Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Похот, внимание (2007)

Режисьор: Ан Ли
В ролите: Тони Лън Чу-Уай, Джоан Чен, Анупан Кер, Чин-инг Чу, Ли-Хом Лонг, Йохансон Уеин
Държава : САЩ / Китай / Тайван / Хонг Конг
Година: 2007
Времетраене: 157 минути
Жанр: Драма, Трилър, Романтичен
Бюджет: $15,000,000
Оценка в IMDB: 7,7

Резюме:

Действието на “Похот, внимание” се развива в окупирания от японците Шанхай по време на Втората световна война. Главната роля във филма се изпълнява от дебютантката Танг Вей. Лентата разказва за съдбата на младо момиче, което започва опасна игра – то трябва да съблазни и убие японски колаборационалист (в ролята звездата на азиатското кино Тони Люнг). Влиятелният мъж започва любовна афера с младата китайка, мамейки съпругата си (Джоан Чен, “Туин Пийкс”).

 

 

 

Допълнителна информация: Филмът съдържа много еротични сцени и не се препоръчва за лица под 18 години!
 

Свали филма от: тук

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересен филм. Не бях загледал описанието, като го свалях и останах доста изненадан от това което видях. Действието се развива през 40-те и цялата атмосфера, е много добре уловена. Костюмите и стила на обличане, са автентични и интересни. Имаше и 2-3 секс сцени, които изглеждаха дяволски реалистични. Като цяло, ми хареса. Дълъг е, но така те поглъща, че 2 часа и половина минават неусетно. Интересно беше как финала го даваха от гледната точка на "лошия", а през целия филм. главно действащо лице беше мацката, която се опитваше да го съблазни.

 

Каква глупава грешка направи, жалко.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, това го гледах преди доста време. Добро е.

 

Много ме издразни края . Сега вече съм навикнала повечето неща да свършват с "умряха щастливо"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го преди няколко месеца и много ми хареса! Тони Люнг е страхотен актьор и отново го показа в този филм. Мацката и тя е страхотна, а Лее Хом е прекрасен за гледане хихи :D:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго мислих какви чувства остави в мен филма. Харесаха ми костюмите, играта на актьорите, но само толкова. Не разбрах посланието на режисьора- филм за съпротивата, за любовта, войната, предателството, саможертвата или от всичко по малко. Не съм очарована.... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше лош филма.

Първи или втори филм на мацката- уау! За такава роля да се доверят на дебютантка! Но пък тя се справи павече от добре.Казват, че в Китай я сложили в нещо като "черен списък" заради този филм.Едва ли не кариерата и била провалена, та тя заминала за Хонг Конг. Ще да е заради гоореееещите сцени :unsure:

 

Как се вбесих когато тя каза: "Бягай!" Не разбрах защо и хрумна тази "брилянтна" идея. Прецака обаче не само себе си...

 

Тони Leung беше хм...убедителен Това е Мъжа и Актьора, жалко че за по-големичките от мен :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

thedemon1238 е написал всичко, което мисля за филма.

Наистина не очаквах толкова да ми хареса. Прекрасна актьорска игра.

А краят много ми хареса.

 

Icequeen, наистина са прекалено горещи. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ан Ли е страшен режисьор, слаб негов филм не съм гледал (като изключим "Планината Броубек", който затрих далеч преди да започнат гейските сцени, иронията е, че само за него има оскар) Най ме впечатли "Да направи Уудсток", по невероятен начин е пресъздал събитията преди и по време на провеждането на най-великия музикален фестивал. при това без да използва архивни кадри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много хубав филм. Демона се е изразил много добре. В един момент забравих,че гледам филм,така се пренасяш в събитията,че не е истина. Актрисата е много красива. Финалът колкото и тъжен за мен си беше напълно логичен,като се имам предвид какво се случваше по време на филма

постоянно залавяха хора от съпротивата,а и групичката си бяха доста новобранки и се очакваше да се провалят

Колко интересно се получи обаче,как нейните чувства се преобърнаха и за миг любовта изкрещя ,като това беше най-голямата и грешка,и обраното как каузата може да те накара да преглътнеш чувствата си,колкото и да са силни ,дори и да съжаляваш после за това.

Секс сцените си бяха доста добре пресъздадени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм ме остави с много противоречиви чувства. Самото ми отношение към него ще е малко объркано , а спомена ще е с горчив вкус в устата. През цялото време нещо ми липсваше, а уж имаше от всичко. Добър сюжет  - поставящ множество въпроси и даващ теми за размисъл, добри декори ( след всичките постни японски филми, китайската пищност много ми харесва), приятен музикален фон, бяха уловили и духа на времето, невероятна актьорска игра. Тони Лън игра така , че през цялото време излъчването му да отговаря на нейното възприятие..... аз покорно заявявам, че този човек ще го гледам в каквото и да участва :) . Имаше интрига.........трудно ми е да кажа какво му липсваше. Знам едно , не ми хареса, но дълго време ще ми изкачат определени сцени, замисли ме и всъщност смятам, че това е от онези добрите китайски филми, редно е да се гледа и може би ще го гледам още веднъж за да разбера какво ми липсваше

 

 

Отначало нея я движеше любовта й към режисьорчето. Имаше някакви много самоунищожителни елементи в тази полу скрита любов между тях. Тук натрупа прекалено много огорчение и накрая провала им. За да осмисли стореното преди три години , може би се включи отново в тази игра. И от тук насетне ми беше по-трудно да я разбирам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау, страхотен филм. Успя доста да ме натъжи, но Keva, благодаря ти, че с коментара си ме провокира да изгледам нещо толкова потресаващо хубаво.  На мен нищо не ми лиспваше

освен щастливия край.

 

 

Движеше я единствено дълга към организацията, но после усети че се привързва към жертвата си и че нейните хора се забавиха прекалено много. Накрая той издаде тази заповед, защото разбра, че всичко е било преструвка и тя не го обича. От начина по който се държеше, предполагах, че той се досеща за измамата, но явно накрая се оказа, че не е било така, или остана под въпрос. Независимо от обстоятелствата, между тях имаше връзка на основата на нещо като "любов-омраза", която не се влияеше от това, че са врагове. Красиви, но и трагични бяха моментите, когато тя се замисляше за всичко на фона на онзи музикален мотив. А когато изпя песента в къщата на гейшите пък той се развълнува.

 Като цяло моментът с песента ми беше пиков. Навя ми мисли за преследването на ефимерното щастие. Общуването само с погледи, музиката, обстановката от 40-те в Шанхай. Всичко беше абсолютно. Актрисата показа омагьосващи стил и класа.

f1064559a5dd848c.jpg

А Тони Лън  ми е много любим от 2046  и "In the mood of love" на Уон Кар-Вай, които също са на любовна тема. 

Интересно ми стана, че режисьорът от Тайван - Ан Ли е също така и автор на нашумелия "Животът на Пи".

Има една страхотна китайска книга, преведена на български, която се казва "Момичето, което играеше Го". Много ми напомни за нея. Там една китайка се срещаше с японски офицер по време на окупацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че реализмът на някои сцени отне от естетизма на лентата, признавам, че филмът е изключително творение, а актьорската игра е безупречна във всяко едно отношение. Не очаквах толкова много да ми хареса. Самата идея беше голяма изненада за мен. Безспорно е предадена страхотно на екрана и буквално повлича зрителя във вихъра на събитията, заедно с всички замесени.

От всичко, което бях чела предварително за филма, си мислех, че тук основно ще има 2 действащи лица, но се оказа, че второстепенният каст (ако изобщо можем да говорим за такъв - ето това харесвам и ценя много в някои филми - способността им да предлагат игра от всеки един артист, появил се на екрана) печели внимание и симпатии от страна на зрителя, не по-малко от главните актьори. Един Лийхом, например, който показва, че е не само отличен певец, но и талантлив актьор. И Лорънс Ко - човекът, който направи уникално превъплъщение в Jump, Ashin, тук отново доказва себе си. 

Впечатлена съм и дори пратих заявка за постер на български. Не знам, как са субтитрите, понеже гледах с английски, но проверих за правилното изписване на имената и промених, където трябваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм! Наистина в повечето случаи жените вземат решения въз основа на чувствата си, а мъжете въпреки тях...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен филм, актьорите бяха дяволски убедителни. Атмосферата на Шанхай беше завладяваща.

В края на краищата, любовта не винаги може да промени човек като с магическа пръчица. В любовта добрият си остава добър, а гадината - гадина, колкото и нюанси да на сивото да се вихрят.

Все си мисля, че главния герой остана някак недоизказан, мотивите му да върши всички тия неща си останаха неясни. Но той беше вече оформен в калъпа явно - и никакво мърдане извън рамките.

Off Topic

Наистина много глупава грешка направи мацката, много! Той си беше заслужил куршума отвсякъде. А тя трябваше да вземе хапчето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм си го намерих докато рових в нета и сега ви чета мненията, стана ми интересно как ви е провокирал шедьовъра на Ан Ли.

Потресаващо нали, обаче възможно най-истински завърши, това бяха те, това беше трагизма на тази невъзможна любов, която се разви пред очите ни, и не, не ми казвайте, че някой може да пее по този начин и това чувство да не излиза право от сърцето и да не е любов, защото играта между тях падна доста по-рано. Тя го търсеше, тя го докосна и той и се отдаде

Off Topic

и закономерно тя трябваше да вземе решение. Да, тя извика Бягай, но не защото сгреши, а просто героинята искаше да излезе от тази лъжовна игра, беше приключила със своите другари и тя ги отряза по единствения възможен начин, дистанцира се от тях. И другото, което си мисля е, че с това си решение тя не му остави друг изход, но пък потвърди че тя е с него.

Всичко му е великолепно на този филм, това съединяване, което беше изказано във супер реализма на секс сцените и разбира се края, който мисля че нямаше нищо общо със съпротивата, а по-скоро разказа всичко за нея и него, тя взе решение, което я изкара от лъжата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...