Jump to content

4 Horror Tales: D-Day (2006)


Recommended Posts

photo20400.jpg

D-Day
Известен още като: Roommates: 4 Horror Tales
Година: 2006
Държава: Южна Корея
Жанр: Ужаси, Драма
Режисьор: Kim Eun Кyeong

В ролите:
Heo Jin Yong, Kim Joo Ryeong, Kim Ri Na и др.

 

Сюжет:

Академията Йонгхуа е място, където родителите пращат дъщерите си, провалили се на входния изпит за университета. Според рекламите мястото предлага най-добрите възможности за подготовка и модерна база. Условията са възпитаничките да бъдат напълно изолирани от останалия свят за една година, през което време ще бъдат подложени на усилена подготовка. В момента, в който обаче родителите си тръгват, момичетата бързо разбират, че условията наподобяват по-скоро военен лагер или затвор. Нещата загрубяват още повече, когато през нощта започват да се случват и други странни неща...

 

Личен коментар:

"Съквартирантки" е един от четирите филма в корейската компилация "4 Horror Tales". Останалите три са "29 февруари", "Скритият етаж" и "Тъмната гора". Според мен, този е най-добрият от четирите и ще се хареса на повечето хора. Не като филм на ужасите, а по скоро като атмосфера. Самата идея е много оригинална. Четирите съквартирантки са напълно различни като характер. Забавно е да гледаш как всяка реагира по свой начин в кошмара, в който се намират. Дори и най-силната като характер започва да се пречупва. Изобщо филмчето е много приятно и колкото по-малки очаквания имаш, толкова повече ще те изненада. Актрисите прекрасно си изиграват ролята. Наистина предават чувството за обреченост, което лъха от академията.

 

С английски субтитри: :click:

Онлайн с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, гледам и не мога да повярвам, че са минали 6 години от създаването на темата, а няма почти никакъв отзвук. Може ли, ако още някой, е гледал този проект, да даде някакви впечатления? Сюжетът ми харесва, но искам да си съставя поне бегло мнение, преди да се буфна в дебрите на английския :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във форума като цяло няма много хорър фенове, а и тази тема е копирана от предишният форум. (макар че се съмнявам там да има повече коментари :))

 

Аз навремето доста гледах такива филми, имах по-претенциозен вкус и това че ми е харесал говори добре за филма.Струва си, още повече че жанра на азиатските хоръри е в брутална криза. По моите критерии, покрива 2 много важни аспекта за да се получи добър такъв филм. Първо - оригиналната идея за акадамията, в която изолират проблемни деца и им разбиват психиката с военна дисциплина. Второто е добре постигната атмосфера.Направо можеш да усетиш какво им е на героите. Малко му липсва да е класика, но е сред добрите k-horror-и.  Гледай не се чуди. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря за насоките. Трябваше ми точно такава обстановка и настроение. Доволна съм от видяното. Ти много добре си го описал. Жанровете не ми пречат. Обичам разнообразието. Гледам всички, стига да ми допада като постройка на сюжета. Харесвам психологическите моменти. Поставям се на мястота на героите и виждам приликите и разликите между нас. Дано и други хора обърнат внимание на този проект :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...