Jump to content

Nakayama Yuma (Накаяма Юма)


Just_Chris

Recommended Posts

Nakayama Yuma
spacer.png

Име: 中山優馬/ Nakayama Yuma
Професия: певец, актьор
Дата на раждане: 13 януари 1994 г.
Място на раждане: Осака, о-в Хоншу, Япония spacer.png
Зодиакален знак: Козирог
Кръвна група: А
Височина: 174 см
Агенция: Johnny's Entertainment
Хоби: риболов, бейзбол и готвене
Любима храна: омурайс

Сериали и ТВ филми:
Girls, Be Lucky | Unlucky Girl! (2021, еп. 7) като Kukai Yakumo
Tokkai | Tokkai: Furyousaiken Tokubetsu Kaishubu (2021) като Masato Hayama
Hokuto (2017) като Hokuto Hashizume

Smoking Gun: Critical Evidence | Smoking Gun - Ketteiteki Shoko (2014) като Jotaro Matsui
Pin to Kona (2013) като Ichiya Sawayama
Piece - Kanojo no Kioku (2012) като Hikaru Narumi

Tsubasa yo! Are ga Koi no Akari (2011) като Satoshi Sano

Honto ni Atta Kowai Hanashi (2011, еп. 1: Kikai na Saishu Bus) като Shunsuke Mikami

Hidarime Tantei EYE (2010, еп. 1-2) като Masaki Kaito
Samurai Tenkosei (2009) като Yuta Mifune
Koishite Akuma - Vampire Boy (2009) като Luka Kuromiya / Ayumu
Battery (2008) като Harada Takumi

Филми:

189 (2021) като Taiga Sakamoto
Laughing Under the Clouds | Donten ni Warau (2017) като Soramaru Kumo
Haunted Campus (2016) като Shinji Yagami

Участия в тв предавания:
Тsutaete Pikacchi (2013)
Bakusho Gakuen Nasebana~ru! (2012-2013)


Член на групите Yuma Nakayama w/B.I.Shadow и NYC. На 31 октомври 2012 г. издава първия си самостоятелен сингъл Missing Piece, който е заглавна песен към дорамата Piece - Kanojo no Kioku (2012), в която Юма изпълнява главната мъжка роля.

Снимки:

spacer.png

 

 

 

Със сестра си Нана
nakayayuuma.jpg

 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

 

 

Редактирано от bealonenomore
Обновена филмография.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песента му от Koishite Akuma

 

Нощта гони деня от улиците.

Скитам самотен... само сянка,

а безразличната луна е над мен, преди изгрева...

Прегърнал мечтите си,

които няма да се сбъднат, си спомням за теб.

Но не съм забравил сънищата и мечтите си,

когато бяхме щастливи... двамата с теб.

Може ли миналото ни за миг да се върне,

когато сърцето ми се влюби в теб завинаги?

Ние не ще се забравим...

В тези мечти като в призрачен сън

си спомням всичко, което ни се случи.

Сърцето бие, заклело се да обича.

Самотното ми сърце, което си влюби в теб.

А безвъзвратно отминалото време ще се върне.

И както преди ще ми се усмихнеш

и без сълзи ще отидем там,

където звездите на небето

ще ни нашепват за нашата любов.

Това е вечният живот!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път се сблъсквам с него, в драмата Koishite Akuma и мн ми харесва не само като външен вид (не мога да отрека, че е сладур), ами и като игра :) Смятам, че доста добре се справя и може да се преобразява в напълно различен тип човек. Личи си, че е още малко "зелен" :lol: , но играе мн добре за момента и за възрастта си. Надявам се да продължава така и да се развива :) и дано скоро ни зарадва с някоя нова драма :)

 

P.S. еййй как си приличат със сестра му все едно са близнаци :lol:

 

 

 

048-2.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубави новини от Юма тези дни. На 22 февруари той е присъствал на премиерата на филма Джон Картър в Лос Анджелис. Появата му там не е била случайна. Юма ще озвучава главния герой в лентата. От 13 април заглавието тръгва по кината в Япония.

spacer.png

Наред с това вълнуващо пътуване се разбра, че Юма е приет да учи в Komazawa University - най-старият в Япония. Още 2 Джонита стават студенти тази пролет - Ябу Кота (Васеда) и Кейто Окамото (Университета София). Има слухове, че Кенто Накаджима е приет в Мейджи.

Инфо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните няколко седмици отделих повече време в опознаване на екран на Юма Накаяма. След изгледани Battery (2008), Johnny's Jr. Baseball Tournament Spring 2012, участието в първата история на Honto ni Atta Kowai Hanashi (2011), интервюта с него и ФумаКен, а преди два дни участието на NYC в Music Japan мога да кажа, че малко по-различно гледам вече на това момче. Има нещо в погледът, в очите му, което ме отблъсква(ше). След изгледан Battery, поомекнах към него. Допадна ми показаната игра, въпреки крехката възраст.

Популярен е като певец, член на Johnny's Entertainment, изявява се и като актьор, но след видяното от мен и качествата му на бейзболист, които притежава - той е и питчърът Юма Накаяма. Може би ако се занимаваше с този спорт би се превърнал в един отличен играч. До скоро Шота Мацушима водеше личната ми класацията, но Юма определено с показаното и на турнира на Джонитата тези дни - спечели уважението ми.

Ще следя с интерес актьорската кариера на Юма. Очаквам японците да ме изненадат през тази година с едно хубаво заглавие на тема бейзбол, но за съжаление все още на далекоизточния японски фронт - абсолютно нищо. Много бих се радвала да го видя отново в дорама на спортна тематика.

 

Така както аз харесах и харесвам Юма...

 

spacer.png

 

 

П.П. Започнах тези дни да гледам и H2 (2005), а Такаюки Ямада е не по-малко впечатляващ питчер, който преди това е бил футболист. Уникални за мен сериалчета на спортна тема правят японците. Изключително високо ценени от мен. За H2 ще се изкажа тези дни, въпреки че няма тема в този форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят малък приятел няма кой да го отбележи с новата дорама, която ще стартира с негово участие на 6 октомври по NTV... Явно ще съм аз.

 

Piece е заглавието, Юма ще е главен герой, а ще му партнират Цубаса Хонда, Мое Арай и двама негови колеги от Johnny's Entertainment - Хокуто Мацумура и Кентаро Ясуи (най-после!, откога го чакам, Sprout не можах да го изтърпя, но тук много искам да го видя това любимо шеметно Джони). Прочетох внимателно резюмето, хвана ми окото. Епизодите ще се излъчват в 01:00 ч. след полунощ, което ми дава надежди, че няма да е някаква ученическа боза (въпреки че ще има романтична нотка) и може би ще ми хареса. Предстои ми да разбера... Със сигурност ще изгледам първи епизод, а и за да видя как го мъчат отново Хокуто Мацумура за актьор.

Юма ми попада често, в смисъл, четейки новините около Джонитата все ми изкача от някое списание или участие в предаване. Време му беше отново да се появи и с главна роля в дорама.

 

Припомням си често Battery (2008), след като го изгледах тази пролет. Бейзболните продукции от японците ми липсват страшно много. Изгледах къде що има и сега.. мъка. В очакване съм на чудо. Някой отново да се сети за този жанр.

 

П.П. Обаче и като се замисля... Bakaleya и Sprout също се излъчваха късно през нощта, а аз настръхнах и от двете продукции. Да не очаквам много и тук, още повече, че ще има достатъчен брой Джонита (отново).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все забравях да пиша, или форумът ми бягаше. Добре, че се сети да го отразиш. Дано, дано да не си останем само с хубавата музика и тук! Много се надявам!

П.П. Аз затова още не съм гледала серийната версия на Battery, за да не ми липсва спортната тема толкова много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, Piece ще го гледам. Може и да скърцам със зъби на повечето моменти, но ще го издържа до финал. Днес научих, че и Юки Нозава също ще участва, приятелчето на Юма Санада от Mis Snow Man. Излиза, че и четиримата представители на Джонитата, които ще участват тук са ми любимци от подрастващите - Юма Накаяма, Хокуто Мацумура (от него актьор не става, но хлапето ми харесва, обожава спорта и тренира усилено), Кентаро Ясуи и Юки Нозава.

 

Официален сайт на Piece (2012) с Юма Накаяма

 

Разбрах, че Piece - Kanojo no Kioku (2012) (това е пълното наименование на дорамата) е адаптация по манга написана през 2008 г. от Хинако Ашихара, която е автор и на Sunadokei, а аз съм гледала филмовата адаптация и на тази манга от 2008 г. с участието на Кахо и Соске Икемацу и останах много доволна от видяното. Наскоро изгледах и няколко от епизодите на дорамата, която е от 2007 г. и е с Казума Сано.

 

Така като гледам схемата, ще има любовни триъгълници, четириъгълници, петоъгълници, но ще ги издържа. Ерина Мизуно също участва. Любимата Жулиета на нашият футболен Ромео - Рьо Йошизава от Kingyo Club.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юма ме изненада с много забавна реклама, която излезе днес в Япония. Стартът на Piece е тази събота и той започна да се появява в предстоящите нови броеве на редица списания, а и реклами.

 

Трейлър на дорамата. На клона на сакурата съм. Ще гледам, може и да мрънкам, да не ми харесва, но любими Джонита.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах току-що по Nihon TV първи епизод на Piece. Доволна съм. Дори съм приятно изненадана, но да не ги хваля много, че не се знае как неприятно ще ме изненадат в следващите епизоди.

Юма се появи с интересна първа сцена скачайки от втория етаж на жилищна сграда с лекотa. Прояви се като Спайдърмен. Всъщност действието се развива и в наши дни, когате са вече студенти, но се връщат назад във времето, когато са били ученици. Техните спомени за отминалите дни, забавни моменти. Повече ми харесаха обаче кадрите в наши дни (те са и основни), когато се вече малко по улегнали, самостоятелни млади хора. Хокуто Мацумура ще го мъчим и тук за актьор. Много ми е дървен, и тук това отнова се видя. Харесвам го, спортист е, обаче не се справя на екран. Цубаса Хонда е отлично подбрана. В GTO: Сreat Teacher Onizuka не я харесах особено, но тук - да. С Юма си пасват добре.

Видях и Юки Нозава, но Кентаро нещо ми убягна, не го засякох никъде.

 

Много по-добре е направено това заглавие от Sprout. С Чинен и Джеси издържах само първа серия, и дори заради Кентаро не намерих желание да го гледам, но да кажем, че тук представените образи не са толкова инфантилни и няма големи розови локуми.

Епизодите на Piece са с продължителност 45 минути. Не е като останалите продукции в този късен час (говоря за японско време), който даваха до сега с времетраене от 22 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юма вече има нов самостоятелен сингъл, излязъл на 31 октомври. И видео са направили към песента Missing Piece, която е включена в новата му серийна поредица.

Клипът сваляте през долния линк. Хубав замисъл има в него и много добре се е получило, въпреки че са можели повече да раздвижат бялата част (ако това беше Домото Коичи, в тези кадри щеше да има танц)

Линк

 

 

Live

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От днес Юма вече е пълнолетен! Да е жив и здрав и да върви напред с нови роли и изяви!

Малко снимки - сам и с NYC:
spacer.png

 

 

 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

С Яра се засичат в мюзикъла Playzone

spacer.png

 


ROAD TO PLAYZONE (2013)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новото сценично представление на Юма, заедно с неговия семпай от SMAP - Горо Инагаки, върви този август и септември. Стейждът е Дориан Грей - по известното произведение на Оскар Уайлд. Юма е в ролята на Дориан Грей.

spacer.png

 

 

 

spacer.png

spacer.png

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ги братята Кумо в игрален вариант. Ако кажа, че не съм изненадана, ще излъжа. Действително, Юма скоро не се е появявал на екран, но причината се крие в сценичните му изяви.

Той е отличен актьор. Има присъствие. Тази година дебютира в киното. Обаче за ролята на Сорамару... не знам дали ще се справи. Аз много харесах Сано Гаку и неговото изпълнение в стейджа. Той имаше и визуална прилика с героя. Зад образа на Чуутаро застава мъникът Китаро Уакаяма, който може да се похвали с това, че през 2012г. е играл детската версия на Джуничи Окада в Гунши Канбе.

Ами останалите персонажи?! Изглежда са решили да ни дават на час по лъжичка и за тях ще трябва още да чакаме. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...