Jump to content

To The Beautiful You / Hana Kimi (2012)


Recommended Posts

И на мен ми хареса сериалчето. В предвид, че японската версия беше едно от първите ми японски заглавия, които гледах и с него открих Огури Шун, очакванията ми бяха силно занижени да не кажа никакви. А и след фиаското, което претърпях с опита си да гледам тайванската версия, от която Ела категорично ме отказа, не се надявах на нищо. Но изненадващо корейците се справиха много добре. Вярно, че Minho не беше на висотата на Шун, но пък Lee Hyun Woo определено повече ми допадна от Икута Тома. Хлапето отново показа, че си има таланта на актьор. Сули ми хареса точно толкова, колкото и Хорикита Маки, т.е. не ми приличаше много на момче, но иначе се справи добре с ролята си. Съгласна съм с предходното мнение, че тук бяха подходили по-сериозно към историята, а и детинските измишльотини от японската версия изобщо не ми липсваха.

 

 

Това е вторият корейски римейк на японско заглавие за тази година, което не отстъпва като качество на оригинала. Другото беше Love Again ака Dosokai.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се справиха децата,

макар че да призная Мин Хо и Сули са малко дървенички;), но пък сладки.

Хьон У и Сонбето бяха големи образи, също и даскалчето - тренер. Тези тримата допринесоха за забавата!! Бая отдавна и аз не бях се смяла толкова на корейски сериал.:)

Нямам намерение да гледам другите версии, а това ми е единственият от последните корейски сериали, който следях с такъв интерес и изгледах почти паралелно с излизане на епизодите и субтитрите (къде на английски, къде на руски), въпреки ниския рейтинг. Харесаха ми всички персонажи, идеята като цяло, стайлинга на децата. А ОСТ-а си беше направо удоволствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах няколко MV, изслушах част от песните от OST (супер са) и тъй като в мен се породи мъничко надежда за сериала реших да му дам шанс... От тук нататък всичко се оказа огромна грешка. Това е вторият сериал, който ще ми се нареди сред най-трагичните и бледи копия на оригиналите си (предполагам всички се досещате, че първият е Закачливи целувки). Видях, че има много положителни коментари, но повечето такива са от хора, които освен корейски продукции, други не поглеждат. А пък да не се споменава факта, че до манга не са стигали. Но все пак вкус приятел няма ;)

Изгледала съм всички варианти и какво мога да кажа, освен да карам по ред:

 

 

Сано беше изигран най-добре от Огури Шун, тук едва ли има второ мнение по въпроса. Но пък откъм романтика и наистина ценни моменти в мангата У Чун беше най-близо. Хайде да не оставям Мин Хо в десета глуха ще кажа, че от всички на него ще дам наградата за най-дървена целувка. То бива скованост, бива, ама той направо ме уби, а момата замръзна едва ли не. При другите поне имахме някакво действие. Огури никога няма да го забравя след напиването, с олигофренската усмивка, която извади. Чун се вихреше при целувките, но милия Мин Хо го няма никакъв.

 

Мизуки - тука всички знаем и дори анти феновете на Ела, знаят, че на нея най-много и подхождаше тази роля. Толкова добре се сливаше с момчетата, че дори в реалния живот може много да не се усетят, че е момиче :lol: Разбира се Маки не и отстъпваше по глупост, но повече и личеше, че си е момиче. За Сули какво да кажа, опитва се милата, ама така и не и се получи. Дървото си е дърво и така ще си остане, там, където трябваше да го раздава по-енергично нея никаква я нямаше и липсваше онзи блясък в очите, който наистина да разкрива какво я води в това училище за момчета. Сякаш липсваше главната съставка, за да бъде наистина наречен този сериал Хана Кими, а тя беше решителността на Мизуки.

 

Накацу - ей тук настъпи ТОТАЛНА конкуренция. Джиро, Тома и И Хьон У, въпреки че любимеца си ми остава Икута Тома, не мога да не призная, че и другите двамка се справиха чудесно. Но просто нямат шанс с ОРЕВА ХОМО ДЖАНАЙ :lol: И Хьон У е може би единствения, който показа някакви чувства в този сериал. Единствено неговата обич към главната се усети и как точно се роди тази любов. Липсваше тръшкането и вайкането на Джиро, като се чудеше дали е гей или нормален, но въпреки всичко ще продължа да следа кариерата му. Има повече заложби от всички останали в сериала.

 

Докторчето в японския и тайванския вариант цепеше мрака с фенерче. Няма такива образи, няма такова чудо, само да се покажеха отнякъде и вече умирах от смях. Наистина обожавах образите им. Тук обаче, този весел образ беше трансформиран в нещо наистина скучно. Нямаше никакво излъчване, не знам как да опиша разочарованието си...

 

 

Като край мога само да кажа, че този сериал е БОЗА и това е. Ако не бях гледала останалите продукции и не бях чела мангата може би щеше да има за какво да се хвана, но пък и това не е извинение. Най-добрия пример затова е БОФ, който като корейска версия е най-хубавата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям горното мнение с две ръце. Няма го този ентусиазъм, тази спойка с персонажите, които да ни накарат да се хилим още щом ги видим.

Това е серийна продукция, на която трябва да се заливаме от смях, а за един изгледан епизод не се усмихнах и за момент.

Няма база за сравнение дори с тайванската версия (Елла наистина беше най-подходящия човек за ролята на Мизуки - няма втора като нея). И двата японски погледа са на светлинни години.

Не ме разбирайте погрешно. Всички участници тук са големи симпатяги, но не успяват да се впишат в истинските герои. Опасявах се, че още от самото начало ще ми замирише на романтика (и песните дори го доказват). Като видях гифчетата на Лазето от първата страница, направо се отчаях. Именно тази промяна при корейските серийни продукции ги отдалечава от оригиналните идеи на историите, които пресъздават, особено в комедийните сюжети.

Прекалено голямо внимание обръщат и на лукса в училището. Наистина показват красиви гледки, но те не трябва да са главна цел на операторите. Както и забавените кадри на събличащи се ученици. Ужас! Това е в пълен разрез с далекоизточните нрави.

Сано Изуми. Този път няма дори точна прилика с мангата, както беше при БОФ. Не мисля, че Аои направи ролята по-зле в неговата версия. Просто показа по-различен Сано.

Накацу - Тома е незаменим, но и Джиро, и Шохей бяха достатъчно убедителни.

За 1 серия успях да разпозная много малко лица. Боят с капитана на спортния тим тук ми се стори зловещ. При японските версии всичко беше представено от смешната им страна и сякаш не се прокрадваха толкова чувства на ярост, които да водят до бой. Там всичко се решаваше с подмолни действия и с други средства.

Двойката Нанба семпай - Накао така и не я видях. Мисля, че разпознах Накао в хлапето от ZE:A, но то не е нито Рьо, нито Юкито, нито дори Дансън. Няма излъчването им. Няма я тази игра с погледа и движенията.

Докторът също го дадоха. За съжаление, само накъдрената коса не може да помогне на актьора за подобна роля. За нея е необходим природен талант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата ми вървеше добре, но наистина Сули и Мин Хо са дървенички. Все пак са новобранци още. Да се надяваме, че с времето ще разгърнат таланта си. Очаквах по-добър край. Абе бях си малко разочарована от последните серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оле, хора не ви разбирам защо сте толкова предубедени към сериала... Какво като е ремейк? На мен лично това ми стана една от любимите драми и мога да кажа, че си заслужава гледането. ;) Като за първи път Sulli и Min Ho се справих изненадващо добре...( да не казвам, че съм виждала по-лоша игра от професионални актьори) Това е лично мое мнение и все пак се ядосвам, че още без да сте гледали и без да знаете какво представлява почвате с негативните мнения... Е хайде, спрете се. <_< Поне се радвам, че има и потребители, които не са с такива предубеждения към драмата.... :yes::thanks: Да, знам, че всеки си има вкус, ама според мен вие просто не можете да приемете, нещо по-различно от оригинала. Сюжета, героите всичко си е перфектно... ;) Неее наистина не ви разбирам изкривените виждания за добра драма... :dunno: като гледам вие критикувате всичко наред, така че изобщо не се изненадвам, че и тази не ви е допаднала. :mellow::bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм само до 8ми епизод, но да си призная много ми харесва :blush: Да има недомислени неща и т.н. , но и в японската верися не липсват простотийки :unsure: Иначе изненадана съм, защото очаквах Сули да се представи по-слабо от Мин Хо, но до момента е точно обратното, поне за мен ;) А иначе и аз забелязвам някакъв негативизъм спрямо сериала, в смисъл жанра му е романтична тийн комедия, какво очаквате? Както и да е, аз съм много приятно изненадана, може би защото имах много ниски очаквания за сериала. И не знам дали съм само аз, но за мен героят Cha Eun Gyeol просто е едно към едно с Джеръми от You're beautiful, нещо което не съм сигурна дали ми харесва или ме дразни малко? :unsure::D:unsure::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен тази версия също ми хареса.

Емоциите не са предадени много добре, но "гледката" си заслужаваше. Момичето си мязаше на момиче,но пък и момчетата не приличаха на мъже особено много :896767:

Ън Гьол пък беше любимият ми персонаж в сериала. Сладък до безобразие; като и останалите ученици, учителите; гимнастичката и братът - американец :28558:

Изобщо актьорите си свършиха работата страхотно,

 

особено целувката в 16-ти епизод - тип Матрицата :wacko:

 

а музиката - ме накефи от дън сърце и душа.

 

Не бъдете предубедени към сериала и ще видите, че като всяка друга корейска комедия - и този ще ви допадне. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледани “n” броя сериали, в които момиче се прави на момче, стигам до извода, че мазохистично или не, противно на здравия ми разум или не, вероятно съм пристрастена към темата и сигурно ще продължавам да гледам всичко такова ново и старо. Но не мисля да се кахъря за това, я…

Още като излезе сериалчето, възрадвана, започнах да слухтя за бгбуквички. Следейки темата постепенно ентусиазмът ми намаля, като четях болшинството негативни коментари. После разбрах, че имало и японска и тайванска версии и обменът на мнения по това коя е по-добрата ми се видя странно познат. Така си спомних, че почти идентични спорове четох за “Boys Over Flowers”, “You're Beautiful” и др. Тогава, подтиквана от суперлативите за японските версии ги започнах, но бях толкова неприятно изненадана и потресена от видяното, че само ги прехвърлих и зарязах. Такова мнение /или противоположното :28558: / имат повечето от съблогерите, всеки с предпочитанията си. Мисля, че това зависи от варианта на историята, който ти е попаднал първо. Превзема чувствата ти и възприятията ти и щеш-нещеш ти става еталон за всичко последващо. Така всеки си харесва това, което първо е гледал /е, видях и изключения/.

И аз посегнах към този сериал с необременено съзнание, може би малко повлияна от изгледалите го – че не е нищо особено. Но още от първата серия ме грабна и така ме омота, та чак до края. За два дни отдавна не бях свършвала филм. Действието и диалозите вървяха леко и увлекателно, не можех да спра и даже в един момент се усетих че искам да погледна напред какво ще е, но се усетих навреме.

Актьорите били айдъли, казвате, но си мисля, че липсата на опит в случая е плюс – по-достоверно се представят образите, които все пак са неопитни юноши. Двамата главни ми харесаха много, естествени бяха и с много малко преиграване. А пък и мноооооого красиви - залепят ти се очите за тях… :wub: Мин Хо ми хареса повече като актьор, отколкото като певец. И, общо взето, целия каст са сладури. Най-много се открои с игра футболистчето май. А на Ki Tae Young как можаха да му дадат такава повърхностна роля /докторчето/, много лежерно някяк си… Марулка /как са го измислили/ - и тя сладурка, иска ти се да я нагушкаш, ама нещо прекалено чиста й беше къщичката.

Очарована бях от училището и от двора, от общежитието им, ах какви стаи, даже и коридора… И голяма реклама на техника, то не бяха колелета, телефони, функции, ами белия фотоапарат, дето праща снимките веднага по интернет…

Изобщо филма ми достави удоволствие с естетския поглед към всичко - не само актьорите, а и стайлинга им, страхотно ги обличаха, обстановката, хотелчето и всички показани места. Да не говорим за операторската работа - перфектна.

Харесах много музиката, страхотни песни!

Благодаря много за предоставените субтитри!

Чудесен е филма, пак ще го гледам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз ще си изкажа мнението по въпроса. И понеже не съм гледала другите версии на сериала, тази ми е първата - няма да се включа в спора коя е по-добра. Но тъй като ми погъделичкахте любопитството по въпроса, сега си свалям японската и ще й хвърля едно очо.

Аз лично съм очарована от сериала. След "You're beautiful" бях разочарована от главната героиня, която въобще не се държеше като момче - постоянно се стъписваше, плачеше, заекваше и всякакви подобни неща, които не са типични за момче (говоря за героинята, Парк Шин си изигра ролята перфектно). Но тук като видях Дже Хи как се справя с положението, много се зарадвах - беше толкова естествена и харизматична. Имаше си и своите минуси - то това е ясно, но все пак според мен се справи доста добре.

Главният актьор докрая не успя да ме спечели с играта си - както казвате и вие - наподобява дърво. Целувките няма какво да ги обсъждаме, във всички сериали, които съм изгледала досега целувките са под всякаква критика или по-точно на ниво "дърво". Винаги единият от двамата герои ще гледа като треснат с лопата в лицето и ще стоят 5 минути неподживни. Но пък като спортист се изяви доста добре. На външен вид беше много симпатичен, но това не стигна за да съм доволна,

че Дже Хи остана с него.

 

Стигам до любимеца ми (както гледам всеобщият любимец) Ън Гьол...

Ех това момченце, до последната минута ме бе яд, че остана сам.

Изключително красив, забавен, весел, харизматичен, чаровен... Мога да изредя много думи, но няма да имат смисъл. Страхотен приятел, страхотно момче и въобще... Актьорът се справи наистина страхотно - изпъкваше сред другите с играта си. Беше далеч по-естествено и заинтригуващо, наистина ми хареса.

Като цяло сериалът е доста забавен, интересен и определено не бихте си загубили времето ако го гледате. Не знам за другите версии, но тази на мен ми допадна изключително много, като изключим краят, който ме уби... Много беше .. сух един вид.

Според мен го попретупаха с тая "след 1 година" 5 минути преди края... Що за глупост? И той й бе казал да го чака и отива при нея след година?

Имаше много неща, които някак не си пасваха... Много набързо свърши и толкова неща останаха недоизяснени и недовършени..

Но пък аз лично бих го гледала отново. Това е моето мнение при положение, че не съм гледала другите версии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен и забавен сериал.Харесаха ми децата,Много бяха сладки,а и представиха доста химия.

Идеален за разпускане.

Благодарности на преводачите и редакторите.Отлична работа. :yes::thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четейки коментарите, бях решила после да гледам и японския сериал, но така се забавлявам с тия сладури, че май само ще си разваля мнението :lol: Какавидкото е голям образ, такъв смях пада с него :lol: Всичките мъже са спортен тип, а какво друго му трябва на човек в зимните вечери, освен да оплакне окото? ;) Много харесвам!!! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз да кажа нещо. Все още съм на 3-ти епизод. Децата са сладурчета, имат доста за шлайфане, но според мен за главните трябваше да заложат на някои с повече опит, може би и заради това другите версии изпъкват повече. Мен лично ме хвана яд, че режисьора и продуцента не са си направили труда да се консултират с някой истински треньор поне по лека атлетика. Аз, като човек, който активно се е занимавал с атлетика се чудих да се смея ли или да плача на абсурдните спортни събития. Стига бе, знаете че един актьор се подготвя активно за предстояща роля - кой отслабва, кой напълнява, кой ходи на фехтовка и т.н., тук най-малкото е трябвало да им покажат как се предава палка в щафета, поне най-елементарното да бяха научили от техниката на щафетното бягане, ами финалните метри на маратона... щях да падна, последните метри преди финала се влачат като пиян слепец... По принцип имаш-нямаш сили накрая завършваш със спринт... Има недомислени неща доста...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ама че край. И какво толкова му попречи да дойде 1 година да я види, да не говорим, че останах с впечатление, че май и по телефона не са се чували. Но нищо, няма едни пет минути да ми развалят цялостното удоволствие от сериала.

Признавам, че в началото и аз сравнявах с японската версия, най вече да видя дали героите от там ги има и тук и дали са си същите. Eми не са, но пак се е получило добре. Хареса ми сериала и за пръв път ми се прииска момичето да беше завъртяла любов и с двамата ухажори. Те Джун и Дже Хи, харесаха ми като двойка ,помагаха си, защитаваха се и т.н., ама Ън Гьол това съкровище, защо трябваше да остане сам? О Боже, чак взех да се вживявам, но какво да се прави, за мен Ън Гьол определено беше най-забавният герой, толкова лъчезарен и добронамерен, и с всичко което преживя около тази любов, няма как да не ти е мъчно за него.Другият ми любимец беше момчето, което също тренираше висок скок

771359984931.jpg

Хареса ми това, че въпреки че завиждаше на Те Джун и го мразеше, когато сгреши, разбра, че не е прав, призна си и се промени. Другите които ми харесаха бяха Се На и ''оппата''. Той ставаше такъв льольо пред нея, но пък евала му правя, когато разбра, че Дже Хи е момиче, застана зад нея.

 

971359985409.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще кажа само Очаквах повече .За главната не ми се говори..Но Минхо наистина ме разочарова все една и съща физиономия слагаше изглеждаше като полу заспал и отегчен до смърт а когато плиближаваха кадъра към него той все едно гледаше към някаква стена и унесено говореше ...На места съм се смяла но както казвах много повече очаквах. Lee Hyun Woo беше на място може би защото пресъздаде героят си прекрасно бих избрала него пред Минхо ако бях на мястото на главната но нали това е нейната любов която колкото и много да харесвам той си беше едно дърво ...А драмата не беше нещо голямо Мин се напъваше да реве тя си говореше с кучето което явно я разбираше а Lee Hyun Woo седеше на пейка плачейки blink.gif И когато се появи брат и ..Единственото дето си мислих беше Тоя пък от къде се взеdry.gif Ама хайде появи се и фотографчето да разчупи малко обстановката която ми приличаше все едно две момичета се бият за една кукла ...Пълно клише без любовни триъгълници и четириъгълници на къде?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, ама сериозно сте невъзможни. Физиономията му казвате била една и съща...ами помислете, че просто персонажът му е такъв. Спортните събития са много добре подбрани и интересни. Точно пък Minho специално е трениран от професионалист за да може да направи скоковете. Разбира се не се и очаква да са перфектни, защото той не се занимава главно с това... има си и други ангажименти все пак. А като са професионалисти дали ще изиграят ролите по-добре? Не мисля... тийнейджъри би трябвало да се играят от тийнейджъри. Нужен им е опит, но ако не играят няма как да го натрупат. Хайде моля ви... драмата си има чар. Много е забавна.... Както вече хляди пъти съм повторила - Престанете само да си търсите поводи за критика. :dunno::bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Симпатичен сериал за разпускане след тежък ден или при безсънна нощ. Непретенциозен като цяло. Гледа се леко и бързо, като при мен фактора бяха актьорите, излъчващи много позитивизъм. Сюжета премина покрай тях. Честно казано не съм очаквала повече и в самото начало на излизане на сериала подходих скептично. Може да не съм привърженик на японските сериали, но има някои от тях, които харесвам и обичам - в случая Хана Кими. Японската версия ми хареса много повече откъм история, сякаш имаше повече смисъл и дълбочина, оставяше особеното чувство, специфично за японците. Корейската версия ми напомни повече на "Красиви като ангели", отколкото на Хана Кими. Макар момента със съпоставката винаги да е налице, не съм сравняла двата сериала и двете култури. Същото беше и при БОФ, но тогава плюсът беше за корейците. 

Хареса ми, отпочинах си, развеселих се малко, а и както казах актьорите бяха симпатични и се справиха задоволително, предвид това, че повечето едва прохождат в актьорството. Не съжалявам, че го гледах, може би защото знаех какво да очаквам и първоначалната ми нагласа беше такава.

Междувпрочем в близките години корейците трябва да избягват от сериалите със сюжет момиче, преструващо се на момче, а скоро видяхме и обратния вариант.. Взеха да стават безсмислени и банални. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво, че не обърнах внимание на негативните коментари относно сериала. На мен ми хареса. Може би, защото не съм гледала другите версии. Особено след 49 дена , като започнах да гледам този ми дойде много добре. Беше 2-3 дена само реване след, което с To the beautiful you повечко смях. Актьорите не бяха кой знае какво. Освен Ън Гьол не видях някой, който да си пасва за ролята. Той се справи най - добре според мен и има талант личи си му. Канг Те Джун едно много ама много красиво дърво, е поне красотата му компенсира актьорските умения. Момичето си беше, като момиче нито за момент не ми приличаше на момче пък така или иначе тя не се държеше, като момче. И супер яд ме хвана на сцената с целувките. Какво дърво може да си, за да седиш като замръзнал. Нали се харесвате бе майна къде е чувството? Защо не се вижда? Това са негативните ми виждания иначе не съжалявам, че съм си отделила времето, защото има какво да се види. И това, което каза Те Джун ми влиза в папката за хубави цитати - "Чудо е друга дума за упорство" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...