Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Жанр: Еччи, Фентъзи, Шоунен
Държава: Япония
Епизоди: 12 х 24



Резюме: Фуруя е вманиачен по зомбита. Той колекционира всякакви фигурки, гледа филми и играе игри с живите мъртъвци и се интересува само от зомби момичета. Когато котката му умира Фуруя се опитва да я възкреси като използва стара окултна книга, която е купил от един магазин. Но какво ще се случи след като вижда идола на близкото училище за момичета да се разхожда близко до мястото където провежда неговите експерименти, която иска да умре и да се прероди?

Лично мнение: Доста интересно аниме направено със солидно количество фантазия... поне аз не съм си мислел, че може от изтъркан жанр като зомбита да се синтезира такава идея като в тази поредица. По принцип не обичам хич продукции с не-мъртви понеже повечето са боза, но това аниме специално е глътка свеж въздух, а ечито е по скоро като подправка отколкото преобладаващ фактор. Наблегнато е много повече върху взаимоотношенията на героите и техните мотиви като най-интересният от тях е този на Реа въпреки, че и Фуруя е достатъчно колоритен. Разбира се зомби-котката също не е фактор, който може да бъде подминат с лека ръка! laugh.gif

 

:essub: 

 

Онлайн с български субтитри:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че съм гледала много анимета със зомбита, но това наистина е по-различно

 

Първо си имаше причина момичето да иска да стане зомби и то много важна и второ, след като стана такава не се блуждаеше като някое чудовище, а си реагираше съвсем нормално, с някои малки изключения. Но поне можеше да прави това което най-много искаше, да живее като нормално момиче. И тук всъщност е най-тъжното, да станеш зомби, без да знаеш колко време имаш като такъв ,за да правиш нещо ,което би трябвало да правиш като човек ,но не ти е било позволено .Когато си отчаян си готов на всичко. Момчето обаче ми хареса с това ,че когато тя стана зомби, не и се нахвърли отгоре й от радост, че най сетне мечтата му се е сбъднала ,а мислеше над това как да я съхрани жива, за да може нейната мечта да се реализира.Пък и тя изглеждаше толкова невинна и притеснителна.

Бащата, много противен ми беше и малко ме е яд ,че в крайна сметка Реа може да се каже, че му прости, той не го заслужаваше. И колко е нагъл, дори не осъзнаваше, че вината за всичко е негова. Е кой нормален баща ще прави такива неща на дъщеря си. Добре, че тя като зомби стана по-силна и успя да му се противопостави.Колкото до майката на Реа, сякаш не ми хареса това, че в крайна сметка всъщност се оказа нейна мащеха. Така имаше причина да мрази Реа, по-интересно щеше тя да я е родила и да не понася детето си, защото и краде любовта на бащата. То и тук го имаше, но като не са истинска майка и дъщеря не е същото. Иначе нея я съжалявах, оженила се за богаташ уж да живее приказно, а в крайна сметка имаше жалък и безполезен живот. Но пък за всичко сама си е виновна.

Братовчедката ми хареса каква лудетина беше. Но въпреки, че искаше Фурия за себе си много правилно постъпи като каза на Реа, да се бори за момчето, след като и остава неопределено време за живот.

Не мога да не спомена и дядото. Това човеченце просто беше уникално. Като набараше момичетата и си мислеше, че са някоя Садо, която никой не познаваше или като мислеше, че са му сложили нещо друго в храната, много съм се смяла :lol::lol::lol:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ти е харесало. =) По принцип не чета манга, но заради това аниме си свалих чаптърите за да видя как ще продължи историята и наистина доста интересни работи стават в следствие на случките от последния епизод на анимето и определено има достатъчно материал за следващ сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже другия месец в началото се задава втората ОВА на това аниме реших да хвърля едно око на първата и се оказа, че в нея действително имаше някои интересни неща, които хвърлят светлина към историята. Обикновенно подценявам ови-те понеже са скучни и безинтересни и не допринасят с нищо към основната сюжетна линия и най-често са фенсървиз bullshitz с плажни епизоди и други буламачи, но в тая конкретно проследява част от събитията преди да се запознаят официално Реа и Фуруя и на мен лично ми беше интересно..давам линк за първия епизод от тея ОВИ тук най-вече защото ме мързи да правя тема в раздела на ОВИ-те то и без друго там е по-голяма пустиня и от тук с коментарите. :D

 

Много ми е интересно сега ноември месец какво ще има в следващият ОВА епизод и кой точно момент ще обхваща. Така или иначе ще е кратко аз доколкото си спомням в мангата станаха доста неща след края на анимето просто няма как да минат само с две нещастни овички! :rolleyes: Дори сега покрай това може пак да подпукам мангата те малко чаптъри ми бяха останали, а тъй като ги гледам от септември до сега си седят на 32 чаптъра ама ме съмнява да са приключили с толкоз сигурно в последствие ще има още... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и аз ОВА-та,/ добре, че си ти Razzormaw ,че да разбера, че въобще я има/. Хареса ми, някак ми се иска даже, да не бях гледала анимето още и да видя какво следва тепърва

Леле, отвратих се от бащата още повече.Но въпреки това останах с впечатлението, че Реа поиска нов живот след думите на мащехата си, сякаш я съжали,а не само заради постъпките на баща си, както човек остава с впечатление от анимето .

При Фурия с тия привидения, които имаше и намирането на книгата, нищо чудно, че в последствие съвсем се вманиачава по зомбитата и най-вече в създаването на такова.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...