Jump to content

Recommended Posts

Добъра драма, приятена за гледане и забавена. Да историята беше малко банална , но определено не развали приятното усещане като цяло. За каста мога да кажа, че по-добре не можеха да ги подберат, много забавно и много истински си изиграха ролите. Определението за прокорора - говорещ гардероб не може да бъде по-точно ( право в десятката Speedy :yes: ), много забавен персонаж, един от многото. Всички персонажи бяха пъстри и различни и може би това е най-големият чар на драмата, така че гледаите я.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bosko, пак заповядай. :)

Мишленце, чак сега видях коментара ти, но все пак отговарям:

Изобщо не съм подходила предубедено и с кой знае какви очаквания, напротив. Като тръгнеш от резюмето, минеш през кадрите на дипломиращата се правистка с пола тип "колан" и стигнеш до момента, в който тя си говореше на обувките, не знам кой нормален човек би очаквал сериалът да е сериозен.

Нямам нищо против откачалките, напротив, харесвам ги, повечето ми приятели са такива. Само че колкото и откачени да са, поне имат някаква логика в поведението си, дори да е изчанчена. Някакси поне в моята глава определението за "модна икона" и вида на тая мадама драстично се разминават. Тя беше по-скоро клоун. Просто образа й беше нелогичен откъм комбинацията от качества, които й приписваха. Логиката в действията и разсъжденията й пък съвсем не се вясна, явно си е взела отпуск.

Накратко, конкретно нейният образ беше изключително неубедителен във всяко отношение. Не видях нито едно доказателство за високото й IQ, както не видях и естетическия усет, за който претендират модните спецове. Съжалявам, но "розовата откачалка" в тайванския Love storm например пак ми беше дразнеща и ми идеше да си избода очите заради образа й, но поне беше логически издържана роля. Това тук липсваше. И не само в нейния образ, просто всичко беше едно такова... недомАслено.

Не съм търсила нищо сериозно и задълбочено, ако беше така, щях да хвана нещо японско или тайванско, тях по ги бива в това, корейците са си спецове предимно в драмите. Но дори и комедия, ако не е последователна в развитието на образите и историята, няма как да ме развлече, по-скоро ще ме подразни. Какъвто беше случаят тук. Може да съм станала капризна, може и да си въобразявам. Но не мога да се радвам на нещо, скалъпено надве-натри. Сори.

 

Edit: БТВ, женско съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен имаше жестоки дрехи, обувки и стайлинг като цяло. Може би целта на вида и беше да се покаже, че хората не трябва да се съдят заради начина, по който изглеждат. Това, че се обличаше хубаво не означаваше, че е глупава. В началото тя самата не знаеше какво иска, поведението и беше неадекватно и несериозно, но по-нанатък се амбицира и се превърна в по-скромна и сериозна прокурорка. Не случайно в последния епизод се преоблече в прокуратурата. Затова мисля, че това беше идеята около облеклото и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, последен опит да обясня какво имах предвид, щото явно не ми се е удало досега:

Разбрах идеално каква беше целта на образа й. Обаче не успяха да го покажат убедително всичкото това, което се усеща, че са искали да предадат. И вместо да изпишат вежди, извадиха... козаек.

Колкото до стила й... Явно не разбирам от мода, но за мен беше болезнена гледка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах да гледам сериала по препоръка на две приятелки. Иначе с този постер никога нямаше да му обърна внимание (резюмета рядко чета). Останах изключително изненадана и за пореден път се убедих, че на постери не трябва да вярвам. Сериалът си имаше от всичко - комедия, драма, интрига... В началото започна супер неангащиращо, а докъде стигна накрая?! :) Сюрпризиращо за мен и главната героиня не ме дразнеше с привичките си. Адвокатът в началото беше много странен, но впоследствие взе да ми харесва. Излъчва сексапил, не може да се отрече. Прокурорът - сладур. Колежката прокурорка - любим образ. Хареса ми, че нямаше излишни драматизации и интригата я бяха развили подобаващо. Въобще... хубав сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

speedy86, IQ-to не се измерва само в общи знания. Айнщайн също е бил с високо IQ, но го е бивало във физика и математика. Нещата не са толкова прости.

Нейната сила беше в паметта :) Тя накрая си го каза: "Може да не блестя с оригиналност, но помня много".

 

Колкото до сериалчето... Много ме зарадва. Посмях се добре, имаше си и тъжните моменти.

Нямаше преиграване, физиономии и всякакви други лигавни.

Приятен, лек, ненатоварващ... Сладък :)

 

п.с. А за адвоката - :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смея да кажа дори, че IQ-то въобще не отчита дадени знания. Високо IQ може да има и глупакът. В такъв случай не можеш да съдиш човек, само по неговото IQ. Сори за офтопика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах и този сериал/заедно с още няколко/ и съм още в началото. Мен дрехите на прокурорката не ме дразнят, дразни ме тя самата. Защо въобще е решила да стане прокурор, като не се интересува от това, сякаш ей тъй и е хрумнало да си избере по-хубава и важна професия. Може да е колкото си иска кокетна и модерна, но поне да обърне малко внимание на работата си. От друга страна обаче замисълът на сериала е такъв, точно такава девойка да попадне в прокуратурата и там да се ошлайфа към по-добро и мисля че резултатът е добър, защото тя освен дразнеща е и забавна, все попада в едни ситуации, а бе живее си живота по-нейните правила, Другото, което ми хареса е ,че тя много не си пада по съчувствието ,което е хубаво, един прокурор трябва да е безпристрастен. Адвоката ми е любимец още от "Илджиме" и ще видя как ще се справи тук. Обаче ми се върти една мисъл в главата ,че той е свързан с някаква далавера спрямо нея ,ама дали е така ,ще видя.

Между другото нашата прокурорка ми прилича малка на героинята на Рийз Уидърспун в 'Професия блондинка'. Внася колорит на работното си място и колегите и не знаят как да се справят с това невиждано чудо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за последователния пост, но снощи гледах 3и 4 епизод и не мога да не споделя.Чудех се тя защо работи като прокурор, след като не я вълнува ,но разбрах, че е била принудена и това ми обеснява защо се държи толкова вяло спрямо професията си.Освен това след тези епизоди нещата станаха още по-интересни, на нея сякаш светът и падна на главата, толкова проблеми има. Стана ми жал за нея след порицанието на баща й, след като разбра какво мислят за нея колегите й и след като онази жена я заля с доматен сок ,но тя си го заслужи ,сама докара нещата до там ,но пък и това и послужи за урок и поне се опита да оправи нещата, малко неуспешно де. Тя все още се води по манията си по пари дрехи бижута и т. н., те са и най важни, но пък едва ли някой е очаквал да се промени ей така .Адвокат Со го играе принцът на бял кон. не ми харесва за сега това .че всяка сцена с него е все свързана все с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, баща и я принуди да стане прокурор. А намеренията на адвокат Со ще се разкрият към последните епизоди.

Не мога обаче да разбера, защо всички звучите някак осъдително, когато обсъждате дрехите, обувките и аксесоарите и?

Да, тя ги обожава, изразходва огромни средства за тях и това е нормално. Цял живот си е позволявала всичко и защо след като стана прокурорка да престане да обръща внимание на тях. В първите епизоди малко прекали и подходи несериозно, но както вече написах това не я прави тъпа, по-скоро нелепа, но после се промени. Нима някой очаква, че поведение, градяно години ще се промени след първия и ден в нова среда?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koizora - мнението ти е страхотно,много добре обясни това,което мислех да отбележа. А " skofild" гледкай още и фабулата ще ти се изясни и затова защо адвоката е винаги до нея и още и още неща. Мисля,че накрая ще бъдеш както мен очарован от сериала и ще си един от многото щастливци ,които са имали удоволствието да са го гледали.:) Много благодарности на "Източният дух" за възможността да го гледаме. А и да отебележа страшно много ми хареса стилът на Ма Хъе Ри. Не виждам защо и се дразните толкова,след като тя изглеждаше през целият сериал -перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сериала си ми харесва, и както казах не дрехите и ме дразнят ,а самата тя, заради отношението и към работата и в първите серии,въобще не се интересуваше от професията си, но сега вече знам защо е така и това ме кара да видя нещата по друг начин и вече разбирам държанието й/напълно нормално за човек работещ професия, която не харесва особено,но е принуден/.Колкото до дрехите и мен ми харесват,по-различна е, а и не облеклото прави човека.

С ей това изречение от предния си пост ''Тя я все още се води по манията си по пари, дрехи ,бижута и т. н., те са и най важни, но пък едва ли някой е очаквал да се промени ей така''-по скоро исках да кажа, че тя вече започна да се интересува от професията си ,но с цел баща и да продължи да и угажда за всичко , а не заради самата професия и случаите които има. Но предполагам, че и това ще се промени някой ден.Така че, аз искам промяна в нея по отношение на професията, да почне да я прави от сърце, а не защото това и носи облага, и мисля че това е идеята на сериала, ако тя ще се променя то ще е в тази насока, а не да се промени откъм характер или моден вкус. Между другото мен ме кефят сандалите, които носи и различният подход който има, докато е в съдебната зала.

Редактирано от skofiild
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само ще ти кажа,че още и още ще започнеш да харесваш човека,в който ще започне да се превръща. И съм сигурен ,че накрая ще обикнеш завършеният образ ,в който ще се превърне. Но не искам да издам нещо и затова засега няма да се задълбочавам чак толкова в нещата. Аз дори сега го гледам за втори път,защото винаги колкото и задълбочено да гледам някой филм,после откривам някой пропуски. И дори сега ми е още по мъчно за адвоката и за нея,но хайде да не издам нещо ,спирам до тук.А ти продължавай да се наслаждаваш на сериалчето.Като го завършиш,кажи,може да обсъдим по обстойно мненията ни като цяло за сериала и готините герой в него :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Хареса ми тази драма. Ма Хье Ри беше голяма лудетина, в началото никак не беше на мястото си в прокуратурата, грешеше,забъркваще се в какво ли не,затова и никой от колегите и не я харесваше и уважаваше.Но след първият случай, който тя пое от сърце /сексуалния тормоз над момиченцето/ тя откри магията в професията си да помага на жертвите, а престъпниците да си получат заслуженото. Тогава зае по сериозен подход към професията си и започна да става близка и с колегите си.Интересни бяха и случаите които имаше-от удряне на шамар до убийство.

Другата сюжетна линия в сериала беше отмъщението на адв. Со. Хареса ми начина по който беше поднесено ,в самото начало нищо не се знае, а се научава с всяка серия малко по малко, но не достатъчно и все се чудиш каква е тайната около адвоката и защо постъпва така в дадена ситуация.Но пък отношенията им с Хье Ри бяха интересни от самото начало, от една страна бяха приятели, от друга не, той и помагаше за работата, после се оказа ,че е защото е част от плана му ,но в в цялата тая игра двамата се влюбиха един в друг и заради това той дори искаше да се откаже от отмъщението си, а после помогна на баща й. А тя заради обичта си към него искаше истината да излезе наяве, да не стои случилото се преди години между тях .Беше много смела тогава,не се скри, не избяга. Сега ,малко като на филм ми беше това бързо разрешаване на случая на бащата ,но важен беше щастливият край.Само незнам защо адвоката чака толкова време и разрешение от бащата да остане с любимата си.

Прокурор Юн и прокурор Чин трябва да са благодарни, че в живота им се появи Хье Ри, точно заради нея всеки от тях излезе от черупките си ,поразмисли над сивия си живот и започна наново, а накрая и се събраха.

Моят фаворит в драмата беше шефа във прокуратурата, беше голям майтап този човек.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ууууф, супер як сериал!!! :wub: Още съм на половината (точно на 8ми епизод), дето

Со Ин У целуна Ма Хье Ри! :es: Юпиии!!! :es: Много ме изкефи как както я беше грабнал и точно преди да я целуне се усмихна някакво такова супер сладко! :inlove: Уляля...

, но е страшно интересно и забавно. А първи епизод не ме грабна въобще. :huh: Бях измислила някакви схеми, че Со Ин У ще излезе фалшификатора, а тя ще вземе да го хареса и т.н. и ми се струваше супер предвидимо... ама си казах "Не! Заради яките обувки и дрешки ще го изгледам!" :lol: После останах доста доволна.

Благодаря много на преводачите! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много свежо сериалче! Без особени драми, идеално за разпускане.

Аз мацката си я харесвам още от Ирис и тук е голям образ. Шматка и половина! Абе просто си е готина.

А Пак Ши Ху и на мен ми влезе под кожата. Симпатяга!

Хареса ми,

 

че тук сценаристите не наблегнаха на отмъщението, а по-скоро на реабилитиране на името на бащата.

 

И финалът ми хареса.

Изобщо всички бяха много готини, гледайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро сериалче, харесват ми главните,

но просто по-фалшиво не можеше да се прозява главната актриса :D Подробности...

чудех се защо току-така адвокатчето ще се върти около принцеската... Интересно беше. Изгледах си го с кеф. Благодаря за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко че великолепна актриса като Kim So Yeon не получава достатъчно роли. Тя изнесе на гърба си този сериал и заслужава ставане на крака и бурни аплодисменти! Започнах да го гледам със силно недоверие, но просто е удоволствие да наблюдаваш играта на Kim So Yeon! Добър и приятен сериал, заслужава си гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Дидо, с теб ще се окаже, че все пак имаме еднакъв вкус за сериали, с изключение на 49 дни :P

 

 

Аз също в момента гледам сериала, остават ми 5 серии, но страхотно се забавлявах особено в началото. Само не разбрах какво толкова осъдително има да си тръгваш от работа точно, когато ти свършва работното време - смятам, че като не ни плащат извънреден труд, не сме длъжни да седим и да работим до 21ч примерно като колегите на Ма Хье Ри - тя много хубаво им го обясни, аз съм съвсем съгласна :)

Главната четворка са егати насладата за очите, кой от кой по-красив. А Ким Со Йон - изобщо не ми харесваше в Iris, но тук й свалям шапка на изпълнението, няма нищо общо между двете роли, което само показва колко талантлива актриса е :) Малко прокурор Юн ми се вижда дървен, но пък какъвто е мъжествен, ще му простя :inlove: Адвокатът в началото ми се видя такъв един детски тип, безинтересен чак, ноооо впоследствие много ми влезе под кожата :blush: Другата мацка пък не съм я гледала никъде (имам предвид приятелката на адвоката, а не прокурорката с детето), но с тази екзотична красота ще ми е любопитно да я видя и в друга роля. И аз препоръчвам сериала - това са си 16 часа забавление! :)

Много добро впечатление ми направи преводът, отдавна не бях гледала толкова добър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...