Jump to content

Recommended Posts

a-simple-life-2011.jpg

A Simple Life / Обикновен живот (2011)
 



Жанр: Драма, Комедия
Година: 2011
Режисьор: Ан Хуей
Сценарий: Сюзън Чан и Янлам Ли
В ролите: Анди Лау, Дийни Ип, Само Хун, Антъни Уон, Цуи Харк, Андрю Лау и др.
Държава: Китай
Времетраене: 118 минути

 



Сюжет

 

След получен инсулт, вярната прислужница Атао решава, че е време да се пенсионира и да прекара оставащото й време в старчески дом.



Сваляне:
http://www.asiatorrents.me/index.php?page=torrent-details&id=812e2030bb1223d15d45da7f4eaf5555f79a9989 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gifhttp://www.asiatorrents.me/index.php?page=torrent-details&id=54d3027bd6dbe9654020e26097dfb38b6af72cd8 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gifhttp://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4126313 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gifhttp://arenabg.com/torrents/166748/ title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif

 



Лично мнение:

 

Определено един от филмите на миналата година. Безобразно добра игра на Анди Лау и Дийни Ип, особено бабето обра всички точки. Отдавна не съм виждал актьор / актриса да покрива по такъв великолепен начин пълния спектър от емоции. Играещите себе си Цуй Харк (Чой Хок) и Само Хун идват като допълнителен бонус .Един от любимите ми азиатски актьори - Антъни Уон е с малка, но запомняща се роля (не знам защо, ама ноктите му бяха лакирани dry.gif ), само ще допълня, че с кратко камео е и режисьорът Андрю Лау (Infernal Affairs, Daisy). Плотът, както подсказва заглавието е съвсем обикновен и върви неотклонно към логичния край, но това ни най-малко не пречи на удоволствието от гледането на филма. Старчетата в дома бяха много колоритни и нито за секунда няма да ви е скучно с тях.

Музиката определено гали ухото и идеално допълва всяка една сцена. (като изключим една местна пишман поп певица, но добре, че граченето й трая кратко laugh.gif ) Режисурата на Ан Хуей е на много високо ниво (прави впечатление умелото редуване на настроението, което излъчва филма), операторската работа също заслужава само адмирации.

Няма смисъл да продължавам да разтягам локуми, ако ви се гледа класно кино, което няма да убие половината ви мозъчни клетки, и наистина отлична актьорска игра, "Обикновен живот" е правилният избор.


Редактирано от bealonenomore
Оразмерен постер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анди Лау, Андрю Лау ?? Абе това не е ли се един и същи човек?

 

Съвсем не.

Единият е може би най-продуктивният им актьор, другият е жесток режисьор. :):lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да , ама винаги съм мислел, че като режисира е Андрю, а като играе Анди :)

Хахахаххах... Шизофреници още не пускат в киносредите... Значи да не те шашкам тогава, че има двама Тони Лън, че много ще ти дойде. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един филм, който успя да отрази човешкият живот с всичките му фази и стадии. Един филм, който съумя да отрази истинската любов, грижите, признателността, саможертвите и усилията, които човек полага, за да направи друг щастлив, да го накара да се почувства обичан и заобиколен от грижи в последните му мигове.. Да отнеме болката и страданията му! Да се моли с него, за него. Да очаква с него. И когато вече няма какво да се направи, да го остави да си отиде с достойнство, дори това да е най-трудното нещо, което трябва да направи.

Този филм е толкова истински и човешки, затова всеки, който е изпитал нещо подобно, ще почувства, че сякаш е създаден за него. Поне аз така го почувствах. Прекрасен филм, който напълно си е заслужил наградите. Всеки човек трябва да премине през него, за да види не само какво може да бъде киното, но и какви трябва да са хората - на първо място признателни, благодарни, обичащи, отговорни и на второ място, не трябва да оставят някой, който е дал целият си живот за него, сам в трудните му моменти, в последните му моменти. Трудно е, но още по-трудно ще е един ден да се събудиш с угризенията, че не си направил всичко необходимо, зависещо от теб. Една добра дума, един мил жест, една прегръдка, уважение, какво му трябва повече на човек, за да почувства, че е ценен и че не е живял напразно.

Безнадеждността на възрастните хора се четеше в очите им. Самотата, страха, притеснението, неочакваното утре, което може да не дойде. Всяка раздяла с техен приятел, който напускаше този свят, беше раздяла с нещо в самите тях. Старческите домове бяха покъртителни, но очевидно когато нямат възможност хората се принуждават да прибягнат до тях.

Много емоционален, реален, искрен, човечен филм.. Сърцето ме заболя след него.

Каквото и да кажа ще е малко. Това не е нещо, което може да се опише с думи. Трябва да се гледа, а самото гледане ще провокира всички сетива.

Адмирации към актьорската игра, сюжета.. Към всичко. Вече са рядкост толкова добрите филми! След него някой от зрителите може да се научи да цени близките си повече, да им отделя повече време. И след него някои от тесногръдите такива, ще осъзнаят, че любовта и благодарността не се основават на степента на роднинската връзка, а се проявяват и съществуват с оглед насрещни такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това е така, но сцената, когато старците рано сутринта правеха упражнения беше малък шедьовър в шедьовъра и остави широка усмивка на лицето ми.

И чест прави на Ан Хуей, че нито за момент не осъди, просто показа нещата такива, каквито са в действителност. Обаче явно има зъб на сервитьорите. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахаххах... Шизофреници още не пускат в киносредите... Значи да не те шашкам тогава, че има двама Тони Лън, че много ще ти дойде. :lol:

Ами аз си знам, че има само един :D Другият какъв е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз си знам, че има само един :D Другият какъв е?

Тез и двамата са актьори.

 

Ей го на единия

http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Leung_Ka-fai

 

Ей го и другия.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Leung_Chiu-Wai

 

На печелившите честито. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да обърна внимание, ако не сте разбрали вече, че този филм е в програмата на Киномания, вече минаха две от прожекциите, на 9 и 10 ноември, но има още една на 17 ноември в Люмиер, от 16,15 ч. Няма да я пропусна, защото така и не се наканих да го гледам досега. Макар че като знам какви субтитри слагат... А тукашните съм сигурна, че са на ниво.

Иначе Анди Лау е почетен и с още един филм, "Детектив Ди и загадката на призрачния пламък", днес е последната прожекция, ако на някого му се гледат фантасмагории на голям екран. :D

 

За съжаление тази година не мога да помогна с покани, прецакаха ни, защото ни дадоха само по един служебен пропуск и мога да влизам на всички прожекции, но за други хора... няма как.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...