Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Startling by Each Step (2011)
Страна: Китай
Също така известен като: Scarlet Heart
По новелата на Tong Hua – ‘Bu Bu Jing Xin’
Телевизионен рейтинг: %
Година на излъчване: 2011- Септември – 10 до 2011- Септември -29
Жанр: Романс, Период, Драма
Канал: Hunan TV
Епизоди: 35
Режисьор: Karen Tsoi, Ouyang Chang Lin
Субтитри: Английски

Участват:
Liu Shi Shi as Maertai Ruo Xi / Zhang Xiao
Nicky Wu as Yin Zhen (4th Prince)
Kevin Cheng as Yin Si (8th Prince)
Yuan Hong as Yin Xiang (13th Prince)
Lin Geng Xin as Yin Ti (14th Prince)
Han Dong as Yin Tang (9th Prince)
Ye Zu Xin as Yin'e (10th Prince)
Damian Lau as Kangxi Emperor
Zhang Lei as Yin Reng (Crown Prince)
Chen Jing Yu as Yin Zhi (3rd Prince)
Wang Xiao Dong as Yin Qi (5th Prince)
Wives of Aisin Gioro
Annie Liu as Maertai Ruo Lan
Shi Xiao Qun as Gorolo Ming Hui
Liu Yu Xin as Gorolo Ming Yu
Guo Zhen Ni as Lu Wu
Dai Chun Rong as Imperial Consort De
Liu Jie (刘洁) as Consort Liang
Mu Ting Ting as Lady Ulanara
Lu Mei Fang as Lady Nian

Резюме: 25-годишна модерна жена се събужда от автомобилна катастрофа, за да се намери в тялото на 16 годишно момиче живеещо през 18-та династия на Qing. В новото си тяло, тя бива въвлечена в битката за трона на Aisin Gioro princes...

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:


Струва ми се интересен, май 2011 и 2012 са годините с пътуване във времето или подобнни... laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди два-три месеца го започнах, но не беше преведен изцяло затова съм го гледала някъде до 20 епизод. Какво да кажа, напълно различен е от "Двореца".

Докато първият беше повече като приказка, и не беше наблегнато толкова на историческите събития, то в "Поразително на всяка крачка"(така са го превели руснаците)

не е така и всеки персонаж е добре развит и добре показан. Добър каст и добра игра. Заслужава си гледането. А и нещо интересно за този филм. Краят трябвало да е различен, но се намесва партията и..... Пригответе си малко кърпички за края, ама само малко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен сериал! Сюжетът е много динамичен. Няма излишни сцени. Гледа се на един дъх. Актьорите са очарователни. Прекрасно изпълнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лош сериала. Доста по-задълбочен от "Дворец". И образите на героите са емоционално разработени.

До момента, в който Юджин стана император сериала ми беше интересен и динамичен. След това ми стана леко скучен, действието се забави.

Моят любимец е 13-тия принц :wub: , и като образ и като артист.

Краят дори ми беше предсказуем :), което не значи че не ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал. Отдавна не бях гледала историчски. Сериите ми дойдоха доста, но историята бе страхотна. Края бе предвидим, но доста ми дотежа. Почти през целия последен еп. ревах...

Обаче, много принцове, много нещо  :slap:  Добре, че всички бяха изиграни от чаровни, запомнящи се мъже, че с тия прически  :mad:

 

Така и не разбрах тя щом обичаше 8, как така се оказа влюбена в 4. Нещо не ми се видя много достоверно. И освен това как бе против претенциите за престола на 8, а подкрепи 4  :dunno:  Или може би, защото знаеше историята. И защо благородния, разумен и вглъбен принц се превърна в тиранин :dunno:  

 

Но извода от сериала е, че това да си император е много гадна професия  :28558: Или кандидат император  :28558: И друг извод - малките момиченца да не се намесват когато големите батковци си мерят... мечовете  :xaxa:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от най-добрите сериали, които съм гледал. Но не мога да кажа същото за втори сезон. Ако можете да си го спестите, по-добре не гледайте продължението. Не знам защо, но с тия продължения само развалят хубавите драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах го, веднага след "Дворецът". Доста повече е пипнат като обстановка, сюжетът е интересен, но нещо актьорите ме дразнят малко - особено главната. Красавица, но потресаващо груба и невъзпитана, и то така, че даже ми е антипатична. Сигурно са искали да кажат нещо с това и да я откроят в миналото, но не се е получило добре - не ми става ясно кое и е симпатичното всъщност. Ако на 25 съвременните им момичета са с това възпитание, много са зле, а героините от епоха Цин приятно контрастират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Държанието й е търсен контраст спрямо нравите в епохата, в която попада. Тя и затова привлича вниманието на принцовете, а не заради външния си вид. Аз дори не бих казал, че е и толкова хубава. Но е различна, свободолюбива, има собствено мнение, което отстоява. Все неща неприсъщи за тогавашната жена. Поне такова е моето мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта на сценаристите е ясна :) Интересно ми е дали са я докарали по-нататък убедително. А иначе за малкото сцени от 21 век - леле, леле, и аз да съм и гадже, и аз ще избягам! Ама точно затова трябва да е подходяща за император! Ще се гледа, хубаво е сериалчето.

С всяка серия все повече ми харесва! :up: Много силно екранно присъствие, атмосферата също е добре пипната. Постъпките на героите изглеждат достоверни, макар и да са тотална измислица. Корейците са в тотална издънка с техния клет римейк. :28558:

 

След като минах повече от половината, мога само да се радвам на актьорската игра и сюжета, сериалът става все по-добър. Запазва стабилно темпо и силна игра. Главната героиня искрено ме радва - земна, помъдряла и все пак незагубила човечността си в двореца. Актриста е просто прекрасна - успя както да ме накара да не я харесвам като разглезена и претенциозна съвременна мацка, така и ужасно да я харесам вече съзряла в един труден свят в миналото. Чак не ми се стига до края. Номер 4 определено е добър за император, но като човек - не е много сигурно... А 8 си ми е такава слабост... С тия трапчинки. Да видим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено ми допадна повече от корейската екранизация,която тече в момента.Вярно малко дългичък ми беше за моя вкус ,но с малко превъртане в началото с удоволствие стигнах и до края.Само първия сезон съм гледала ,но е хубав сериал.Имаше притчи и мъдрости ,които ми допаднаха.Да и Жо Си беше наистина жена от бъдещето , а не кифла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди много време го гледах.  Съгласна съм с горните мнения.

Единствено не харесвам главния,  /не играта му, разбира се/ нито в първия, нито във втория сезон, и ми е нисичък, но... свикнах.

 Няма накъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главната обаче си го харесва до степен да се ожени за него.

Страхотна сватба имаха на Бали преди няколко години.

Аз също не съм му голям фен, но игра както си трябваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от любимите ми исторически сериали :) Фен съм на всичките принцове :D Главния мисля и в живота винаги си е един такъв сериозен,  и в други сериали съм го гледала, и на снимки със съпругата му, а и не мога да си го представя с някоя грейнала усмивка.  

  Вторият сезон към края го окепазиха  леко, но е гледаем и той. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.Първият сезон е най-доброто което до сега съм гледала -китайско, дори се чудя защо няма български субтитри.

Сериал, който си заслужава, досега не е преведен, тъжно.

Феновете, които чакат единствено български букви, ще загубят много.

Жо Си е прекрасна и 14 принц също.

Само да вметна, че няма летящи, но има голи глави, които малко развалят визията, но докато свикнеш...

После вече всичко е прекрасно...

Да така е за втория сезон... Към края втори сезон го окепазиха, иначе беше доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро в коментарите към Moon Lovers - Scarlet Heart: Ryeo (2016) стана въпрос, че има и китайска версия. С благодарности @vivivan за отзивите ѝ за този сериал, го изгледах и съм наистина очарована! В интерес на истината като изключим основната идея и някои ключови моменти двата сериала твърде много се различават и не бива да се сравняват като екранизации на един и същ сюжет.

На мен Startling by Each Step много ми легна на сърце. И това с уговорките, че трудно гледам исторически (многото интриги и жестокостта на онези времена обикновено ме отблъсква) и другото - че трудно добутвам китайски сериал до края, при това далеч по кратки от този. Сюжетът ми бе интересен от начало до край, въпреки че знаех в основни линии какво ще се случи. (До толкова, че ми бяха нужни само 1-2 епизода да привикна с бръснатите глави на мъжете и сложните архитектурни конструкции върху главите на жените.) :lol2:
Героите бяха сложни и многопластови, а мотивите им бяха много по-разбираеми за мен. На главната героиня много добре ѝ се отдаваше онази палавост и шеговита предизвикателност, присъщи на човек, отрасъл в съвсем различно време. Интересни бяха и трайните приятелства, които създаде с някои от принцовете. Едни от тях изградени на основата на лекотата в общуването, други - на разбирателство и сходство на възгледите, а трети - на лоялност и грижа.  Безспорно най-обаятелен персонаж беше тринадесетия принц, но и той си имаше своите демони. Дори сложна и противоречива личност като главния герой успяха да представят така, че зрителя да се опитва да го разбере дори и в най-спорните му (меко казано) решения. А това е много по-трудно за постигане на екран, отколкото в книга.

И към всичко това допълнителен бонус беше чисто визуалното удоволствие от костюмите и детайлите в обстановката. Истински се възхищавах на бродериите и съчетанията на цветовете, на изящния изрисуван порцелан и като фон - нежната музика.

Горещо препоръчвам сериала! Надявам се и други да му се насладят.

Редактирано от Baioretto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички знаят колко обичам един друг китайски сериал, но този е бил и вероятно винаги ще бъде номер 1 за мен. И не само в раздела китайски, а изобщо. С уговорката, че говорим само за първи сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...