Jump to content

Recommended Posts

Направо ми четеш мислите с това предположение. Много е вероятно да е станало точно така.

Все пак, ако наистина героят на Чинен е помогнал в началото на Мику, щеше да се сети. Не би крил това, понеже има открита душа. На противоположния полюс е другия персонаж. Той е загадъчен, не говори много и не споделя чувствата си с думи.

Много омотаха нещата накрая. Ще видим какво са решили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също мисля, че е възможно Хаято да е помогнал в началото на Мику, а не героят на Чинен.

Ще почакаме и ще видим, защото наистина омотаха нещата в последната серия.

 

Jesse Lewis(Хаято) вече получи и първата си главна роля.

Той ще участва в дорамата "The Quiz", която стартира на 1 септември в 1:20 am по NTV.

Повече информация може да прочетете в статията - Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, казах ли ви, че ще ги оплетат, както само японците си знаят :lol:

Иначе и аз се надявам на това от известно време, след като гледах отново първи епизод, все повече започвам да си мисля, че е точно Джеси. Изглежда следващия епизод ще започне голяма драма.

 

Това "The Quiz" ми се вижда прекалено сериозна роля за него, колкото и да си го харесвам не мога да си кривя душата - на моменти ми е малко дървен. Ще се радвам да видя развитие при него, дано да се справи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз прочетох мангата така или иначе де..Оказа се че има доста разлики м/у нея и този сериал, но за разлика от предишната такава екранизация дето гледах въобще не е фатално, че са си позволили такива свободи сценаристите. Въпреки това основната концепция си е същата и мисля, че вече горе-долу имам представа как ще приключат работите тук. Разбира се имаше и неща, които ми харесаха повече като например това, че там второстепенните персонажи са много по интересни и активни без да се пречкат на главните, а тук те някак си отстъпват и са само за фон. Ако знаете колко забавен е отакуто и тази мацка дето се нанесе отначало в пансиона сигурно и на вас ще ви направи впечатление колко невзрачни и бледи са тук в игралната версия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След дълго чакане на английски субтитри най-накрая успях да си сложа лапите в/у 8 епизод, но поне не беше напразно чакането особено с оглед на края, който ме озадачи и едно временно с това стопли жадното ми за интрижка сърчице. Тая Мюки ме хвърли в тъч изобщо не съм очаквал да го изцепи т'ва не беше и кой знае колко лош момента, че да не се изплъзне с някое оправдание ама не съм и сигурен точно какво имаше предвид понеже го написаха в минало време глагола like тоест liked. Е поне горе-долу вече ми е ясно главно благодарение на мангата каква врътка ще има на края. Но два ръба от четириъгълника ми се губят най вече заради тия излияния в леглото м/у двете героини(много хубава сценка между другото :rolleyes: ), които напълно не се връзват с изявлението на края, а да не говорим, че Хаято по принцип дори не би трябвало да го има ако следваха 1:1 мангата. Затова винаги съм го казвал и ще продължавам да го твърдя - като правиш римейк следвай утъпканите и сигурни пътеки вместо да хващаш козите, които кой знае къде ще те забатачат. Нямам предвид Хаято той е добро включване и с актьора и със самият герой. Просто останалите персонажи продължават да бъдат игнорирани най-вече ми е жал за Киока-чан пак не можаха да й дадат шанс... повъртя очи на вратата, помаха за довиждане и толкоз за тоя епизод. Такава хубава актриса с визия и излъчване и да я ползваш по 2-3 минути на епизод при положение, че в мангата е толкова интересен и забавен персонаж. Същото важи и за отакуто с него беше постъпено по абсолютно същият безскруполен начин. Честно ко съм там щях да вдигна скандал на сценариста и режисьора...вярно че серийките са кратки 22 минути, но това не е оправдание да орежеш тези образи така при положение, че манга чаптърите се четат за 5 минутки. Уф пак се поувлякох май за бела прочетох оригинала ама наистина ми е мъка иначе като изключим това всичко останало е 6 дори и с интерпретациите. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и тук както в пандата и таралежа незнайно защо не се радваше на особена активност темата и се налага да водя монолог, но и в двата случая ми харесаха сериалчетата. Спраут сам по себе си беше с изключително приятна атмосфера това, което най много ми хареса беше бекграунда от пейзажи подбрани от операторите за сцените (заради такива неща как да не гледа човек с HD качество :D) и разбира се самата история. Без да е пренаситена с кой знае какви драми успя да ми задържи интереса до самият край дори прочетох и мангата от любопитство какво ще стане. Разбира се от това излязоха и някои негативи за които говорих не веднъж, но на фона на всичко останало си бледнееха. Краят беше очакван (особено след манга спойлването :D) и точно както трябва да бъде + това, че в последните два епизода всичко беше особено динамично и пропито с чувствата на героите, които спретнаха наистина добър четириъгълник..Като стана дума за това ми хареса поведението и на четиримата най вече на Мюки и Хаято, които наистина блеснаха в края. Вече мога и спокойно да рейтна тази тема с 5 звезди. =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не водиш монолог, Рейзъре, пригласям ти от време на време :D Съгласна съм за бекграунда, беше красив. От музиката също съм много доволна ( не мислех, че в Япония изобщо са чували за Grouplove и беше приятна изненада да ги чуя в сериала).

Не свърши както очаквах и се надявах, но и на това съм доволна, особено на боя дето Хаято хвърли на Сохей, можеше и още, но... Много се радвам се решиха да пропуснат сериозното драмосване и да претупат тази част набързо. Интересно разплетоха нещата без да се спускат в трагедии. А на мен Миюки и Хаято винаги са ми допадали с поведението си и двамата си постъпиха благородно, като поставиха чувствата на другите пред своите, само Мику ме дразнеше на моменти, но й е простено с този поглед на Бамби :D

 

Искаше ми се да гледам малко повече второстепенните образи, особено малкия Танака и Юта Джингуджи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, отдавна не съм писала коментар, но сериалчето ме принуди да се включа. Истината е, че съм много приятно изненадана от него. На глед малки дечица направиха една доста прилична дорама. Вероятно ще се повторя, че ме очарова липсата на драма и почти идеалистичния начин на комуникация между героите. Освен сълзливите моменти, ама никак не ми липсваха сплетните, интригите и прикритите чувства, явно точно сега не съм имала нужда от тях. Абсолютно подкрепям хрумването за изписването на мислите им, допринесе за приятната атмосфера и разкриването на героите.

Честно казано първото ми впечатление беше много силно и после нивото леко падна.

Особено частта със след една година, в която не си говорим изобщо. Това, че не живеете заедно не означава, че не се виждате в училището. Малко не ми стоеше реалистично, но пък е в стила на основната идея.

 

Актьорската игра задоволителна, с малки изключения от второстепенния каст.

Та да обобщя с две думи: изключително доволна.

Огромни благодарности на преводачката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останах очарована от сериалчето :)

 

Отдавна не бях гледала нещо, представено толкова леко и с толкова такт. Всички чувства на героите се предаваха от цялата атмосфера около тях. Всички изглеждаха страшно истински и идеално пресъздадоха житейските ситуации от реалния живот - влюбване, несподелена любов. Хареса ми това, че любовта на Хаято и Миюки не беше егоистична и направиха жертва, за да бъдат щастливи хората, които обичат. Прекрасен сериал.

 

Чудесен превод. Благодарности :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса сериалчето! Големи сладури бяха всички деца :)

 

В последния епизод камерата много се люшкаше, имах чувството, че има земетресение  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от най-симпатичните сериали ,който съм гледал. Много приятно подбрани актьори. Прекрасна музика. Драмичка,но не чак толкова тежка. Влюбване,несподелена любов,ревност,компросмиси. Доста наситена откъм чувства драмичка,но пресъздадена по един не толкова тежък и жесток начин. Може би защото бяха още деца. Нямаше го това заинатяване,тези подли мръсни номерца. Всичко беше като една лайт версия на мелодрамите :)  Въпреки това си имаше моменти ,в които и мойте очи се напълваха леко със сълзи. Имаше доста силни моменти,които да те трогнат и докоснат. Парка с аквариума беше прекрасен. Как ми се прииска и аз да се разходя там с любим човек :)

Харесаха ми и второстепенните герой. На всеки един симпатизирах и не мога да обвиня никой за това как е постъпил и защо е постъпил така. Всеки за себе си имаше правота.

Този формат с малката продължителсност на епизодите в стил като на аниме,ми допадна. Така имаш възможност да си вземаш по-често глътка въздух от наелектризираният екран изпълнен от мъгла с много чувства.

Сладурски сериал,който бих гледал отново. Препоръчвам го на всички.

Мерси за хубавото преводче и оценявам превода и сериала с оценка 5/5 .

Само дето се изложих и без да искам натиснах 4 звезди в оценяването на темата :cry:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна, че изгледах сериала. Благодаря за субтитрите. Очарована съм от каста. Много харесах Хаято.

След като Мику го видя в първите епизоди с онова момиче, помислих, че ще го раздава женкар, но героят се разви в положителна посока.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като Mood останах впечатлен как бяха придали на тези деца, образи почти като на възрастни. :) (Да им се чуди човек как на тия години не се занимат с по-смислени неща, като четене на манга, игране на видео игри и гледане на драмички :896767: . )Tова обаче прави сериала подходящ за по-широка аудитория и всеки ще го хареса. Неизказани думи, ревности, мъка и жертви в името на щастието на другия, обърканост, неспазени обещания, лоялност... В тези 12 епизода по 20 мин. имаше всичко. Обикновено винаги намирам някакъв косур, но тук просто не виждам как човек може да подобри тази история. Беше просто чудесно. :icon_sunny:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...