content

Recommended Posts

og_image.jpg


Kami no Shizuku
Година: 2009
Държава: Япония
Жанр: ежедневие
Режисьор: Kuwabara Joya, Akimoto Takayuki
Продължителност: 9 епизода по 45 минути


Участват:
Kamenashi Kazuya - Kanzaki Shizuku
Tanabe Seiichi - Tomine Issei
Naka Riisa - Shinohara Miyabi
Toda Naho - Kiryu Ryoko
Masu Takeshi - Kawarage
Taguchi Hiromasa - Honma Chosuke
Sasaki Nozomi - Sara
Hirakata Genki - Kido Ryusuke
Hagi Mika - Minamoto Saori
Uchida Yuki - Saionji Maki
Tatsumi Takuro - Fujieda Shiro
Takenaka Naoto - Doi Robert
Furuya Ikko - Kanzaki Yutaka

 

Описание:
След смъртта на световноизвестен дегустатор на вина остава колекция от вина, струваща повече от 2 милиарда йени. Според завещанието трябва да се определят имената на 6 вина, скрити под общото название "Апостолите", както и на друго вино, наречено "Божествени капки". Който познае най-голям брой вина, наследява цялото имущество. Кандидати за наследството са синът Канзаки Шизуку и осиновеният Томин Исеи, известен критик дегустатор на вина.

През 2023 г. е направен римейк – Drops of God.

Награди:
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Drama
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Actor (Kamenashi Kazuya)
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Supporting Actor (Tanabe Seiichi)
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Supporting Actress (Naka Riisa)

Лично: Още не съм го гледала поради липса на време, но отзивите са добри. Също така ми се струва, че слаб сериал няма да има толкова награди.

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри + OST :click:

 

Онлайн с руско озвучаване :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересен сериал. Когато гледах първия епизод на следващият ден ме болеше главата все едно имах махмурлук (ама аз и без това съм слаба ракия, така че и от гледане ме хваща). Много добре е направена драмата, наистина те кара да преосмислиш същността не само на качественото вино, което си е истинска институция - от земята, през човешките ръце, към небето...

 

В BGSHARE имаше само 5, 6 и 7 - качих останалите hardsub (eng).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, не знам, ма нещо първата серия не ме грабна. Главната се държеше идиотски, че и невъзпитано. Имаше такива препратки към нереални ситуации (примерно оня дето се бе направил на ямаец и го раздаваше едва ли не бог Бакхус) Дано натам се оправи, че...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що свърших първия епизод и ми хареса. Особено когато описват виното, или когато го опитват. Насладата от първата глътка от това, което отключва в сетивата и усещанията, които създава. Също така и идеята, че виното може да изрази нещата от живота, че може да е език, на който да се говори ( напр. случката с гробището и "букета" от сто цветя оставен от бащата (напомня ми на езика на цветята от "Последна радост" на Йовков- както има цвете за всеки случай, така очевидно има и вино)).

Единствено не ми хареса момента със Бакхус и последвалата сцена с "песента", която направо ме уби. Като го гледах си помислих WTF? и мн се учудих като японците почнаха да си говорят на френски. Вярно, че французите са едни от най- големите ценители на виното ( и храната като цяло), но все пак?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам Каме и само заради него стигнах до края на драмата. Това май е единствената му драма, която въобще не успя да ме грабне. Не знам дали е заради драмата или заради факта, че не съм голяма фенка на виното, но като цяло от първия до последния епизод ми беше страаашно скучно. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На места имаше доста нелогични и доукрасени действия с цел задържане на вниманието, но като оставим това настрани в устата ми остава вкуса на хубаво вино без претенции за уникалност, за съжаление. Началото и особено края бяха доста силни. Въпреки че, един от главните герои ми приличаше на човек с психични проблеми, отколкото на сомелиер.

Но като любител на виното не мога да не споделя любимата си фраза: "Не мога да контролирам жаждата си за вино." :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на мен ли ми направи впечатление липсата на субтитри в последните близо три минути от първите два епизода (за сега съм там)? :huh: :huh:

Не е като да е превю или да го има същото повторено в началото на следващия епизод (с изключение на последните секунди там)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно харесвам вино, харесвам и Каме, но този филм нещо не ме грабна. Изгледах първите две серии ... после третата с мъка си я пуснах ... /обикновенно изглеждам първите 5 на екс/, но тук нещо историята ли , играта ли, и аз не мога да разбера какво но има нещо което не ми харесва. Та определено този сериал отива в графата: Започнати па недовършени :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал, изгледах го на един дъх.Попринцип винаги много съм се впечатлявала от това, как дегустират вино.Винаги е удоволствие да гледам Каме, а тук за мен беше блестящ, малко главната не ми беше симпатична, но пък Сара беше много сладка.Просто не го пропускаите. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето не е лошо! Вероятно ще го забравя след няколко месеца, което говори много за него. Много добро начало, но после не успяха да задържат темпото, според мен. Много философия има в него и това беше причината да го изгледам до край. Идват ми критични мисли, за това ще спра до тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал, мен ме грабна още щом видях, че участват Каме и Naka Riisa. Той беше добър както винаги, а нея съм я гледала в Yankee-kun to Megane-chan и Nihonjin no Shiranai Nihongo, където ролите и бяха леко глуповати, макар тук да не се различава много, но поне ролята и беше малко по-сериозна. Напоследък гледам все сериали с техни участия и много ме очароваха и двамата, признавам им големи са красавци и са добри наистина. Малко се получи като реклама на двамата главни в сериала, но какво да направя като ме кефят.

Още от първия епизод се разибих, много харесвам виното и начина, по който показаха уменията на истинските дегустатори. Изгледах го на един дъх, не е от най-запомнящите се сериали, но е добър. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първи епизод и ми хареса. Главната нещо не й се получават стойките, но се преживява. :) Не знам защо, Каме като правеше оценка на виното само по мириса, ми напомни на филма "Крилце или кълка" на Луи Дьо Финес - виното, разбирате ли, е от лозя с богата почва, расли на южния склон на билото, валяло е два пъти тогава и наблизо е имало кошер с пчели, които са ръсели прашеца от хиляди цветя и т.н. (това е моя интерпретация, но по принцип така се изказват). Може би, ми е толкова забано, защото е интересно да чувам описания от такъв род. :) Като го изгледам целият сериал, ще допълня впечатленията си в поста. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и на мен много ми харесва. Харесва ми как поетично говорят за виното, за вкуса и аромата му. Цяла картина представят, докато го описват... smile.gif. А Каме... като извади този поглед, с който сякаш гледа в друго измерение, и каже "Събуди се, Бакхус!"... laugh.gif Красота.

 

Сериалът наистина съдържа повече мисъл и много, много полезна информация за виното. Пък и има невероятно красиви картини. С други думи - хубав и интелигентен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът наистина съдържа повече мисъл и много, много полезна информация за виното. Пък и има невероятно красиви картини. С други думи - хубав и интелигентен сериал.

 

Съгласна съм с мнението ти, но бих добавила следното:

1. Замисълът на сериала и информацията в него, беше на много високо ниво. Хареса ми как използваха виното като символизъм, за да ни покажат вечните ценности на живота. - Браво!

2. Разбрах, че да си сомелиер не са достатъчни само добри вкусови рецептори и обоняние, трябва да си философ, художник, поет, естет...

 

Но... не можаха да представят добре историята. Липсваше нещо, т.е. липсваха доста неща при проследяването на сюжетната линия, чак ме е яд, че толкова ценна информация (една мини художествена енциклопедия за виното) е опропастена по този начин. Що се отнася до образите на героите:

 

За Каме - забележки нямам; мацката - каквото казах за нея, казах; братът общо взето ми хареса, но

 

когато опитваше виното, изпадаше в някакъв вид оргазъм, (със сигурност не е "екстаз", ако искат модераторите да ме цензурират)

 

който беше, някак си, неуместен. И този приятел на бащата... японец с френско име и ямайска прическа :dunno: имах чувството, че всеки момент ще извади един джойнт и ще почне да отлита в дебрите на екстаза...

 

 

Общо взето си мисля, че за да бъдат оригинални... сценаристите са се увлекли доста.

 

И не на последно място, благодаря за превода. Наистина ме докоснахте с поетичността в изказа си при представяне на качествата на виното.

 

ПП: Между другото,очаквах да чуя и българска марка вино. Знам че в Япония много се уважават нашите вина (наред с киселото мляко - "елексира на дълголетието") и да си кажа честно, останах малко разочарована. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е третия японски сериал ,който гледам ,така че може би не съм добър познавач на японските филми ,обаче признавам си ,изгледах го на един дъх. Беше...вълшебно и красиво! Напълно съм съгласна с lavender - "хубав и интелигентен сериал" , а и "Каме -с този поглед, с който сякаш гледа в друго измерение". :) Толкова красиви картини и толкова силни емоции описваха ,отпивайки глътка разкошно вино...И аз така обичам да си пия виното ,само че пред запалена камина и в приятна компания ,хехе!! Е ,как да не стане поет човек :D "Виното е поезия в бутилка" е казал един известен романист и поет. ...А как ми се допи вино ,направо не е истина!! :D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-хубавият сериал от всичките, които съм гледала !

Каме там е много сладък и много му отива тази прическа просто

нямам думи, мнооого "шекши"! :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Гледах го досега три пъти и трите пъти ми хареса :blush: !

Много хубав сериал, актьорската игра на Каме и останалите актьори е направо фантастична, и добре са направили като

са сложили One Drop на КАТ-ТУН! Просто страхотен сериал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го гледах отдавна, но сега като качих наново пакета със субтитри, че бяха крашнали и се сетих за него. Още "ми стои" вкусът в устата от страхотните вина, които се изпиха. Един сериал, който е особено подходящ за зимата, да седне човек с чашка винце и да му се наслаждава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...