Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Маргаритка

Режисьор: Андрю Лау
Сценаристи: Kwak Jae Yong, Felix Chong и Jin Gan San
Година: 2006
Жанр: Романтичен, Мистерия, Драма
Държава: Южна Корея
Език: Корейски, Английски

В главните роли:

Чон Джи Хьон

Чонг У Сонг

И Сонг Дже
 

Сюжет: Този филм е глътка свеж въздух за тези, които са се наситили на типичните корейски романтични драми. Пак има много чувства, но подходът в представянето е доста по-различен. В началото сюжетът е разказан от три различни гледни точки. Първата гледна точка е на момиче, което работи в антикварен магазин в Амстердам. Тя рисува портрети по улиците на града, вече е на 26 години и все още не се е влюбвала истински. (Макар че сигурно не е лесно за една корейка да си намери мъж в Европа, не мисля, че точно тя ще има проблем.) Както и да е, в последствие тя се влюбва в мъж който й изпраща маргаритки, но така и не разбира кой е. Другите гледни точки ще ги запазя в тайна, защото са ключови за сюжета. Те са на престъпник и полицай. Съдбите на тримата се преплитат по уникален начин и втората част от филма е дадена от гледната точка на тримата. През цялото време напрежението и интересът грабват вниманието на зрителя. Макар филмът да е красив и меланхоличен, успява да е и много динамичен, без никакви скучни моменти.

 

:essub: 
 

С български субтитри :subs:: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs::click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри:  :click:

 

Личен коментар:

 

Любим филм! Гледах го отдавна, но още имам пресни спомени от него. Филмът е много красив. Сниман е в Амстердам от известния хонконгски кинематограф Андрю Лау (Chungking Express, City on Fire). Актьорският състав е страхотен. Участва невероятната, неповторимата, прекрасната Чон Джи Хьон. Тя си е наистина класа, но да не забравяме и Чонг У Сонг (A Moment To Remember), който  тук прави брутална роля. Знам, че не е много хубаво да се хвали толкова много някой филм, но този, колкото и големи очаквания да имаш, ще ги оправдае. Според мен спада към задължителните за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е УНИКАЛЕН !

Автоматично се качва на първо място в класацията ми !

Такава любовна история на фона на прекрасните кадри те грабва веднага и те държи в напрежение до последната секунда от филма !

Тук режисьора само полага основите и останалото е превъзходна актьорска игра ! Според мен тук, Чонг У Сонг направи най-добрата си роля ( от това, което съм видяла до сега )

До последно не знаех на какво да се надявам и за кой по-напред да се моля... емоцийте те завладявам от мига в който влиза "третото "лице" на любовта.

Края ме довърши ... не очаквах, че ще завърши всичко по толкова болезнен ( и за героите и зрителя ) начин.

Присъединявам се към мнението на thedemon1238, филма е - задължителен за гледане.

А това дали ще си поплачете или не зависи от вашата чувствителност !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм, какво страхотен направо разкошен - лябимият ми :rolleyes: !!!!!!!!

Jun Ji hyun отново изиграва перфектно ролята си, a soundtrack-a всеки път когато го слушам ми се навлажняват очите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм!

 

 

"Отново заваля..

При всеки дъжд търся къде да се подслоня,

защото никога не си нося чадър.

Вероятно защото съм свикнала да живея сама.

Никой не се тревожи за мен,дори ако прогизна.

Така че няма значение дали ще взема чадър.

Дядо все казва:

"Хе Йонг, не се тревожи, дъждът все някога ще спре

и слънцето ще изгрее още по-ярко.

Някой ден все ще откриеш мъжа за теб."

Колко е старомоден.

Сега съм на 25 и очаквам първата си любов.

Дъждът спря, но не съм толкова наивна да вярвам,

че любовта ще дойде тъй скоро.."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според мен. Мисля, че е невероятен. Честно казано трудно бих направила класация на любимите ми филми, но при всички положения ще е на първите места. Много символика, много красота и.. прецизност:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям мнението на всички писали дотук. От корейските филми, които съм изгледала до момента в личната ми класация този е под №1. Историята и идеята на филма са много добри, актьрската игра - страхотна ( особено Чонг У Сунг - принципно мисля, че страшно му ходят подобни персонажи ), а за музиката просто нямам думи, OST-а от филма съм си го качила на плеъра и си го слушам ежедневно (особено след тежък работен ден) - действа ми страшно успокояващо. Сюжетът е изграден интересно, но въпреки че не започва динамично ( а някои се отказват да гледат заради това ) си заслужава да се изгледа докрай. Просто уникално красив филм! :rolleyes:

Мен лично ме вдъхнови за това
http://www.vbox7.com/play:cd685f42

 

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко дни го гледах, личеше си, че е стойностен филм, то с тези актьори няма как да не се получат нещата. Много тъжна, но все пак хубава история. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм!Гледах го доста отдавна..беше един от първите ми азитаски филми..винаги ще го помня..!Всичко беше толкова чисто и красиво...от актрисата се носеше аромата на невинност,която очаква пъравата любов.Все още на 25,чакаща за нея.За това се влюби вчовек,който не бе виждала..и грешно прецени кой беше истинския за нея.Убиеца беше невероятен.Играта беше прекрасна..зашемети ме в крайния момент,всичко изглеждаше толкова истинско..

Сигурна съм,че който и да гледа филма няма да съжалява.Историята е красива,местата са красиви,музиката е красива,дори камерата се движи красиво... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много любим мой филм.Много ми хареса как бе пресъздадена историята от всички гледни точки.Страхотна актьорска игра,невероятен режисьор....Филмът просто ме завладя!А музиката...уникално...думи нямам!

 

dmb69,много добър клип си направила!Беше удовоствие да го гледам!Веднага си го добавих към любимите и в vbox,и в youtube :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам го за втори път.. И пак ми се иска да го гледам.. На фона на всичко грозно, което се случва.. тази толкова красива и необикновена любовна история..те кара да изтръпнеш..

 

 

 

Краят наистина е тъжен, но аз и не мога да си представя нещо друго..

И с този надпис на билболда.. като символ на надеждата..

НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО,

МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ БЪДЕЩЕТО!

Тримата главни герои са очарователни.. Актрисата не съм я гледала досега, но определено ми става любимка - толкова е красива и деликатна.. И тези маргаритки - любов в сърцето.. и дъждът като символ на тъга /нещо като сълзи от небето/.. и въобще романтика..и пак романтика..

Цялата история.. и музиката.. и полето малгаритки.. всичко е поезия.. - любовна поема с тъжен край..

А тази песен, ми разкъсва сърцето.. като я слушам..

 

 

Любовта, за която бленувах...

...сега тъй близо е.

Но мога ли да сторя друго...

..освен безмълвно аз да наблюдавам.

В чужд град,

сред непознати хора...

..ден след ден рисувах любовта.

Чаках и надявах се,

че близо си до мен..

..носещ уханието на маргаритки.

твърде късно е...

...но те познах.

Няма ли как да бъдем заедно?

Как не искам любовта ни да умира..

Отивам си, прости ми...

..а ти трябва да останеш.

 

 

 

Спийди, благодарности за превода! Най-много за песента, Слънце!!!;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога няма да забравя този филм. Невероятно като замисъл, изпълнение, пресъздадена атмосфера, артисти и всичко, Гледах го преди 3 месеца, но сега пиша мнение. Във филма е показано, че независимо къде се намираш, дали паднал долу в локвата кал или огрян от слънцето, ти винаги можеш да се стремиш към красотата и че това си зависи само от теб самия, от това какъв си, каква е природата ти, потребностите ти, мечтите ти. Много поучителен филм. Апел е, че не трябва да има толеранс към злото и грозното в нашия свят и обратно - пълни адмирации към всичко достойно и красиво. Много, много любим филм .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от любимите ми филми /изненааадааа!/! Много добра актьорска игра, голяма красота. Да споменавам ли, че У Сонг ми е един от любимците?! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се как сериалите на корейците все типизират героите, а пък се намират и подобни филми, които буквално обрисуват толкова живи и богати образи. Историята е разказана увлекателно и нетрадиционно, потапяйки те в една атмосфера на красота и нежност. За мен от този филм направо струи любов към всеки кадър, всяка сцена е толкова внимателно проследявана и снимана, сякаш е най-скъпата. Това постепенно градиране на кадрите е като създаване на една картина - бавното нанасяне на щрихите, оформянето на образа, постепенното запълване с цветове, всичко вършено с безкрайна наслада и внимание.

У Сонг е великолепен в тази си роля, много му отива да бъде многопластов герой, който въпреки лошата си страна, те кара да го обичаш заради нея, защото всъщност тя го прави толкова добър.

А песента накрая беше прекрасен завършек, и аз благодаря на спийди за превода. Реакцията след нея беше гарантирана. ;)

 

Присъединявам се към мнението на myzi4ka, злото и доброто, красотата и непривлекателността вървят ръка за ръка и изграждат сложната същност на всеки от нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм...Един от най-добрите който съм гледала, през цялото време те държи под напрежение и ти е интересно какво ще стане в следващия момент.А актиорската игра беше страхотна... Нямаше нито едно скучна и безинтересна сцена... Имаше доста екшън но също така и доста драма.. Поревах си доста накрая... много ми въздейства този филм и наистина много ми харесва..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е хубав, но след края почувствах едно неудовлетворение.

 

Любовта на нито един от героите не се осъществи. Действието постоянно балансираше между живота и смъртта и в крайна сметка от нещо стана нищо

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е НЕВЕРОЯТНО! Гледах го преди време и останах приятно изненадана, като се има предвид, че все отлагах гледането. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е наистина интересен.Имаше си драма ,екшън и любов.

Само че края ме натъжи доста.

Гледайте няма да съжалявате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да ни бъдат представени главните персонажи е използван интересен похват. След гледането на филма във нас остава едно неопределено чувство на тъга, но това не пречи филмът да ми хареса. Оценка 7/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Меланхоличен, красив, болезнен, твърде красиви красиви моменти, настръхващ.
Моментално влиза в класацията ми за любими и сериозни филми. Главната актриса е адски красива. Ъх!

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адски много ми хареса филма. Отначало бях скептична като прочетох, че не е сниман в Корея, но обстановката+класическата музика са пир за душата! Jun Ji-hyun и Jung Woo-sung, и двамата са страхотни актьори. Jung Woo-sung го гледам за трети път в подобна роля и прави страшно впечатление, все повече го харесвам като актьор.

Още от началото та до края на филма във всяка една от сцените се излъчва такава красота и спокойствие и напълно се потапяш в тях.

Макар да очаквах такъв край пак ми беше трудно да го преглътна. Определено филма се нарежда в класацията ми 'любими".

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...