Jump to content

Recommended Posts

* Beginners! *
spacer.png


Заглавие ビギナーズ! , Beginners!
Българско заглавие: Начинаещи
Страна: Япония
Старт: 12 юли 2012 г.
Формат: рензоку
Жанр: полицейски
Епизоди: 10
ТВ канал: четвъртък 21:00 ч. по TBS
Режисьори: Yamamuro Daisuke (JIN, MR. BRAIN, Hana Yori Dango и др.); Muto Jun (ROOKIES и др.) и Nakamae Yuji
Сценарист: Sakurai Tsuyoshi (Marumo no Okite и др.)
Песен: Kis My Ft2 - WANNA BEEEE!!!

Wiki

 

Участват:
Fujigaya Taisuke като Shimura Teppei
Kitayama Hiromitsu като Tachibana Danji
Gouriki Ayame като Momoe Hiro
Emoto Tokio като Yamane Shogo
Koyanagi Yu като Sugiyama Kiyotaka
Ishii Tomoya като Ishioka Taichi
Okamoto Azus като Niijima Chiaki
Mizusawa Elena като Fukuhara Yoko
Aoyama Noriko като Mine Yuri
Mori Ren като Onda Yuichi
Kawai Michiko като Momoe Akemi
Kaga Takeshi като Takamura Koutaro
Yanagisawa Shingo като Fukuda Kiyoshi
Kunihiro Tomiyuki като Shimura Kyoichiro
Ishida Hikari като Ryuzaki Misaki
Sugimoto Tetta като Sakuraba Naoki

Sano Kazuma като Mukai Hideki (епизод 3)
и др.


Резюме:

Тепей Шимура, Данджи Тачибана и Хиро Момое влизат в полицейската академия, в която решилите да се обучават са под 24-часово наблюдение в продължение на 10 месеца и се налага да спазват правилата на училището: "абсолютно подчинение", "без мобилни телефони" и "без право на романтични връзки".
Тримата попадат в тъй наречения "S" клас на академията, който е известен като "клас на резервите", защото в него са събрани всички отпаднали от редовната полицейска академия. Дали ще могат да свикнат със стрикния начин на живот в общежитието, за да успеят да завършат!?

:essub: 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски превод :click:

Редактирано от bealonenomore
Обновени линкове.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това лято няма да спим, но трябва да си вземем изпитите в полицейската академия редом с лейтенант Фуджигая и лейтенант Китаяма.

 

Гледах току-що по TBS първи епизод и съм много доволна. Имах нужда на фона на ученическите бози, които се изредиха напоследък (постните сценарии и слабо изпълнение) от нещо комедийно и издържано много добре. Смях се с глас на някои от ситуациите, в които героят на Тайске изпадаше. Както и в Shinikare (2012) отново е с отлично представяне.

Макар да имаше голяма доза смях в първи епизод, мисля че няма да се прекали. Ще има и много драматични ситуации по пътя на тези млади хора, решили да се посветят на професията "Полицай". Дорама за приятелството, за подкрепата в трудни моменти, една типично японска история. Съперничеството между героите на Тайске и Хиро е интригуващо. Радвам се, че отново ще гледам и Токио Емото. Страхотен японски актьор. Може да не блести с чар и впечатляваща външност, но ми владее винаги екрана в ролите, в които съм го гледала. Уникално изражение на лицето притежава.

Хиромицу Китаяма, който сега следя всяка седмица и с неговото пътешествие в Индия е радост. Сравнявам образа на Хиро, който пътува из Индия, сблъсква се с огромни предизвикателства и Хиро тук - в ролята на полицай. Хиро "Индийчето" Китаяма ме печели.

 

Предполагам, че до ден-два и това ново заглавие от японците ще получи своя превод на английски. До тук са перфектни - всичко, което излезе от японците и излиза от новия сезон вече има превод.

Изключително доволна съм и от старта на Iki mo Dekinai Natsu (2012). Лятото с японците ще е интересно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се и аз към "S Class" и да видим дали ще веземем изпитите в полицейската академия :lol:

 

Първа серия определено ми допадна. Имаше доза смях, но съм съгласна с Rie, че няма как

да не преминат през драматични ситуации докато стигнат целта.

Любопитно ми е как всеки един от персонажите е попаднал във въпросния клас, но няма как, ще

трябва да почакам малко преди да разбера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво. Приехме още един член в "S Class". Ще издържим успешно изпитите, ще ядем сладолед от зелен чай това лято (в първа серия разбрах, че той е любим на героя на Тайске) и ще се справим някак със злата героиня на Хикари Ишида, която вече взе на прицел Тайске.

Палавник го играе Фуджигая-сан и ценител на жените. Очичките му играят. Ще има изпълнения, видях откъси и от втори епизод.

 

Прегледах всички нови японски сериали, които стартираха тези дни, но отсях само 4-ри заглавия, които ще следя. Beginners! категорично е едно от тях. Както се изрази едно от момичетата-азиатки, с които контактувам, голяма почитателка на Тайске и Кисумай: "Дори и неприятно да ме изненадат по някое време със сценария - това няма значение. Гледам Тайске."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера, когато гледах 3-ти епизод по TBS, помислих за момент, че ми се привижда, или че ме е напекло здраво слънцето, но не. Изобщо не сгреших. Казума Сано отново на малък екран!

Страшно ми липсва това момче, изгуби се в последната година, освен филма When I Kill Myself, който излезе есента и епизодичното участие в Shiritsu Bakaleya Koukou (където го бяха направили на нищо) няма никакви други изяви. Участието му в 3-ти епизод на Beginners!, в ролята на приятел на възлюбената Жулиета на Тайске, ме зарадва страшно много. Едва ли ще се появи отново неговия герой, и тук изявата му отново според мен е само епизодична, но това няма значение. Щом отново започнаха да го включват в най-различни проекти, това е и може би знак, че Казума ще се завърне с по-голямо участие в най-скоро време.

 

Отлично се развива за мен тази дорама. Удоволствието е голямо, а смехът гарантиран. Тайске се справя страхотно. Кита Мицу е много сериозен, но във всеки един момент, в който го видя изниква и истинският образ на Кита Мицу. Мицу, който със своята раница на гръб пътува от Ню Делхи до Калкута и е принуден да се сблъсква с какво ли не до заветната цел.

 

След излъчването в Япония на втори епизод, всички дорами, които стартираха този сезон понижиха рейтинга си, само Beginners! го повиши с повече от един пункт (старт с 8,5 %, втори епизод 9,9 %). Не се учудвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормален японски сериал, тъкмо като за диета срещу прекаляването с корейското. Не че е нещо чудо невиждано, не че няма малко тънки моменти в сюжета и задължителните японски нравоучения, но е леко за гледане в жегата. Къде е този сладолед от зелен чай?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладоледът със зелен чай бе споменат в първи епизод, в разговора на покрива между героите на Тайске Фуджигая и Аяме Горики.

 

Сериалчето е много свежо и приятно. Девчонките също започнаха превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладоледът със зелен чай бе споменат в първи епизод, в разговора на покрива между героите на Тайске Фуджигая и Аяме Горики.

 

 

Не къде го показват, а къде го раздават? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да знаех къде раздават сладолед със зелен чай, бих отишла. Първо на теб бих споделила.

 

Онзи ден не обърнах внимание, но след като изгледах 3-ти епизод вчера и на английски ми просветна. Втората песен, която Тайске пееше в караоке клуба, когато остана сам, е откъс от Chiisana Koi No Uta на Mongol 800. Слушала съм я в няколко изпълнения, но като че ли я помня най-добре от Proposal Daisakusen (2007).

Песента ми харесва за това, ако на някой друг също му е направила впечатление... Моля, Douzo -

. Sugu soba ni iru no, tada anata ni dake todoite hoshii...

 

Тримата много добре се бяха барнали за срещата, а прическите бяха на място. Забавно е това сериалче, само Кита Мицу е все още много сериозен. Мицу, Мицу... Както каза и Такаши Никайдо преди целувката с хипопотама в Hamakisu: "Мицу, дай най-доброто от себе си!"

 

Песента към дорамата Wanna Beeee! на Kis My Ft2 вече се появи, както и нейния клип. Не съм изненадана. В техен си Джони-стил, на един кораб, с едни парцалки...

 

От този трети епизод на Beginners! ще ми остане и удоволствието да видя отново (дори за кратко) - Казума Сано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програмните директори на TBS имат "поздрави" от мен. Не излъчиха днес 4-ти епизод на Beginners!, защото решиха да повторят победата вчера на Кей Нишикори над Давид Ферер с 2:1 сета. Японецът постигна отлична победа над испанеца, двубоят бе предаван пряко по националната телевизия NHK, но ми прави впечатление, че при значим успех на другия ден някоя от останалите телевизии повтаря събитието. Така не излъчиха тази неделя и епизод 45 на Kamen Rider Fourze, защото от TV Asahi решиха да повторят откриването на Олимпиадата, въпреки че то вече бе излъчено по NHK.

 

Бях готова за поредната порция "Тайске Фуджигая и компания", но не получих нищо. Имах надежда, че може би ще пуснат епизода от 22:00 ч. японско време, но не. В момента вървят последните геймове на двубоя. Не вярвам епизода да е излъчен по-рано, не мисля, и че ще го излъчат след 23:00 ч. местно време. Пропускаме тази седмица епизод.

Успех на Хуан Мартин Дел Потро след малко в Лондон. Кей Нишикори направи каквото можа на тревните кортове, не вярвам, че ще победи и аржентинеца.

 

Миналата седмица рейтинга на Beginners! падна с 4 пункта, но имаше основателна причина - предаваха пряко футболния двубой Япония - Испания и той отчете най-високи рейтинги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се впиша към гледащите текущо сериала. Следя го серия по серия и доста ми харесва.

В 5-та серия обаче нещо ми направи силно впечатление. Действието на сюжета ни сблъска с един нормален клас обучаващите се за полицаи и там не видях нито една жена. Наистина останах много учудена, защото такива има само в специалния S клас - класът на резервите.

Разговор за разликата между мъжете и жените полицаи имаше в 4-та серия, между асистентката и една от обучаващите се, но всъщност разбрах, че това действително е голям проблем, едва в следващата серия. Сега освен да се радвам на Мицу и Тайске, който го раздава голям любовчия в сериала :lol:, ще стискам палци и на момичетата, да намерят своето място в този мъжки свят и да завършат успешно полицейската академия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера завърших успешно полицейската академия с лейтенант Фуджигая. Доволна съм от Beginners! и всички десет епизода. Получих си характерните за японците поуки и се насладих на историята.

 

4a213f3bb47ec17a.PNG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърших и аз полицейската академия, та даже се окичих с две дипломи :lol: .

 

Сериалчето се оказа чудесно. Започнах го заради Тайске Фуджигая, но определено съм доволна и от всичко останало. Очакванията, които имах, се оправдаха.

Свежа, забавна, на моменти трогателна и поучителна по японски история, за силата на духа и преследването на мечтите. В доста голяма степен беше засегната и темата за приятелството. Във всяка серия, при една или друга ситуация, фокусът падаше най-вече върху подкрепата, която си оказваха героите. Показаха един задружен клас, членовете на който не винаги бяха на едно мнение, но винаги заставаха един зад друг и се поддържаха. Вятърничавият и не особено умен Шимура Тепей, се оказа страхотен приятел.

Мъчно ми е, че се разделям с героите, които ми станаха толкова близки.

 

Ето ги резервите от "S" клас :)

 

679366.jpg

 

И, за да не се уплаши някой, че ще гледа само назидания и поуки, показвам, че имаше и демонстрация на чувства, макар и доста оскъдно :).

 

 

679367.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се разпиша и аз от класната стая на S-клас ;)

 

Започна ми малко разхвърляно, заради физиономиите (леле, каква физика имат тия японци :D ), и заради езика, но после ме грабна. Всички бяха главни герои, всеки с историята си, всеки с проблемите си. Поуки колкото щеш си взех оттук, намерих дори над какво да поплача.

 

Добре дошли в KPPS! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...