Jump to content

Kuro no Onna Kyoushi (2012)


Recommended Posts

* Kuro no Onna Kyoushi *
spacer.png


Заглавие: 夜の女教師, Kuro no Onna Kyoushi, Lady Teacher of the Night, Yoru No Jokyoshi
Страна: Япония
Старт: 20 юли 2012 г.
Формат: рензоку
Жанр: училищна драма
Епизоди: 10
ТВ канал: петък 22:00 ч. по TBS
Режисьор: Shingo Okamoto (Clone Baby и др.),
Yasuharu Ishii (Smile, Saikou no Jinsei no Owarikata ~Ending Planner~ и др.)
Сценарист: Tomohiro Yamashita
Песен: UVERworld - THE OVER
Субтитри: Английски субтитри


Wiki

 

Участват:
Eikura Nana като Takakura Yuko
Ichikawa Mikako като Uchida Sumire
Kobayashi Satomi като Fujii Aya
Kimura Fumino като Aoyagi Haruka
Yamazaki Kento като Yasuda Shunsuke
Katoono Taikou като Tachibana Satoshi
Nishii Yukito като Sugimoto Junpei
Chiba Yudai като Mochizuki Ryohei
Matsumura Hokuto като Toda Toshio
Ono Ito като Shimomura Asuka
Tsuchiya Tao като Matsumoto Shiori
Taketomi Seika като Yamagishi Rio
Hirose Alice като Aika Saeki
Taiga като Kurihara Keita
Sugisaki Hana като Noma Kaoru
Fujiwara Reiko като Mishima Kyoko
Nakajo Ayami като Umehara Yu
Suruga Taro като Noguchi
Mitsuishi Ken като Hotta Manabu
Minami Kaho като Serizawa Keiko
Suzuki Ryohei като Enokido Shuhei

Saotome Taichi като Tatsuya Sudo (епизод 1)

Nomura Shuhei като Iizuka Naoki (епизод 7)
и др.

 

 

32643034053e23ee.jpg
723f555e92398ffa.jpg


Резюме: През деня Юко Такакура е обикновена учителка по биология, но през нощта, тя прави всичко за разрешаването на различни, трудни училищни проблеми, от тормоз до незаконни сексуални отношения и марихуана, дори и ако това налага, нарушаването на закона...

 

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах преди малко първи епизод по TBS и не зная какво точно да напиша за тази нова японска продукция. Ще е следя със сигурност. Ясно е за мен, че с Кенто Ямазаки, Тайко Катоно, Юкито Нишии, Юдай Чиба и Хокуто Мацумура заглавие няма да пропусна, но... много мистериозна дорама.

 

 

Героинята на Нана Ейкура е загадъчна супер-учителка, която има и две помощнички. Появата й в салона сред учениците бе като във филм на Серджо Леоне, спагети-уестърн. Имах чувството, че е издържана с стил "Клинт Истууд", липсваха й само револвер, ботуши и каубойска шапка.

Хокуто Мацумура е в ролята на нов ученик в класа (икемен, девойчетата веднага го оцениха). Той е втория главен герой в дорамата. Интересни финални кадри с Хокуто и Нана Ейкура... Много по-добро представяне за него от това, което видях в "Бакалея" тази пролет.

Видях и Тайчи Саотоме. Героят му е само гостуващ актьор в първи епизод и бе обвързан с една от ученичките на супер-учителката.

 

 

И в тази продукция, във всеки епизод нейн епизод, ще се занимаваме и решаваме проблем на един от учениците. На далекоизточния японски фронт нищо ново. За моя радост като зрител пародията, която владее GTO (2012) тук ми е спестена.

Кенто, Кенто... Дадоха го само в няколко кадъра, изключително недостатъчно за мен. Ще очаквам по-голямото му включване. Тайко Катоно също. Юкито е душица. Симпатичното D2 Boys-фъстъче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна. Много доволна съм след като изгледах първи епизод и на английски, и разбрах всичко. Интересът ми вече е голям към тази ученическа драма.

 

Мисля, че учителката по биология срещна голямо предизвикателство в лицето на героя на Хокуто Мацумура. От това, което видях и предстои във втори епизод тепърва ще си погаждат номера... "Тримата от запаса" - така наричам героите на Кенто, Тайко и Юдай (очевидно действат заедно) няма да стоят и те със скръстени ръце... Юдай е много загадъчен, а Кенто в никакъв случай няма да е послушното мило момче, както и Катоно-сан. Юкито за сега е пас.

Харесва ми тактиката на супер-учителката - липсват емоции, докато младата Харука Аояги е пълна нейна противоположност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-големият минус за мен на този сериал до тук е изключително кратките включвания на Кенто Ямазаки. След отличното му представяне в Atami no Sousakan, исках вече и много по-голямо участие, но няма да е и това дорамата. Дам, тримата с Тайко и Юдай са голяма картинка. Заедно навсякъде.

След изгледан току-що втори епизод съм отново доволна. Историята се развива добре. Във всеки епизод се занимаваме с проблемите на ученик от класа. Сега очаквам реда и на Кенто.

Хокуто Мацумура, макар че до тук от това, което виждам се представя по-добре от Shiritsu Bakaleya Koukou, като че ли е надценен за ролята си. Малък е още, няма и нужния опит. Ще го видим и в следващите епизоди, дано не разочарова, защото героят му е интересен, заедно с този на супер-учителката.

 

Всеки път, когато чуя да звучи The Over на UVERworld в дорамата се сещам и за Дори Сакурада-сан. UVERworld и SuG са две от любимите му групи.

 

На финал видях и откъс от 3-ти епизод. Ще включат най-после и Юкито Нишии в играта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите два епизода, но нещо... не отговори на очакванията ми тази дорама.

Жалко, че участието на актьорите, които исках да видя, за момента е доста малко (бях останала с впечатление,

че ще са по-водещи), но превюто на 3-ти епизод, ми вдъхва надежда, че може да настъпи промяна.

Има някои неща, които поддържат любопитството ми и за сега ще продължа да гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре продължава да се развива тази дорама за мен като зрител. Не забравям и това, което се изписва на финал винаги "This drama is fictional." и се наслаждавам на историята.

Интригуващ трети епизод, а английския превод бе готов само за няколко часа. Рейтингът също е добър. За радост TBS не излъчиха само в четвъртък Beginners!, но останалите продукции бяха по програма.

 

 

Тия двечките "хубавици" от частното училище, които изнудваха фъстъчето от D2 Boys си плачеха за добър урок на финал. Методът с парите на супер-учителката все още ме оставя в недоумение, но гледайки и финалните кадри пред къщата, очевидно ще има основателна причина и за това. Хокуто Мацумура е неопитен за ролята, която тук му е поверена. Продължавам да мисля, че Ямазаки-сан би се справил блестящо на негово място.

 

 

На финал забелязах, че следващия 4-ти епизод ще е най-после за героя на Кенто Ямазаки. Семейна драма от това, което видях, а в ролята на негова майка е актрисата Мидорико Кимура. Тя ми е голяма любимка и я помня от все шеметни роли, особено като майка на Рьо Касе в Arifureta Kiseki (2009) - едно от най-любимите ми японски заглавия, дорама, която ме остави без думи и ме накара да изживея невероятни мигове пред екран, докосвайки се до героите и тяхната история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наваксах малко с новите дорами. Изгледах първите 3 епизода и се паркирах директно до чина на Юкито.

Загадъчност и реалистична игра (с изключение на частите с ритниците на Нана - кой ли гений е включил тези движения в подобна дорама?!) - това е привлекателната сила на продукцията.

 

Ясно беше, че ще има повтарящи се моменти, но поне ме изненадват с разнообразие по отношение на клиентите на трите преподавателки (мислех, че Аояги сенсей ще се разори, ако трябва да спасява целия си клас и ще напусне училището).

Добре вървят гостуванията. В първи еп. Тайчи, във втори - Шууджи Кашивабара. Но третата серия беше най-силна. Личи си, колко добър е Юкито - погледи, движения, реакции - канпеки.! Камерата също направи отлични кадри и показа изтерзания му герой от всякакви ъгли. Реално погледнато, историята отново беше леко копирана от Кокухаку, само че този път неговият персонаж беше невинен страхливец. Умението на това дете е невероятно. До такава степен се е запечатало изплашеното му лице в съзнанието ми, че няма да го забравя лесно.

Учителската троица е съставена от първокласни актриси. Допълнителен бонус е факта, че самите им роли са доста интересни. Едната преподава биология и разяснява на учениците, как човекът е най-старшното животно на планетата, другата е феминистка, занимаваща се с анализиране на Генджи моногатари, а третата е обсебена от изкуството и неговите форми. Тя на практика показва, как различните перспективи дават различно отражение на нещата. Всичко зависи от гледната точка, от която наблюдаваме даден обект или действие. Ако тя се промени, променя се и това, което виждаме.

От всички учители само Нана крие някаква тайна. Подозирам, че е свързана с неин предишен ученик. Вероятно той се е нуждаел от помощ, а тя не е успяла да го спаси и сега има угризения, които се опитва да премахне чрез нетрадиционните си детективски методи.

 

Учениците - и с техния избор не са сбъркали. Сигурна бях, че ще отделят на всеки по 1 серия. Дано да успеят да включат по-известните имена, а защо не да разнообразят и с някое гостуване (Дори, по пътя на логиката?)

Хокуто е новият мълчалив ученик, който също е загадка за зрителя, благодарение на тайнствените си действия. Видяхме, че в Бакалеята подобна роля му отиваше и тук правилно са заложили на същия принцип. Ще е хубаво обаче към края да изригне и да покаже повече емоции.

Кенто и компания ще имат екранно време нататък. Чиба много ми харесва, колоко и малко да го показват.

След като включиха Юкито в една серия, очаквам другият му екранен партньор от Кокухаку, Каору Фудживара, който също се подвизава в класа, да се появи на сцената в скоро време

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, ukio, знаех си, че там ще седнеш! Аз пък се настанявам от другата му страна, за да държим фъстъка под око :P

Не очаквах драмата да е толкова сериозна и мрачна, но въпреки това ми е интересна засега. Хубаво е, че разглеждат проблемите на учениците, бях останала с впечатление, че учителите се опитват да стоят настрана от тях. Тъмната троица е страхотна. От учениците май героят на Хокуто ми се оформя като фаворит за момента :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка серия е с различна история, само методът с ритниците на супер-учителката и мен оставя в недоумение. Не е някаква супер продукция, но интерес имам. На Хокуто Мацумура все още не мога да му разгадая картите.

 

В 4-та серия видях голямото включване на Ямазаки-сан, в пета и на Тайко Катоно. Сега изгледах вчерашната шеста, която обаче не ме очарова, но пък финалните кадри с това, което предстои следващата седмица ми компенсираха разочарованието. Видях Шухей Номура и с каква роля ще се включи в дорамата. Днес от него и публикацията в блога му научих за участието (споделих и в темата му), а сега го и видях. Епизодът ще е за героя на Юдай Чиба, а тази "версия" на Шухей, която видях на финал, дори за кратко... много ме изненада. Лошо момче. Шухей ще бъде в ролята на лошо момче. Ученик, готвач, китайски пират, а сега и лошото момче. Никога до сега не е бил в подобна роля. Интересно.

Като споменах Юдай, та вчера го четох и него с публикацията в блога му. Двамата с Кенто Ямазаки са били на Summer Festival организиран от списание Seventeen. Юдай е пуснал и негова снимка с Кенто. Двамата често се появяват в това списание. Напомня на феновете да следят изявите и на двамата в дорамата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не писах ли пост за еп. 5, в който хвалех участниците и историята?!

Отлично изиграна серия. Браво на Тайко! Видях преди него и включването на Кенто, но еп. 7 ме развълнува още повече. Не бъркам като смятам, че учениците са ядрото на дорамата и именно те ще изнесат сериите на плещите си.

Седмият сегмент ме докосна дълбоко, понеже ми върна старите спомени от Нобута. Всичко стана индиректно, благодарение тримата основни герои и темата за Бункасая и приятелството, плюс дребните подробности като омаморито.

Забелязах промяна в Чиба Юдай още миналата година, когато получи роля в Бегълците. Видя се, че там нямаше и помен от веселите му рейнджърски превъплъщения. Тук отново беше много сериозен, а накрая, когато се разплака, буквално ме повлече със себе си.

Поздравления за чудесният екип Чиба-Номура Шухей-Алис Хиросе! Забелязах, че в тази серия успяха да включат максимално количество герои, което беше от голяма полза за историята. Каору Фудживара също имаше участие. Очаквах го.

19ae5f830e589523.jpg

 

Развръзката в последните епизоди даде синя светлина на предчувствието ми, че ще изкарат нещата същите като в Кьокашото. Само че това минало заглавие бие новите ленти по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...