Jump to content

Kenpuu Denki Berserk (1997-1998)


Recommended Posts

18520l.jpg

 

Kenpuu Denki Berserk

 

Оригинална творба: Миура Кентаро
Озвучават: Канна Нобутоши, Морикава Тошиюки, Миямура Юко и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, фентъзи, хорър
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 08.10.1997 - 01.04.1998
Епизоди: 25
Времетраене: 25 мин. на епизод
Резюме: Тайнствен воин, наричащ себе си Черния рицар, е на свобода, за да залови краля на страна, наречена Мидланд. Докато се бие с кралския оръженосец, виковете и разливащата се кръв връщат този непреклонен воин (по-скоро ума му) назад във времето към пътя, който го е отвел до сегашното му положение.

Един ден група хулигани измъчват млада девойка, когато изведнъж са нападнати. Черният рицар се е завърнал. Той размахва огромен меч, гигантски, колкото е гневът му към краля. Когато остава сам в гората, воинът си припомня миналите години, изпитанията и премеждията в бандата на Ястреба - група от наемници, водени от харизматичния Грифит - мъж, воден от амбицията си да стане крал.

 

Линкове: 
Действащ към момента линк за сваляне: тук

 

Линк към тема за друга версия на анимето: тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро го изгледах това аниме дълго време го избягвах заради постера понеже мислех, че арта е слабичък както и историята, но докато се ровех в един сайт за анимета и видях, че хората му дали добра оценка пък и ми се гледаше нещо с насилие и кръвчица и така го почнах. Оказа се, че наистина е много добро, а главният герой Гътс е един от най-впечатляващите swordsman изобщо в аниметата, а самата история е изключително динамична и изпълнена с екшън като почти нямаше излишни кадри и размотавания героите винаги бяха в епицентъра на някаква битка и то не просто махленски кютеци ами организирани схватки с много добре направени военни стратегии благодарение на тоя Грифит. Всъщност той си остана въпреки това от начало до самият край антипатичен герой за мен и се оказа накрая, че с пълно право ме е дразнел предвид събитията станали най-вече в последните епизоди. Лошото е че краят е висящ и това аниме е поредното стойностно такова оставено недовършено така и така не излязоха от тази ретроспекция и не изясниха доста неща довели до настоящето, което видяхме в първият епизод. Разбрах, че има някаква арка може да й хвърля едно око ама доколкото четох резюмето и там тъпчат в миналото...единственият изход е за да съм удовлетворен е мангата и най-вероятно ще я прегледам по нататък само се надявам и там да не оставят героите да висят както в анимето. Общо взето това, което стана накрая с бандата на ястреба беше истинска трагедия, но някак си изглеждаше на място и обоснована предвид, че платиха цената за това, че следваха и се уповаваха до края на мечтата на Грифит ако просто бяха я изоставили след това, което стана в двореца както направи Гътс нямаше да се стигне до това, но предполагам, че нямаха друг избор. Не че ми пукаше особено за другите, но това което стана с тях и особено Каска в последният епизод беше доста шокиращо и определено не го очаквах както и разочарованието, че оставиха нещата просто така. Но като изключим недовършеният край всичко останало е перфектно и това аниме се нареди заслужено сред любимите ми дето има една приказка "старо но златно" затова евала, че си му направил тема батка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че се е харесало анимето.Има голям потенциал, нищо че е старо и арта не хваща окото просто е '' Diamond in the rough'' както се казва не Шекспиров език. Гътс е машина за унищожаване на авангарда на врага, и съм убеден че има доста малко персонажи като него в аниме вселената. :lol: :lol: А още по-малко които биха му се опънали на схватка 1 срещу 1 :lol: :lol:

Относно висящия край , от преди 3 седмици вече излизат ''новите'' серии и може и да го завършат, но е още рано да предричам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем ще ги видим и тях кво представляват няма начин. :rolleyes: Освен този golden age arc дето излезе сега ще има уж още два филма ще видим и там как ще протекат работите. Иначе аз се разрових за ревюта на плота в мангата и там стават доста интересни неща даже има материал за още два сезона x 20 и косур епизода пак всеки. Абе при всички положения дано да го завършат било то с филми или с още серии към анимето ако не тегля мангата и това е!   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе, правилно ли разбрах? Нови епизоди след 15 години. :) Toчно Berserk беше едно от първите неща, които ме запалиха по аниметата. До ден днешен мисля, че е невероятно добро и всеки трябва да го види. Единствения му минус беше, че свършва прекалено отворено и има още много манги за филмиране. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...