Jump to content

Steins;Gate (2011)


Recommended Posts

221064.thumb.jpg.6620e2f8ee73c342c228b9035cbd1216.jpg


STEINS; GATE

 

Държава: Япония

Година: 06.03.2011 до 14.09.2011

Жанр: фикшън, психологически трилър, съспенс

Епизоди: 24 x 25 мин.

Плот: Историята в Steins;Gate се развива в място наречено Akihabara и се разказва за група приятели, които успяват да преработят микровълновата си печка в уред който може да праща съобщения в миналото. Докато те провеждат различни експерименти, организация на име SERN която провежда свои собствени изследвания по пътуването във времето, ги издирва и сега те трябва да намерят начин да не бъдат заловени.

Лично мнение: Каквото и да кажа за тази поредица малко ще е...с една дума шедьовър откъдето и да го погледнеш. Историята е завладяваща и след първите епизоди действието става изключително динамично и напрегнато до самият край. Определено доста интересни тълкувания на пътуването във времето и последиците от намесата на хората в миналото. Главният герой е доста интересен особено като почне с неговите мании за величие, а любимата му реплика с която се отъждествяваше гордо тоест "mad scientist" си му лепнеше наистина точно просто уникален персонаж. biggrin.gif Той и "Кристина" са ми любимите герои като романса м/у тях е може би един от най-добрите и вълнуващи по принцип в аниметата дето съм гледал, а като цяло историята тук е завършена напълно няма въпроси няма чудения на края. Но да не спойлвам повече това аниме и до днес ми е едно от любимите и дори заема челна позиция в обновеният ми top 10 наред с Mirai Nikki!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми решили са така да я направят..леко глуповата, нз що. И въпреки това тя си остава ключов за действието персонаж като нещата дето й се случват са основната движеща сила за Окабе докато препуска във времето. Може би нейната наивна и безобидна натура е подбрана точно за да засили ефекта на тези събития. Мен лично въпреки, че също ме дразнят такива личности не ми пречи особено, дори на моменти ми е симпатична както и дружката й от кафето дето говори на "nya". :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавих линк към 4 кратки уеб епизодчета излезли наскоро. 5 минутни са, но пък забавни особено третото със смяната на стайлинга на нашите хора. :)

Иначе връщайки се към това аниме понеже му направих пълен рерън наскоро и кризата, която ме налегна покрай изключително слабите сезони в последно време няма как да не си спомням с носталгия времето, когато го изгледах за пръв път...Едно айде да не е същото, но подобно като реализирани идеи заглавие би ми дошло доста добре! S;G е перлата в sci-fi поредицата на тези визуални новели, другите загпавия не са лоши, но това просто е с класи над тях. Robotics;Notes е прекалено мудно, а Chaos;Head има интересен замисъл, но героите и арта не са особено впечатляващи..Наскоро разбрах обаче, че се задава нова игра - Chaos;Child, което ще се явява като продължение на C;H, може и да види бял свят като аниме ама наистина се двоумя дали да го гледам. Все пак имам бледи надежди, че тези, които работят над въпросните визуални новели един ден ще направят нещо толкова добро като S;G..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...