Jump to content

Recommended Posts

М, да.

Убиха го в 21 епизод. Гадост, той ми беше любимеца.

Голямо тъпкане на едно място, и голямо разочарование, лично за мен. Но ще го догледам на инат. Все пак останаха само два епизода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отначало тази лекарка ме дразнеше, но сега радва... На сцената с целувката си викам "Най-после..." Мин Хо е невероятен и ми пълни душата още от City Hunter. Интересно ми е как ще завърши Faith...Нямам никакви предположения за края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо и тоя сериал започна да цикли бая. На 21 епизод съм и вече умирам от скука. Не знам какво им става на тея сценаристи - почват добре и накрая осират...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да си кажа .... Противно на повечето мнения в темата на мен сериала ми хареса.

 

Смятам, че историята беше добре поднесена. Хареса ми факта, че беше доста по-опростена от нескончаемите интриги в повечето исторически сериали. Имаше ясна линия на развитие, героите се развиваха плавно и нито един не измени на себе си. Чудесна химия имаше между главната двойка. Доставиха ми истинско удоволствие. Кралят и кралицата бяха също много сладки и изградиха много интересна интрига помежду си. Само едно нещо ме подразни ...

 

 

.... не трябваше ли накрая вместо два часа само да се гледат да проявят и някаква активност, дявол да го вземе ....

 

 

Както и да е .... няма да се разливам в анализи на сериала и т.н. Истината е, че гледах с удоволствие и с нетърпение очаквах следващия епизод .... Заслужава си! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса сериала. Като чуя фантастика и магически битки винаги ми става лошо но понеже първите няколко коментара толкова го осмиваха, реших да сваля една серия да видя и аз колко е зле. Започнах да гледам на майтап но малко по малко се зарибих.

 

Тоя И Мин Хо трябва да му призная, колкото и да не ми е високо мнението за актъорските му възможности (не че ми е неприятен), всичко което съм гледал с него ми е харесало. Не знам дали той допринася толкова за сериалите в които играе, или просто му подбират много добре ролите но му се получават нещата.

 

Колкото до края:

 

 

Точно финалната сцена много ми хареса и за мен беше една от най-силните в сериала. Без реплики, излишни мелодраматични моменти, просто перфектен финал с перфектна песен и придаде завършеност на всичко. В тая сцена и И Мин Хо, леко брадясал, най ми хареса като визия.

 

Мацката която пее песента между другото е същата която изпълнява и главната песен от саундтрака на "Rooftop Prince".

 

 

 

 

Историята за доктора Хуа Та е истинска . Още докато гледах сериала момента с него ми се стори познат отнякъде, и след като проверих се сетих че съм чел за него покрай историческият период на "Трите Царства" в Китай . Бил е лекар който е живял около хиляда години преди времето в което се развива сериала, наистина е правил операции и е използвал пълни упойки - нещо което не е било правено преди него и не е повторено близо хилядолетие след него.

 

Въпреки че е 24 серии не ми изтъпя и ми беше интересен до края. Гледах го наведнъж, само изчаках няколко дена за последните две серии.

 

Сериала има много сходен замисъл с японския "Jin".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След около година и половина откъсване от всякакви азиатски програми, тази драмичка ми беше повторното кръщене и след като изгледах края тичам да си споделя впечатленията преди да съм ги забравила.

Не знам доколко е типича от гледна точка на развитие на действието и отношенията между героите, но ми задоволи глада за корейско и въпреки че не очаквах кой знае какво, в крайна сметка наистина ми хареса.

Първо се захванах да гледам заради момента с прескачането във времето - щом има фантастичен елемент, веднага тичам на опашката :). После бяха интригите, които всички си въртяха едни на други ( признавам си, че съм гледала само една - две исторически драми и изобщо не вдявам от дворцови интриги), но тези тук така здраво се надцакваха, че си беше исинско удоволствие във всеки епизод да се чудя кой в каква посока ще извърти историята.

Относно главните герои, не очаквах, че накрая ще се получи такава добра химия между тях. Тъкмо бяха зациклили нещата в романтичния момент и нашите съвсем плавно започнаха да се усещат за какво става въпрос. Имаше един или два епизода ( околко двайсти май), когато на докторката така искрено й личеше, че се забавлява, че и аз започнах да се усмихвам заедно с нея, въобще поне според мен влюбването им се получи доста добре.

И да не пропусна моя любимец - лошият. Ги Чол ли беше, какъв беше, уникален образ - хем шареничък, хем с такъв плам му светеха злобните очички :D и като се усмихнеше направо си умирах от смях.

Че имаше някакво влачене в действието, имаше, но не си спомням откога не съм чакала с такова нетърпение да разбера как ще завършат нещата. А те така завършиха, че нямаше как да остана по-доволна

е, може би, ако имаше малко повечко любов накрая, а не само да се видят и хайде - край, но като се има предвид, че можеше изобщо да не се намерят ...

...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който обича приказки, ще му хареса.Някой разбра ли

защо не я познаха, като бяха минали само 5 години и това с последната изненада-фотоапарат ли ,що ли, който беше ръждясал в кутията, а тя го донесе при последното прескачане,ластмасовата кутийка, която извади изпод скалата, а дават ,че я взема накрая , това съвсем ме омота с нейните прескачания! ?

Краят ми хареса, без излишни лиготии, изтънчен, засилващ повече момента и оправдаващ загллавието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Не я познаха, защото тя се скри от тях. Апаратчето беше прожектор някакъв, нали на него гледаше майка си и баща си.

Реално първия път, като се върна в Сеул нали взе раницата на репортера с фотоапарата, от там и кутийката за филма и дневника. После се върна още по-рано в миналото, реално тя е Хуата. накрая се върна пак в правилното минало при Минчо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато се върна в по-ранното минало втория път, тя знаеше какво ще се случи в бъдеще. Затова беше оставила дневника, пластмасовата кутийка, апаратчето-прожектор с надеждата, че ще помогне на бъдещото си Аз да постъпи правилно и да спаси любимия си от евентуална смърт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А според мен, тя е имала още едно пътуване в неговото време, преди това, което гледаме в сериала (което сценаристите са решили, че няма нужда да ни показват). Сега гледаме втори дубъл на същото. И оттам е избягала, а когато се е върнала го е намерила мъртъв (това го имаше в един от сънищата й, докато беше болна, но също се сънува и как пише дневника, което се оказа, че е истина, значи и случката с неговата смърт също е била истина), заради което се връща назад в миналото и оставя въпросните знаци, за да промени бъдещето, и да му помогне да оцелее, защото е осъзнала, че той е нейната любов и друг като него няма в никое време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много замотано с тези връщания и сънища, тя когато лекува детето и го спаси,като разбра името, знаеше,че то ще го убие, но коя информация е от сън, коя от връщане, коя от история иди,че разбери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lawandula, малко е объркано - да, но ще споделя малко действителни факти от историята. Генерал Че Йонг по времето на бунта на Чо Ил Шин е бил на 36 години. Във филма го представят по-млад, щото може би трудно ще ни убедят, че И Мин Хо е на 36. :unsure: И той наистина умира по заповед на това "хлапе" И Сънг Ги (ако правилно пиша името му), но доста по-късно - някъде през 1388. Тогава въпросния И Сънг Ги е генерал, който извършва държавен преврат и идва нова династия на власт след династия Мин. Тъй като Че Йонг пък си подкрепя неговия си крал и собствените убеждения, е изпратен на заточение, а по-късно е обезглавен в името на новото правителство, ръководено от И Сънг Ги. Има легенда, която казва, че на неговия гроб никога няма да поникне трева, защото смъртта му е несправедлива. Гробът му е наричан "червения гроб", тъй като почвата е била такава (асоциира се с кървава). През 1979 г. са открити първите кълнове на трева, поникнала на гроба на генерал Че. Това време обаче е доста по-напред във времето, когато се развива сериала. Той обхваща годините около 1351-1356.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

helyg , благодаря, интересна информация.Хората от една трева,история направили, за разлика от нас, от маса исторически паметници- трева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го :asian: . Хареса ми. Малко странен, но съм доволна.

Страхотна игра на краля и кралицата, страхотна леля и кралска охрана.

Разбира се И Мин Хо е страхотен, даже и главната след едно спорно начало ми хареса много.

За себе си изясних следната схема на времевата неразбория :

 

1. Докторката идва от бъдеще, в което краля и кралицата са известни личности и имат дете/деца. Че Йонг е известен генерал помогнал на краля и не е убит от онова хлапе .

2. Първо пътуване във времето на докторката -тя спасява онова хлапе и в бъдещето е променено, а със своите действия предизвиква и смърта на генерала в къщата с учените . Омъжват я за чичото и докторката пише първия вариант на дневник с цел да спаси генерала. Тя се връща в своето време и обратно в нов цикъл, за да поправи грешките си .

3. Втори цикъл - отново първо пътуване на докторката във времето. Успява да спаси Те Йонг от засадата с къщата и учените, но бяга от юанския пратеник с генерала и кралицата умира, краля страда и сърцето на Те Йонг е разбито.Бъдещето отново не е същото. Тя се връща в своето време и обратно 100 г по-рано от времето на генерала като пише втория вариант на дневника, спасява главатаря на разбойниците и поставя кутйката от филма със страниците от дневника.

4. Трети цикъл - действиет на сериала - спасява Те Йонг, спасява кралицата благодарение на старите си дневници. Връща се в своето време само за да може да спаси живота на генерала и отново се връша 100 г преди неговото време, но се старае да повтаря това което е правила преди без нови моменти. Този път не започва повторение на цикъла отново, а продължава напред защото вече действията и не водят до промяна на бъдещето.

В края на всеки цикъл тя забравя всичко и отново преживява действията си.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Най накрая и аз го изгледах. От 14- 15 серия сериала почна да не ми харесва (или поне не схванах за какво става на въпрос, за какви са тези пътувания и защо сериала се казва Вяра, май това най-много ме измъчваше хаха ), но нали съм си инат и го изгледах заради моя любимец Мин Хо.

Но финала си беше на ниво! Яд ме е че всичко стана в последната серия. Както каза Helyg накрая излезе, че на нашата Нуна не и е единственото пътуване във времето и човек не трябва да губи ВЯРА, а трябва да се бори и да опитва n на брой пъти или в случая да се бориш за човекът когото обичаш. Очаквам с нетърпение следващия сериал с Мин Хо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любима, знам, че субтитрите, които качвам аз тук (които превежда Джули) са доста назад, по-бавничко работим, но пък който изгледа сериала с нашите субтитри ще разбере защо се казва "Вяра". Четох някъде, че има несвързани реплики и т.н. Няма при нас такова нещо. В почти всеки епизод е залегната темата за вярата - кой на кого вярва, защо трябва да вярва, в кого има доверие, в какво вярва... и наистина в последните епизоди вече става ясно, че самият сериал трябва да се гледа с вяра, за да го разбере човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любима, знам, че субтитрите, които качвам аз тук (които превежда Джули) са доста назад, по-бавничко работим, но пък който изгледа сериала с нашите субтитри ще разбере защо се казва "Вяра". Четох някъде, че има несвързани реплики и т.н. Няма при нас такова нещо. В почти всеки епизод е залегната темата за вярата - кой на кого вярва, защо трябва да вярва, в кого има доверие, в какво вярва... и наистина в последните епизоди вече става ясно, че самият сериал трябва да се гледа с вяра, за да го разбере човек.

Аз филма го гледах и с английски субтитри, отначало нямах търпение и го гледах още топъл топъл, но ме хвана яд че има един период в който някак си зациклиха и към края вече ти става по-ясно. Както казваш може и от субтитрите да е проблема, че не става някъде много ясно. Но важното на края ,че сериалчето както се казва ми напълни душата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...