Jump to content

Recommended Posts

Изобщо не е глупав той, глупава е кралицата му, че му се меси като теле пред майка си, без да мисли. Младежът е доста дипломатичен, което е лесно обяснимо при силно подчинената му позиция спрямо Китай и от друга страна народа му, който изобщо не го признава за нищо. Единствения му кусур е липсата на самочувствие, но с времето и то ще дойде.

Относно "заблудата" за кралицата и в кого е влюбена - ок, разбрах вече, обича си краля. Обаче пак е неубедително, защото една жена, ако наистина обича и почита мъжа си, никога не би си позволила да накърни авторитета му, а би обсъдила каквото иска насаме или поне по доста по-дипломатичен начин. В този смисъл имат доста да работят по образа й. Аз лично искрено се надявам най-накрая и тя да почне да се държи адекватно на потеклото и позицията си, защото дотук се дъни чутовно. Пък вие си я харесвайте. Аз ще изчакам с аплаузите още малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм доволна от краля. Мисля, че са избрали подходящ актьор с добродушно и интелигентно излъчване. Вярно, липсва му самочувствие, но не се вързва лесно на Ги Чол. Радва ме и доверието му в генерала и техните взаимоотношения. Нищо чудно накрая Че Йонг да избере службата си при краля пред това да отиде с докторката в бъдещето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове


Хайде сега, пак ли почваме с догатки в стил "Тhe Rooftop Prince" laugh.gif Тогава да си кажа, че не виждам и най-малък шанс сценаристите да изпратят Че Йонг в бъдещето накрая sad.gif . Отново най-вероятния финал ми се вижда- всеки на мястото си в собственото си време, но понеже има доста измишлъотини в стил фентъзи, бих допуснала и възможността да оставят докторката в миналото на финала unsure.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове


Да се молим така да стане. biggrin.gif По мои наблюдения, досега генерала го крепеше дългът му към краля. Той няма семейство, любима и амбиции. Появява се, обаче, Ън Су на хоризонта, която му предлага реална възможност да отиде с нея в "Рая" /бъдещето/. Щом се отвори порталът, няма да е никак трудно да премине през него с докторката и да си се радват един на друг. Всичко това е при добра воля. Ще възникне и терзанието "Да изживея ли любовта си с докторката или да остана да помагам на краля?". Единствено това би го възпряло от заминаването му в "Рая". :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбрах, както от сериала, така и от един пост на преводачката, краля, кралицата и генерала са действително съществуващи исторически личности, постигнали много успехи в периода на управлението си. Няма начин в този случай да пратят Че Йонг да си живее спокойно с главната в бъдещето. Със сигурност ще остане с краля, защото най-после ще намери в негово лице достоен владетел, на който да служи. Виж главната е друго нещо, явно пътуването във времето им е "семейна черта", така че виждам някаква надежда да я оставят в миналото B):D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък сериалът ми хареса още от първата минута . Естествено,малко съм пристрастна , защото участва Мин Хо :wub: , но все пак мисля ,че е много добро сериалчето. Харесват ми и историческите моменти, и фантастиката,и медицината , и романтиката и всичко B) .

 

Докторката ми харесва въпреки,че на моменти ми идва да я хвана и да и завъртя един, ех направо имам чувството на моменти,че е малоумна <_< . Но пък има други пъти , в които много ме радва .

 

Мин Хо няма да го коментирам изобщо и с тази си визия си ми харесва ! :inlove:

 

Кралят въпреки,че всички го подценяват ,той се старае да направи най-доброто !

 

Принцесата ми е много дразнеща, даже няма да си направя труда да я изкоментирам!!! :wacko:

 

Като цяло сериалът е много добър и с всяка изминала серия нямам търпение да дойде следващата ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз няма да го гледам повече. Не знам как да го обясня точно това, което не му харесах на този сериал. Общо взето сюжетът... развитието и посоката на действието не ми се виждат добре построени. Цялостната история липсва, ясната идея как да се развива сериала. Има буквално цели сцени и епизоди, които им се чудя за какво са там. Примерно историята с детето (бившия крал)... можеше да мине и без това. Сюжетът и сценарият не са стабилни, няма стабилна история, по която да се снимат сцените... много "рандом" моменти и сцени просто. Предпочитам "по-завързани" сериали с повече интрига, по-сложни и добре построени сюжетни линии, които да ме карат да се чудя и да очаквам с нетърпение какво ще се случи в следващия епизод. Този сериал определено не е такъв за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха, аз пък не съм съгласна.

Кралчето беше нужно, за да остане нашият генерал/командир/ в служба на новия крал, демек, да изкупи вината си.

Т.е., тя го вика да отиде с нея, ма той вече е завързан.

Както казва кралският доктор" Той уби сърцето си".

И историята се заплита, как не?

Нали дневника, който й дава лошият е нейния?

А лошият е болен и търси начин да отиде на небето: " Няма време".

За мен сценаият е дост интересен и непредсказуем.

Играта на главната на някои места сполучлива, на други-не.

Мин Хо-то, добре се справя, /леко ми е пак дървеничък, но си го обичам/прическата-ите/ му ме кефят.

Кралчето, голям миньон, бе, но има страхотно излъчване, интересният му глас, ми прави впечатление.

Кралицата-юнка, по-голяма от него, много сладки като двойка.

С една дума-харесва ми.

И оня с бялата косица, за лошия нямам думи, сполучливо-лош, и с тая обеца- малко на пират ми мяза.

Като визия, всичко си ми харесва-облекло, прически-миш-маш, от миналото и бъдещето

Фантастичните, бойните сцени, за мен са сполучливи, тези, които гледат повече такива филми може и да намерят кусури, но на мен си ми харесват...

Както и да е, за мен е доста по-различен от всичко историческо корейско, което съм гледала досега.

А различното, буди интереса ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо интересно, което ми попадна за тази продукция.

Както сигурно знаете, в началото тя щеше да се казва The Great Doctor, а главната роля беше поверена на Kang Ji Hwan.

Това е 4 мин. трейлър, който са били направили в началото.

 

 

 

 

 

Явно първоначалната идея е претърпяла голяма промяна, поне от това което видях в няколкото епизода, които изгледах и това, което се вижда в трейлъра.

Колкото до Faith, нещо не ми допадна и мисля да го оставя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера си свалих 9-ти еп., хвана ме скуката и съм го оставила за днес да го догледам. Много е хаотичен сценария, за толкова епизоди почти никакво развитие, снимани сцени сами по себе си. Нещо не е както трябва, губи се смисъла на историята и на фантастичните елементи и те стоят като съшити кръпки. Нито интригите са достатъчно добре изпипани, нито пътуването във времето. Действието се влачи и честно да си кажа, не виждам какъв е смисълът докторката да е главно действащо лице. Романс май ще видим през крив макарон. Най ме подразни обаче нелепата визия на Мин Хо. С тази лента за коса, като японче първолак. Така и не подбраха удачна прическа за него. За генерал изглежда неадекватно. А и с неговите ръце трябва да го показват само с налакътници, иначе човек се чуди как върти меч с тези тънки китки. Лично аз очаквах да има повече прескачане във времето. Голям застой в историята. Интересно дали със същите разтъкавания ще напълнят и останалите епизоди. Благодаря на Dark_Angel за предоставения трейлър. Изглежда ужасно интригуващо и интересно, жалко че са разсипали сериала впоследствие. Според мен за проблемите с него и ниския рейт е виновен или сценаристът или режисьорът. Някой не си е свършил работата като хората. Жалко за талантливите аритисти. Мъчат се да придават дълбочина на героите, макар и да нямат такава. А зрителя трябва да си създава мнение по догатки. Да се чудиш смотан ли е краля, умел политик ли е, неуверен ли е, с голямо самочувствие ли е или няма никакво. Ще дам шанс на сериала за още един два епизода. Току виж ме изненадал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаааа.......Стотака и Ragnel са допълнили много точно моето предишно мнение и ще добавя само, че сценаристът така и не успя да реши кой точно е главният му герой и какво да прави. Получи се пълен хаос в действието, което дори и фентъзи-рамката не може да оправдае. Актьорите играят вяло и без никакво влагане на чувства, основната сюжетна линия основана на идването на докторката от бъдещето изчезна и снимачният екип вече не знае какво точно прави тя там, изгубена в неспособността им да решат какво точно снимат: фентъзи, научна фантастика, исторически сериал или романтична драма. И в резултат се е получил тюрлюгювеч, чиито съставки не можеш да познаеш и който изглежда прекалено отвратително, за да го изядеш.

И докато се чудех защо така, Dark_Angel взе че пусна трейлъра на сериала, както е замислен оригинално и всичко си дойде на местата! След него става ясно, че в момента гледаме някакъв евтин заместител (защото е имало договор за сериала и е нямало как да се отметнат), направен просто за отбиване на номера и изпълнение на договора. Очевидно двата сценария са несравними като качество и вторият е писан набързо от нулата и без ясна идея за действието и героите. Това обяснява и слабата игра на актьорите. За съжаление лично аз нямам някакви особени надежди за подобрение. :(

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала толкова вълнуващ сериал. Сюжета е хубав и актьорите са страшно добри. Много е увлекателен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала толкова вълнуващ сериал. Сюжета е хубав и актьорите са страшно добри. Много е увлекателен.

 

 

Напълно съм съгласна! :)

П.П Само малко ме дразни, че всяка жена има червило и като цяло доста грим - разбирам за нея, все пак е от "небето" ама другите.... :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изцяло споделям мнението на Ragnel и dido100,а трейлъра пуснат от Dark_Angel съвсем затвърди позицията ми ,че представеният ни сериал е нещо като менте на първоначалния замисъл.Извинявам се на многобройните почитатели на Мин Хо,но също така смятам ,че Kang Ji Hwan много по- добре би изглеждал в главната роля и като актьорска игра и даже като визия :rolleyes: Ами не знам....не ме заинтригува сериала,ето вече 12 серия,,,,,,,и нищо,тъпче се едно място и наистина има някакъв хаотизъм и неподреденост в сюжетната линия ;) Това е от мен,остава ми да се надявам ,че в следващите епизоди ще се раздвижат нещата....... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам си първоначалният сценарий! Искам го!

Изглежда страхотно зарибяващо, ама то целта на трейлърите е именно това - да те прикове към тв-то в точния час. И все пак - много по - добре изглежда от сегашният съшит с бели конци сценарий... и логическите дупки... и / извинявам се на ентусиастите! / измъчената актьорска игра...

Но... нищо чудно да пуснат и първоначалният вариант... и то 3D!

В крайна сметка в тази тема / медицина, фантастика, романс/ има още доста хляб и това едва ли ще е последната продукция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм склонна да се съглася с мненията на Ragnel, dido100 и nig. До 7-8-ма серия ми беше интересен, но последните 2-3 серии започна сериозно да ми доскучава. Губи ми се смисъла в сюжета и действията на героите. Случват се някакви неща без връзка между тях, явно колкото да се запълни екранното време. Макар, че обичам фентъзи жанра дотук не намирам смисъл в свръхестествените сили на героите- така като гледам можеше да минем и без тях, за нищо не са допринесли в сюжета. huh.gifunsure.gif
Поне ми се изясни защо двойката главни актъори е с тази неподходяща за мен възрастова разлика. Явно договора с главната актриса е сключен докато за главната роля е бил избран Kang Ji Hwan, който незнам по какви причини е бил заместен по-късно с доста по-младичкия Мин Хо. wacko.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всички проблеми са заради орязан бюджет, няма друго логично обяснение. След като са ограничили парите за продукцията е трябвало да се промени целия сюжет и да се напасне към по-постен вариант. Без скъпи ефекти трудно се прави добър фантастичен сериал за съжаление. В резултат основната част от финансите са ги разпределили за хонорар на известен артист (Мин-Хо, с наджедата да привлече публика сам по себе си) и за първите няколко епизода. Мисля, че всички ще се съгласят, че те се отличават и като качество, и като динамика рязко от останалите. От там на сетне нивото започва да спада и спада, а сюжетът да цикли. Като се добави и ниският рейтинг картинката е ясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз стигнах до 3ти епизод и след като прочетох коментарите, мисля да го дропна. Вярно, че от доста време чаках нещо с МинХо, който ми е слабост, но просто щом не ме хвана от началото, въобще да изключа да ме грабне към края. А по принцип тези сериали са най-приятни - началото е леко скучновато, но към края така те грабва, че не искаш да свършва! Явно, че този няма да е такъв и това е наистина жалко. :/

 

P.S:

tumblr_masufgCTq71qj7wgmo1_500.jpg

rolleyes.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не мога да се оплача от сериала. Смятам, че забавянето на действието по средата на драмите които са с между 16 и 20 епизода е напълно нормално. Дори и в Secret Garden и BOF, които масовата к-драма аудитория признава за едни от най-зарибявашите корейски драми, правени някога, по средата им има част от сюжета, която просто се провлачва. :)

 

А и ако погледне човек обективно няма как да има екшън и "бързо развитие на действието" във всичките 20 епизода. Съвсем логично е първите и последните няколко части от една драма да са най-силните. Според мен Faith и в момента има много какво да предложи на зрителите. Просто един по един ни се разкриват всички мотиви за действие на главните и второстепенните актьори, а това си е по-скоро бонус, понеже им дава дълбочина и обяснява защо постъпват по един или друг начин.

 

Пък и какво по-хубаво може да има от това да чакаш и да се молиш в следващия епизод двамата главни най-сетне да се вземат :D ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от малкия процент в лилаво, които продължават да го гледат. И Мин Хо е толкова генерал, колкото аз съм кралица Сон Док ;):lol: Трябва да му натежат малко повече годинките, да поработи малко над уменията си да предава твърдост и сила. Иначе няма проблеми, когато показва слабостите си :). За сметка на това ми харесва образа на краля и на главната героиня. Заради тях се вижда потенциал и дълбочина, но историята на места е твърде разпокъсана и се губи ефекта. Освен това хубаво са се снабдили с отрицателен герой, който е способен да направи абсолютно всичко. Стана ми интересно какво ще ни предложи той сега, след като вече прибягна до най-тежкото престъпление и остана ненаказан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...