daneto Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 (edited) Kami no Shizuku Година: 2009 Държава: Япония Жанр: ежедневие Режисьор: Kuwabara Joya, Akimoto Takayuki Продължителност: 9 епизода по 45 минути Участват: Kamenashi Kazuya - Kanzaki Shizuku Tanabe Seiichi - Tomine Issei Naka Riisa - Shinohara Miyabi Toda Naho - Kiryu Ryoko Masu Takeshi - Kawarage Taguchi Hiromasa - Honma Chosuke Sasaki Nozomi - Sara Hirakata Genki - Kido Ryusuke Hagi Mika - Minamoto Saori Uchida Yuki - Saionji Maki Tatsumi Takuro - Fujieda Shiro Takenaka Naoto - Doi Robert Furuya Ikko - Kanzaki Yutaka Описание: След смъртта на световноизвестен дегустатор на вина остава колекция от вина, струваща повече от 2 милиарда йени. Според завещанието трябва да се определят имената на 6 вина, скрити под общото название "Апостолите", както и на друго вино, наречено "Божествени капки". Който познае най-голям брой вина, наследява цялото имущество. Кандидати за наследството са синът Канзаки Шизуку и осиновеният Томин Исеи, известен критик дегустатор на вина. През 2023 г. е направен римейк – Drops of God. Награди: 12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Drama 12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Actor (Kamenashi Kazuya) 12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Supporting Actor (Tanabe Seiichi) 12th Nikkan Sports Drama Grand Prix: Best Supporting Actress (Naka Riisa) Лично: Още не съм го гледала поради липса на време, но отзивите са добри. Също така ми се струва, че слаб сериал няма да има толкова награди. Свали с български субтитри Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри + OST Онлайн с руско озвучаване Edited July 12 by bealonenomore Обновени линкове. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe6ito Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Много интересен сериал. Когато гледах първия епизод на следващият ден ме болеше главата все едно имах махмурлук (ама аз и без това съм слаба ракия, така че и от гледане ме хваща). Много добре е направена драмата, наистина те кара да преосмислиш същността не само на качественото вино, което си е истинска институция - от земята, през човешките ръце, към небето... В BGSHARE имаше само 5, 6 и 7 - качих останалите hardsub (eng). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrnkaloto Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Ох, не знам, ма нещо първата серия не ме грабна. Главната се държеше идиотски, че и невъзпитано. Имаше такива препратки към нереални ситуации (примерно оня дето се бе направил на ямаец и го раздаваше едва ли не бог Бакхус) Дано натам се оправи, че... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
glorfindel133 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Току що свърших първия епизод и ми хареса. Особено когато описват виното, или когато го опитват. Насладата от първата глътка от това, което отключва в сетивата и усещанията, които създава. Също така и идеята, че виното може да изрази нещата от живота, че може да е език, на който да се говори ( напр. случката с гробището и "букета" от сто цветя оставен от бащата (напомня ми на езика на цветята от "Последна радост" на Йовков- както има цвете за всеки случай, така очевидно има и вино)). Единствено не ми хареса момента със Бакхус и последвалата сцена с "песента", която направо ме уби. Като го гледах си помислих WTF? и мн се учудих като японците почнаха да си говорят на френски. Вярно, че французите са едни от най- големите ценители на виното ( и храната като цяло), но все пак?! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loveless. Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Обожавам Каме и само заради него стигнах до края на драмата. Това май е единствената му драма, която въобще не успя да ме грабне. Не знам дали е заради драмата или заради факта, че не съм голяма фенка на виното, но като цяло от първия до последния епизод ми беше страаашно скучно. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mood Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 На места имаше доста нелогични и доукрасени действия с цел задържане на вниманието, но като оставим това настрани в устата ми остава вкуса на хубаво вино без претенции за уникалност, за съжаление. Началото и особено края бяха доста силни. Въпреки че, един от главните герои ми приличаше на човек с психични проблеми, отколкото на сомелиер. Но като любител на виното не мога да не споделя любимата си фраза: "Не мога да контролирам жаждата си за вино." 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuyomi Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Само на мен ли ми направи впечатление липсата на субтитри в последните близо три минути от първите два епизода (за сега съм там)? :huh: Не е като да е превю или да го има същото повторено в началото на следващия епизод (с изключение на последните секунди там)... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_katya Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Принципно харесвам вино, харесвам и Каме, но този филм нещо не ме грабна. Изгледах първите две серии ... после третата с мъка си я пуснах ... /обикновенно изглеждам първите 5 на екс/, но тук нещо историята ли , играта ли, и аз не мога да разбера какво но има нещо което не ми харесва. Та определено този сериал отива в графата: Започнати па недовършени :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisSkOoo Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Много хубав сериал, изгледах го на един дъх.Попринцип винаги много съм се впечатлявала от това, как дегустират вино.Винаги е удоволствие да гледам Каме, а тук за мен беше блестящ, малко главната не ми беше симпатична, но пък Сара беше много сладка.Просто не го пропускаите. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pammy Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Сериалчето не е лошо! Вероятно ще го забравя след няколко месеца, което говори много за него. Много добро начало, но после не успяха да задържат темпото, според мен. Много философия има в него и това беше причината да го изгледам до край. Идват ми критични мисли, за това ще спра до тук. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelenceto Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Много хубав сериал, мен ме грабна още щом видях, че участват Каме и Naka Riisa. Той беше добър както винаги, а нея съм я гледала в Yankee-kun to Megane-chan и Nihonjin no Shiranai Nihongo, където ролите и бяха леко глуповати, макар тук да не се различава много, но поне ролята и беше малко по-сериозна. Напоследък гледам все сериали с техни участия и много ме очароваха и двамата, признавам им големи са красавци и са добри наистина. Малко се получи като реклама на двамата главни в сериала, но какво да направя като ме кефят. Още от първия епизод се разибих, много харесвам виното и начина, по който показаха уменията на истинските дегустатори. Изгледах го на един дъх, не е от най-запомнящите се сериали, но е добър. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
didkapan Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Изгледах първи епизод и ми хареса. Главната нещо не й се получават стойките, но се преживява. Не знам защо, Каме като правеше оценка на виното само по мириса, ми напомни на филма "Крилце или кълка" на Луи Дьо Финес - виното, разбирате ли, е от лозя с богата почва, расли на южния склон на билото, валяло е два пъти тогава и наблизо е имало кошер с пчели, които са ръсели прашеца от хиляди цветя и т.н. (това е моя интерпретация, но по принцип така се изказват). Може би, ми е толкова забано, защото е интересно да чувам описания от такъв род. Като го изгледам целият сериал, ще допълня впечатленията си в поста. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lavender Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Да, и на мен много ми харесва. Харесва ми как поетично говорят за виното, за вкуса и аромата му. Цяла картина представят, докато го описват... . А Каме... като извади този поглед, с който сякаш гледа в друго измерение, и каже "Събуди се, Бакхус!"... Красота. Сериалът наистина съдържа повече мисъл и много, много полезна информация за виното. Пък и има невероятно красиви картини. С други думи - хубав и интелигентен сериал. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
didkapan Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Сериалът наистина съдържа повече мисъл и много, много полезна информация за виното. Пък и има невероятно красиви картини. С други думи - хубав и интелигентен сериал. Съгласна съм с мнението ти, но бих добавила следното: 1. Замисълът на сериала и информацията в него, беше на много високо ниво. Хареса ми как използваха виното като символизъм, за да ни покажат вечните ценности на живота. - Браво! 2. Разбрах, че да си сомелиер не са достатъчни само добри вкусови рецептори и обоняние, трябва да си философ, художник, поет, естет... Но... не можаха да представят добре историята. Липсваше нещо, т.е. липсваха доста неща при проследяването на сюжетната линия, чак ме е яд, че толкова ценна информация (една мини художествена енциклопедия за виното) е опропастена по този начин. Що се отнася до образите на героите: За Каме - забележки нямам; мацката - каквото казах за нея, казах; братът общо взето ми хареса, но когато опитваше виното, изпадаше в някакъв вид оргазъм, (със сигурност не е "екстаз", ако искат модераторите да ме цензурират) който беше, някак си, неуместен. И този приятел на бащата... японец с френско име и ямайска прическа имах чувството, че всеки момент ще извади един джойнт и ще почне да отлита в дебрите на екстаза... Общо взето си мисля, че за да бъдат оригинални... сценаристите са се увлекли доста. И не на последно място, благодаря за превода. Наистина ме докоснахте с поетичността в изказа си при представяне на качествата на виното. ПП: Между другото,очаквах да чуя и българска марка вино. Знам че в Япония много се уважават нашите вина (наред с киселото мляко - "елексира на дълголетието") и да си кажа честно, останах малко разочарована. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iva Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Аз си го изгледах с голямо удоволствие, съгласна съм напълно с коментара на didkapan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iva_ Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Това е третия японски сериал ,който гледам ,така че може би не съм добър познавач на японските филми ,обаче признавам си ,изгледах го на един дъх. Беше...вълшебно и красиво! Напълно съм съгласна с lavender - "хубав и интелигентен сериал" , а и "Каме -с този поглед, с който сякаш гледа в друго измерение". Толкова красиви картини и толкова силни емоции описваха ,отпивайки глътка разкошно вино...И аз така обичам да си пия виното ,само че пред запалена камина и в приятна компания ,хехе!! Е ,как да не стане поет човек "Виното е поезия в бутилка" е казал един известен романист и поет. ...А как ми се допи вино ,направо не е истина!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slunchice Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 Най-хубавият сериал от всичките, които съм гледала ! Каме там е много сладък и много му отива тази прическа просто нямам думи, мнооого "шекши"! Гледах го досега три пъти и трите пъти ми хареса ! Много хубав сериал, актьорската игра на Каме и останалите актьори е направо фантастична, и добре са направили като са сложили One Drop на КАТ-ТУН! Просто страхотен сериал! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts