Jump to content

Kami no Shizuku (2009)


Recommended Posts

og_image.jpg


Kami no Shizuku
Година: 2009
Държава: Япония
Жанр: ежедневие
Режисьор: Kuwabara Joya, Akimoto Takayuki
Продължителност: 9 епизода по 45 минути


Участват:
Kamenashi Kazuya - Kanzaki Shizuku
Tanabe Seiichi - Tomine Issei
Naka Riisa - Shinohara Miyabi
Toda Naho - Kiryu Ryoko
Masu Takeshi - Kawarage
Taguchi Hiromasa - Honma Chosuke
Sasaki Nozomi - Sara
Hirakata Genki - Kido Ryusuke
Hagi Mika - Minamoto Saori
Uchida Yuki - Saionji Maki
Tatsumi Takuro - Fujieda Shiro
Takenaka Naoto - Doi Robert
Furuya Ikko - Kanzaki Yutaka

 

Описание:
След смъртта на световноизвестен дегустатор на вина остава колекция от вина, струваща повече от 2 милиарда йени. Според завещанието трябва да се определят имената на 6 вина, скрити под общото название "Апостолите", както и на друго вино, наречено "Божествени капки". Който познае най-голям брой вина, наследява цялото имущество. Кандидати за наследството са синът Канзаки Шизуку и осиновеният Томин Исеи, известен критик дегустатор на вина.

През 2023 г. е направен римейк – Drops of God.

Награди:
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Drama
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Actor (Kamenashi Kazuya)
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Supporting Actor (Tanabe Seiichi)
12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Supporting Actress (Naka Riisa)

Лично: Още не съм го гледала поради липса на време, но отзивите са добри. Също така ми се струва, че слаб сериал няма да има толкова награди.

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри + OST :click:

 

Онлайн с руско озвучаване :click:

Edited by bealonenomore
Обновени линкове.
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Много интересен сериал. Когато гледах първия епизод на следващият ден ме болеше главата все едно имах махмурлук (ама аз и без това съм слаба ракия, така че и от гледане ме хваща). Много добре е направена драмата, наистина те кара да преосмислиш същността не само на качественото вино, което си е истинска институция - от земята, през човешките ръце, към небето...

 

В BGSHARE имаше само 5, 6 и 7 - качих останалите hardsub (eng).

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ох, не знам, ма нещо първата серия не ме грабна. Главната се държеше идиотски, че и невъзпитано. Имаше такива препратки към нереални ситуации (примерно оня дето се бе направил на ямаец и го раздаваше едва ли не бог Бакхус) Дано натам се оправи, че...

 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Току що свърших първия епизод и ми хареса. Особено когато описват виното, или когато го опитват. Насладата от първата глътка от това, което отключва в сетивата и усещанията, които създава. Също така и идеята, че виното може да изрази нещата от живота, че може да е език, на който да се говори ( напр. случката с гробището и "букета" от сто цветя оставен от бащата (напомня ми на езика на цветята от "Последна радост" на Йовков- както има цвете за всеки случай, така очевидно има и вино)).

Единствено не ми хареса момента със Бакхус и последвалата сцена с "песента", която направо ме уби. Като го гледах си помислих WTF? и мн се учудих като японците почнаха да си говорят на френски. Вярно, че французите са едни от най- големите ценители на виното ( и храната като цяло), но все пак?!

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Обожавам Каме и само заради него стигнах до края на драмата. Това май е единствената му драма, която въобще не успя да ме грабне. Не знам дали е заради драмата или заради факта, че не съм голяма фенка на виното, но като цяло от първия до последния епизод ми беше страаашно скучно. <_<

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

На места имаше доста нелогични и доукрасени действия с цел задържане на вниманието, но като оставим това настрани в устата ми остава вкуса на хубаво вино без претенции за уникалност, за съжаление. Началото и особено края бяха доста силни. Въпреки че, един от главните герои ми приличаше на човек с психични проблеми, отколкото на сомелиер.

Но като любител на виното не мога да не споделя любимата си фраза: "Не мога да контролирам жаждата си за вино." :D

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Само на мен ли ми направи впечатление липсата на субтитри в последните близо три минути от първите два епизода (за сега съм там)? :huh: :huh:

Не е като да е превю или да го има същото повторено в началото на следващия епизод (с изключение на последните секунди там)...

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Принципно харесвам вино, харесвам и Каме, но този филм нещо не ме грабна. Изгледах първите две серии ... после третата с мъка си я пуснах ... /обикновенно изглеждам първите 5 на екс/, но тук нещо историята ли , играта ли, и аз не мога да разбера какво но има нещо което не ми харесва. Та определено този сериал отива в графата: Започнати па недовършени :):)

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много хубав сериал, изгледах го на един дъх.Попринцип винаги много съм се впечатлявала от това, как дегустират вино.Винаги е удоволствие да гледам Каме, а тук за мен беше блестящ, малко главната не ми беше симпатична, но пък Сара беше много сладка.Просто не го пропускаите. :D

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сериалчето не е лошо! Вероятно ще го забравя след няколко месеца, което говори много за него. Много добро начало, но после не успяха да задържат темпото, според мен. Много философия има в него и това беше причината да го изгледам до край. Идват ми критични мисли, за това ще спра до тук.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много хубав сериал, мен ме грабна още щом видях, че участват Каме и Naka Riisa. Той беше добър както винаги, а нея съм я гледала в Yankee-kun to Megane-chan и Nihonjin no Shiranai Nihongo, където ролите и бяха леко глуповати, макар тук да не се различава много, но поне ролята и беше малко по-сериозна. Напоследък гледам все сериали с техни участия и много ме очароваха и двамата, признавам им големи са красавци и са добри наистина. Малко се получи като реклама на двамата главни в сериала, но какво да направя като ме кефят.

Още от първия епизод се разибих, много харесвам виното и начина, по който показаха уменията на истинските дегустатори. Изгледах го на един дъх, не е от най-запомнящите се сериали, но е добър. :yes:

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Изгледах първи епизод и ми хареса. Главната нещо не й се получават стойките, но се преживява. :) Не знам защо, Каме като правеше оценка на виното само по мириса, ми напомни на филма "Крилце или кълка" на Луи Дьо Финес - виното, разбирате ли, е от лозя с богата почва, расли на южния склон на билото, валяло е два пъти тогава и наблизо е имало кошер с пчели, които са ръсели прашеца от хиляди цветя и т.н. (това е моя интерпретация, но по принцип така се изказват). Може би, ми е толкова забано, защото е интересно да чувам описания от такъв род. :) Като го изгледам целият сериал, ще допълня впечатленията си в поста. :)

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Да, и на мен много ми харесва. Харесва ми как поетично говорят за виното, за вкуса и аромата му. Цяла картина представят, докато го описват... smile.gif. А Каме... като извади този поглед, с който сякаш гледа в друго измерение, и каже "Събуди се, Бакхус!"... laugh.gif Красота.

 

Сериалът наистина съдържа повече мисъл и много, много полезна информация за виното. Пък и има невероятно красиви картини. С други думи - хубав и интелигентен сериал.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сериалът наистина съдържа повече мисъл и много, много полезна информация за виното. Пък и има невероятно красиви картини. С други думи - хубав и интелигентен сериал.

 

Съгласна съм с мнението ти, но бих добавила следното:

1. Замисълът на сериала и информацията в него, беше на много високо ниво. Хареса ми как използваха виното като символизъм, за да ни покажат вечните ценности на живота. - Браво!

2. Разбрах, че да си сомелиер не са достатъчни само добри вкусови рецептори и обоняние, трябва да си философ, художник, поет, естет...

 

Но... не можаха да представят добре историята. Липсваше нещо, т.е. липсваха доста неща при проследяването на сюжетната линия, чак ме е яд, че толкова ценна информация (една мини художествена енциклопедия за виното) е опропастена по този начин. Що се отнася до образите на героите:

 

За Каме - забележки нямам; мацката - каквото казах за нея, казах; братът общо взето ми хареса, но

 

когато опитваше виното, изпадаше в някакъв вид оргазъм, (със сигурност не е "екстаз", ако искат модераторите да ме цензурират)

 

който беше, някак си, неуместен. И този приятел на бащата... японец с френско име и ямайска прическа :dunno: имах чувството, че всеки момент ще извади един джойнт и ще почне да отлита в дебрите на екстаза...

 

 

Общо взето си мисля, че за да бъдат оригинални... сценаристите са се увлекли доста.

 

И не на последно място, благодаря за превода. Наистина ме докоснахте с поетичността в изказа си при представяне на качествата на виното.

 

ПП: Между другото,очаквах да чуя и българска марка вино. Знам че в Япония много се уважават нашите вина (наред с киселото мляко - "елексира на дълголетието") и да си кажа честно, останах малко разочарована. :(

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Това е третия японски сериал ,който гледам ,така че може би не съм добър познавач на японските филми ,обаче признавам си ,изгледах го на един дъх. Беше...вълшебно и красиво! Напълно съм съгласна с lavender - "хубав и интелигентен сериал" , а и "Каме -с този поглед, с който сякаш гледа в друго измерение". :) Толкова красиви картини и толкова силни емоции описваха ,отпивайки глътка разкошно вино...И аз така обичам да си пия виното ,само че пред запалена камина и в приятна компания ,хехе!! Е ,как да не стане поет човек :D "Виното е поезия в бутилка" е казал един известен романист и поет. ...А как ми се допи вино ,направо не е истина!! :D:D

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Най-хубавият сериал от всичките, които съм гледала !

Каме там е много сладък и много му отива тази прическа просто

нямам думи, мнооого "шекши"! :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Гледах го досега три пъти и трите пъти ми хареса :blush: !

Много хубав сериал, актьорската игра на Каме и останалите актьори е направо фантастична, и добре са направили като

са сложили One Drop на КАТ-ТУН! Просто страхотен сериал!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...