Jump to content
Arina

Азиатска кухня

Recommended Posts

Моята я сложих на 13.10-петък и днес като я разбърках не се стърпях да я прабвам.Щях да питам за вкуса.Маята ряпа е леко кисела и в същото време и сладни.Така ли трябва да е или съм прекалила със захарта-направих пълна доза?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моята я сложих на 13.10-петък и днес като я разбърках не се стърпях да я прабвам.Щях да питам за вкуса.Маята ряпа е леко кисела и в същото време и сладни.Така ли трябва да е или съм прекалила със захарта-направих пълна доза?

Да, точно така. Трябва да е както кисела, така и сладка. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Преди 2 часа, maira написа:

Това изглежда сякаш и аз ще мога да го направя:

Сушотопка
爆弾おむすび

 

Това е добра идея за някой, на който не му се връткат 10-15 листа нори с различни плънки - играеш на едро :lol:

  • Haha 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако ви е интересно, тук качих 1-ви епизод на новото готварско предаване A Table Dinner (12 мин), В предаването различни звезди ще представят ястия, типични за родния им град. В този епизод е Хуан Дзин Ю с ястия от Дандун, северната провинция Ляонин (където е мостът на дружбата със Северна Корея)

 

a49f7023b36288a8.jpg de3a156b98a689cf.jpg

  • Like 4
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пореден ден у дома - подбираш манджи със по - засукани рецепти , които ще ти дадат възможност да убиеш няколко часа повече в кухнята :lol2: За днес избрах джапче и кимбап. Няма да коментирам броя на чинийки, купички, тенджери, тигани и бъркалки използвани в готвенето......и съответно измити след това:lol2:

 

 

889299.jpg

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гледам си корейският  сериал и там на героите им носят поръчаната  храна - появява се разносвачът с металната кутия в ръка и вади от там  джаджангмьон....
Сещам се, че  ми се мотае един фикс за сос за джажанмьон, пък имам и изостанало от китайската  ферментирала тъмна соя Доучи (аз си слагам и от нея като добавка)  .... и веднага се метнах в кухнята :D Ето и една простичка рецепта точно с моя фикс (купувам си го от корейския Cup&Roll). Ям си моите спагетки и си мечтая за оригиналните в Корея :)
889662.jpg
 
А соса си го правя с тези
889663.jpg
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Официално съм back to work , но да споделя още няколко от моите карантинни забавления в кухнята  - направо си се подготвях за предаването Master Chef :D

Off Topic

Запържени зеленчуци върху канапе от овкусен ориз a.k.a. бибимбап :)

890271.jpg

 

Една леко нестандартна рецепта за този вид нудели - японски нудели "сомен" със зеленчуци и бамбук.

890266.jpg

 

Като преразгледаш залежаващите продукти в хладилника и те се окажат точно необходимите за джаджангмьон :)

890264.jpg

 

Изостаналият ориз със зеленчуци е подходяща плънка за един набързо приготвен омурайс. Декорацията е супер аматьорска, ама ..... :lol2:

890272.jpg

 

И малка част от тематичните ми следобеди (след първия месец у дома вече си измислях всевъзможни забавления :lol2:)

Японски следобед :)

890265.jpg

 

П.П.: При интерес давам използваните рецепти и информация къде да се закупят необходимите  продукти ....:D

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моля за рецептите! Всичко изглежда адски апетитно!!! :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bealonenomore за  всяка манджа си трябва по някой  традиционен корейски продукт, като в някъде можеш и да го изключиш  ако не успееш да намериш- е вярно вкуса няма да е идеален, но бива. Само за джаджангмьон си трябва фикс или корейската паста от черна соя (Chunjang).  В предния пост съм сложила линк за рецепта с фикс, а аз си ползвам като основа рецептата на Maangchi.  

За бибимбапа - по- просто казано -  пържиш каквито зеленчуци имаш, ама поотделно, слагаш и едно яйце и всичко това си играеш да редиш върху сварен ориз. Тук важна съставка е пастата кочуджанг, ама аз слагам когато имам. Ето рецепта, която ползвам. После труда от реденето отива на кино, защото омешваш всичко :lol2:

При условие, че нямаме голям пазар за такива продукти, побългаряваш където може :D Но пък ако се разровиш из магазини в София можеш да намериш всякакви неща. 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

При мен побългаряването ще трябва да влезе много силно в действие, щото съм далеч от София, но пък при желание се намира начин. Благодаря за споделянето, @vivivan

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bealonenomore нямаш грижи - ще пращаме с колет :D

Аз като се сетя за първите си опити с подръчни материали - тогава още не живеех в София и магазин с азиатски стоки виждах 1 път в годината,  ама си имах мерак да сготвя тия манджи :lol2:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...