Jump to content

Zero no Tsukaima (2006-2012)


Recommended Posts

spacer.png
 

Държава: Япония
Епизоди: 13 x 25 мин.
Жанр: екшън, приключение, комедия, магия

Плот: Луис Валиер е ученичка 2 година в престижната Магическа Академия, но всичките й съченици я наричат "Луис Нулата". Никой не се съмнява в магическите й способности просто всичките й заклинания се провалят обикновенно с опасни експлозии. Един от най-важните ритуали за учениците 2 година е призоваването на магически помощник. Веднъж призован този помощник ще стои с магьосника до края на неговият живот и може да приеме всякаква форма от малка мишка до страховит огнен саламандър и дори дракон ако е изключителен магьосник. Очаквано заклинанието за призоваване на Луис не протича нормално и пренася Хирага Сайто от обикновенният му ученически живот в магическият свят. Ритуалът е свещен и не може да бъде изпълнен повторно затова Луис приема съдбата си и целува Сайто за да затвърди връзката си като негов господар. Другите й съученици й се подиграват затова, че е призовала обикновен човек като помощник забравяйки, че по същността си помощниците са магически създания никога просто обикновенни.

Лично мнение: Една от най-добрите аниме комедии, които съм гледал без да преувеличавам. Общо цялата поредица е 4 сезона може по нататък да направя теми и за другите въпреки, че последните два сезона са по интересни като история и хумора не е толкова на ниво обаче първите два са култови особено на вторият съм се смял през сълзи. Комичният елемент се състои основно в това, че Сайто е непоправим перверзник, който налита на всяка мацка особено ако е с големи балкони, а такива далеч не липсват като почнем от прислужницата Сиеста, минем през самата принцеса Хенриета и стигнем до елфката Тифания, която лично е мой фаворит, но се появява в 3 сезон, а това естествено не се харесва на Луис едно на ръка, че и тя има мераци към него друго, че имаше явен комплекс от драстичната разлика в бюста с неините конкурентки. И общо взето нашия човек винаги си патеше за похотливоста си и господарката му го спукваше от бой и експлозии само да го хване в крачка. :xaxa:

Свали: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая взех и изгледах последната част на анимето. Определено стана едно от най-любимите ми. Непоправимият перверзник Сайто, който налита на всяка мацка с големи балкони. :896767: И въпреки че обича Луиз не остава равнодушен към тях. Горката Луиз какви ли не определения получи- лимонче, дъска, мечтата на дърваря и т.н. :282:

Разбира се най-голям смях се получава, когато Сайто е хванат в крачка, Луиз се опитва да го омагьоса и следва експлозия. :28558:

Обаче едно не ми го побира акъла как всички така се влюбват в Сайто- Луиз, принцеса Хенриета, Сиеста, Тифания, Кирч, Шарлот... хмм имаше ли още? Абе голям щастливец е. :na2:

Накрая ми се искаше

след като отидоха в неговия свят и позвъниха в дома му да покажат родителите му и как те приемат Луиз, ама явно са искали да приключат набързо набързо историята.

 

За мен "Помощникът на Нулата" ще си остане специално за мен аниме, защото беше едно от първите, които гледах с японско аудио (а не с английски дублаж). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ти е харесало. По принцип японският хумор в аниметата особено си е особен, но на мен лично ми допада много понеже намирам гаговете им за доста забавни. ZNT специално доста пъти съм го хвалил тук из други теми, сравнявайки и ползвайки го като еталон при други подобни комедийки. То и досега си остава едно от най любимите ми заглавия. Не само заради хумора ами и защото има цялостност на фона на други заглавия, които висят с развитието на историите (най често защото ги правят по on-going манги). Сайто е типичен пример за from0ToHero прийома и както отбелязва потребителя по-горе е нормално представителките на тукашният харем да му се лепят. А самият харем е доста приятен и като извор за гаговете и визуално. 

Аз лично не бих го гледал ама никога с английско аудио това (всъщност и което и да е друго аниме), понеже сеютата придават уникалност на героите, а докато слушам на английски ми се струват еднообразни и безизразни. Даже имам чувството, че са едни и същи бездарници...Конкретно сеюто на Луис ми е една от любимите озвучителки, мога да я позная от раз понеже гласът й е доста специфичен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това ми е фаворит!!!!!Уникално анименце просто.Всичките сезони съм си ги изгледала с голям кеф!Има си развитие,добър хумор,история,арт,герои.....абе всичко си е ехеее,на ниво!!!Много е добро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...