Jump to content

Recommended Posts

Този сериал ми хареса много повече от първия..... последните 3 серии ги изгледах със сълзи на очите . Препоръчвам го на всеки, който знае какво е любов.... <3 ост-а е много добър :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оффф, аз си мислех, че първия сезон ми е бил любим, но и този ми стана много любим... самата идея да обичаш някого толкова, че да жертваш всичко останало в името на тази любов и този човек - това само корейците могат да го преразкажат така :) и не спират да го преразказват !!! Аз, която съм фен на всякакъв тип сериали... зарязах всички на заден план и като свърша един корейски, търся друг ! И вече толкова изгледах, че ми е трудно да си избирам :):):) искам да съм пак в началото... хахахахахаха ! Не ми се гледат американските неща, които са пълни с гадости и грубости... за сметка на това корейските са тоооолкова лежерни и дори наивни, че ти е приятно да ги гледаш и да им се радваш на тези хора :) наистина, за мен - разликата е от земята до небето ... ако действително живеят по този начин в Корея, то те със сигурност са едни от най-щастливите хора (sun) И хем са забързано общество, хем приемат нещата по толкова благ начин :) me like it ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Днес писах мнение много подобно на твоето. Неминуемо сравнявах гледайки тази драма с някоя американска като: 'Малки, сладки лъжкини', например. Гледам и двете, и двете ми харесват, но след приключването на всяка една азиатска драма в мен остава усещането, че съм по-добър човек, че ме е накарала да се замисля над нещо, че ме е разчувствала, разплаквайки и разсмивайки ме, докато след всяка американска продукция се зомбирам, че пороците се ширят навред и, ако си порочен, то ти не си изключение, а по-скоро част от масата, няма я тази чистота на чувствата, тази дълбока искреност. Речникът ми е беден да изразя какво точно искам да кажа :blink:

 

И за да не ме вземат за спамър да си кажа какво точно имам предвид, давайки за пример сериала:

 

Много голямо впечатление ми направи сцената от 15-и или 16-и епизод, когато Йол Ме/най-сетне й запомних името и сериала свърши, ох/ плачеше неутешимо и писателят влезе да я утеши, знаейки защо плаче, а тя му изплака болката си и той го прие и я разбра. Нямаше неща от рода на: 'ти си плачи, а аз тихомълком ще се правя, че не знам какво става' или 'как може да обичаш него, когато имаш мен'. Ако това бе американска продукция, несъмнено щеше да има зарязан и той нямаше да бъде толкова благосклонен колкото кафеджията, който се държа до последно като обичащ и даващ свобода на своята любов, макар, че не ми хареса, че година по-късно той все още гледаше назад в миналото, но пък и голямата любов не се забравя лесно, нали?

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи сезон никак не ми хареса и го оставих по средата, тук също пропуснах няколко епизода, НО финала беше страхотен, само заради този израз: ''Ако аз отворя вратата, хората, които обичам, ще бъдат заедно с мен''. Много смислени думи и с важно значение за всеки човек.

Ким Джи Сок ме зарадва с ролята си след казармата. Малко сковани прегръдки имаше, но нищо необичайно :D

Музиката беше много добра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уф, след последните три епизода се бях притеснила за финала, но съм доволна. :panda-145:

Проблемът беше много сериозен и съвсем реален. И в живия живот го има. Друг е въпросът дали трябва да се мълчи, или да се обсъждат нещата.

Този сезон повече ми хареса от първия. И Джин Ук най-сетне успя да ме изненада приятно с игра. Мацката по принцип ми харесва и като двойка бяха много сладки. И химията им се получи. ;) Ким Джи Сок както винаги изглеждаше леко глуповато, но път много секси. :i love this: Ех, къде са тези мъже... Шантавите приятелки тук бяха малко по-малко шантави, отколкото в първия сезон, но пак бяха сладурки.

С две думи – хареса ми!

Мацки, мерси ви за превода! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Финала хич не ме изненада, но някак ми се искаше

главната да остане с пича с кафенето.. бяха много сладки заедно

:D

Актьорите се справиха повече от добре, приятелките ми бяха страшно забавни. Любопиткото ми стана лxбим персонаж..

Като цяло добро сериалче !! :yes:

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що го изгледах и съм много доволна от видяното. Запазиха духа на сериала от първия сезон, което е чудесно. Не мога да кажа кой сезон ми хареса повече и двата имат индивидуално очарование. Посланията и мислите бяха толкова много, че едва ли ще запомня всичко. Съгласна съм с Koizora за последните думи от сериала, но със сигурност ще запомня и думите на бабата, когато обясняваше на внучката си какво представлява съпругът: Храниш го, обличаш го и го обучаваш да бъде човек. Ако вместо "обучаваш" преводача беше сложил "дресираш" щеше да "избие рибата" с този лаф. :lol: (това си е лично мнение, разбира се)

Благодаря ви за превода момичета, забелязах колко бързо и качествено вадехте субтитрите. Продължавайте в същия дух!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата сезона на сериала бяха добри,много човешки и успяват да те докоснат и развълнуват. Краят на този сезон беше поне за мен предвидим.но пък ми хареса :) От около две години гледам само азиатско кино (най-вече корейско и тайванско) и смело мога да заявя,че хората ,които го пренебрегват по едни или други причини.губят много.Не знам,просто има някаква магия,някакво очарование в тези филми,нещо което те кара едновременно да плачеш и да се смееш и те оставят замислен след края :blink: От сърце благодаря на всички преводачи и редактори за усилията ,които полагат,тези прекрасни филми да стигат до нас !!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като прочетох коментара на Nedeva се сетих, че пропуснах да напиша нещо хахаха Shin Ji Hoon ми напомня супер много на Kim San (Alex) от "Pasta"... за момент даже не спряха да подкрепят мацките, дори и късмета да не беше с тях :) толкова положителни персонажи и толкова добре изиграни роли, че ти се ще те да останах някак с главната героиня :) на мен такова усещане ми остави "Паста"-та и много исках Kim San да остане с момичето тогава ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уааа, най-сетне да го гледам. Ще бъда кратка в коментара си, защото много думи не са нужни в случая.

Първо: Мацкова, Ная, Диметра, Галка... (ако пропускам някой, моля за извинение) изключително ви благодаря за труда който сте положили над буквите. Свършили сте чудесна работа. На места превода беше толкова на място, думите така добре подбрани, че допълниха чудесно колоритността на цялата лента.

Сега за самия сериал. Много, ама много добър. Малко по-поестелив откъм нравствени учения и съвети за живота, както бе в първи сезон, но изключителен сериал сам по себе си. Хареса ми че въпреки различния сюжет и герои, се е запазил духа на сериала, цялостната концепция и визия изобщо. Темите за приятелството, любовта, доверието и тревогите отново бяха поставени, развити по друг начин и ъгъл, но изключително успешно. Изобщо много ми хареса. Всичко. Героите, музиката, цветовете, музиката, диалозите, музиката, изводите, които всеки прави сам за себе си, музиката... :) Смея да кажа, че ми допадна дори повече от първия сезон. Което си е рядко явление, при все че в повечето продукции първия сезон е основополагащ и е трудно да се надмине успеха му. И въпреки, че принципно винаги съчувствам на губещия, тук не беше така :)

 

Джи Хун бе достатъчно силен, красив и здраво мислещ мъж, за да се справи и без Йол Ме. Докато Сок Хьон бе пълната му противоположност. Той познаваше само и единствено Йол Ме. Тя бе негова приятелка, любима, неговата допълваща половинка, част от него самия. Привидно по-силния и твърд мъж, всъщност е този, който се нуждае от другиго, за да бъде себе си.

 

Така, смятах да съм кратка, но не ми се получи. Последно смятам да споделя, че Kim Ji Suk с къса коса, изобщо след казармата ми се струва много, ама много по-секси ;)

И най-накрая, чудесна роля за Lee Jin Wook. Показа много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супееер готино сериалче, много ми хареса, дори повече от първа част. Изключително симпатични актьори, без думи оставам за Lee Jin Wook и Jung Yoo Mi. Страхотна двойка, финалът

ме удовлетвори на макс, в крайна сметка те си бяха един за друг.

Идеята на сериала според мен е да ни научи как да оценяваме хората, които обичаме и как да ги задържим до себе си. Браво за готиното сериалче!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Несъмнено добър филм, личи си новия полъх, по-разкрепостен /е, като за корейски, де/, с по-свободно представяне на взаимоотношенията. Запазен е духът на първият сезон, само дето ми се струва /може и само да ми се струва/, че тук нещата са по-събрани, по-фокусирани върху Йол Ме. Липсва ми по-широкия поглед към живота и на трите момичета, както беше в първия сезон, там ги виждах като три равностойни личности, докато тук двете приятелки бяха като блед пълнеж в историята на главната. Освен това гаджетата им бяха безцветни като постен руски борш, особено това на манекенката. А бившият й мъж как изглежда, леле, леле... друго си е кат` има повечко месце по кокала..., ама голям гад си беше отвсякъде! Радвам се, че Jung Yoo Mi тук ми хареса за разлика от "Que sera sera", където едва я изтраях, може да играе момичето. Двамата главни мъже са си едни съкровища, само от играта на Kim Ji Suk още може да се желае, ама като те погледне през екрана и забравяш за няк`ва си там игра. Противоречиво ми действат взаимоотношенията на Yoon Seok Hyun и Joo Yeol Mae.

 

Бяха много сладки и естествени, когато се разбираха, знаеха всичко за другия в подробности, всички дребни житейски предпочитания и личностни келешлъци, почти като дългогодишни съпрузи. И интимните сцени им се получаваха много истински. /Между другото, сигурно толкова целувки като в тоя филм няма във всички корейски филми общо./ Обаче изключително дразнещи бяха, когато се разделяха. Yoon Seok Hyun, този пън, дето не можа да остане на едно и все я отблъскваше, пък като не издържи - айде пак си я прибере. Това ли е голямата му любов - да я тормози толкова пъти? И тука пак го имаше това еднолично решаване на проблемите от мъжа кореец, това премълчаване на истината, касаеща и двамата, което лавинообразно води до още проблеми! Остави я напъдена и страдаща, да се влюби в друг, че после да страда и тя и другия, като се разделиха! Егоист, и любовта му егоистична! Ами тя, какъв трябва да си за да се събереш и разделиш с един и същи човек 7 пъти? Това са 7 пъти, ти тъпа ли си? Макар, че тъп и влюбен често е едно и също... :D Но изхождайки от обстоятелствата, мисля, че двамата нямаха друг избор, освен да са заедно, независимо дали искат или не. Почти целия си съзнателен живот са били заедно, още от деца, обвързани във всичките си спомени, почти зависимост са получили един от друг, като скачени съдове са станали, обречени да са все двамата. Чак ми стана жал...

 

Изключително много съжалих губещия от триъгълника, то такива добряци има ли някъде... Аз бях на негова страна през цялото време, ама кой ме чува мене! :D

Хубав си е филма, трябва да се гледа!

Благодаря за субтитрите, струваше си да ги чакам, благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мое съжаление този сериал е много по-слаб от първия със същото име. Не го наричам продължение, защото вторият се отклони от свободата, свежестта и хумора на сериала от 2011 г. Въпреки успешната схема на първия сериал, на този не му достигна смелост и качество да я следва и той постепенно се изроди в обикновена сълзлива корейска мелодрама, каквито с лопата да ги ринеш. :( Героите и историите им (особено на основната двойка, въпреки, че почти цялото внимание беше съсредоточено върху нея) в един момент станаха скучни и лишени от действие, предвидими в развитието им. Строго погледнато, сериалът от 2012 г. е по-добър от 70% от останалите корейски сериали, но така и не успя да стигне нивото на оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм,този сезон е много по добър от първият. Не,че имат нещо кой знае какво общо,освен по-честото целуване от стандарта в корейските сериали,е и някой други неща,но като цяло са си съвсем различни истории. Та аз все още не съм го доизгледал де,почти на финалната права съм,но реших да поизбързам с едно малко коментарче smile.gif Очарован съм,нито за миг до момента не съм скучал,напротив ,гледкам си го с голям интерес. Актьорите са страхотни,много добре са ги подбрали,отиват си,което е най-важното. Нямаме разните му свекърви и прочие,което леко го засегнаха в първият сезон,тук направо са го премахнали със скалпела,за моя радост. Геройте също са доста интересни,с хубави професии,макар и доста често срещани в корейските сериали. Саундтрака е много хубав,напомня ми донякъде на този от "Soulmate" ,което е само един плюс,защото там бях влюбен в музиката smile.gif Всичко,всичко до момента ми харесва много,но имам едно лошо усещане,което в последните епизоди се засилва и то е относно причината поради ,която нашият пичага се държи по този начин спрямо Yeol Mae .Дано ме опровергаят и не се случи това,което си мисля,че инак хич няма да им спестя критиката накрая laugh.gif

Който е гледал сериала ,няма как да не се засмее като прочете следната реплика -- " а вегетарианците ядат ли пилешко? "" 282.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мое съжаление този сериал е много по-слаб от първия със същото име. Не го наричам продължение, защото вторият се отклони от свободата, свежестта и хумора на сериала от 2011 г. Въпреки успешната схема на първия сериал, на този не му достигна смелост и качество да я следва и той постепенно се изроди в обикновена сълзлива корейска мелодрама, каквито с лопата да ги ринеш. :(

С две ръце споделям това мнение, ще изгледам сериала докрай само защото го започнах. Много тегаво развитие на действието, непрекъснато повтаряне на минали сцени, нищо общо със свежестта от сериала от 2011. Харесва ми само музиката, много добър подбор на песни, половината вече са в плейлиста на телефона ми.

 

От целия сериал най-много харесах рекламите с момчетата от C.N. Blue, и особено Jung Yong-hwa в рекламата на Olive Young :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, хора, какво имате против корейските клишета?! Като не ви харесват - гледайте американски, кой е казал, че корейските сапунки са идеални? Харесва ви азиатските ценности и морал, уважението и вниманието, което си подаряват един другиму... Ами това си има цена. Само след 50-тина години моралът там ще е като европейският днес. Какво искате, не мога да разбера? До сега, повечето от вас би трябвало да са си изяснили, че ако търсят нещо наистина дълбоко стойностно... - сбъркали сте раздела - потърсете при филмите, не при сериалите. Ако ви идват в повече "глупавите решения" на главните двама герои, спокойно можете да смените поне жанра.

В края на краищата не ни ли показват точно това и двата сезона: Ние не взимаме правилни решения, просто следваме вътрешната си логика за подобаващо, последващо. Това е всичко.

За мен няма въпросителни как ще свърши сериала преди да са го излъчили даже. И вие го знаете: в този жанр двамата се събират, а поддържащите от "корейския любовен четириъгълник" духат супата, колкото и страхотни/ужасни да са. Това са сериали, които утвърждават основните морални и семейни ценности от рода на това да не изоставяш партньора си, каквито и да са причините. Като ви харесва корейското общество, опитайте се да разберете каква е цената и какви са социалните лостове да го постигнат. Ако си мислите, че дормите не са от тях, жестоко се лъжете...

 

Но пък е добре да се "критикува" за тези, които не са изгледали поне едно 20-30 сериала, за да знаят какво могат да очакват все пак. wink.gif

 

Колкото до писателя:

 

Човекът не е толкова егоист, колкото слаб. Даже не слаб, а не достатъчно силен. Налага му се да е железният кореец, а някой дава ли си сметка какво му е на него на главата? Първо десет години майка му гледа баща му докато умира - това и за американски филм е тежка ситуация, да не говорим какви тежки психиатрични моменти би имало в американската версия точно тази линия на сюжета... После таман се е освестил и е решил, че ще се жени и хайде - разболява се и сестра му. Не стига дето в следващите 10 години майка му гледа сестра му (е не ща да съм на мястото на тая жена!!!) и той прави каквото е по силите му да им изпраща по някоя пара (сетете се - това се разбра, когато финансираха обувната компания), ами и никой не може категорично да му каже, че това заболяване няма да го предаде на децата си. Т.е. не знае дали няма да превърне жената, която обича в болногледачка. И той наистина я обича (просто й няма кой-знае какво доверие, понеже са с доста различни реакции към света и това води до неразбиране).

Шегичка: samurai.jpegКу беше някой ипонцки самурай от преди 100 - 200 години щеше да си удари едно сепуко/харакири и да "излезе с чест" от ситуацията.

 

Ако на никого тука не му се е налагало да се изправи пред такъв тежък избор, значи просто много, много може да благодари на Бога/съдбата/предния си живот... или каквото там определя изпитите на живота, пред които се изправяме.

 

 

Напълно съм съгласна с това мнение, по-добре не бих се изразила :yes:

Страхотен сериал, остави ме доста замислена....много хубави мисли имаше и...за мен сериала е доооста смислен

Музиката е страхотна, само трябва да си я намеря....

Едно голяяямо благодаря преводачите и редакторите :thanks::bow:

 

p.s. шегичката си я биваше :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да сравня първата част с тази, то несъмнено предната ми хареса повече. А като сюжет са абсолютно сходни ... обаче актьорският състав във втория сезон ми хареса повече (предимно като визия), но пък "I need Romance 1" си беше много по-смешно и забавно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, честито- януари- трето издание.

В главната роля- Sung Joon, който ще играе 26г. композитор, връщащ се след 17години  в Корея и се влюбващ се в 33 г. жена( Kim So-yeon), която не вярва в любовта.Триъгълникът ще попълни 40г. мъж.

I_Need_Romance_3-tp-01.jpg

И още

 

 

Namgung Min

Namgung_Min-p4.jpg

 

 

Ето и официално за драмата

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли връзка между 1, 2 , 3, че нещо не ме грабна от коментарите ви, а съм си дръпнала торента, да зяпам.

Та ако няма да си изчакам 3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност не са свързани.Различни актьори и всеки филм си има неговите си историйки.На мен лично ми хареса първия повече,но и другия си е хубав.Гледай смело който и да е.Романтиката никога не е излишна.Приятно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...