Jump to content

Vengeance Trilogy: Lady Vengeance (2005)


Recommended Posts

spacer.png

 

Държава: Южна Корея

Година: 2005

Времетраене: 110 мин.

Режисьор: Пак Чан Ук

 

В ролите:

Че Мин Шик

Ю Джи Те

И Йонг Е

Куон Е Йонг

О Дал Су

и др.

 

Свали с български субтитри: :click: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри + OST: :click:

 

Резюме: Това е третата част от трилогията на режисьора Пак Чан Ук, посветена на отмъщението - Г-н Отмъщение (2002), Олдбой (2003), Дамата на Отмъщението(2005). Този път отмъщение търси млада жена. След 13 години затвор за убийство на 6-годишно момче, което не е извършила, красивата Лий Джема търси отмъщение от човека, отговорен за смъртта на детето. С помощта на дъщеря си и няколко съкилийнички тя се доближава до целта на своето отмъщение. Но дали то ще ѝ донесе душевен мир?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази май е най слабата част от трилогията. Вярно, че я гледах преди 2-3 години, ама нищо не си спомням, освен че не ме впечатли особенно. Трябва да го гледам пак, да видя как му се е отразило времето. Една много готина актриса участваше в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демоне, този път не мога да се съглася с тебе. При Пак Чан Ук слаби филми няма, а и да имаше, този няма как да е от тях!

 

Музиката към филма е зашеметяващо добра, а актьорския състав е на ниво златен медал. А касапницата е достатъчно потресаваща, дори и за един фен на хорор филмите, като тебе самия.

 

' Готината актриса' си е направо убиец, в преносния и в буквалния смисъл на думата, и освен че е прилежна християнка, си пада по червения грим ( който за съжаление вече не може да се намери по магазините, защото ' откога му била минала модата'), както и по малки момчета за любовници. Но това да и е кусура! Освен това, забравих да кажа, обожава изтезанията във всичките и форми: и въображаеми и реални. Колко се моли на милостивия Бог да и позволи да застреля осакатеното тяло на полу-човека, който беше субекта на отмъщение! Чак изпадна в транс!

 

Определено филмът не е най-слаб, но е най-безмилостен. Тука нямаше никакво угризение на съвестта, дори напротив (хапнаха си тортичка за рожден ден) , никакво възмездие за отмъстителя, иникаква сянка на колебание. Много брутално-изтънчен филм, много!

 

И досега като чуя първите строфи на песента 'In my bed' (рейн) ми напомня за гениалния саундтрак, въпреки че нямат пряка връзка, освен класическата музика. Така е, дами и господа, това е Парк Чан Ук! Приятно гледане!

 

http://www.youtube.c...h?v=3nNTmxyqpWA

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...