Jump to content

Recommended Posts

* Beautiful Rain *

spacer.png


Заглавие ビューティフルレイン , Beautiful Rain
Страна: Япония
Старт: 1 юли 2012 г.
Формат: рензоку
Жанр: човешка драма, семеен
Епизоди: 12
ТВ канал: неделя 21:00 ч. по Fuji TV
Режисьор: Mizuta Naruhide(Mitsu no Aji , Long Love Letter и др.) ;
Kobayashi Yoshinori(Unfair, Guilty Akuma to Keiyakushita Onna и др.) ; Yasoshima Miyako
Сценарист: Habara Daisuke (Runaway ~Aisuru Kimi no Tame ni~, Hula Girls, Pacchigi и др.)
Песен: Ashida Mana - Ame ni Negai wo
Субтитри: Английски субтитри


Wiki

Участват:
Toyokawa Etsushi като Kinoshita Keisuke
Ashida Mana като Kinoshita Miu
Miura Shohei като Katsuta Akio
Denden като Muneta Kiyoshi
Yasuda Ken като Koga Yutaka
Kokusho Sayuri като Arai Haruko
Takagi Serai като Arai Kotaro
Kimijima Asaya като Tachibana Kenta
Yoshida Riko като Matsuyama Nako
Oka Mitsuko като Nakamura Chieko
Kanie Keizo като Nakamura Tomio
Nakatani Miki като Nishiwaki Akane
и др.


Резюме: Съпругата на Keisuke Kinoshita почива след раждането на единствената им дъщеря - Miu. Така, Keisuke, който работи в голяма компания за строителство я напуска, за да може да се грижи по-добре за Miu и започва да работи във фабрика "Накамура".
Един ден, Keisuke внезапно е диагностициран с Алцхаймер, което променя начина им на живот драстично, но дори и изправени пред грубата действителност, Keisuke и Miu са решени да я преодолеят заедно.

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мм, сега забелязах темата. Много благодаря!

 

Отчетох се вчера в темата на Шохeй, след като изгледах епизода по Fuji TV. Жанрът при японците - човешка драма е много любим за мен. Имам страхотни попадение и сериали, които са ми носели огромно удоволствие като зрител. Стартът вчера на Beautiful Rain ми дава надежди, че това заглавие ще е една много добре издържана продукция, в която, въпреки че ще се представи един сериозен проблем, ще има и огромна доза позитивизъм, ще се наблегне на семейните ценности и приятелството. Една типична за японците история, която представя драмата на едно семейство, трудностите, болките им, но ти дава и надежда, придава се смисъл и на най-дребните на пръв поглед незначителни неща, със страхотни диалози и реалистични образи, с отлично изпълнение от главните герои.

Децата - Мана Ашида и Серай Такаги са голяма комбина. Страхотни са и предизвикват у мен умиление всеки път, когато ги видя. Такаги-сан миналото лято си партнира отлично с Канон Тани в Zenkai Girl, а сега и с госпожица Ашида. Той е и чудесен мъничък бейзболист.

 

Шохей Миура и ролята му... За моя радост ще има много Миура-сан на екран. Заразителната усмивка не слиза от лицето му. Mr. Smile отново е в пълния си блясък, тук в ролята на приятел и колега на героя на Ецуши Тойокава. Асая Кимиджима - много исках да го видя след райдърската поредица, а тук той е в ролята на квартален полицай. Очевидно ще има малко включвания, но се радвам, че ще мога отново да го гледам. И на финал.. Ецуши Тойокова. Отлично изпълнение от този великолепен японски актьор. Удоволствието за мен да го гледам е голямо.

 

Двете фъстъчета - Мана Ашида и Серай Такаги

 

e77db41fcb5c7236.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като се появиха субтитри за първи епизод беше време и да го изгледам.

 

Напълно съм съгласна с теб Rie, че стартът на Beautiful Rain дава надежди, че това заглавие

ще бъде добре издържана продукция.

Децата са големи сладури, а присъствието на Шохей Миура е още един плюс.

Направи ми впечатление музиката и със сигурност по-късно ще потърся саундтрака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен, невероятен, човешки и разказан, както само японците го умеят. Носи ми същото усещане, което имах докато гледах Bara no nai Hanaya. Промъква се в душата ти заедно със смеха и тъгата, болката и любовта. Хваща те за сърцето и не те пуска до края. Какъвто и край да ни очаква, знам че позитивизмът няма да липсва и японците ще ни дадат още един урок по човечност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е... Този сериал напълно отговори и на моите очаквания, които имах след изгледан първи епизод в началото на месец юли. Много топла семейна история, а децата са чудни. Акио (Шохей Миура) и сълзите му, когато и той научи... Не е особено умен, дори и малката Миу се шегува с него, но пък е толкова добра и чиста душа, че само когато го видя да се усмихва и на мен ми става по-добре. Няма драма - всичко се показва, за да вдъхне надежда. Колко ценна е подкрепата в най-трудните дни от живота, от най-близките, от приятелите.

Очаквам все още субтитрите на английски за 9-ти епизод. Не се превежда много бързо този сериал, но успяват в рамките на седмица да ги пуснат.

 

Научих, че дорамата е 12 епизода, ще приключи на 16 септември. Обявено е в японските сайтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно заглавие. По всички показатели е за 6.

Сценария последователен, доста умело и балансирано написан, във всеки епизод има по няколко силно емоционални момента и тези кулминации се редуват през достатъчно "по-тихи" периоди като така се гарантира да не се "загубят" а почустват от зрителя.

Режисьор и сие без забележки.

Актьорите чудесни. Основния дует Toyokawa Etsushi и Ashida Mana чудесно сработени и съотнетно нямаха проблем с преиграване. Малката артистка заслужава отделна похвала за това.

Темата на тази human drama пак е социало значима и съответно ценна като разработка и представяне на аспектите при коткретен казус, на този конкретен пациент.

Много доволна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И без да обелиш нито дума за героя на Шохей Миура? (хаха) За порицание си, другарче-самурайче.

 

Вярно, че героят му не блестеше с ум или съобразителност (дори и Мана го подкачаше), но такъв невероятен шемет отново, че няма как да не го харесаш и да не ти стане симпатичен, особено с широката си усмивка на лице. С образи като неговия герой се общува лесно, а доброто настроение е гарантирано. Чиста и непринудена душа.

 

Beautiful Rain е едно от моите заглавия фаворит през изминалата година в жанра - човешка, семейна драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol: Шохей има сериозна роля тук. Гледната точка на героя му е също много важна към казуса а и както се видя свърши полезни дела. Шохей го гледам за втори път, след Tokyo Zenryoku Shoujo (2012). До някъде игра сходни роли , но пък определено игра. Тепърва ще гледам Миура и в други роли, до тук го видях да играе шемет и влюбен шемет. :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...