Jump to content

Recommended Posts

Шедьовър!!!!!

Уникален филм, невероятна актьорска игра и чудесна музикална палитра!

 

След този филм, всеки ден се замислям за превратностите на живота и колко "шарен" може да бъде той... Как за един миг имаш всичко и си неземно щастлив, а след едно вдишване губиш най-скъпото, което си обичал...

Този филм ме накара да се влюба безрезервно (дори отчаяно :) ) в азиатското кино. Защото за тези хора това наистина е изкуство, а не машина за пари!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След такъв филм,трудно може да се каже нещо. Оставя те без дъх,без думи.Оставащ като втрещен в екрана,подсмърчащ,попиващ сълзите с ръкав,докосващ лявата си гръд опитвайки се да предотвратиш скока на сърцето. Носейки се в стаята вкусът на барут,примесен с ароматаът на кръв и едва доловима мелодия обгръщаща те като зимно яке в студена зимна нощ.

Всеки замесен в направата на този филм заслужава поклон.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен, прекрасен, но и тъжен филм! Много ме разчувства и остави

дълбоки следи в сърцето и душата ми. :(

А и толкова красив с тези поляни от маргаритки!

Тримата главни актьори се справиха страхотно!

А песента в края на филма направо ми разтапя сърцето - толкова нежна и чувствена!

Който го е подминал, да поправи грешката и да му се наслади!

Давам най-високата си оценка и ще го запазя завинаги в сърцето си! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко си поправих грешката да не съм гледал този филм...... изгледах го и събра всички точки ... просто каквото и кажа ще е слабо а във момента в главата ми има планина от думи.... просто уникален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към положителните коментари с две ръце. Прекрасен филм, много различен и завладяващ по своему. Много ми допадна начина, по който е изграден сюжета -историята през погледа на тримата главни герои. Актьорската игра беше на висота. Няма как да не спомена и страхотната песничка в края на филма. Абе филмът си заслужава отвсякъде, който гледа няма да сбърка! :yes::yes::yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждала съм подобни сюжети, сцената с поправката на моста съм я гледала в друг филм (копната от тук предполагам, в предвид времевия диапазон).

Филма е прекрасен. Актьорите се допълваха много добре. Аз отлагах да го гледам, тъй като чаках подходящото настроение и не сбърках - това е филм за наслада на душата. Който те оставя със стиснато гърло накрая, но пък си струваше всяка сълза.

Такива филми ми припомнят защо обичам киното.

10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато препоръчвам корейското кино, давам за пример този филм. Много ми е любим! До сега не съм срещнала човек, който да не го е оценил. Познавам един режисьор, живял дълги години в Америка. Няма как да не си говорим за кино...Дадох му този филм и той наистина го хареса. Чаках мнението му с нетърпение. Реакцията му беше...цитирам дословно:„Мая, ти създаде чудовище! Дай още филми."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този филм вече преминаха границата, или поне надминаха моя предел. Отвратително тежък ми дойде, чувствам се все едно са се изгаврили с мен! Но това не означава, че филма не ми е харесал. Точно обратното ... но наистина достигнаха отвъд моите възможности да търпя корейски драми. И най-гадното е, че утре като нищо да си пусна пак нещо от този жанр.
Такъв тип човек съм, че не мога да живея без музика, не зависимо в каква форма е и ми прави голямо впечатление музиката във филмите, от както започнах с азиатското кино и според мен, освен че правят най-добрите филми, правят и най-добрата музика към тях. А в този филм класическите парчета и песента към края, която беше и преведена, за което преводача заслужава голяма похвала, ме така да се каже "довършиха". Сега да си намеря OST, да запаля една цигара и ..... Няма друго такова чувство, когато гледаш подобен филм за първи път.

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм и "A Moment To Remember" бяха едни от първите корейски филми, които съм гладала. Сега

нямам сърце да си ги пусна отново, но конкретно от "Daisy" съм запазила спомен за много романтика

и една саксия с маргаритки. Много хубав филм наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е една карсива мълчалива феерия. Прекрасна любовна история, невъзможна и объркана.

 

"Независимо от всичко, можем да променим бъдещето" - и ако това не е един оптимистичен край, на който не му харесва да си го промени ;) На мен филмът ми хареса, така както е направен - реалистичен, черно-бял с цветни акценти, контрастен - и като картини, и като чувства. Красота!

 

И тази символика, която аз много харесвам, повече ми напомня на японски филм :) , но ето че корейците ме изненадаха приятно.

 

"Той се появи в 4:15" и си отиде на 4 (април) 15 (ден от месеца) - 4.15 (изписано на плаката за изложбата). Винаги такива вмъкнати мистични закачки са ме усмихвали - прекрасно е.

 

 

Изключително нежна песен. Нареждам си я до другите ми любими :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още като прочетох сюжета ми стана интересен.Не е лек филма,но е смислен.Много ми хареса представянето на различните гледни точки на актьорите.За първи път ги виждам и тримата и не мога да кажа кой зна какво,но от това което показаха си личи ,че са добри актьори.Самата актриса се справи невероятно с ролята си по мое мнение.Не е лесно да изиграеш такава роля с всичките чувства и емоции  и на всичкото отгоре да играеш и ням.Само края не ми харесанаистина много тъжно.Изобщо не си и преставях такъв край.Но пък това само показва колко е истински филма,защото такива неща могат и да се случат в живота,кой знае.

Поклон пред актьорите и изобщо целия филм.Всичко бше страхотно! :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само една дума - уникален. Официално вече е на първо място в списъка ми с качествени филми. Препоръчвам го на всички, защото наистина си заслужава. Една толкова красива история, която си остава такава до самия край.  :rolleyes:  Остави ме без думи просто...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде ред да изгледам и аз този филм... и  !!! Прекрасен филм, създаден красиво, с герои, които ти харесват, въпреки живота, който водят(един само конкретно водеше лош, де), едновременно искаш и тримата да са щастливи, в крайна сметка всеки остана сам с любовта си, за всеки имаше саксия с маргаритки за определено късче от време. Актрисата за пореден път(аз заради нея всъщност си го пуснах) ми показа, че няма нужда от думи, за да изрази всичките си чувства. А младежа с лалетата.. съм го гледала само в ПадАм, падАм.., и ако тогава още го харесах като образ, тук ме довърши, толкова емоции изразени..., тъгата в усмихнатото му лице, съзерцание към нея във всяка секунда и изглеждаше някак невинен, след като я срещна в живота си

 

**според разказаната история, тя нямаше как да завърши щастливо за никой от тях, все за някого някой ще тъгува.., всеки ще знае за третия, който го няма и за когото другия тъгува(от която и гледна точка да се разгледа), а това с билборда е за такива като мен, които винаги могат да си *досънуват* разни разнообразни възможни развития на събитията, ако обаче не са започвали с нещо непоправимо лошо.., например не бих могла да си представя щастлива история за момчето с лалетата, защото то я срещна в момент от живота си, когато ВЕЧЕ беше получавал саксии с лалета.., което.. в моята глава.. е непростимо, колкото и да го харесах

 

**и още една вметка.., как е възможно филм от 2006г!!! да е заснет по-качествено от филми и сериали от 2019г, ако не подсказваха няколко детайли от тогавашното развитие на технологиите не бих си помислила, че е толкова *стар* филм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха, какъв коментар.

Благодаря за отделеното време и споделеното мнение!

'Ма много обичам, когато стари теми за хубави филми бъдат освежени по този начин. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безценен е този форум.... пропуснала съм този филм, но след коментарите Ви и най-вече последният, който го избута, веднага свалям и гледам при първа възможност.

Благодаря!

P.P. Поправих грешката си и гледах..на един дъх. След толкова много и само положителни коментари, просто ще се присъединя към препоръката да НЕ пропускате този филм....

Благодаря, че писахте и насочихте вниманието ми към него.

Редактирано от ees
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...