Jump to content

Битки, екшън и конфликти


Cheryll

Recommended Posts

Стори ми се забавно да пусна една такава тема, в която всеки може да сподели коя битка в аниме-филмите и сериалите му е харесала и защо. В това число се включват не само бойните такива - с мечове, пистолети и разни свръх-естествени сили, летящи или пък бягащи, все едно... Може да се добавят и онези, чиито конфликти се изявяват не само с физическа саморазправа, а са по-скоро сблъсъци на мислене и възприемане на света.

 

Нека да съм първа, пускайки две AMV-та на битки от Bleach и Naruto Shippuuden, които оглавяват своебразната ми класация:

 

 

 

^ Другите конфликти, които страшно ми допаднаха бяха между доктор Кензо Тенма и Йохан Либерт от Monster, а също и между Ягами Райто и Рюзаки от Death Note. После мога да се спра на Джин и Муген от Samurai Champloo, нищо че са приятели, докрая останаха съперници. Тези последните страшно ме кефиха, няма спор:

 

 

Мога да изброявам още, но пък уводните ми думи са прекалено много, за това оставям на вас да изкажете личните си фаворити! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се включа с една много любима битка, която повечето сте виждали в профила на Blue_Moon

:rolleyes: Тъй като започна трети сезон съм на вълна Шинсенгумита :lol:

Анимето е Hakuouki Hekketsuroku

А битката Казама Чикаге срещу Хиджиката Тоши

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kenshin vs Shishio - EPIC! (Rurounin Kenshin)

Guts vs a 100 (Berserk)

тея са най-важните има и още ма ме мързи ги добавям, а и не е лесно търсенето на отделни моменти. Тъй да си довърша поста..

Избрах тези двете понеже са ми направили най-голямо впечатление поради една или друга причина. Кеншин и Шишио е страхотен сблъсък в предвид търканията м/у двамата и цялата игра на котка и мишка по време на Киото арката. Жалко само, че не е анимиран по добре..с възможностите на сегашната анимация можеше да е нещо още по-невероятно.

За Берсерк имаше доста сцени достойни да влязат тук, но тази една от най-любимите ми понеже е буквално триумф на яростта и унищожението..Гътс просто мина като валяк през тея за да защити Каска и то по доста ефектен начин, но както и при кеншин дребният недостатък е качеството на анимацията, но за тая година дето е правено толкова..

Бих искал да спомена Кира и Л. от DN понеже техният сблъсък e наистина впечатляващ на психологично ниво както и на еквивалентите им от Code Geass. А ако погледнем нещата от хумористичен ъгъл там бих отличил Луис и Сайто от Zero no Tsukaima..просто зривоопасна комбинация!

:D И общо взето тва е има доста други особено от Fairy Tail, но за него аниме специално ще ми трябва отделен пост понеже доста има да се пише..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже вчера се разписах за най-любимото ми аниме тоест Fairy Tail реших все пак да го отсрамя тук с две любими битки, въпреки че там особено в последните епизоди на арковете всяка битка е епична. Изобщо по отношение на магически сблъсъци това аниме няма равно и откъм арт и откъм хореография на битките да не говорим за заряда на всяка една от тях.

 

Първата ще е моя човек Gray Fullbuster vs Ultear - може би най-добрият сблъсък заради историята на тези двамата и причните поради, които се стига до този конфликт. Един от най-любимите ми моменти е като Грей смесва леда с кръвта си и подпуква иначе най-голямата ми любимка от женските персонажи в FT, a нейната ледена магия дето представлява градина от рози е може би едно от най-сполучливите хрумвания изобщо в биткаджийските анимета.

 

 

 

 

Вторият ми избор е Erza Scarlet (Титания) vs Erza Knightwalker. Идентични са понеже самият арк се развива в паралелен свят с техни двойници, които са им пълна противоположност и така се стига до впечатляващото Ерза срещу Ерза. Като стана дума повечето битки на Грей, Ерза и Натсу са напрегнати и интересни преспокойно мога да сложа още 15-20, но заради мързела ми ще мина само с тея ^^

 

 

 

 

Искаше ми се да ги намеря така както са в анимето без да са озвучавани с някакви произволни изпълнитетели понеже ost-то само по себе си е невероятно и оригиналните мелодии при сблъсъците са страхотни, но човек не винаги получава това, което иска... :/

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледала чак толкова много анимета, но от тях една битка ми направи голямо впечатление. Когато Хаджиката-сан стана Расетсу, за да се бие с истинския демон в сезон 1 на "Hakuouki"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази темичка нещо ми е избягала. :lol: Как се радвам да видя фенове на Hakuouki! KazeShini, skofiild, :yes:

Аз май не е нужно да споменавам коя ми е любимата битка. :D Тоши и Сайто от доста време са закотвени на профила ми.

 

По темата: Любима битка - Тоши и Казама - втори сезон на Hakuouki. :samurai:

 

 

Наистина е доста трудно да се намерят само бойните сцени. Повечето amv-та са сборни и съдържат най-различни сцени от даденото аниме.

 

И тъй като съм любител на меките - битките в Vision of Escaflowne и Break Blade ми пълнеха душата. Много добри.

 

 

 

Vision of Escaflowne

 

Break Blade

 

http://www.youtube.com/watch?v=VNHlTql9zq8

 

 

И не на последно място - Rurouni Kenshin!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много неща могат са посочат, но:

Тази сцена от Cowboy Bebop. Произведение на изкуството - визията, музиката, диалогът (като английските актьори са мисля по-добри и от японските в случая). Всичко се е съчетало в една истинска балада, както и е името на епизода:

http://www.youtube.com/watch?v=huLkQikmSrA

 

Black Lagoon. Едно доста кървава и брутална история за живота на наемници-авантюристи, в която нищо не е спестено и няма нищо свято -  масово псуване, безкомпромисни убийства (дори и децата не са недосегаеми), престъпни машинации и всичко това го прави доста реалистично. Насред целия екшън има и интересни словесни дуели, а този е много специален, понеже завършва с прословутата "цигарена целувка" - тя казва всичко, без думи:

http://www.youtube.com/watch?v=__uQ3iCppWA

 

Ghost In The Shell. Неговата вселена пък е една от най-богатите във всякакво отношение  и битките не остават по назад. Освен на бойното поле сражението се разиграва и в умовете на героите посредством цялата кибер-технология. Поради това те са винаги много интензивни и непредсказуеми, вкаран е много размисъл, не са просто безмислени кланета. Интелектуалните спорове пък са запазена марка на всички филми и сериали от поредицата и това определено издига "Духът" много нависоко в анимационното изкуство, много над редица игрални филми:

 

 

Един пример от втория сезон на сериала. Отново отличен английски дублаж плюс песен на италиански:

 

По-мрачният стил на пълнометражния филм. Битка, в която има много символизъм (дървото на Живота):

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...