Jump to content

Битки, екшън и конфликти


Recommended Posts

Стори ми се забавно да пусна една такава тема, в която всеки може да сподели коя битка в аниме-филмите и сериалите му е харесала и защо. В това число се включват не само бойните такива - с мечове, пистолети и разни свръх-естествени сили, летящи или пък бягащи, все едно... Може да се добавят и онези, чиито конфликти се изявяват не само с физическа саморазправа, а са по-скоро сблъсъци на мислене и възприемане на света.

 

Нека да съм първа, пускайки две AMV-та на битки от Bleach и Naruto Shippuuden, които оглавяват своебразната ми класация:

 

 

 

^ Другите конфликти, които страшно ми допаднаха бяха между доктор Кензо Тенма и Йохан Либерт от Monster, а също и между Ягами Райто и Рюзаки от Death Note. После мога да се спра на Джин и Муген от Samurai Champloo, нищо че са приятели, докрая останаха съперници. Тези последните страшно ме кефиха, няма спор:

 

 

Мога да изброявам още, но пък уводните ми думи са прекалено много, за това оставям на вас да изкажете личните си фаворити! :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

И аз да се включа с една много любима битка, която повечето сте виждали в профила на Blue_Moon

:rolleyes: Тъй като започна трети сезон съм на вълна Шинсенгумита :lol:

Анимето е Hakuouki Hekketsuroku

А битката Казама Чикаге срещу Хиджиката Тоши

Link to post
Share on other sites

Kenshin vs Shishio - EPIC! (Rurounin Kenshin)

Guts vs a 100 (Berserk)

тея са най-важните има и още ма ме мързи ги добавям, а и не е лесно търсенето на отделни моменти. Тъй да си довърша поста..

Избрах тези двете понеже са ми направили най-голямо впечатление поради една или друга причина. Кеншин и Шишио е страхотен сблъсък в предвид търканията м/у двамата и цялата игра на котка и мишка по време на Киото арката. Жалко само, че не е анимиран по добре..с възможностите на сегашната анимация можеше да е нещо още по-невероятно.

За Берсерк имаше доста сцени достойни да влязат тук, но тази една от най-любимите ми понеже е буквално триумф на яростта и унищожението..Гътс просто мина като валяк през тея за да защити Каска и то по доста ефектен начин, но както и при кеншин дребният недостатък е качеството на анимацията, но за тая година дето е правено толкова..

Бих искал да спомена Кира и Л. от DN понеже техният сблъсък e наистина впечатляващ на психологично ниво както и на еквивалентите им от Code Geass. А ако погледнем нещата от хумористичен ъгъл там бих отличил Луис и Сайто от Zero no Tsukaima..просто зривоопасна комбинация!

:D И общо взето тва е има доста други особено от Fairy Tail, но за него аниме специално ще ми трябва отделен пост понеже доста има да се пише..

Link to post
Share on other sites

Понеже вчера се разписах за най-любимото ми аниме тоест Fairy Tail реших все пак да го отсрамя тук с две любими битки, въпреки че там особено в последните епизоди на арковете всяка битка е епична. Изобщо по отношение на магически сблъсъци това аниме няма равно и откъм арт и откъм хореография на битките да не говорим за заряда на всяка една от тях.

 

Първата ще е моя човек Gray Fullbuster vs Ultear - може би най-добрият сблъсък заради историята на тези двамата и причните поради, които се стига до този конфликт. Един от най-любимите ми моменти е като Грей смесва леда с кръвта си и подпуква иначе най-голямата ми любимка от женските персонажи в FT, a нейната ледена магия дето представлява градина от рози е може би едно от най-сполучливите хрумвания изобщо в биткаджийските анимета.

 

 

 

 

Вторият ми избор е Erza Scarlet (Титания) vs Erza Knightwalker. Идентични са понеже самият арк се развива в паралелен свят с техни двойници, които са им пълна противоположност и така се стига до впечатляващото Ерза срещу Ерза. Като стана дума повечето битки на Грей, Ерза и Натсу са напрегнати и интересни преспокойно мога да сложа още 15-20, но заради мързела ми ще мина само с тея ^^

 

 

 

 

Искаше ми се да ги намеря така както са в анимето без да са озвучавани с някакви произволни изпълнитетели понеже ost-то само по себе си е невероятно и оригиналните мелодии при сблъсъците са страхотни, но човек не винаги получава това, което иска... :/

 

 

Link to post
Share on other sites

Не съм гледала чак толкова много анимета, но от тях една битка ми направи голямо впечатление. Когато Хаджиката-сан стана Расетсу, за да се бие с истинския демон в сезон 1 на "Hakuouki"

Link to post
Share on other sites

Тази темичка нещо ми е избягала. :lol: Как се радвам да видя фенове на Hakuouki! KazeShini, skofiild, :yes:

Аз май не е нужно да споменавам коя ми е любимата битка. :D Тоши и Сайто от доста време са закотвени на профила ми.

 

По темата: Любима битка - Тоши и Казама - втори сезон на Hakuouki. :samurai:

 

 

Наистина е доста трудно да се намерят само бойните сцени. Повечето amv-та са сборни и съдържат най-различни сцени от даденото аниме.

 

И тъй като съм любител на меките - битките в Vision of Escaflowne и Break Blade ми пълнеха душата. Много добри.

 

 

 

Vision of Escaflowne

 

Break Blade

 

http://www.youtube.com/watch?v=VNHlTql9zq8

 

 

И не на последно място - Rurouni Kenshin!

 

Link to post
Share on other sites

Наистина много неща могат са посочат, но:

Тази сцена от Cowboy Bebop. Произведение на изкуството - визията, музиката, диалогът (като английските актьори са мисля по-добри и от японските в случая). Всичко се е съчетало в една истинска балада, както и е името на епизода:

http://www.youtube.com/watch?v=huLkQikmSrA

 

Black Lagoon. Едно доста кървава и брутална история за живота на наемници-авантюристи, в която нищо не е спестено и няма нищо свято -  масово псуване, безкомпромисни убийства (дори и децата не са недосегаеми), престъпни машинации и всичко това го прави доста реалистично. Насред целия екшън има и интересни словесни дуели, а този е много специален, понеже завършва с прословутата "цигарена целувка" - тя казва всичко, без думи:

http://www.youtube.com/watch?v=__uQ3iCppWA

 

Ghost In The Shell. Неговата вселена пък е една от най-богатите във всякакво отношение  и битките не остават по назад. Освен на бойното поле сражението се разиграва и в умовете на героите посредством цялата кибер-технология. Поради това те са винаги много интензивни и непредсказуеми, вкаран е много размисъл, не са просто безмислени кланета. Интелектуалните спорове пък са запазена марка на всички филми и сериали от поредицата и това определено издига "Духът" много нависоко в анимационното изкуство, много над редица игрални филми:

 

 

Един пример от втория сезон на сериала. Отново отличен английски дублаж плюс песен на италиански:

 

По-мрачният стил на пълнометражния филм. Битка, в която има много символизъм (дървото на Живота):

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...