Jump to content

Iki mo Dekinai Natsu (2012)


Recommended Posts

* Iki mo Dekinai Natsu *

spacer.png


Заглавие: 息もできない夏, Iki mo Dekinai Natsu, Breathless Summer
Страна: Япония
Старт: 10 юли 2012 г.
Формат: рензоку
Жанр: човешка драма
Епизоди: 11
ТВ канал: вторник 21:00 ч. по Fuji TV
Режисьор: Kono Keita(Freeter, Ie o Kau., Hayami-san to Yobareru Hi и др.) ; Joho Hidenori
Сценарист: Watanabe Chiho (Akai Ito, Hula Girls, Pacchigi и др.)
Песен: Opening - Adele - Set Fire to the Rain ; Ending - BUMP OF CHICKEN - Firefly
Субтитри: Английски субтитри


Wiki

 

Участват:
Takei Emi като Tanizaki Rei
Eguchi Yosuke като Kiyama Ryuichiro
Kimura Yoshino като Tanizaki Yoko
Nakamura Aoi като Kusano Kota
Hara Mikie катоIkawa Satsuki
Kirishima Reika като Kataoka Asami
Hamada Mari като Tadokoro Mitsuko
Kaname Jun като Ayukawa Hiroki
Rikiya като Nakatsu Daisuke
Hashimoto Reika като Abekawa Eri
Shimizu Kazuki като Nishikawa Jun
Katsunobu като Tsutsui Sotaro
Asada Miyoko като Tanizaki Kaori
Kitaoji Kinya като Natsume Shusak
и др.


Резюме: Rei Tanizaki e 19- годишно момиче, което открива истината за произхода си, че в действителност, родителите й никога не са записали нейното раждане в семейния регистър.
От друга страна, Ryuichiro Kiyama е 41- годишен бивш журналист, който носи дълбоки емоционални белези.
Един ден Rei и Ryuichiro се срещат и тези две самотни души, от които обществото се е отказало, въпреки че могат да бъдат баща и дъщеря, започват постепенно да се сближават.
Дали ще успеят да си помогнат взаимно, за да преодолеят проблемите и страховете си.....

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че и тази дорама, толкова бързо получи английски субтитири за първи епизод.

 

Доволна съм от старта и на тази продукция.

Определено ми допадна, това което видях в първа серия и

ще ми е интересно да проследя историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал е най-доброто до тук през летния сезон от японците за мен. Историята буквално ме погълна като зрител. Изгледах на един дъх вчерашния втори епизод и сега нямам търпение да разбера какво точно бе казано. Английските субтитри ще се готови утре.

Кейта Коно очевидно е моят японски режисьор, а неговите продукции са отлично издържани в жанр - човешка драма. Жанр много любим за мен при самураите. След отличния Freeter Ie o Kau и един от тазгодишните ми фаворити Hayami-san to Yobareru Hi, сега и Iki mo Dekinai Natsu.

Страшно много въпроси възникнаха пред мен, на които търся обяснение.

 

 

Този японски закон, който не признава съществуването й, търсенето на това коя е тя всъщност. Драмата, която изживява героят на Йоске Егучи, защо живее с тази жена, след като не е обвързан с нея, нито е баща на детето (то дори се обръща към него с Кияма-сан). Ролята на Джун Канаме (още повече и след като разбрах кой е той всъщност във втора серия, и че е свързан с майката), истинският баща на героинята на Еми Такей и още, и още, и още... Картината така се завърза, че не усетих кога минаха тези 46 минути време.

Героят на Аои Накамура - също страшно интересен, каква ще е и неговата връзка с Еми, защото очевидно е привлечен от нея. Образът на майката, която е крила от дъщеря си години наред, че тя не е вписана в семейният им регистър... Отлична игра и до тук много добър сценарий.

 

 

Не мога да не отбележа и сентайското присъствие в тази нова японска дорама, което очевидно няма да е незабележимо. Казуки Шимизу. Чуден е за мен, чуден на фона на това, което видях от другите двама гокайджъри този сезон - Рьота Озава в Summer Rescue (с Масаки Суда стоят и се побутват като пионерчета на манифестация, ужасно слаба продукция, на Осаму не му върви с главните роли) и господин Юки Ямада, който не прави нищо по-различно от Гокай Ред в епизодите на GTO (2012) (а, да там той се побутва с Нобуюки Сузуки и Гаку Сано). Героят на Шимизу-сан също е обвързан (вече се убедих, че е емоционално) с героинята на Еми, нейн колега и приятел в сладкарницата, в която тя работи.

 

Казуки Шимизу

 

af7b230ebefcb709.jpg

 

Очаквам с интерес превода на английски и ще коментирам и напиша повече. Да слушам всеки път на финал гласа на Мото Фудживара и Firefly... Още едно голямо удоволствие за мен от тази дорама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво се оказа накрая? Скромният гокайджър ги удари в земята останалите. Е, на Юки можем да му признаем ролята в DxTOWN. Тя е първото сериозно представяне от него в телевизията.

Ех, времето никога не стига да се изгледат всички добри заглавия за сезона. Дано да имам късмета да видя поне това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тръгнах аз като една червена шапчица с голямата кошница из гората за гъби и дано да не "срещна" големия лош вълк, т.е да се разочаровам от това заглавие.

 

Субтитрите на английски излязоха още вчера. Изгледах епизода и с тях, разбрах всичко.

 

 

Джун Канаме в тази отрицателна роля... Ще ми се наложи да свикна. Баща на героинята на Еми?!?! Признавам много ме изненада това, а и разбирам, че той дори не подозира за съществуването й. Майката отново не пое отговорност във важен момент на финал и избяга, когато трябваше да бъде до дъщеря си, за да оформят документите и я впишат в регистъра. Възрастният човек, който си купува редовно ябълков пай - дядо на главната ни героиня.

Аои Накамура или Whiskey Bourbon-san ми е все още мътен. Не мога да си обясня каква ще е точно връзката му и оттук нататък с Еми.

 

 

Дам, Казуки се представя по-добре от другите двама "пирати". Може би съм и малко пристрастна към него, той е близък приятел на Ейджи Хино (можеш да се завъртиш с балетна стъпка към блога на Ейджи и да го видиш какво публикува вчера, с какъв екип и какви очила се е барнал, на снимки с Коки Мизута и Тайто Хашимото), но много се радвам да го видя и тук. Не огледах отново добре каста преди да стартирам първи епизод и когато го видях в сладкарницата, в униформа помислих, че греша, но не. Казуки от пиратските приключения директно е трансфериран в сладкарницата и какви вкусни еклери, пастички и сладкиши върти само (той и на кораба си бе готвач). Ммм...

 

 

Гледам всяка седмица Iki mo Dekinai Natsu и ще коментирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледана втора серия, мога да кажа, че става още по-интересно.

 

 

 

За първи път ще гледам Джун Канаме в отрицателна роля...и... ще ми трябва време да свикна.

Изобщо не очаквах, че той ще е баща на героинята на Еми, определено ме изненада това.

Единствено, все още нищо не се знае за Аои Накамура. Явно той също се е сблъскал с проблема на героинята на Еми,

но каква точно ще е ролята му...

Задавам си и други въпроси, но ще чакам търпеливо да ги разкрият.

 

 

 

 

Колкото до Казуки Шимизу, за първи път гледам този симпатичен актьор, но

мисля да започна да следя и неговите бъдещи изяви. :)

 

Песента Firefly и на мен много ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледани 6 епизода единствения недостатък е че сериите са ми кратки. Не усещам как минават а ги гледам текущо, т.е. по епизод на седмица.

И аз фен на песента, ще си я сваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм изгледала все още излъчената вчера 7-ма серия, но от това, което видях от до тук - дорамата продължава все така интригуващо, а шахматната дъска започва малко по малко да се подрежда.

 

 

Трудно преглъщам отрицателната роля на Джун Канаме и недоумявам как така майката е прекъснала всякакви връзки с родителите си, като очевидно привързаността е голяма. Биологичният "татко" вече се усети и сега ще стане много весело. Прави ми и силно впечатление как постоянно нещо пречи тя да бъде официално регистрирана, въпреки че преодоляха голямата бюрокращина и бяха на път (с подаването на всички нужни документи) да постигнат желания успех. Този път обаче тя сама реши да прекрати процедурата, обяснявайки, че иска по този начин да защити майка си. Съчувствам много на тежката съдба на героя на Аои Накамура.

 

 

Не мога да не отбележа това, което във всеки епизод ме кара буквално да се облизвам пред монитора. Пастичките, тортичките, кремчетата, пайовете, пък дори и това странно тирамису с ябълки и разбира се любимият ми майстор-сладкар - Казуки Шимизу-сан. Герой в сянка. Няма как.. Тук супергероят е принуден само да наблюдава от резервната скамейка.

Интересно ми е да гледам Мийоко Асада - тук като млада баба на героинята на Еми Такей, а в Boys on the Run като майка на Рюхей Маруяма. Много приятна за мен актриса от по-зрялото поколение.

 

Firefly все още не се открива. Сингълът ще излезе официално на 12 септември, но ако някой иска да чуе това, което звучи в дорамата... Douzo - Bump of Chicken - Firefly. Имам откъса от един от блоговете, които следя посветени на Bump of Chicken и Мото Фудживара. Свободен е и може да се изтегли от всеки.

 

Любимият супергерой в момента майстор-сладкар в Iki mo Dekinai Natsu (2012)

 

5538a6752c4372ec.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джун Канаме е добре че разнообразява ролите :D

Майката от това което дадоха до тук е била низгверната от родителите си. Поне аз така разбрах нещата.

Когато е имала нужда от подкрепа те за я игнорирали а и на всичко отгоре са се отказали от нея-преустановили са контакт. Инициатор - баща й- олицетворение на "първо действа, после мисли" "моето дете ме посрами" , сетил се след 17 години че е сгрешил :huh:

 

Подават ни на час по лъжичка инфо от миналото и тъкмо ми повишат любопитството и бам.... сериата свършила :excl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Firefly на Bump of Chicken излезе вече официално днес в японските сайтове, ден по рано. За тези, които искат да имат целия сингъл - Bump of Chicken - 23rd Single Firefly [septembre, 2012] (зная, че моята приятелка Шоши-сан много ще се зарадва)

 

Сериалът ще приключи на 18 септември, останаха ни два епизода, за да разберем развръзката. Доволна съм като цяло от дорамата, като изключа "кървавата" сцена, която направо си розовееше в седми епизод. Странно ми се видя цялото изпълнение.

Най-после и в 9 епизод, който се излъчи миналата седмица, видяхме и в действие ревнивата вдовица. Време й беше и на нея...

Тортата обаче беше отново невероятна. Съсипаха ме с всички сцени от сладкарницата. Ще ги сънувам вече тези тортички, пастички, кремчета, еклерчета и маделини забелязах в една от сериите (скоро не съм правила, а това ме подсеща, че трябва).

 

Еми Такей ще я гледаме и след 10 октомври в новата дорама Tokyo Zenryoku Shoujo, където отново героинята й ще се казва Рей, както тук в Iki mo Dekinai Natsu. Съдба. Само на 18 години е, но и какъв голям късмет има с екранните си партньори... Сега наред е Шохей Миура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аригато! Свалих и слушам Firefly.

Мда, вдовицата се прояви в 9-и епизод и време й беше, че то не остана. Тъкмо и тя да се изправи лице в лице с истините и да има позитивен ефект и за нея.

Еми Такей явно скоро няма да излезе от работната фаза , в която се намира.

Adele - Set Fire to the Rain също е подходящо избрана.

Изобщо музикално заглавието е по мой вкус и му отива.

Да има непроменен член/алинея в семейния кодекс от 1898г и то по тема свързана с развод е доста странно само по себе си. Добре е, че е посветен тв филм но и действия трябват. Нищо добро не следва когато законите "ходят" доста след развитието на обществото.

Интересно дали български сценарист, продуцент.... ще се сети да направи нещо такова в такъв формат-тв мини сериал с фокус именно върху най-различни гледни точки, аспекти върху даден казус чрез достатъчен брой герои.Не става дума за документален филм а именно под формата на мини тв сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключи и тази японска дорама. Финалните два епизода - слабо изпълнение. Далеч е този сериал от другите два на режисьора Кейта Коно - Freeter Ie o Kau (2010) и Hayami-san to Yobareru Hi (2012). Докато се развиваше добре до към 7-8 епизод, след това ми "разказаха" много бързо играта.

Еми Такей... Нещо започнах да давам назад по отношение на нея. Симпатично момиче, голям фен й бях в началото, за актьорските й качества... може да се поспори, но и с това тикане отвсякъде и по всякакъв начин много се прекалява в Япония. Реклами, дорами една след друга, филми и това само за една година време. Героините й едни и същи - доброто, състрадателно и примерно момиче, което обаче в много от случаите ми се вижда и много безхарактерно, стои като безгласна буква, страда си, защото "така трябва". Не очаквам нищо интересно и от новата й дорама с Шохей Миура. Отново предполагам същия образ, ще се правят на ощипани, светлините на прожекторите отново ще са насочени към нея, а Шохей ще подскача и ще се усмихва.

 

Заради актьорите, казуса, който разглеждаха и заради всички тези изкушения от сладкарницата, които показваха във всеки епизод му пиша оценка: Добър на това японско заглавие. Но е далеч, много далеч от другите режисирани от Кейта Коно заглавия. Особено от Freeter Ie o Kau.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключих и аз с това заглавие. До един определен епизод нещата вървяха добре, но във втората половина,

нещо започнаха да се въртят в кръг докато стигнат до финала. Мисля че щеше да е добре, ако паралелно на случващото се с Рей, бяха показали по-добре нещата и около Кота, защото неговото положение, в доста отношения, беше по-различно от това на Рей. Имаше и второстепенни персонажи, които също можеха да ги включат по-добре.

Това, което ми хареса в дорамата, е решението на японците отново да резгледат една интересна тема, актьорите, а също и музиката(особено песента на Bump of Chicken - Firefly).

 

Крайната ми оценка за продукцията ще бъде същата като дадената от Rie, защото просто имаше какво да се желае още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите пет епизода.

Потресена съм от съществуването на този закон. Първоначално се чудех, каква е тази нелепица в подобно съвременно високоразвито общество? После се замислих и си спомних, на какви шокиращи странности сме свидетели всеки ден. Защо и това да не е истина? Най-уникалното е, че почти подчиниха историята на борбата с включването в семейния регистър, а това не я направи по-слаба. Тъкмо напротив. Еп. 5 беше най-силен до момента.

 

Актьорският състав е много сериозен, но някак не ми се връзва Джун да играе по-младия бивш съпруг на Йошино Кимура. Взети поотделно, персонажите стоят много солидно на екрана, но не мога да ги свържа и не мога да си представя реално Канаме в злодейско амплоа. Човек би видял в този образ истинско чудовище и именно поради това - лицето на по-възрастен мъж, понеже при всички положения, майката няма как да се изпълнява от по-млада актриса.

Йошино Кимура е невероятна актриса. Влязла е в кожата на героинята си и успява да предаде истинският страх, който сковава и не позволява на човек да се движи напред.

 

Съществена част от дорамата е наличието на разнообразни персонажи, всеки един интересен и завладяващ. Не знам, дали ще успеят да развият всички паралелно до финала, но много ми се иска да дадат повече от историята на Аои Накамура.

Сладкарницата е най-приятното място в лентата. Тя се явява като своеобразен рай и за героите, и за зрителите. Връща ми старите спомени за Антик. Вкусотиите наистина успяват да внесат необходимото спокойствие в обстановката. И не само те. Казуки Шимизу - бонбон-кун с червената шапка е такова усмихнато слънце! Мислех, че само с русата коса ще има подобно излъчване, но тук просто огрява цялата история.

Музиката - безупречна във всяко едно отношение. ОТ известно време слушам Firefly, а наскоро успях да се сдобия и с клипа към парчето.

Визуализацията на начална и крайната мелодия е също изключително подходящо. Японците много харесват един стих (ако не се лъжа) за сламената шапка, която полетяла, подета от вятъра в неизвестна посока.

95623a3a4d3b8d2f.jpg

 

Свърших Я. И на мен към края не ме остави с най-добри чувства, въпреки желанието за позитивен финал. Съжалява също, че не успяха да разгърнат сериозно героят на Аои. Най-хубавото нещо си остана нашият гокайджър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...