Jump to content

Recommended Posts

Потвърждавам - един от най-забавните и интересни сериали, които съм гледала. Ако пушех, вече щях да съм отказала цигарите с метода на адвоката най-вероятно.

Чудя се сега И Со дали ще приеме предизвикателството и ще заживее с До Джин.... А кой е бащата на Колин нещо не мога да измисля, да не се окаже наистина брат на Ме Ри, а може и да е син на Ким До Джин.... Ме Ри обаче най-после се замисли как да играе, че да спечели адвоката- умен ход, прави като него....о той не я харесвал ли ... хах ама пита дали Колин ще остане цял ден... ах тези аджошиии, страшни са ...

:lol: :lol: :lol::rolleyes::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До всички пушачи - елате и вижте как се отказват цигарите! :lol: :lol: :lol: Скъсаха ме тия идиоти! :)

 

Направо се чудя как не си изпуши храсталаците, които отглеждаше :lol: :lol: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В името на драмата може и на До Джин да е. Аз обаче си мисля, че с избора си къде да отседне, този Колин подсказа малко ;)

 

Надявам се да не е До Джин,но ми се струва,че Колин отиде там заради мацката.Не го виждам засега хлътнал ,но може и да развият действието в тази посока.Хем да има и конкуренция адвокатчето и да му запари малко под лъжичката :)

 

Някой гледал ли е превю на 13,търсих го но без успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това наистина можеше да бъде сериалът на годината! Един весел, забавен, остроумен и най-важното-посветен изцяло на нормалните съвременни корейци. Без всички онези мухлясали "ценности", предразсъдъци и малоумия, които ни набиват захаросаните и цензурирани сериали! Ама магарето не трае, докато не си покаже магарията! :no: Едвам издържаха 13 серии и хоп, в 14 изведнъж, от нищото, без никаква логическа връзка с досегашното равитие на героите, техните действия и разбирания се пръква КОРЕЙСКИЯ ПРОБЛЕМ, достоен за най-тъпата и посредствена сапунка. Отврат! :mad2: То е ясно, че по схемата някъде 14-15 епизод трябва да се създаде някакъв уж съдбоносен и нерешим проблем, чието преодоляване да позволи на главните герои да си решат проблемите и да има хепи енд (нали уж е романтична комедия). Но за голямо разочарование тук сценаристката сякаш е забравила как се е развивало действието и най-важното- как са представени героите досега и е пуснала един копи-пейст, взет от някоя от долнопробните сапунки! И като почнаха едни кухи фрази, едни корейски витиевати обяснения, едни идиотски постъпки........ :slap: .Шаблон-шаблон, обаче поне един да има смелостта да излезе от него и да направи един логически еднороден в равитието си сериал! Сякаш има някакъв цензор, който следи дали сериалите са достатъчно корейски и се намесва безмилостно. И като резултат получаваме малоумни кръпки като тази в 14-та серия. Дали има надежда в 15 серия нещата да си дойдат на местата? А дано! Ама надали! :dunno:

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се изкажа и аз... Да, това е най-доброто от "Тайната градина" насам. Някой ще каже, че за всеки започнат сериал така се изказвам, но не е баш така. И още не мога да повярвам, как 4-ма "чичковци" ( четейки резюмето пред да го почна още като излезе реших, че това няма да е за мен) направо им скриха шапките на всички младежи, които гледам с възхита.

Изключително присъствие имат и четиримата - нищо кой знае какво, обаче умеят да я грабват тая камера и тия зад нея и така вече 14 серии няма момент да ми е доскучало!.

Сценарият, диалогът, играта - всичко е абсолютен бонбон. Не си спомням от кога не съм се смяла така откровено на драма в последно време!

 

И многоуважавани от мен колега dido, до някъде разбирам раздразнението ти от последната серия, но позволи ми да ти направя забелжката, че като че ли малко прекаляваш с описанията и заключенията. Но няма да е драма, още по-малко корейска, ако не излезе "велик" проблем, който да иде да зачерни дните во веки на героите. Споко! А и все пак, да си признаем 20 серии, още като прочетох си казах, че няма как и тук за момент (серия, две) да не забозеят нещата. Но от мен, надявам се и от по-голяма част от публиката да им е простено! Защото всичко, което видяхме дотук си беше 100% чисто забавление и класова емоция!

Ще те помоля отново, (ако желаеш, разбира се) да премислиш позицията на главния и да видиш, че в поведението му все пак може да се намери логичност. Въпрос на желание ;).

 

Да не забравя да похваля и музиката. Наскоро някъде из форума четох, че няма други драми като народност, в които да има по-добро и смислено съчетание на музика и сценарий. На моменти си мисля, дали пък първо не е написана музиката :) и след това да е облечена в история :).

Още веднъж - Отличен 6 от мен и хем не ми се иска да се разделям с персонажите, хим си мисля, че тия 20 серии няма как да са за добро :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

И многоуважавани от мен колега dido, до някъде разбирам раздразнението ти от последната серия, но позволи ми да ти направя забелжката, че като че ли малко прекаляваш с описанията и заключенията. Но няма да е драма, още по-малко корейска, ако не излезе "велик" проблем, който да иде да зачерни дните во веки на героите. Споко! А и все пак, да си признаем 20 серии, още като прочетох си казах, че няма как и тук за момент (серия, две) да не забозеят нещата. Но от мен, надявам се и от по-голяма част от публиката да им е простено! Защото всичко, което видяхме дотук си беше 100% чисто забавление и класова емоция!

 

Ако прочетеш внимателно написаното от мен ще видиш, че не се ядосвам на наличието на проблем (неизбежен според схемата), а на ИДИОТСКИЯ И АБСОЛюТНО НЕЛОГИчЕН ПРОБЛЕМ, който вкараха тук.

 

"Ще те помоля отново, (ако желаеш, разбира се) да премислиш позицията на главния и да видиш, че в поведението му все пак може да се намери логичност. Въпрос на желание ;)."

Точно на това казвам "корейско обяснение" - способността да намериш оправдание и на най-големите безумия в сценария. За съжаление оправданията са на нивото на безумията.

И каква е позицията на главния герой? От нормален трезво- и незакостеняломислещ съвременен човек го вкарват в някакъв калъп, взет от семейните сапунки. Какъв му е проблемът, че се държи все едно е свършил света или ще мре и къса с уж голямата си любов (всичко това придружено с ужасно тъпи обяснения и кухи фрази)? Каква е неговата вина? Че майката е избягала навремето и е родила без да му каже? Че пубертетът го е ударил хормоналния дисбаланс и е хукнал да търси "от кого съм наследил тази красота"? :blink: Изведнъж съвременният разумен човек изчезва, следват два дни мъки (за какво?) и решение да скъса с приятелката си. Как тя пречи на отношенията със сина му? Как синът му пречи на отношенията му с нея? От какво да я предпазва? Това развитие пасва на някоя от семейните сапунки с техните смехотворни и остарели морални заблуди и предразсъдъци, не на досегашното съдържание на сериала. Не и на досегашното развитие на героите (именно на героите). Изведнъж за всички наличието на неизвестен син (май само Ме Ри мислеше разумно) се превръща в някакъв съдбовен проблем, едва ли не на живот и смърт. Къде изчезнаха свободомислещите и свободно действащи съвременни мъже и жени, които с удоволствие гледахме досега? :unsure: На тяхно място се появиха досадни изкуфели корейски аджошита и аджуми, робуващи на остарели морални "ценности". :mad2:

Редактирано от parab
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dido100 е напълно прав.Сериалът вървеше много добре досега.С нетърпение чаках и гледах всяка серия.Преди малко изгледах и еп 14.В поведението и приказките на До Джин изобщо нямаше никаква логика или някакво разумно обяснение.Никъде из досегашните епизоди нямаше и намек дори за подобно развитие на нещата.С решението на сценариста/ката изведнъж До Джин да поема тази тяхна "отговорност" :huh: за нещо станало преди толкова много време превърнаха главният от човек с нормално поведение и недостатъци в човек(лично за мен) с поведение на жалък глупак и страхливец.Само как нарани без много да му мисли горката Seo Yi-Soo ! Не знам какво са намислили да ни поднесат в оставащите епизоди ама До Джин не заслужа евентуална прошка за нелогичните си действия в този епизод.Ако съм на мястото на Seo Yi-Soo не бих простила :) подобно държание и на колене да ме молят .Гледах еп 14 и раздразнението ми растеше с всяка минута.От един от най-добрите сериали до момента с подобен неочакван ход го пращат на опашката.Да бяха вкарали от резонните за повечето сериали страшни тежки нелечими болести нямаше да е толкова дразнещо .Можеха да измислят нещо много по-добро И логично отколкото поведението на главният.Гледал съм сериали от по 50 епизода нямащи подобни нелогични обрати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..

Не знам какво са намислили да ни поднесат в оставащите епизоди ама До Джин не заслужа евентуална прошка за нелогичните си действия в този епизод.Ако съм на мястото на Seo Yi-Soo не бих простила :) подобно държание и на колене да ме молят .Гледах еп 14 и раздразнението ми растеше с всяка минута.От един от най-добрите сериали до момента с подобен неочакван ход го пращат на опашката.Да бяха вкарали от резонните за повечето сериали страшни тежки нелечими болести нямаше да е толкова дразнещо

...

Отвратителен 14 епизод ,явно искат да бъде драма- каква отговорност да поеме ? (момчето си каза,че има баща-пилот ,дори го обичал) , а също така на предложението "да си направи още 1 син" - направи най-тъпата физиономия изобщо .. <_<

 

според личното ми мнение - давам 65% , че бащата е адвокатчето и просто в края на серията ги привика...гледах го бързо и нямах време , но на бланката от ДНК теста не показаха име - нали ?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина не разбирам, защо пък толкова се дразните. Нека не излизаме от рамките на формата, който гледаме и да не пренасяме нещата как биха били съвсем в действителността. Все пак гледаме драма.

Образът на до Джин е абсолютно логичен за мен, включително и в тази му 14 серия. ПРедставяха пред нас мъж на 41, не желаешщ ангажименти, не вярващ в брака, плейбой, егоист и егоцентрик, който изведнъж се влюбва в красива жена, коренно различна от него и тази жена започва малко по малко да преобръща (несъзнателно и не нарочно, разбира се) и да преразгледа ценостите си - любов, всеотдайност, отдаденост и грежа за човека, който обичаш, отношение и внимание как неговите проблеми биха се отразили на нея, в какво биха я въвлекли и т.н. Не казвам, че това е единствената и най-правилната постъпка, която трябва да направи. Но нашия До Джин или по-точно До Джин на този сценарист така е решил! Тук ще търсят под вола телето, ако мога така да кажа. А ако няма такова търсене, няма да има 20 епизода и драмата трябваше да свърши в 13, когато те се изясниха и едностранната любов стана официално двустранна :).

Но явно и рейтингите имат значение и като е висок, дай да изстискаме и да понагласим и доукрасим и доразвием историята, защото все пак ние се кефим, ама други пари изкарват от това начинание:)

 

Ще се повторя, но пак ще кажа, че на моменти откровено се дразня от желанието на някой непременно да уплюят, да не харесат, да извадят негативизма и да зараздават шамари от негодование на ляво и на дясно.

Факт е, че играта е добра, факт е, че присъствие има и ще зрителят е задържан. Сценаристки малоумия има и винаги ще има, но моля, нека уважаме труда на всеки.

 

Faramir - не съм съгасна и с теб ( не е и нужно , просто въпрос на мнение), но това, което описваш като евентуално бъдещо поведение на главната, сиреч да няма прошка, също не намирам за добро. Струва ми се, че изпускаш тънкия момент с "голямата любов" (друг е въпросът има ли в действителност такова нещо, но тук поне искат да ни обедят, че има). Ако няма прошки и разбиране, къде тогава по дяволите отива всичко? И в този живот ако не сме склонни да простим, то как бихме живели?!

 

Благодаря за включването на всички ви :). За това са форумите към теи филми - не просто да кажем харесва ми, не ми харесва, а да кажем и защо, да видим идеята и философията ( ако тези зад продукцията въобще са сложили такава ;)).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми беше доста странна промяната у героя му, но съгласете се, че след такава новина му е позволено леко да изперка. Все пак се предполага, че мацката му е безценна, нейното щастие е най-важното за него и прочие простотии. Познава я и знае, че тя ще приеме нещата присърце (или пък не я познава толкова добре, защото тя пък реагира доста обективно, голям + за героинята й), а той е до голяма степен мачо и решава да я освободи от отговорността да вземе решение. Тук обаче като жена ще кажа, че най-мразя някой да решава вместо мен какво е най-добро за МОЯ живот, особено ако го представя като загриженост. В крайна сметка този живот си го живея аз и последствията от едно такова решение също си остават за мен. При това положение не е ли редно аз сама да си реша кое ще ми е по-леко да понеса?

Че не виждам голям проблем с момчето, не виждам. Но пък ние сме си друга култура, в която не е било чааак толкова важно кой е първи син, кой - втори, кой - извънбрачен, на любовницата и прочие. А за тях това още си стои до известна степен.

И все пак не мога да се съглася с доводите му. Пледирам обаче за временно умопомрачение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук обаче като жена ще кажа, че най-мразя някой да решава вместо мен какво е най-добро за МОЯ живот, особено ако го представя като загриженост. В крайна сметка този живот си го живея аз и последствията от едно такова решение също си остават за мен. При това положение не е ли редно аз сама да си реша кое ще ми е по-леко да понеса?

 

Не само като жена, а като човек.

Но пък... Точно на такива еднолични решения за чужд живот може да се нагледаш на воля в корейските сериали. Колко пъти пичът решил да си отмъщава за нещо на някого и директно зарязва мацката без никакво обяснение? Явно си е до тяхната култура. Да, на нас ни е странно, но...

dido100, ти искаш 100% адекватни, по европейски, решения, ама това корейско. Ако не си му свикнал досега, горко ти. Да не говорим, че не се сещам за сериал, независимо колко чудесен, който в даден момент да не се сбози (дори и за 1-2 серии). Да видим другата седмица какво ще стане и тогава ще му мислим дали До Джин е идиот или е само временна невменяемост :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз почти разбирам раздразнението на Дидо. И аз не бих очаквала такава постъпка от До Джин с оглед на развитието на героя му досега ( от До Джин не я очаквам, ама от сценаристите бях 1000% сигурна :lol:) . Хора, които не вярват, че може и по-спокойно да се реагира на подобна ситуация, мога да ги препратя към бившия ми шеф в Америка, който разбрал, че има дъщеря, когато получава покана за сватбата й. Не ми се струваше, че светът за него е свършил. Явно някои хора не обичат да се хвърлят в житейски драми, други обаче ги приемат доста по-навътре тези неща.

С риск да се повторя, ще си кажа моето мнение - няма значение аз как бих постъпила; дали смятам, че е рационално да се постъпи така и тн. Щом сценарият дава някакво логично обяснение за развитието, няма нищо лошо това поведение да се анализира и да се приеме просто като факт. Никой не е длъжен да постъпва според нашите очаквания или според нашите представи за "правилно". Извинявам се за махленската аналогия, ама с До Джин не си пием кафето всяка сутрин, за да сме сигурни той как приема нещата. Нито пък героинята на Ким Ха Нъл - тя пък може да иска традиционно семейство, в което мъжът й е баща само на нейните деца, примерно.

Отстрани нещата винаги изглеждат много лесни, ако са ти до главата обаче, е друга картинката.

Момчето е в правото си да търси баща си. Аз не виждам нищо притеснително в неговото поведение, как обаче възрастните реагират на присъствието му си е лично техен проблем. Той не е длъжен да им осигурява комфорт, като се крие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На когото и да му изтърсят след 20 години, че има голям син, след като е

намерил голямата си любов и си е направил някакви планове за бъдещето,

реакцията му ще бъде малко или много неадекватна <_< .

 

Но да се надяваме, че сценаристите ще бъдат адекватни и ще сътворят

един добър край без драми и сълзи. :yes:

 

И четиримата ме забавляват :es: , добре се справят с ролите си. До сега и аз мислех,

че До Джин е таткото на сладура :wub: , но след края на 14-ти епизод съм раздвоена.

Може пък и да е адвоката?!

 

А освен това - тя и с четиримата ли е преспала, та трябваше да правят и ДНК тест,

а малкия да се среща и с четиримата. Това ме хвърли в тъч. То че и на всички тях

им е била първата любов, ама те на нея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е адвоката, не му е в характера да лъже, а нали изрично каза на малкия, че е До Джин. Но много се забавлявах как се хвана за главата, когато Меари му обясняваше как ще възпита малкия. :lol: :lol: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е До Джин, най-малкото защото той и Су О са, така да се каже, главната двойка. Трябва да се запълнят епизоди, без да се измества фокусът от тях. Ако някой друг се окажеше таткото, какво щяха да правят нашите? Ще се размотават влюбено два-три епизода, а къде остава драмата? Иначе и аз се раздразних на епизода. Толкова сериали съм изгледала, уж трябва да съм свикнала вече на някакви въображаеми проблеми. В случая не е точно така, но не е и такава болка за умиране. Предполагам, че твърде много разсъждавам от гледна точка на нашия мироглед и разбирания. А това са си корейци. Ще продължа да си го гледам при всички случаи, като тая надежда да не опропастят съвсем развръзката. Поне кастът е бижу, та ми пълнят душата!:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е адвоката, не му е в характера да лъже, а нали изрично каза на малкия, че е До Джин. Но много се забавлявах как се хвана за главата, когато Меари му обясняваше как ще възпита малкия. :lol: :lol: :lol:

Хаха съгласна съм, по начина, по който говорят и До Джин и Колин си личи кой е бащата.... Обаче и за мен един от най забавните моменти беше, когато Меари съвсем спокойно си му каза, че ще отгледа сина му..... е как да и устои :lol: :lol: :lol::P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще направя нещо, което никак не обичам, а именно да коментирам сериал, който не съм гледала, но от прочетеното картинката ми е ясна.

 

Не ми е ясно само, защо след като повечето сте изгледали доволно количество сериали, все още търсите логика от корейски сценарист. Още повече в нещо като романтично-комедийна драма :rolleyes: .

Колкото и да ни е чудно на нас, в тяхното патриархално/матриархално или както щете го наречете общество, в което все още най-възрастния член на семейството дърпа конците на всички и в, което разведена жена, самотна майка или пък вдовица се смятат за втора ръка хора, появата на извънбрачно дете едва ли е нещо, с което те лесно ще се примирят. Дори и от гледна точка на старшинството, което за тях е толкова важно, съществуването на по-голям син, та дори и извън семейството, вече си е проблем. Така че всякакви реакции, които за нашето "западно" мислене ни се струват неадекватни и пресилени, за тях едва ли са точно така. В няколко изгледани сериала, в които има намесено извънбрачно дете, съм се сблъсквала с ужасни реакции и то не само от страна на по-възрастното поколение, а и на доста млади хора. Сега, доколко това отразява действителността не мога да твърдя, но все пак донякъде е отразен манталитетът на хората и съм сигурна, че според тях реакциите не са чак толкова неочаквани и нелогични.

 

Отдавна съм разбрала, че сядайки да гледам азиатски сериал или филм, просто трябва да "изключа" западното си мислене и възприемане на нещата. В противен случай, отдавна да съм се отказала от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми стана достатъчно ясно защо До Джин постъпи така. Както самият той каза - фактът, че жена, която е обичал, не му казала за детето, а е избягала, означава, че не го е сметната за достатъчно добър. С тази си постъпка той става недостоен да бъде баща в очите на другите, което наранява достатъчно гордостта му, че да не иска жената, която обича сега, да бъде с недостоен мъж. Това заглавие не е случайно... :). Да не говорим, че след като досега е живял без да носи отговорност за семейство по свой избор, се налага да поеме такава за един миг.

Но пък краят на 14 води до интересни спекулации дали До Джин не страда напразно... Макар че тогава е логично да си зададем въпроса защо майката ще лъже До Джин... освен ако самата тя не знае напълно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...