naia Отговорено 5 Май, 2011 Share Отговорено 5 Май, 2011 Спиди, интересно разказваш:-)) Ей, че вкусно! Ама верно през десет минути в сериалите някой нещо набива. / И поне веднъж на серия някой се налива здраво, ма това друга тема . Соджуто е напитка №1 по количество изпит алкохол за не помня коя година.ТУК Подозирам, че повечето са си го изпили корейчетата/ В момента ми се вари едно телешко шкембе, та се сетих, че съм срещала из корейските сериали "мариновано шкембе" . Мисля, че е нещо с лют червен пипер и много чесън. Пробвах преди време с това: немного лют пипер, чесън + кориандър и супена лъжица оцет на 250гр. Получи се нещо много приятно и пикантно мезе за твърд алкохол. Но това са просто волни съчинения. Някой има ли представа какво е това:-)) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didkapan Отговорено 5 Май, 2011 Share Отговорено 5 Май, 2011 Соджуто е напитка №1 по количество изпит алкохол за не помня коя година.ТУК Подозирам, че повечето са си го изпили корейчетата. Аз не можах да разбера по какъв критерий е класацията, по брой продадени каси алкохол ли? Ами тогава идва въпросът колко литра е една каса Соджу, защото в тези бутилчици от 300 мл, пред една водка от 700-750... разликата вече е фрапираща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 5 Май, 2011 Share Отговорено 5 Май, 2011 Не знам, Ная, вече получих оплаквания от неколцина, че нещо се задавяли, ако хапват, докато ме четат. Толкоз за вкусното. За шкембето не знам, ама щом ядат печени свински кожички и кървавица, колко му е. (За мен и двете са достатъчно гадни, но казват, че били много полезни. Пък и те все пак и живи октоподчета нагъват, колко му е една кървавица...) Сетих се за друга интересна супа/бульон - соллонтанг. Приготвя се от телешки кокали, които се варят понякога до 2-3 дни, според зависи. Периодично се долива вода и се изгребва бульончето, което е с млечен цвят. После като се сервира си добавят сол, черен и червен пипер, нарязан пресен лук... Друго не помня да имаше. Не знам как е на вкус, но още ме втриса гледката на 4-5 огромни кокала в огромна тенджера насред кухнята... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bambi Отговорено 14 Май, 2011 Share Отговорено 14 Май, 2011 Да се похваля и на вас каква хубава манджа направих - Булгоги. За РД-то ми едни приятелки ми търсили няколко дена списание с корейска кухня и накрая успели и рецептата е от там В домашни условия стана много вкусно, представям си колко ще е вкусно в някой корейски ресторант... И една снимка да покажа Ето я и рецептата: 800г свинско месо, нарязано на тънки ивици или кубчета за маринатата: 1 ч.л. сусамово олио 3 скилидки чесън, пресовани 1/2 с.л. джинджифил, настърган 2 с.л. захар 7 с.л. соев сос 2 с.л. мед 3 с.л. саке или сухо вино 5 с.л. настърган лук черен пипер 3 с.л. олио за пърженето за ориза: 2 1/2 ч.ч. бял ориз 1/2 ч.ч. черен ориз (по желание) 3 1/2 ч.ч. вода 1/2 с.л. сол Смесват се всички продукти за маринатата, добавя се месото и се оставя да се маринова 1 нощ в хладилника. Подсушава се и се пържи на силно загрят тиган с по 1 с.л. олио на 4-5 порции Оризът се измива под течаща топла вода, залива се с водата, добавя се солта и се слага да заври. Оставя се да къкри под капак, докато водата се поеме. Това е цялата рецепта, пък колко корейска не знам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 14 Май, 2011 Share Отговорено 14 Май, 2011 Рецептата търпи вариации, а резултатът е страхотен, аз също много го обичам. Честито и поздравления за резултата. Същия сос се ползва и за ребра на скара, ама трябва много добре да се начука месото, за да е крехко. Ако ще се прави в тиган, е хубаво да се нареже на много малки парченца, така става по-вкусно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ragnos Отговорено 24 Юни, 2011 Share Отговорено 24 Юни, 2011 Моля хората, които са поствали рецепти в тази тема, да си ги отделят в отделни теми, за да са по-лесно забележими и достъпни. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kremenski Отговорено 27 Юли, 2011 Share Отговорено 27 Юли, 2011 Ей това се вика прясна храна: Дали го режат? А ако го ядат с клечки как ли става работата... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
myzi4ka Отговорено 29 Юли, 2011 Share Отговорено 29 Юли, 2011 О, дийл... как го ядат това? Представяте ли си нещо да шава в устата ви?! Сигурно ще надам ужасяващи писъци Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dete Отговорено 29 Юли, 2011 Share Отговорено 29 Юли, 2011 Ей това се вика прясна храна: Дали го режат? А ако го ядат с клечки как ли става работата... Това чудо в коя държава е? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniela1504 Отговорено 30 Юли, 2011 Share Отговорено 30 Юли, 2011 Това чудо в коя държава е? Ти пък сега.................... не си ли попадала на този деликатес докато си била в Корея? Честно, ако ми сервират това мърдащо нещо - сигурно ще ми призлее. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dete Отговорено 30 Юли, 2011 Share Отговорено 30 Юли, 2011 Ти пък сега.................... не си ли попадала на този деликатес докато си била в Корея? Честно, ако ми сервират това мърдащо нещо - сигурно ще ми призлее. Слава Богу, не Не са ни водили на такива места от института, а пък след онези миди не съм стъпвала в нито един ресторант за морски храни А те нали и японците ядат такива гнусотии? Аз пък си представях тези октоподи по-малки. Знам, че ги ядат живи и цели, ама може да са други някакви. Имало специална техника за ядене, за да не вземеш да умреш, докато си хапваш. Не знам колко трябва да ми платят, за да пробвам... Хаха, сега си спомних, че в някакво детско имаше такава реплика (май някоя вещица го казваше) - "Яжте супата, докато е жива" Ако някой се сеща откъде е, да ми каже, явно е вдъхновено от източноазиатската кухня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kapris Отговорено 1 Август, 2011 Share Отговорено 1 Август, 2011 Попаднах на рецепти за корейска кухня в един руски форум!Ако някой се интересува, ето тук може да види снимките, а за рецептите трябва регистрация! http://forum.say7.info/topic13011.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
just_ins Отговорено 10 Септември, 2011 Share Отговорено 10 Септември, 2011 Може ли да ми кажете рецепта за Кимбап? Иска ми се да пробвам да го направя,но не мога да открия рецепта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 10 Септември, 2011 Share Отговорено 10 Септември, 2011 Точна рецепта няма - сваряваш ориз за суши, овкусяваш го (има 2 варианта - или само със сусамено олио, или с оризов оцет и захар, както е за суши), наплескваш го върху листо нори и тикваш за плънка каквото искаш. Завиваш, режеш и дъвчеш. Чиста работа. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asmodeus Отговорено 14 Септември, 2011 Share Отговорено 14 Септември, 2011 Точна рецепта няма - сваряваш ориз за суши, овкусяваш го (има 2 варианта - или само със сусамено олио, или с оризов оцет и захар, както е за суши), наплескваш го върху листо нори и тикваш за плънка каквото искаш. Завиваш, режеш и дъвчеш. Чиста работа. А чиста работа, само дето оризът ти полепва чак до ошите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 15 Септември, 2011 Share Отговорено 15 Септември, 2011 Е, явно още имаш да се учиш от кака си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asmodeus Отговорено 16 Септември, 2011 Share Отговорено 16 Септември, 2011 Е, явно още имаш да се учиш от кака си. И аз те обичкам, Спиди. Ще си проличи на есенните дни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
silwiq21 Отговорено 12 Октомври, 2011 Share Отговорено 12 Октомври, 2011 Здравейте , много ни е мерак с една моя приятелка да си направим Кимбап , но незнам от къде можем да си набавим продуктите или най-вече водораслите.(от Пазарджик съм ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
desini Отговорено 14 Октомври, 2011 Share Отговорено 14 Октомври, 2011 Ей това се вика прясна храна: Дали го режат? А ако го ядат с клечки как ли става работата... След тази гледка смятам да пропусна обяда. Как могат да го ядат това Освен супер гнусно е и много жестоко към животинките да ги хапват живи, пипалце по пипалце. Вчера- сантиметри ( от друга тема) днес-деликатеси, с това темпо скоро може и да ме излекувате от манията по корейците и Корея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvYoYo Отговорено 29 Октомври, 2011 Share Отговорено 29 Октомври, 2011 Това го лапат наведнъж и се смеят, когато пипалата на горкото същество им мърда по устата. Има видеа в ютюба, ако някой държи да види процеса. Аз го видях и оживях. Но не смятам да повтарям. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.